- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
-
watchfun
tag
Üdv! Van olyan t.társ aki rendelkezik a pano2vr vagy ahhoz hasonló, gömbpanoráma-készítő program olyan változatával amelyik nem rak bele vízjelet (jogtiszta példány, például)? Alkalomszerűen, egy-egy gömbpanoráma összeillesztésében kérném a segítséget, nem pénzkereső tevékenységről de nem is hobbiról volna szó...
Privát üzenetben várom aki tud segíteni és előre is köszönöm.WF
-
Balinov
titán
válasz copass #23405 üzenetére
szerintem o kesziteni akar.
watchfun: Microsoft ICE-t nezted? Ingyenes, gyors, raw-ot is tud, content aware fill.meg outputnal vannak ilyen dolgok
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
watchfun
tag
válasz Balinov #23406 üzenetére
Úgy van, készíteni szeretnék. Az ICE nem tud html5 kimenetet, gyakorlatilag a kimenet csak sík kép lehet. A pano2vr kimenete egy mappa, benne több (akár 400) fájl, mellé még 5 fájl amiből 1db html formátum, az egész úgy 20-40mb, a képek felbontásától függ. Na azt a html fájlt megnyitva a felhasználó "belekerült a témába", a nézőpont a f.gép lesz, a panoráma pedig gömbként veszi körül a felhasználót, a gömböt az egérrel tudod magad körül forgatni, a görgővel nagyitasz-kicsinyitesz mintha gömbben az adott irányban arrafelé közelednél.
A google utcakép androidos változata alkalmas arra, hogy a telefonnal készült képeket kiterített gömbpanorámába konvertálja. Ezt feltöltve a google utcaképbe, ugyanezt megcsinálja a google maga és a térképre is helyezi, onnantól bárki megnézheti. Sajnos azonban a telefon a képekhez saját iránytűjét és giroszkópját használja így akármilyen trükköt, állványt, gimbalt használsz, az érzékelők pontatlansága miatt mindenképpen el fog csúszni a végére (46 db kép). A google utcakép programja nem fogad külső forrásból képeket csak amit a futó program a telefon kamerájával készít és a kész gömböt mindenképp nyilvánossá teszi- na és pont ez az ami miatt nekem nem alkalmas. Maradna a pano2vr vagy valami hasonló de nincs rá ennyi pénzem, na meg havi 1-2 kép miatt sztem senki nem veszi meg. -
Balinov
titán
válasz watchfun #23407 üzenetére
kar,hogy az ICE nem megoldas. Mondjuk bevallom ilyen melysegig nem merultem el benne.
KRpano-t esetleg? Itt egy sample amit a foruman talaltam a showcase-ban, ugy nezki, html5-t hasznal
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
TommyGun
őstag
Szasztok
Hülye kérdés de költözésnél eltünt az akksi töltőm meg minden kábele a Pana Lumixomnak, vajon ha veszek egy 8 pines USB-t tudja tölteni az akksit?
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami jó leírást, miszerint hogyan tudnék magamról jó profilképeket csinálni? Amiket használhatok Facebookra, Tinderre.
We are only Stardust...
-
MrChris
nagyúr
Mi készít GRI-vel kezdődő jpg fájlneveket?
-
BrukoMisike
tag
Sziasztok! Timelapse videókat szeretnék készíteni, főként felhőkről, utcaképekről. Egyelőre telefonnal (Galaxy S4). Fotókból szeretném összerakni a videót, nekem az nem jön be, ha felvett videót gyorsítok fel utólag, szerkesztésre is több lehetőség van így.
Camera FV-5-tel csinálom a képeket.
Azt szeretném megtudni, hogy bizonyos témákhoz milyen beállításokat célszerű használni. Leginkább az érdekel, hogy az alábbi témákhoz mennyi képet és milyen időközönként érdemes csinálni?- ha felhőmozgásokat akarok megörökíteni az égen
- egy városrészletnél, ahol jönnek-mennek az emberek, autók
- ha napfelkeltét akarok megörökíteni (pl. hajnali 2:30-tól reggel 8-ig)
- ha az alvásomat akarom megörökíteni -
Laox
aktív tag
válasz BrukoMisike #23418 üzenetére
Hát nem tudom, hogy van-e olyan ember, aki saját magáról készít timelapse videókat, de igazából nagyon könnyű kitapasztalni ezt az egészet, csak csinálj néhány próbafelvételt. Azt sem írtad, hogy milyen gyorsasággal szeretnéd őket összerakni, gondolom 30 fps-sel, tehát a kész felvételben 30 kép lesz másodpercenként.
Az emberes témánál 0.5 vagy 1 másodperc legyen, így is 15-30 másodperc történést sűrítesz 1-be, tehát egy fél perces timelapse 7.5-15 perc valós történés lesz, ami egy kereszteződésben elég hosszú idő.
Felhő-naplemente 3 mp elég.
A békés csicsikálásodhoz meg 5, vagy talán még ritkább is.Az a lényeg, hogy kiszámold, milyen hosszú időtartamot milyen rövid videóba akarsz sűríteni. Egy 4 órás napfelkeltét, 4x60x60=7200 másodpercet 3 másodperces időközökkel felvéve = 2400 , 30 fps-es videóba /30 = 80 másodperc lenne, tehát majdnem 1.5 perc, ami lehet hogy kicsit lassú is, elég lenne akár 6 másodperces időközökkel, mert úgy 40 másodperc lenne a vége. Emberes témánál viszont ez túl gyors lenne, mert nem látszódna az emberek és az autók mozgása, csak pattogna minden.
[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
válasz BrukoMisike #23420 üzenetére
Alvás közben inkább ne
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz BrukoMisike #23422 üzenetére
Mert leesel a háztetőről
(ha alvás közben indulsz el valamerre)Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
szecsgeri
tag
Nem tudom mennyire off, de sokan jártok itt, szóval kérdésem, hogy használ valaki Lowepro Flipside 400AW táskát? Vélemények? Tapasztalatok? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
szecsgeri
tag
Hű, remek, köszönöm! Pont azért akarok ilyet, mert hátul nyitható, túrázás miatt lenne jó, mert féltem a cumót, hogyha hagyományosan nyílik akkor megnyílik a zipzár és kipotyog belőle a felszerelés. Azt meg senki se akarja
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
bendefeco
tag
Sziasztok,
Készült egy újabb videó, remélem ez már jobban tetszik
https://www.youtube.com/watch?v=LzWTGz-E9K0
-
bendefeco
tag
válasz DrojDtroll #23428 üzenetére
Bocsánat, hogy valamit meg szeretnék mutatni egy fényképezőről egy fotós csoportban...
-
t72killer
titán
Kérdés: van olyan eszköz, ami SD/microSD karikról tud pendrivera másolni pl egy teló segítségével? A microSD nem lenne bonyolult, mert a telóm (s7e) tudja közvetlenül olvasni, az USB-végére meg mehetne OTG-ben a pendrive, fullos SD-karihoz viszont nem tudom hogy kezdjek hozzá, egy hub-hoz 2 eszközzel (SD-olvasó+pendrive) valszleg kevés lenne a kraft a telóban.
Laptop nélkül szeretnék utazni, gondolkoztam a WD My Passport Wireless Pro winyón is, viszont az lényegesen érzékenyebb-törékenyebb, mint egy pendrive.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz DrojDtroll #23432 üzenetére
Egymagukban menniük kell, nem tudom két OTG eszköz (olvasó+2.5" winyó*) között a másolást próbált-e már valaki?
*a winyó áramellátását meg tudom oldani, Y-kábele van.
-
copass
veterán
válasz t72killer #23431 üzenetére
egy jó otg hub+sdcard reader kell csak.
okos kis cucc, mert powerbank-ról is tudod hajtani ha kell.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
t72killer
titán
válasz copass #23434 üzenetére
Kicsit utánaszámoltam, sajna lassú lesz a telefonos buli, mert a telón csak usb2-es port van, ergo ha erre akasztok egy HUB-ot és a hubon lévő 2 eszköz között akarok másolni, az még az usb2 sebességet is felezi. Kb hamarabb fog lemerülni a teló akksija, minthogy lementené a 128gigás sd-m tartalmát...
-
t72killer
titán
válasz copass #23436 üzenetére
Az lesz akkor. Sajna elég sovány a kínálat, csak a wd my passport wireless-t láttam, mint értelmes+értelmes árú megoldást eddig. A teszt alapján nem egy sebességbajnok, 5 perc alatt abszolvál 10 gigát, azaz a 128-as karimnak továbbra is kb 1 óra kell majd az ürüléshez, mert vmi múlt századi kártyaolvasó chipet használnak benne
-
t72killer
titán
válasz copass #23438 üzenetére
Van egy ősi eeePC-m, de az is csak usb2, szintén kőkorszaki kártyaolvasóval. A melós laposom se túl nagy, de túl értékes ahhoz, hogy a következő nomád-vizes túrára magammal vigyem.
Esetleg egy atomos NUC-ból lehetne valamit alkotni, hasonlóan ehhez a (lassú, usb2) raspberry megoldáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz MrChris #23440 üzenetére
Nem egy alkalom, hanem 2hetes nyaralás. A memkari dolog meg necces, mert a GoPro miatt csak pár spéci microSD-t vehetek (turbós Lexar+Sandisk cuccok), amiket aranyárban mérnek, ráadásul nyakunkon az UHS-III, ha már vagonnyi pénzt akarnék memkariba ölni, akkor méggyorsabb, UHS-III karikat vennék, ami a közeljövő videózásához is jó lesz.
Hihetetlen, hogy csak a WD-nek jutott eszébe egy közel használható cuccot letenni az asztalra Régebben több ilyen volt.
-
frankstork
aktív tag
Sziasztok. ND1000 szűrő nem létezik 46mm-en? Néztem magyar oldalakon, de nem találtam. Ilyen dörr és társai mennyire lehet jó?
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz frankstork #23442 üzenetére
Hogy a viharba ne lenne?
De ezzel jobban járnál ár/érték arányban, csak hát itthon nem kapod meg.Mire akarod tenni? Azért kérdezem, mert m4/3-ra 52mm-est vettem tanácsra, néhány száz forintos (ebay-es) adapterrel bármelyik, ennél kisebb szűrőmérettel rendelkező objektívre felrakhatod. Az 52mm onnan jön, hogy az Oly 9-18-nak ez a szűrő mérete.
-
frankstork
aktív tag
válasz Grga_Pitic #23443 üzenetére
Jóvanna... Itt is néztem csak nem a videós kiegészítők között. Az adapterezős megoldás jobban tetszik, viszont nem fog becsillanni? Mert van cpl, meg uv, de becsillannak, nem is használja őket. Igaz azok ócókicinemcípősz brand...
-
Byk01
őstag
válasz *Ropi* #23444 üzenetére
Ha már pendrájvról volt szó az elején, akkor nem lehet gariveszés nélkül megoldani az adatok mozgatását a kártya és a pendrájv között?
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
t72killer
titán
Tud ilyet pl a Ravpower filehub is, csak kulcskérdés a sebesség. Ha egy óráig szüttyög egyetlen memkari kiürítésével (közben jól leszívva az akksit), akkor hagyjuk, annyit tud a WD wifis winyója is, ami elég tárhellyel is rendelkezik.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz frankstork #23445 üzenetére
Az adapter (alias step-up ring) nem befolyásolja a becsillanást, a szűrő minősége igen. Azért akkor vegyél nagyobbat, mint ami kell, ha tervezel ilyen szűrőmenetű objektívet később. A nagyobb szűrők általában drágábbak.
Van külön szűrő topik is, érdemes olvasgatni, ha még nem tetted volna meg, bár nem pörög nagyon, az tény. -
SidCorky
őstag
Hali! Nem tudom jó topicba írok-e, itt biztos értetek úgy általánosságban a fényképezőgépekhez, márkától függetlenül
Szóval van egy Panasonic G7-em, hdmi és usb csatlakozóval. Az megvan hogy a kamera képét ki tudom tenni monitorra, de ez megoldható számítógépre is? Szóval lássa a gép azt mit a kamera lát, mint egy webkamera tudjam használni pl Skypeon, OBS-ben, stb.
Szerintem nincs hdmi bemenet a videókártyán, nem tudom így megoldható-e.ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik