- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz Pyttawrx #134450 üzenetére
Ilyenre gondolsz? [AM Alkoholos felület tisztító spray, Isopropyl alkohol, 300 ml]
Ez jó lehet a Plantronics Explorer 500 Bluetooth headset -hez, kontakt hiba javításához?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Grave_444 #134452 üzenetére
Úgy sejtem, hogy MBR vs GPT lehet a probléma forrása. Valszeg MBR-es lehet a lemez és már csak GPT-t fogad el. De ebben azért nem vagyok teljesen biztos, csak ez tűnik logikusnak. Nem tudom, hogy lehetséges e MBR-ről GPT-re váltani anélkül, hogy újra partícionálnád az egészet, és elveszne a már telepített rendszer.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
King Unique
titán
Egyrészt az, hogy nem támogatott Windows 10-verziót használsz, amiről már rég upgrade-elni kellett volna újabbra, meg inkább 21H2-re mint 20H2-re amely utóbbi támogatása hamarosan megint megszűnik...
Másrészt van BIOS/MBR és UEFI/GPT szerinti telepítésnél is egy alapértelmezett lemezkiosztás, partícióelrendezés, ami ha esetedben eltérő, vagy netán hiányos és összevissza vannak a partíciók több lemezen (user error), akkor annyira nem meglepő a hibaüzenet. De ugye mivel nem lett mellékelve screenshot a lemezkezelőről, így ki tudja esetedben pontosan mi van, csak sejteni meg találgatni lehet.
Solved: This PC Has an Unsupported Disk Layout for UEFI Firmware Error
Tehát ha UEFI szerinti a telepítés, akkor az általános javaslat az MSR partíció létrehozása (ha nincsen a céllemezen), vagy reinstall UEFI szerint, megfelelően kivitelezve.
"Biosban egyébként UEFI-re van állítva, Legacy-ra állítva nem bootol."
Ha UEFI szerint lett telepítve a Windows 10, akkor legacy (CSM) only módban jó hogy nem bootol, meg modern, UEFI-s PC-nél amúgy UEFI szerint javasolt és illik telepíteni modern OS-t.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
Frissíts pendriveról, ami MBR Legacy módban van kiírva.
A hétvégén volt egy gépem, amit klónoztam, az eredeti Háttértárat hagytam, csak hogy ne azzal bohóckodjak, és az MBR volt a másik gép meg már nem támogatta a Legacy-t, csak külső eszköz esetén (Dell OptiPlex 3060), így kellett konvertálnom is. -
Grave_444
nagyúr
válasz King Unique #134455 üzenetére
Köszi a részletes segítséget, közben egy virágboltból származó program teljes verziója kisegített. AOMEI partition assistant az MBR partíciót átkonvertálta GPT-re, így már lefut a frissítés.
Pont azzal került hozzám, hogy elavult a rendszer és frissíteni kéne, viszont a fenti hibába ütköztem, nem én telepítettem a gépet. Nyilván a legfrissebb verzió kerül rá.
Pyttawrx
Köszi a tippet. Olyanba én is futottam már bele. -
King Unique
titán
válasz Grave_444 #134457 üzenetére
Ez így eleve ellentmondásos, egyszer azt írod hogy "Biosban egyébként UEFI-re van állítva, Legacy-ra állítva nem bootol.", vagyis akkor UEFI szerint lehet telepítve, utána meg UEFI/GPT-re átkonvertálva már megy az upgrade, vagyis akkor az előbbi ellenére BIOS/MBR szerint volt. Na ezért sem ártott volna egy screenshot a lemezkezelőről...
Az UEFI/GPT-re konvertáláshoz egyébként felesleges volt 3rd party program és abból is pláne virágbolti változat, amikor Windows 10-nél eleve adja magát a beépített és ingyenes MBR2GPT használata, de mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz King Unique #134460 üzenetére
Hétvégén nekem sem segített a MBR2GPT, pont amit linkletél. (validate hibával állt le) [link] , pedig több linkedet is megnéztem, nekem is máshogy kellett megoldani. Nem tudom mit ronthattam el (ha én rontottam el), vagy mi volt a hiba, igazából már túl vagyok rajta és megy ahogy kell. Biztos megy az a módszer is, csak nem nekem.
-
King Unique
titán
válasz Pyttawrx #134461 üzenetére
A "nekem sem" nem világos, amikor nem is írta a fórumtag, hogy az MBR2GPT-t próbálta volna. Az MBR2GPT pedig ugye normál esetben nyilván működik, de persze ahol el van cseszve a partícióelrendezés és/vagy a rendszerindítás mert user error miatt nem sikerült a Windowst megfelelően telepíteni vagy egyéb a normálistól eltérő állapot van, ott nem meglepő ha ilyen-olyan hibára fut... Ahol ha nem fut le validáció, vannak arra is különféle megoldási módszerek - pl. ezek és ez - attól függően, hogy pontosan mi a gond.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz King Unique #134462 üzenetére
Jogos, a nekem se csak annyira volt érvényes, hogy én is külső progit használtam, mert nekem nem működött a beépített eszköz. Sajnos olyan sok dolog van aminek kéne működni, és mégsem megy valami hiba miatt, igen ez lehet user hiba is nyilván, ezt nem vitatom
Mivel itt nem tudok semmi előzményt, így nem zárhatom ki a user hibát.de persze ahol el van cseszve a partícióelrendezés és/vagy a rendszerindítás mert user error miatt nem sikerült a Windowst megfelelően telepíteni vagy egyéb a normálistól eltérő állapot van, ott nem meglepő ha ilyen-olyan hibára fut.
Erre nem tudom a választ, én most vettem kezem ügyébe ezt a rendszert és gépet. De mint mondtam sikerült megoldani, minden megy szépen az "új gépen", SSD-re klónozva, és a konvertálás is megvolt, csak máshogy, mint a beépített módszer. Ennyi -
Grave_444
nagyúr
válasz King Unique #134460 üzenetére
Hiába ellentmondásos így kaptam.
Bios UEFI-re állítva, maga a partíció lemezkezelő szerint pedig MBR és működött a gép csak nem tudott frissíteni.
A beépített verzió nem működött, elcseszett egy rendszer volt ez elhiheted. A legszebb, hogy a tulaj elmondása szerint a Mediamarktban telepítették rá a Windowst.A lényeg sikerült és naprakész a rendszer, már GPT partícióval.
-
King Unique
titán
válasz Grave_444 #134464 üzenetére
Akkor azt kellett volna írni, hogy az UEFI-ben CSM van beállítva, vagy kettős UEFI + CSM bootolási mód, mert ugye UEFI only módban nyilván nem fog bootolni MBR-lemezről a standard módon telepített Windows 10.
Aztán az sem lett leírva, hogy az MBR2GPT próbálva lett-e, ami ha nem működött, akkor nyilván azért, mert abnormális állapot volt ott. Ahol vannak az átkonvertáláshoz egyéb opciók is, nem feltétlen kell virágbolti 3rd party programot használni.
Igen, az, sőt eleve UEFI/GPT szerint kellett volna telepíteni "gyárilag" is.(#134463) Pyttawrx:
Tudom milyen módszerekkel lehet a telepített Windowst UEFI-sre konvertálni, meg hogy az MBR2GPT leállhat hibával amire adottak a linkelt megoldások, nekem nem szükséges külön leírni, de azért kösz. -
Grave_444
nagyúr
válasz King Unique #134465 üzenetére
Tudom, én is így gondolom, viszont NEM én telepítettem.
Kár jobban belemenni, de nem volt CSM beállítva.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz King Unique #134467 üzenetére
Én is így tudom, ezért is furcsálltam. Persze lehet csak rosszul emlékszem.
-
lm83
őstag
Sziasztok,
Próbálnám klónozni a lemezt egy kétszer akkorára.
A második partíciót szeretném megnövelni.
Azt így ha mindhármat átrakom nem engedi, ott marad mögötte a sok szabad hely, és nem engedni megnövelni.
Ha először megnövelem a méretét, már nem engedi a 3. partíciót.
De a rendszer miatt azt is mindenképp át kellene raknom, hogy működjön, ugye? -
King Unique
titán
válasz Grave_444 #134468 üzenetére
Alapesetben max. PMBR megoldással lehetséges UEFI módban MBR-lemezről bootolni, ha támogatja az OS és az UEFI BIOS, de ilyet Linuxoknál láttam, azok tudják. Windowsoknál max. a WTG megoldással telepített rendszer tud UEFI módban MBR-lemezről is bootolni, de a standard telepítésűnél UEFI módban feltétel a GPT-lemez.
-
King Unique
titán
• Pedig megoldható, ha megfelelően van beállítva a partíció mérete, + eleve drag & drop módon mozgatható, áthúzható pl. a WinRE partíció is a forráslemezről a céllemezre.
• A Macrium Reflect 8-as verziójánál már 1 kattintással megoldható a célmeghajtó lemezterületének automatikus átméretezése/kitöltése, ha az előbbi módszer megfelelő alkalmazása gondot okoz számodra.
• Következő lehetőség a klónozás után megoldani az átméretezést, a C kiterjesztését, de ha már a klónozásnál beállítható, akkor célszerűbb akkor, meg a WinRE partíció miatt amúgy is 3rd party programra lesz szükség (példa). -
bteebi
veterán
Sziasztok!
Egy méréseket végző régebbi eszközről, amin csak COM port van, szeretnék adatot átvinni Win 10-es asztali gépekre (több helyen, minden helyen egy eszközről egy gépre), azonban a COM/USB kábelek elvezetése sajnos nem megoldható. Az asztali gépek se mai darabok, vagyis hát budget gépek, de COM port talán már pont nincs rajtuk. Természetesen wifi vagy bluetooth sincs, viszont LAN-ra rá vannak kötve.
A kérdésem az lenne, hogy a kábelelvezetést (közvetlen összeköttetés) leszámítva hogyan lehetne - ha lehet, relatíve olcsón, egyszerűen - elküldeni a jelet a számítógépre? Gondoltam már itt olyanokra, hogy COM-USB kábelt rákötni valamilyen hubra, vagy akár egy routerre, esetleg bluetooth-szal átvinni az asztali gépre (amihez akkor nyilván kellene egy vevő kártya/stick). Lehet, hogy az ötlet is rossz, a kivitelezhetőség meg egyáltalán nem evidens számomra.
Ti hogyan oldanátok meg? Előre is köszönök minden javaslatot!
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
w.miki
veterán
Ciril nyelvű videóhoz hogyan tudnánk magyar, vagy legalább angol feliratoz varázsolni?
А ты купил тачку из США? || Mercedes ML350 om642 3.0 diesel (скольк стоит ремонт мотора)Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
tylerddd
veterán
Üdv! Bitdefender Total Security-t használok, de a Windows beépített víruskeresője is hasonló dolgot produkál: megvásárolt képmetsző alkalmazást elkezdte blokkolni. Nem tudom újratelepíteni jelenleg (először ezzel próbálkoztam), részben lemegy a telepítés és a végén felugrik a nem kívánatos alkalmazás üzenet. Magát a telepítőt hiába rakom be kivételnek, az elindul, csak nem engedi végigmenni.
megjegyzés: A Windows Defender kapásból dobta a telepítő fájlt is.
Valami tipp? Megköszönném!Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Dzsekó
addikt
válasz tylerddd #134492 üzenetére
Bitdefendert nem ismerem, de windows defenderben, ha valamit blokkolt (pl. Telepítő), akkor a defender beállításaiban meg lehet a defendernek mondani, hogy "nincs művelet", és akkor újra lefuttatva a telepítőt már lefut rendesen. Másik ötlet, hogy kapcsold ki a bitdefendert a telepítés idejére. Ha nem lehet kikapcsolni, akkor tiltsd az elindulását windows bootkor. Ezután telepítesz, majd feloldod a tiltást és kívételekhez adod a program files és program files (x86) mappát, hogy többet ne is keresgessen ott.
+1 ha van ilyen bitdefenderben, hogy kéretlen alkalmazások keresése, akkor azt kapcsold ki. Nod-nál emlékeim szerint van ilyen opció. -
User63
csendes újonc
Sziasztok!
Összeraktam egy új gépet és a következő gondom támadt.
Intel g6400, 8gb ram, 500gb ssd, 1tb 2,5hdd.Ha letöltök torrenten bármit ssdre, akkor semmi gond.
DE ha hddre akarok, akkor lassan elfogy a memória és lefagy az egész rendszer.Mi lehet a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok