- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black-core
aktív tag
válasz Black-core #100286 üzenetére
Erre vallaki? Nagyon zavaro. Probaltam mar tobb mobillal is.Ugyan ez tortenik..
-
MaxxDamage
félisten
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy az minek köszönhető, ha gépre (régebbi PC) akarom telepíteni a rendszert, akkor míg bejön a telepítő (pl.Win7) az FDD folyamatosan világít (nem csinál semmit) és a gép is csak van.... (nyelv, idő pénznem formátum, bill.beviteli beállítások ablak előtt csinalja ezt, maga a telepítő elindulása előtt és mikor ez kivalasztva, akkor a "a telepítő indul..." kép és forgó kör...na persze az FDD megint világít vagy 5 percen át...) BIOS-ba minden megfelelően beállítva! Sata2 PCI-X RAID vezérlő kártyán az ADATA SX930 SSD az elsődleges, 2x300GB SCSI-320 (RAID0) a másodlagos. 2db ODD IDE-n , 1db FDD....mi zavarhat be? Mi lehet a probléma forrása?
Amúgy minden gond nélkül felmegy rá a rendszer, de az említett "varakozasnak" nem kellene lennie.....
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz MaxxDamage #100303 üzenetére
És mi van akkor, ha egyszerűen lekötöd a FDD drive-ot? Nem tudom, hogy használod-e még (gyanítom, hogy nem), de ha nem, én mindenképp vagy letiltanám BIOS-ban, vagy lekötném. Helyére meg meet mondjuk egy kártyaolvasó egység.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
MaxxDamage
félisten
válasz HoaryFox #100304 üzenetére
(néha használva van, pl.win telepítés ssd-re fdd-n van a raid kártya driver is és az nélkül egy setup sem kezdhető el - rendszer setup...persze erre a célra csak most van szükség)
Érdekes, mert próbaképp benyomtam egy kislemezt és keresett rajt majd áttért optikai lemezre es már folytatódott is a telepítő tovább...(persze sehol nem tálalt semmit, folyamatot így gyorsítottam kicsit. (ha ezt nem csinálom, akkor olyan 8-10 percig csak áll a gép és fdd világít..... Érdekes na! (nem emlékszem rá, hogy találkoztam volna ilyennel korábban...bár kitudja! DOS rendszerem sem most volt...akkor még Win rendszer sem volt... )
Emlékeim szerint ez az fdd lehúzás és bios disabled beáll már megtörtént, de mintha úgy emlékeznék, nem volt sok eredménye. Amugy van A: és B: is lehetne, mert 2db FDD is berakható, telepíthető...az az egy is megfelelően üzemel alap esetben. (telefonról vagyok, előre elnézést a hibákért)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
föccer
nagyúr
Persze, kliensben működik, csak szervert nem tudom belőni. Privátban jöhet a cím.
Köszi
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Van 2 winyó a gépemben és az egyik mindig leáll magától, aztán ha olyan dolgot akarok megnyitni ami azon van akkor újraindul, pedig be van állítva az energiagazdálkodásnál hogy a winyók ne álljanak le, hol kéne még valami állítani? A windows ssd-n van.
Köszönöm előre is!
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
mezis
félisten
-
Hunork
veterán
válasz LordAxwell #100253 üzenetére
Próbáld másik USB csatlakozóban. Meg nézd meg, hogy tutira jó cuccot szedtél-e le. (32/64 bit)
A gyártó szerint működnie kell."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
LordAxwell
senior tag
válasz Hunork #100311 üzenetére
Mindegyik usb csatin megpróbáltam, és jót szedtem le win10/64bit, és direkt rákerestem a logitech oldalán a joy-ra. A mode választó gomb pirosan világító állását viszont nem is tudom előhívni, ez se ilyen volt régen. Ha megnyomtam a mode gombot régen akkor világított pirosan, és felcserélődött az analog és a nyilas rész.
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
Hunork
veterán
válasz LordAxwell #100312 üzenetére
Hát... azt nem írtad, hogy mióta. Egyszer csak úgy, vagy volt rendszer frissítés? És az update volt vagy tiszta telepítés?
Ha nem volt semmi, engedélyezed-e a rendszer visszaállítást? Mert akkor keress egy olyan pontot, ahol még működött. De én úgy sejtem, hogy frissítettél.
És persze amatőr kérdés: elemek?
És gondolom erre is figyeltél: [link]
És utálom ezt írni, de ha semmi nem megy, a fentebb leírtak sem, akkor egy tiszta W10 telepítés kell.
Amúgy: garanciális még? Végső esetben beadnám, bevinném, és oldják meg."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
LordAxwell
senior tag
válasz Hunork #100313 üzenetére
Szia!
3 napja kértem vissza egyik barátomtól akinek kölcsön lett adva, kb 5 évig nála volt, előtte win7 alatt használtam. Most win10 van fent.
Haveromnál működött még. Win7 ről volt update win10-re itt nálam.
Nem volt olyan pont a win10 alatt ahol működött, vagyis nem tudom, mert mióta win 10 van fent azóta most van először nálam a joy. Elemek jók, kibróbáltam más elemmel is, rezgése is működik ha kiválasztom, hogy rezegjen. Nincs bedugva alaphelyzetbe semmi usb a gépbe, csak egy usb3.0 hosszabbító kábel, de az nem befolyásolhatja.
Nagyjából 12 éve van meg a joy, úgyhogy szerintem nincs garancia már rá.Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
enginev3.0
félisten
Hol érdemes sima fehér és fekete pólót venni amire lehet nyomtatni? Puha jó anyaga legyen
Az sem baj ha olyan bolt ahol van esetleg más ruhanemű is
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
törölt tag
Sziasztok. Keresek 1 olyan alkalmazást (win7 alá), amely mutatja az aktuális net fel és letöltési sebességen túl azt is, hogy mit és hová tölt a gép (fel és le irányban is) mondjuk napló formájában utólag is lehessen megtekinteni.
Van ilyen, vagy csak hülyeség amit szeretnék ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DrojDtroll #100317 üzenetére
-
zoltanz
nagyúr
Szeretnék az LGA-775-ös gépbe egy USB3-as PCI-E káryát, de olyan kellene amiről boot-olni is tud, megoldható? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
varmi2
nagyúr
válasz zoltanz #100321 üzenetére
Akkor az a gond, hogy az a lap, ami nem is csoda, hisz régi, nem bootol pcie slotról, bármi is van benne. Windows telepítést még mindig usb2-ről ajánlott csinálni, mert az usb3 problémákat okozhat.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #100164 üzenetére
Ez még jelen van mint probléma, halálán lehet az Asus meghajtó?
Azt még kipróbálom, hogy felcserélem az LG-vel és ha az LG is ezt a jelenséget produkálja, akkor máshol van a hiba...esetleg IDE kábel csere megoldás lehet?L
-
sklopp
őstag
válasz MaxxDamage #100324 üzenetére
Mindkét próba célszerű. Nálam volt olyan hiba, néha nem nyílt ki a fiók, de lejátszás ment hiba nélkül. A Molex csatiban egyik érintkező hüvely kicsit kitágult, néha nem érintkezett.
-
vgergo
aktív tag
Sziasztok
Nem tudom mi az ok, ha bekapcsolom az erősítőmet (HarmanKardon AVR630), akkor a monitorom / tv-m (Samsung LE40A551) képe villan egyet. Olyan, mintha egy pillanatra áramkimaradás lenne. Ez azért lehet, mert az erősítő hirtelen túl sok áramot vesz fel? Nem teszi tönkre a monitoromat? Mit tudok ez ellen tenni? Szünetmentest ha veszek az megoldja? Jelenleg panelban lakom, ahol alumínium, földelés nélküli vezetékek vannak.
Előre is köszönöm a Segítséget!
üdv..vgergo -
zoltanz
nagyúr
-
mefistofeles
addikt
Skacok!
Problémám nem kicsi.
Életem első SSD-jét építettem a gépembe, és annak rendje módja szerint feltelepítettem rá az oprendszert (ubuntu) de újraindítás után nem hajlandó arról bootolni. A perifériáknál látja típushelyesen a holmit de a boot opcióknál ha kijelölöm azt írja (látja pedig az oprendszert is) hogy "Drive not present"mit kellene beállítanom, hogy bootoljon az SSD-ről?
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz mefistofeles #100331 üzenetére
UEFI vagy BIOS telepítés? Van UEFI-re utaló eszköz boot sorrendben?
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
törölt tag
válasz mefistofeles #100331 üzenetére
A régi rendszer hol volt? Ha az a meghajtó még a gépben van akkor próbálj arról bootolni. Ha még aktívra van beállítva akkor lehet tud vicces dolgot csinálni.
-
törölt tag
válasz mefistofeles #100335 üzenetére
Akkor ezt így passz.
-
simonfonix
csendes tag
Ez jó összeállítás?
Intel Core i5 6600K
GIGABYTE 1151 GA-H110M-S2HP
Kingston DDR4 2133 8GB
FSP Raider 550W [80+ Silver]
ADATA Premier Pro SP550 240GB
Zalman Z1 NEO(Gépház)
Tudom nincs videókártya,de van integrálva az alaplapra.
Nem játékra kell.Csak kell egy gyorr számítógép.
Kb. 150000FT -
tonyrulez
őstag
Üdv!
Van arra lehetőség hogy programtól megvonjak hotkey-t? Feltettem az Ostoto Hotspot-ot a Connectify helyett (ugyanúgy működik csak ingyenes), de az Alt Gr+F-re ez a csoda ugrik fel. Sehol sem találok hotkey beállítási lehetőséget, viszont nekem kellene a ] párjának elérése
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
csipszikutya
senior tag
Sziasztok!
2 hét alatt 4x kellett újra rakni a windows 10-et a laptopon.
Fogja magát és frissíti majd utána "meghal" a gép. Lefagy, belassul. Ez RR után megoldódik, de utána random idő után fogja magát és megint lefagy, de úgy, hogy csak a kikapcsoló gomb hosszan nyomására lehet kikapcsolni. CTRL ALT DEL meg ilyen nyalánkságok nem működnek.
Kérdésem: Éjszaka megint újra rakom, de hol tudom azt beállítani, hogy NE FRISSÍTSE magát ez a sz@r?
Ja és én hülye eredeti windowst használok.Köszi!
Szerk: újra rakás után amíg nem frissít addok faszán működik...
-
törölt tag
válasz csipszikutya #100339 üzenetére
7-es? Az két-három napig hülye is lesz.
-
Shim
őstag
válasz csipszikutya #100339 üzenetére
Windows 10 frissítés kikapcsolása
Trükkös, mert 7-tel ellentétben, itt nem igazán engedi kikapcsolni.Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz mefistofeles #100335 üzenetére
Előtte volt particionálva vagy az Ubira bíztad? Lehet nem alignálta rendesen az SSD-t és az tud ilyet okozni.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Szeretnék érdeklődni, hogy Magyarorszádon hány számtech nagyker van?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
törölt tag
Sziasztok. Védelmi szoftver cseréjét tervezem. Elegendő-e a jelenleg futó alkalmazás víruskeresőjének és tűzfalának tiltása a cseréhez addig, amíg az újat felteszem vagy szinte biztosan összeakad a kettő ?
jogtiszta szoftver cseréről beszélek.
-
-
törölt tag
Köszönöm mindkettőtöknek -
-
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz mefistofeles #100349 üzenetére
Na, akkor lehet pont az volt a gond, amit leírtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest