- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gregory91
senior tag
válasz Intel fan11 #134852 üzenetére
F2-t nyomd le és annak az eredményét mutasd meg.Vagy a HDD/SDD-ben nem íródott valami mbr/efi "szerűség" vagy eltűnt a particiód. Egyáltalán végig csináltad a telepítést vagy csak formáztál rajta egyet?
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
Intel fan11
őstag
-
Teasüti
nagyúr
válasz batyuska100 #134845 üzenetére
Ez egy összetett dolog, hogy mennyire erős a processzor. A magok száma egy dolog; az egyszálas teljesítmény az igazán fontos. Mert 6 mag játékra megteszi, nem igazán vannak olyan címek, amik kihasználják a 8-16 magos processzorokat tudtommal, bár nem vagyok nagy játékos szóval nem tudom most hol tart az ipar. Viszont egyszálas teljesítményben nem történt akkora nagy fejlődés az évek alatt, csak ilyen 5-10%-ok generációnként kb.
Illetve azt is érdemes észrevenni, hogy miként terheli a gépet egy játék. Ha nincs fps limit, akkor minden esetben ki lesz hajtva a gép 100%-ra annak a legszűkebb keresztmetszetében az adott beállítások szerinti megosztásban a CPU és VGA között. Ha olyan beállításaid vannak, hogy CPU limites leszel, akkor a játékra jellemző párhuzamos szálakon 100%-ra kihajtva fog kipréselni minél több fps-t. Egy "4 magos" játéknál, mint mondjuk a GTA4 éppen ilyen 60-70%-ot fogsz látni, mikor cpu limites vagy. Illetve itt annyit se, mert az a konkrét játék még nem volt olyan jól párhuzamosítva és egy fő szál mellett a másik három nem terhelt 100%-ra az adott magon.
Értelemszerűen ha fps limited van (V-sync, stb.), akkor ha képes kihajtani annyi fps-t a processzor, akkor ehhez mérten fog skálázódni a teljesítmény annak függvényében, hogy mondjuk 20%-on hoz 60 fps-t vagy 60%-on (magonként), stb.
Erre írtam feljebb, hogy ha minimum grafikán sincs elég fps-ed, akkor gyenge a processzor.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Intel fan11 #134854 üzenetére
Egyértelműen ez a formázgatásod a gond. Rosszul csinálsz mindent. Így kell telepíteni: [link]
Ha külön D partíciót is akarsz azt ne ekkor próbáld létrehozni, hanem utólag a telepített win lemezkezelőjében zsugorítsd a C-t... -
nrg_52
addikt
válasz Intel fan11 #134858 üzenetére
Mar jonehanyszor particionaltam tobbfele telepitovel meg egyszer nem volt gondom. En ez esetben csak a rendszer particiot hoznam letre a telepitovel, a masikat meg win alatt lemezkezelovel. Egyszerubb, mint atmeretezgetni utolag.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
Intel fan11
őstag
válasz nrg_52 #134859 üzenetére
Megoldodott a baj. Vmiert hiaba raktam enabledre a legacyt ujrainditasnal mindig disabled lett. Aztan addig nyomkodtam mig megjegyezte pedig mindig f10el mentettem. Szoval mar a telepitesnel ez volt a baj mikor ujraindult a gep mar akkor nem latta a vinyot. Ez mitol lehet, hogy nem mentodott? Amugy en is mindig telepitovel zoktam particnalni meg formazni.
Battletag: hojszi#2983
-
Doky586
nagyúr
válasz Intel fan11 #134860 üzenetére
Inkább az a kérdés miért ragaszkodsz egy elavult módszerhez. Szegény gép tiltakozik a legacy ellen.
Olyan mintha a frissen vásárolt Audi A6 elé két lovat fognál és panaszkodnál hogy nem húz, mert mindig leakadnak...
[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
víruskeresés eredményét nem értem.
- Egy file-ra beriaszt a Superantispyware és törli is a filet
- Kaspersky szerint minden rendben
- Virustotal online file ellenőrzése szerint minden rendben, de közben ezeket találja benne.
Eredmény: [link]
Most akkor használhatom a filet nyugodtan? -
gregory91
senior tag
válasz Intel fan11 #134863 üzenetére
Legacy ->mbr sector - mbr particióstábla
UEFI ->*.efi - gpt particióstáblaRemélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Intel fan11 #134865 üzenetére
Ahogy te beállítod a telepítőd, vagy amilyenben most van, és hozzáállítod a biost, ha lehet, de jobb lenne, ha új telepítőt csinálnál, media creation tool-lal, vagy rufussal
-
sisi22
aktív tag
Adott egy usb-s kulso merevlemez biztonsagi tartaleknak, kulonbozo pc-rol vannak lementve adatok.
Nemelyik PC-hez csatlakoztatva TC-t hasznalva korabban lementett fajlokat nem enged torolni, vagy csak kulon eljarassal, rendszergazdai engedely tobbszori rakerdezesevel.
Hogyan lehet megmondani neki, hogy mindenhol legyen rengszergazdai jog es fogadja el, hogy nemcsak egy PC-nel van hasznalva?
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
King Unique
titán
válasz Intel fan11 #134847 üzenetére
• How to Create Bootable USB Flash Drive to Install Windows 10
• How to Boot from a USB Flash Drive in Windows 10
• Windows 10 topikAhol ha modern, UEFI-s laptop az alany, akkor arra egy modern Windows 10-et eleve UEFI szerint kellene / kellett volna telepíteni, nem az elavult legacy (CSM) módban, amely utóbbinak amúgy sincs kb. semmi előnye az UEFI-vel szemben (bővebben).
De sebaj, akár utólag is átkonvertálható UEFI-sre, meg ha esetleg később W11-re váltás a cél, aminél hivatalosan amúgy is követelmény az UEFI-s telepítés és a bekapcsolt Secure Boot.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz sisi22 #134867 üzenetére
• „Hozzáférés megtagadva” és egyéb hibák a fájlok és mappák elérése vagy használata során a Windows rendszerben
• How to take ownership and get full access to files and folders in Windows 10
• How to Change Permissions of File, Folder, Drive, or Registry Key for Users and Groups in Windows 10
• How to Change Owner of File, Folder, Drive, or Registry Key in Windows 10Ha NTFS fájlrendszerű a külső merevlemezen lévő partíció és több PC-n, több Windowson és felhasználói fiókkal van használva, akkor nem meglepő a tapasztalt jelenség az NTFS hozzáférési engedélyek miatt, nem mindegy ki a létrehozó tulajdonos, milyen felhasználói csoportnak milyen jogosultsága (pl. olvasás / írás / törlés) van, stb. Ahol ilyenkor a megoldás grafikus felületen vagy parancssorban megfelelő hozzáférési engedélyeket beállítani a linkelt útmutatók alapján az adott felhasználói csoportnak, saját tulajdonba venni a meghajtót, stb.
Egyéb módszer esetleg FAT32 / exFAT fájlrendszert használni, azoknál nincsenek hozzáférési engedélyek. Bár egy belső és külső merevlemezen alapesetben naplózó fájlrendszer használta javasolt, mint amilyen az NTFS is, a FAT32 és az exFAT inkább cserélhető lemezeknél (memóriakártya, pendrive) használatos a naplózás hiánya (kisebb írásterhelés) miatt.
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz sisi22 #134867 üzenetére
Az semmi, nekem saját belső HDD, amire én másoltam vagy töltöttem le, néhány mappa úgy működik, hogy hiába akartam törölni, a TC még rendszergazdaként sem törölte sem a könyvtárat, sem a benne levő fájlokat, azonban, ha beléptem a mappába, kijelöltem a fájlokat, és úgy töröltem rendszergazdaként, akkor azt lehetett, majd után az üres könyvtárat is engedte.
Még volt gondja az SMB-s megosztással is, ami mappák a videótárban meg voltak osztva, azok utána újratelepítéskor csak olvashatóak voltak, hiába akartam egyben megadni az attribútomot, hogy ne csak read only legyen, azzal is szarakodni kellett.
Mondjuk inkább vissza is tértem a W10-hez, mert volt még pár teljesen értelmetlenül működő, vagy éppen nem működő funkció. Majd talán 1 év múlva ismét megpróbálom.
-
sisi22
aktív tag
válasz King Unique #134870 üzenetére
Koszonom, de foleg win7-nel gond.
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
A konfigom: Asrock Z77-pro4M, i7-3770K, Corsair Vengeance 16GB, Kingston 240GB SSD, Seasonic 520W félmoduláris táp, Win10.
A tünet: van egy tartalék vga-m arra az esetre, ha a fővel történne valami (szevizre vár), és az a helyzet az alaplapommal, h ha nincsen bent vga, akkor az alaplapi dvi csatlakozón nem jön ki a bios képe, nemtudom miért, ezt szoktam a tartalék vga-val orvosolni. Na most az utolsó vga behelyezés előtt elfelejtettem lenyomni a táp kapcsolóját, mikor beraktam a vgat, bekapcsolt a gép és az 5 seces leállítással sem tudtam leállítani. Látszólag, igazából leállt, csak a ventik pörögtek tovább. Úgyhogy azóta az a fő problémám h kikapcsolás után az összes venti felpörög 100-ra és csak tápkapcsoló kinyomásával tudom leállítani a gépet.
Amint visszakapcsolom, nem indulnak automatikusan a ventik, csak ha bekapcsolom a gépet.
BIOS reset megvolt, elemkivétellel is. Windows-t is átturkáltam, kikapcsolásra kikapcsolás van beállítva.
Google szerint kuka a táp. Találkozott már valaki ilyennel, esetleg megoldható valahogy tápcsere nélkül?mAtx4ever!
-
HARDVERAPRÓD
válasz lukaszokni #134876 üzenetére
Szia. Nézd meg egy csere táppal.
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Ez az adapter, valóban csak egérhez jó?
Értékelésnél panaszkodnak rá, azért kérdezem."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
HARDVERAPRÓD
válasz lukaszokni #134882 üzenetére
Masik vga slot? Vagy ha van int vga akkor csak azzal?
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Pyttawrx #134883 üzenetére
Ja, azota rajottem, hogy az analog csatin adja ki a bios kepet az igpu, szoval mar azon vagyok. Csak elo kellett banyaszni egy oreg monitort. Szoval az alapalaba jelenleg a 24 pines, a 8 pines tapcsati, a cpu venti, a monitor, a powergomb es egy bill van bedugva, semmi mas.
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz lukaszokni #134884 üzenetére
Azt hiszem megvan. Ez a pcie orajelet szabalyozza google szerint, a kozepen meg van egy lyuk, égésnyom.
Koszonom a segitseget!
mAtx4ever!
-
HARDVERAPRÓD
válasz lukaszokni #134885 üzenetére
👏 tanulópénz. de legalább megvan a hiba
-
Met
nagyúr
válasz batyuska100 #134881 üzenetére
Muszáj működnie.
BIOS-ba nem tudok belépni.
USB-s billem van, próbáltam F1-2-7-8 Delete gombokat.
Winból próbáltam speciális rendszer indítással, asus boot setting progit.
Írta valaki hogy húzzak le minden boot képes eszközt a lapról és akkor majd BIOS-ba indul.
Hát persze.Asus support: frissítsek BIOS-t, ok, hogy lépjek be?
Másik billem nincs.Vagy veszek egy másik billt pár ezresért és akkor szarakodhatok a visszavitellel, vagy egy ilyen átalakítót veszek aminek az ára nem érdekel ha éppen ezzel sem működik.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz Doky586 #134890 üzenetére
Mert amikor összeraktam a gépet BIOS-al indult ahogy szokták az újonnan összerakott gépek.
Új proci, beállítások stb. rendszer SSD-vel. Idáig minden jó volt.
Rádugtam az alaplapra a többi SSD-t, be akartam lépni BIOS-ba megnézni hogy miről akar bootolni, de nem tudtam."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz Doky586 #134892 üzenetére
Nem tudok.
Újra akartam telepíteni windowst mert a Wamp szerver nem működött jól.
Lehúztam mindent, csak a rendszer SSD volt az alaplapon és a telepítő USB.
Nem lép be a BIOS-ba.gregory91 Hol tudom még kikapcsolni a gyors indítást?
Az Asus boot setting programban lehet gyors indítással és anélkül BIOS-ba indítani a gépet.
Egyikkel sem indul BIOS-ba.[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
Egy Clear CMOS után sem mondja a lap, hogy nyomj F1-et a BIOS-ba lépéshez?
MOD:
How do I get into ASUS TUF BIOS?While the computer isn't powered on yet, press and hold the [F2] button of the keyboard, and then press the [Power button] (Do not release F2 button until the BIOS configuration display.).2021. dec. 30.Így próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
Ezt a windowsban kellene: [A gyors indítás be- és kikapcsolása a Windows 8.1, 10 és 11 rendszerben]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
Met
nagyúr
válasz RVR400 #134896 üzenetére
Ez már nem az a lap. Asus Prime H610M-A D4.
Bocs, elfelejtettem átírni a konfigot.
Resetet még nem próbáltam, van egy futó projekt amit jó lenne befejezni, addig nem akarom szétcseszni a gépet.
Igazából működik minden csak ha majd esetleg újra kellene telepíteni jó lenne bejutnom hogy a pendrive-ról induljon. Szóval ráér.gregory91
Ott nincs bekapcsolva a gyorsindítás.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok