- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz Alex123 #109496 üzenetére
Package manager-el szokás megoldani az ilyesmit: [link], plusz írsz hozzá egy migrációs scriptet, ami sorban telepíti a szükséges programokat a package manager-el, feltéve, hogy regisztrált szoftver csomagokról van szó. Illetve a beállításokat is ez a script kellene, hogy automatikusan bemásolja a megfelelő helyre. Így, hogy 5 évente egyszer csinálsz ilyet igazából nincs értelme automatizálni, jobb, ha megcsinálod kézzel.
Buliban hasznos! =]
-
quailstorm
nagyúr
-
rushty
őstag
válasz quailstorm #109503 üzenetére
Azt még talán megtalálom, de a vs. USB (2.0?) memóriakártya érdekelne. Valami hátránya biztos van...
Előny, hogy mobilabb és olcsóbb.Revolut meghívó pü-ben
-
rushty
őstag
válasz quailstorm #109506 üzenetére
Értem, hosszabb távon felejtős (ebben megerősítést kaptam).
Ideiglenes megoldásként megfelelne, amíg nem szerzek be SSD/"HDD"-t.
Csak abból indultam ki, hogy árulnak ilyen merevlemez nélküli izéket, amiben még csak nem is SSD van, hanem cserélhető flash. Más: Később tudnak azokhoz SSD-t rakni?
Itt a PC-hez egy teszt erejéig fordítva megpróbálnám.Revolut meghívó pü-ben
-
quailstorm
nagyúr
válasz rushty #109507 üzenetére
De az nem USB2.0-án megy, hanem belső buszon. eMMC nem valami fos legolcsóbb microSD.
Amúgy az se túl gyors, tabletekbe szánt cucc, ha nagyon kevés dolgot kell csinálni éppen megteszi.
Olyasmi teljesítményt viszont USB3.0 csatolón kb SSD árban kapnál.Ha sok pénzed/időd/türelmed van, akkor nyugodtan próbálkozhatsz. Beválni úgyse fog.
-
mefistofeles
addikt
Urak!
Adott egy giganetes internetkapcsolat (telekom) amihez vezetéken egy PC,wifivel további két PC kapcsolódik. Mindkettőben ugyanolyan hálókártya van. A vezetékes és az egyik kártyás gépen minden rendben van, a másikon viszont nagyon gyenge, szakadozó a net. Az oprendszer is ugyanaz, friss win10. Van valami diagnosztikai progi ami kiszűri hol a gebasz? Vagy tuti a hálókártya a ludas?
Állítgatva, nem volt a gépeken semmi és kb. egy héttel ezelőttig mindkét wifis gép hasított.
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
abyssc2
tag
Sziasztok,
Van egy Corsair Carbide 330R házam, és egy GIGABYTE Z97-D3H alaplapom.
Szeretném, hogy legyen alaplapi SPEAKER, tehát ha valami baj van a pc-vel jelezzen, de nem sikerül összehozni.Az alaplapon megvan, hogy hova lehetne dugni, de sehol se találom mit kellene, elképzelhető hogy nincs hozzá külön kábel már? (régi PC-ben volt), mit lehet ilyenkor tenni?
-
abyssc2
tag
válasz philoxenia #109513 üzenetére
Nincs, és most utánanéztem, azt írják neten Corsair házakban jellemzően nincs.
-
abyssc2
tag
válasz quailstorm #109515 üzenetére
Időnként lefagy a gépem, és abban bízok hogy egy SPEAKER talán segítene rájönni mi okozza.
Furcsa, hogy se az alaplapon se a házban nincs alapból ilyesmi, régebben mindig volt az összes gépemnél. Úgy látom külön beszerezni tényleg nem egyszerű (én is csak ezt a Vaterás linket találtam itthon, vagy esetleg eBay-ről lehetne olcsóbban, de az idő)[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz abyssc2 #109512 üzenetére
Nem járt az alaplaphoz olyan amit quailstorm kollega ajánlott?
Nekem is Gigabyte alaplapom van egy Gigabyte GA-Z170-D3H személyében, de ahhoz járt ilyen kis hangszóró. Meg is van minden indulásnál a régen megszokott egy kis rövid hang.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
abyssc2
tag
válasz Marci112233 #109517 üzenetére
Megnéztem az alaplap dobozát, de nem látok benne ilyesmit, szerintem nem járt hozzá.
ui: Néztem egy unboxing videót, de abban sincs.
[ Szerkesztve ]
-
pimmi
senior tag
válasz quailstorm #109503 üzenetére
köszi, igazán nem akarok rá költeni, meg talán bele sem férne a vga, ő az asus
van aki azt mondta lassabb lenne a 64 bitessel, ezért kérdeztem egyébként, ssd megy bele, és uj rendszer, a hdd meg az odd helyére, nagyon szeretem -
quailstorm
nagyúr
válasz pimmi #109519 üzenetére
Valóban nem menne bele. SFF gépbe még belemenne de ez még annál is kisebb.
Azon már csak minimálisan lesz lassabb néhol, de 2017-ben nem kérdés már a 64-bit szükségessége. Túl azon hogy RAMod van elég, és a proci se dísznek támogatja már a 64-bitet (korai Intelek, pl Celeron D, még nyögtek vele nagyon).[ Szerkesztve ]
-
Microft
csendes tag
Sziasztok!
Tor böngésző nem indul.
Ezt a hiba üzenetet adja:
"Tor exited during startup. This might be due to an error in your torrc file, a bug in Tor or another program on your system, or faulty hardware. Until you fix the underlying problem and restart Tor, Tor Browser will not start."
Többször is újra telepítettem de semmi.
Van valakinek ötlete?[ Szerkesztve ]
-
Hardestadt
csendes újonc
Sziasztok!
Lehet nem jó topicba írok, ha így van szóljatok.
Van egy 5.1 Creative hangrendszerem, ami már elég régi. A hátsó két speaker nem is működik tökéletesen, ezért azt általában nem használom, bár össze van dugva minden.
A problémám az vele, hogy valamiért "statikus hangon" sípol. Erre nincs jobb szó. Ha megy mellette valami, akkor az elnyomja, de csendben hallható.
A bekapcsoló gombja, ami egyben a hangerő szabályozó is időnként kikapcsol, de ez pár másodperc után helyreáll (hetente egyszer fordul elő és egy kis mozgatás után minden rendben).Tudja valaki mi lehet ez a sípolás és mi lehet rá a megoldás?
Köszönöm!
-
csakany2001
senior tag
válasz csakany2001 #109186 üzenetére
Sziasztok!
Leírom hátha valakinek hasonló gondja van, nálam a problémát Qbittorrent okozta.
Eltartott egy ideig hogy rájöttem, de valóban elég nagy volt a CPU és merevlemezhasználtsága is.
Szóval visszatettem a 2.2.1-es Utorrentet és minden problémám megszűnni látszik.
A másik esélyesnek a Rivatuner-t tartom, néha annak is elég magas volt a CPU használtsága szóval inkább használom a Fraps-t ilyen célra.
Most minden végre olyan mint amilyennek lennie kell.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Terentius
őstag
Segítséget szeretnék kérni, mert az alaplapi(MSI B150M Mortar) hangszóró jack kimenet egyik napról a másikra semmilyen hangot nem ad le. Csak a házon(PC) lévő előlapi csatlakozó működik.
OnePlus 12 16/512
-
Geller72
veterán
Üdv!
Adott ez a 2.5"-os WD Black 7200 Rpm-es Sata 3-as HDD. WD10JPLX
Csont új. Beraktam a gépbe, se kép, se hang. Biosban sem látja. Kábeleket kicseréltem, slotokat szintúgy. Jól gondolom, hogy akkor gar? -
rushty
őstag
Quick Charge (vagy épp sima charge) hálózati adapter (eredetileg telefonlaptopé) USB kábel nélküli részébe
szabad dugni akármi más minimális fogyasztásút?Revolut meghívó pü-ben
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Valaki segítsen rendbe tenni a fejemben a témát! Nem szeretnék vitát, csak az érdekel, akinek tapasztalata van, és tényleg a tutit ismeri!
Akkor hogy is van ez a használt Windows téma?
Ha veszek az ebay-ről LICENSE KEY kódot, az EU- belül, akkor az legális?
Ugye az ebay nagyon háklis a szoftverek eredetiségére.R-Go 3-5€-ért lehet egy legális win10 Pro-m?
...mint az közismert...
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Matematikai problémával fordulnék hozzátok.
Ellipszis (leendő üveglap), nagy átmérő 110 cm, kis átmérő 80 cm.
Alatta négy, kör alakú idom (ezek a "lábak") egymástól hossztengelyben 51.9, rövid tengelyen 49 cm távolságra.A kérdésem, hogy lábak közepe az ellipszis szélétől milyen távolságokra van?
Vagyis mennyi X és Y? A tervezőprogramban sajnos nem tudok annyira precízen mérni, mint szeretnék, 11 cm-t ill. 18.3 cm-t mértem, de mit mond a matek?Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Geller72
veterán
válasz PapaMaci #109527 üzenetére
Ergo. Én elolvasgatnám a 900 forintokért (is, és többért) OEm licensz kulcsokat osztogatók negatív értékeléseit is, mert elég sok benne az olyan, mint:
-"Megkaptam, nem működik" - vagy - "Megkaptam, de már egy másik gépen ez a kulcs aktiválva volt.
Szóval ahogy a fenti linken is olvasható, annak a feltételnek egyik ebayes eladás sem felel meg, ami 2-3 HUF -os kategória és az OEM licensz kulcsokat osztogatja. Jobbik esetben mennyiségi lecenszeket, ami talán még működik is addig, amíg ki nem buku valahol, valamelyik OEM gyártónál. Én amondó vagyok, hogy próbálj meg egy W10 X64 Pro lemezt venni, sokkal több az esélye, hogy az azon található key ok lesz. De ne csak a telepítőt, hanem a kulcsot is, vagy ha mennyiségi livenszes, akkor más a tészta. Én kintről nem vennék OS-t, az itthoni hirdetési oldalakon is lehet találni néha egész jó dolgokat. Én utoljára a Dell notimhoz vettem mennyiségi Dell OEM-hez OS-t, ami gond nélkül működött is. Az egyik itthoni oldalon látok is aktiválatlannak mondott W10 pro licenszeket 5k-ért. Mondjuk ezzel is vigyáznék, mert semmi normális elérhetőség, valszeg parázik a tag. 19K az új, legál amúgy. : -
Geller72
veterán
válasz rlazol #109528 üzenetére
Nem vagyok egy nagy matekos, de statikailag nem biztos, hogy rosszabb és esetleg könnyebben mérhető verziót lehetne kitalálni. Mi lenne ha összekötnéd a hosszúság végpontjait a szélesség végpontjaival és az így kapott egyeneseket egyszerűen megfeleznéd, a felezési pontra raknád a lábakat. Statikailag nem lehet rossz döntés.
Erre gondoltam. És akkor nem kell különösebben számolgatnod.
Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz rlazol #109528 üzenetére
Itt van a válasz: [link]. A te esetedben
a=40cm, b=55cm, u=25.95cm, v=24.5cm
a képletekben. Gondolom a pontok koordinátáit az ellipszis közepétől számolják.E: x^2/a^2 + y^2/b^2 = 1
Pe(u,v) = (a^2u/(a^2-t), b^2v/(b^2-t))ahol t teljesíti a következőt
(au/(a^2-t))^2 + (bv/(b^2-t))^2 = 1
Ebből kiszámolható, hogy melyik Pe pont van nagy valószínűséggel a legközelebb az (u,v) ponthoz, ami a köröd közepe. Onnantól meg gondolom már megy a távolság számolása.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
forintuser
őstag
Sziasztok.Van egy nagyon régi külső merevlemezem.. Az a gondom, ha csatlakoztatom a számítógéphez, a winyó felpörög, de a tartalmat nem adja be.Tudok valamit kezdeni vele?Szétszedni, aztán egy rack-be bele rakva mentést csinálni? A másik topikban nem válaszoltak azért próbálom itt.
Holnapkészítést vállalok.
-
Geller72
veterán
válasz forintuser #109534 üzenetére
Szedd ki a rackből. Ne tedd bele másik rackbe. Csupaszon csatold fel egy gépre. Ez IDE, vagy SATA hdd? Gondolom, sata, akkro nem lesz gond vele. Szóval rakd gépbe, nézd meg úgy.
-
PapaMaci
őstag
válasz Geller72 #109529 üzenetére
A jogszabály szerint legális árulni. Az éjjel vettem 3db-ot 2.25€/db áron, és kaptam 3 kulcsot azonnal e-mail-ben, majd rá 2 perccel egy számlát a nevemre. A kulcs működik. Legalább is 3/1, amit ki tudtam hirtelen próbálni. Szóval innentől vannak a nagy katyvaszok a fejemben.
...mint az közismert...
-
Geller72
veterán
válasz PapaMaci #109536 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem lehet kifogni, de semmi garancia nincs arra nézve, hogy 3/3 jó lesz. Meg hogy meddig. A számla meg te is tudod, hogy mit ér manapság. Gondolom, jártál a józsefvárosi piacon, mikor még működött. .
"A jogszabály szerint legális árulni."
-Melyik szerint?Amit linkeltem, abból a tiéd melyik?
3 kateg van. Az első semmiképp nem lehet, mert az az FPP, teljes, dobozos termékA második kateg sem lehet, mert az az OEM, ami annyit jelent, hogy
Az ilyen lenne: " a szoftver a számítógépre előzetesen telepítve lett, a felhasználónak a számítógép első indításakor kell csak elfogadnia a Végfelhasználói Licencszerződést (EULA). Ez a licenctípus a számítógép gyártója és a felhasználó közötti megállapodás. A legális és eredeti előtelepített szoftverhez a gyártó mindig mellékeli a szükséges dokumentációt és a szoftver adathordozóit. A gyártó a számítógépre ragasztja az Eredetiséget Igazoló Tanúsítvány (COA) matricáját is."Ez azért nem lehet, mert HW-hez adják, neked meg nem adtak. Akkor adhatná, ha ő mondjuk már nem használja azt a HW-t, ezzel a W10-el, amit kétlek.
A harmadik a mennyiségi licenc lenne, de az sem kerek így, ebben a formában. Persze használhatod, de ezt ha igazán ki akarod nyomozni, meg kell kérdezned egy arra illetékest. Nem hinném, hogy azt mondaná, hogy legális a dolog. De ha csak arra akarod használni, hogy kiszürkítsd a winedet és crack nélkül tudd használni, már tettél valamit az ügy érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Üdv urak.
Ismer valaki olyan oldalt,ahol le lehet ellenőrizni,hogy egy domain kinek a tulajdonában van?
-
Geller72
veterán
válasz laychi #109538 üzenetére
http://www.domain.hu/domain/domainsearch/
beírod, keresel, majd utána meg lehet nézni róla mindent a keresés feletti
További információk:
Domain-igénylő vagy domain-használó résznél. -
Geller72
veterán
válasz laychi #109540 üzenetére
http://www.domainkereso.info/
Csak a domain név kell. com/hu/net nem. Majd ő kilistázza. Ha látod, ami kell, akkor whois. -
laskr99
addikt
USB-n lévő MBR partíciós Dos-t hogy tudnék frissíteni? 4.9 most és egy HDD-t akarok formázni win98 által ehetőre de azt írja,hogy nem megfelelő dos verzió. Mind a win98 telepítőben lévő mind parancssoros verzió ezt dobja.
-
alpha_indust
újonc
Üdvözletem mindenkinek!
1. Van valakinek eladó HP 8300-as géphez PSU táp adapter? Link: https://ssli.ebayimg.com/images/g/3OQAAOSwJ7RYS4x1/s-l1600.jpg
Sűrgős lenne... rendeltem Ebay-ről 1200Ft, csak......1-2 hónap mire ide ér!!
2. Van egy MSI 9661 Speedster 2-es alaplapom (32gb ddr2 667Mhz ram, 2db Opteron 2423HE, VGA 650GS táp, Gigabyte Gtx 9600 4gb)
Probléma: Napi általános használat után kikapcsoltam, majd vissza már nem tudtam. Elemet, SSD- HDD-ket, Ramokat kiszedtem, videó kártyát is kiszedtem--> integráltra kötve a monitort.. semmi. Majd lehúztam a lapról a 24-tüskét tápkábelt, mikor visszadugtam 1 mp-re bekapcsolt magától majd a táp letilt. A tápot kipróbáltam egy másik lappal, azzal nincs baj, Viszont a speedster lapomat nem tudtam kipróbálni másik tápegységgel, valószínűleg azzal lesz a baj. Kérdés , hogy mi lehet a probléma? Diódák, kondik nincsenek felpúposodva.
Köszönöm a válaszokat!
-
laychi
veterán
válasz Geller72 #109542 üzenetére
Ez sem adja ki a keresett oldalt.
Ha törölték,akkor is elérhetők lennének a korábbi adatok?Egy webshoppal adódott probléma,ami rengeteg embert átvert,a megrendelt termékek nem érkeztek meg,nemhogy a időre,de utána sem,storno-zás után pedig a pénzvisszatérítés is megmaradt ígéretnek....
Ma már a weboldal sem elérhető -
laskr99
addikt
Tudtok valakit itt PH-n aki tud kondit cserélni a lapon?[link]
-
Geller72
veterán
válasz laskr99 #109543 üzenetére
"USB-n lévő MBR partíciós Dos"
-Tudtommal az MBR partíció nem létezik. Olyan van, hogy MBR, de az a Master Bott rekordot jelöli és az úgy nagyjából minden olyan partíción van, amiről van OS load.Particiós táblák vannak, olyan mint FAT, FAT32, NTFS, ExtFSxx
A W98 "kompatibilis a FAT és FAT32-es fájlrendszerrel. A W10 is tud ilyenre formázni egy meghajtót, és/vagy egy particiót.Ha meg arra gondoltál, hogy neked kell egy boot loaderes, sima disk, amin utána tudsz matatni, amolyan "sima" msdos betöltő lemez, azt létre tudsz hozni bármivel. Mondjuk FreeDOS is egy jó alternatíva.
"de azt írja,hogy nem megfelelő dos verzió" - Ez valszeg azért van, mert a dos 16 bites a disken, a W98 meg 32.
Az is kérdés, hogy a diskeden config.sys van e vagy config.nt. ezt azért nem tudom innen megmondani, mert nem tudom, hogy mivel lett kreálva az a fájl rendszer.
Amúgy miért kell neked az a dos-os stick?
-
laskr99
addikt
válasz Geller72 #109548 üzenetére
A helyzet:
PII-PIII slot1 gépek, amire a feeling miatt akarok 98-at.
CD író,floppy, másik gép nincs csak egy 478-as,kódolt xp-vel.
ÚJ HDD be a 478-ba.
Rufussal apám gépén MS-DOS boot USB készítése és komplett W98 telepítő rárak
HDD-t le kellene formázni mert a windows telepítő kidob miatta.
A dos meg szépen azt írja a formázásra amit fent írtam.SP4C3:
Freedos command.com hibát ír, modern gépen ok, de 478-on dobja a hibát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Több féle Funko Pop figura eladó!
- Eladó DELL Latitude 5410 (i5-10210U, 16GB RAM, 256GB SSD) számlával és 1 év garival
- iPhone 15 Hibátlan 2027.03.05-ig Garanciális 99%-os Akku
- Új, bontatlan Samsung Galaxy S24 valamint S24+ 128GB// 256GB// 512GB Samsung garancia
- Retro hangkártya Lan, modem, firewire gyűjtemény
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs