- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
A 72 és a 49 már elég jelentős különbség a step down-hoz, és step down esetben a napellenzőnek annyi.
UV szűrőt soha nem használok, a napellenző szerintem elég védelem.
Polár egyértelmű.
ND szűrő, már érdekesebb kérdés. A legtöbb dolog némi trükkel megoldható nélküle. Még a víz simítás is. Az átmenetes szűrők helyett lehet expo sorozatot és HDR-t használni. Ha csak nyitni kell a rekeszt, és nem mozog a téma elektronikus zárral 1/16000, 1/32000 is elérhető. ND2 nem hiszem, hogy kell, annyi tartalék van raw-ban. ND8, ND64, ND1000 szerintem szinte mindenre elég. Azt hiszem jjeahh használ vari ND-t, arról majd ő tud írni.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jjeahh
nagyúr
No uv-t, polárt továbbra sem tudok ajánlani, de az nd-ket vegyük sorba:
- vízfelület simítás, felhőhúzás: nd1000, camdiox, nisi, meg a kollégák által ajánlott mc haida
- nyári nyitott rekeszes fotók: F1.8-as obival nekem ritkán van szükségem nd-re, de ha úgy érzed neked mégis kell, akkor szerintem erre a célra bőven elég egy nd4 is, ha vakító ellenfényben akarsz wideopen képelni max nd8, ezekből én a hoya szűrőket ajánlom, nekem abszolút beváltak. ProND meg HMC verzió egyaránt jó, én egyetlen egy különbséget fedeztem fel: a ProND nagyon könnyen koszolódik-porosodik, a HMC nem annyira.Lassú Víz: Ja, amióta megvannak a varind-k én azokat használom, szerintem nem maradnak el a fix nd-től képileg, csak egy dologra kell vigyázni... Mivel körbe-körbe lehet tekerni, véletlenül könnyű a kis jelöléseken-vonalkákon túltolni és akkor foltosodik. Szerintem megoldhatták volna, hogy az utolsó nonalnál megakadjon vagy valami és akkor fel sem tűnne a foltosodás...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Off, de a memóriakártya topicban nem jött válasz, hátha az itteni topiclakóknak van ilyen irányú tapasztalata:
Egy noname sd kártyaolvasóval másoltam (volna) fényépeket a telefonomra, de a felénél hibaüzenet, azóta semmi nem olvassa a kártyát ("nincs formázva").
1. Van valami program, amivel menteni lehet a menthetőt?
2. Tudnátok ajánlani megbízható, minőségi SD (+ microSD) olvasót micro USB-re (Androidhoz)? Vagy legalább márkát.Köszi!
LaciAmikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
watchfun
tag
válasz Alabástrom #22954 üzenetére
- A legjobb memóriakártya-olvasó maga a fényképezőgép, kösd össze a fényképezőt és a PC-t kábellel és úgy másold a képeket, a géphez adott programmal akár, így tuti (na jó nem tuti, mert villannyal megy, de majdnem tuti), hogy nem lesz baj. Ha már fent van képed a gépen, akár telefonra is másolhatod, ha baj lesz van belőle másik példány.
- A legolcsóbb és legbiztosabb megoldás: vegyél még egy memóriakártyát és otthon majd átmásolod. Hamarjában nem tudok elképzelni olyan helyzetet amikor kint terepen _azonnal_ át kell másolnom egy képet telefonra. Ha az kéri akinek (akiről) készült, adjon egy mailcímet, majd megkapja holnap. A facebook meg várhat.
- WiFi SD kártya.
Én nem bíznék az Androidra dugott kábelre dugott kártyaolvasóba dugott SD-microSD átalakítóba dugott (szükség szerint bármelyik elem kihagyható) memóriakártya olvasásában. Fizikailag tönkre nyilván nem teszi, de lehet olyan kép ami megismételhetetlen, pótolhatatlan.
Nekem a Recuva egyszer már segített, azóta sokkal óvatosabb vagyok, hogy ne kelljen megint használnom.
-
copass
veterán
válasz Alabástrom #22954 üzenetére
márkásabbak jobbak lexar, sandisk. vagy a beépíthetők.
a noname-ek megborítják a fat táblát, win javítja automatikusan."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Alabástrom
senior tag
válasz watchfun #22955 üzenetére
Igen, valóban nem egy biztonságos dolog az androidos adapteres másolgatás, de néha "szükséges" (persze soha semmi sem szükséges).
(Pl: hosszabb úton voltam, ahol nem volt laptop és csak 6 memóriakártya volt nálam. Kb 1500 képet csináltam, ezt a különböző holtidőkben szeretem "frissiben" leválogatni, mert tapasztalatból tudom, hogy ha az utazás után akarom egyszerre az egészet, akkor nagyon nagy szenvedés lesz. Ha meg mindig még aznap az étteremben/buszon/repülőn/stb-n a holtidőkben csinálom, akkor élvezem is. Fényképezőgépen nem szeretek válogatni, inkább a 7 colos telefonomon.)
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz watchfun #22955 üzenetére
Sajna a Recuva sem tud mit kezdeni a kártyával (unable to determine file system type), ezt jól elinéztem. Szerencsére nagyon kevés kép lett áldozat. Minden esetre köszi a tippet, szimpatikus ez a Recuva, még jól jöhet máskor (bár remélem nem kell).
-
grigo
őstag
Ismét felmerült nálam a fényforrás vásárlás. Le is vettem újra a Kelby könyvet de érdekelne a véleményetek.
Itthonra szeretnék magamnak valamilyen mesterséges fényt. Nem tudom hogy vaku vagy állandó fény. Ha állandó akkor led vagy lámpa. Szeretnék gyakorolni portrékat is esetlegesen statikus témákra. Nem tudom bejönne-e nekem, megmaradna-e hóbortnak szóval nem biztos hogy több százezret el szeretnék verni.Nektek van ilyen tapasztalatotok? Akinek esetleg igen az milyen döntést hozott és mi alapján?
Ropi bácsi ha jól emlékszem vakut tanácsolt és abból is olyat amiben van hűtés és nagyobb teljesítményű.
Minden érdekelne a témában ami személyes tapasztalat.
Köszönöm ha valaki beszáll az agyalásombahttps://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
watchfun
tag
válasz Alabástrom #22960 üzenetére
Mint írtam, a legjobb memóriakártya-olvasó a fényképezőgép Tehát, egy OTG adapterbe beledugtam egy miniUSB kábelt, amit beledugtam a 40D oldalába.És voálá, az Android-os Samsung táblagépen megjelent a 40D tartalma... Se driver, se varázslat, ott volt a CF kártya, "Canon Inc. Canon EOS 40D" néven. Kipróbáltam a 650D-vel, az is megy. Érdemes lenne Neked is megpróbálni, de gondolom amelyik Androidos eszköz képes OTG-re, annál mindnél működik.
-
watchfun
tag
válasz watchfun #22964 üzenetére
OTG kábel helyett, nem túl drága...
-
*Ropi*
félisten
"Ropi bácsi ha jól emlékszem vakut tanácsolt és abból is olyat amiben van hűtés és nagyobb teljesítményű."
Bácsi a nénikéd... Beállítófény is legyen a vakuban, lehetőleg a vaku teljesítményével párhuzamosan szabályozható és legalább 150W-os (az nem sok, de már használható).
A L.E.D.-es fényforrások már fejlődnek, de a használható fényerejűek még mindig elég drágák.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
grigo
őstag
válasz *Ropi* #22966 üzenetére
Valójában tudtam, hogy senkit se fog érdekelni a kérdésem téged pedig elő kellett csalogatni valahogy
Lednél én a paneles megoldásra gondoltam amúgy.
Akkor olyan konkrét vakut tudnál mondani ami megfelelő kísérletezni, tanulni de ha megtetszik le se kell cserélnem, amolyan ár-érték bestbuy.
Néztem az edigitalon, hogy akár most 0%-ra is vehetnék Metz szettet, vagy Quantumot.
De a Mikrosatos Jinbei szettekről pedig nem tudom mit gondoljak, hogy teljesen jó innovatív kínai termék vagy valami felejtős kategória.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Alabástrom
senior tag
válasz watchfun #22964 üzenetére
Kipróbáltam, az én cuccaimmal ez nem működik. A fényképezőgép felismeri, hogy valaki USB-n csatlakozik, de a telefonom nem látja. Persze lehet, hogy csak az Android menüjében kellene valamit engedélyezni... Minden esetre nem eröltetem a dolgot, egyrészt mert a fényképezőgépem csak USB 2-es, másrészt nekem nem biztonságosabb érzés ez így, mint kártyaolvasóval.
De azért köszi a tippet!Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
watchfun
tag
válasz Alabástrom #22969 üzenetére
Most kipróbáltam, a Samsung Galaxy Note 2 telefonnal is működik, mind a 40D, mind pedig a 650D géppel, sőt próbaképp összedugtam egy SX50HS bridge géppel is, minden mindennel működik. A telefonon Android 4.4.2 van, és a telefon úgy 4 éves, a táblagép meg egy Samsung SM-T700 ... Inkább az lehet nálad, hogy az Android-os eszközöd nem képes OTG-re, ha pedig így van, azt nem lehet menüből engedélyezni.
Mindegy, ez egy érdekes lehetőség amiről én sem tudtam eddig, biztonsági másolat készítésére valószínűleg használni fogom. -
berobi78
tag
Sziasztok,
Több fotós adok-veszek oldalon is kérik a fotós cuccok széria számát a lopott dolgok kiszűrésére.
Ezt így értem is, de van olyan naprakész adatbázis, ahol lehet csekkolni, hogy az adott termék lopott-e vagy sem?
Bízom benne, hogy kis esélye van lopott cuccot venni, de ha utólag derül ki az elég kellemetlen. -
Muerte68
addikt
válasz Alabástrom #22969 üzenetére
Sajna sok teló nem ismeri az otg t igazából csak ezen múlik.
Sajnos sok újjab telóból is kihagyjákLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Snoop-y
veterán
válasz jjeahh #22938 üzenetére
Hoya szurokkel vigyaznek. Csakis boltbol vegyed (ahol latod mit veszel) mert eleg sok a hamisitvany illetve rossz szeria.
Nekem legutobb kettobol kettot kellett visszakuldenem mert mar karcosan erkezett! Szoval en egyelore hanyagolom oket...
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Alabástrom
senior tag
válasz Muerte68 #22974 üzenetére
Tud a telefonom OTG-t. (különben a kártyaolvasó sem menne) Szerintem engedélyezni kellene valamit menüben, párszor már belefutottam ezzel a telefonnal (Huawei X2) olyanba, hogy külön engedélyezni kellett olyan dolgokat, amik a céges Samsung Galaxy Note 4-esemmel csuklóból mennek. De ez csak apróbetűs és off megjegyzés.
-
Muerte68
addikt
válasz Alabástrom #22979 üzenetére
igen az emui-néha nagyon eldugja a dolgokat
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
grigo
őstag
válasz Alabástrom #22970 üzenetére
Na legalább ezt is tudom. Logikus egyébként.
Ellenben valami olcsó cuccot be kellene szereznem, amíg nagyobb vakuszettet nem veszek, csak úgy próbálkozni.
pl. Mikrosatnál van 90-es octobox e27 foglalattal, 125W kompakt, állvány 32e. Ha nagyon nem is használom vaku után talán pár hónapra megéri.Fényformáló alakja mit befolyásol? Pl octobox vs hagyományos négyzet.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
frankstork
aktív tag
válasz Alabástrom #22970 üzenetére
? Nálunk folyamatos fények vannak, és senki nem hunyorít.
-
Csari93
aktív tag
Sziasztok, egy nagyjából azonnali kérdésem lenne.
Canon 70-300at szeretnék venni egy barátommal ajándékba, találtunk viszont egy Tamron 70-300 Di-t 30.000 forintért. Mit gondoltok, jó vétel lehet Canon helyett (nagyjából árban ugyanígy mennek a non-usm Canonok), vagy jobb lenne nem 3rd party obit venni?
Köszi!!www.flickr.com/csari
-
KelemenUhr
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen hidegben árt-e a gépnek, ha a szabadban cserélek objektívet?
Köszi![ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
Lassú Víz
addikt
válasz KelemenUhr #22984 üzenetére
Szerintem nem jobban, mint melegben. Az árthat, ha a lehűlt gépet előkapod egy meleg térben, és lecsapódik rá a pára.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Dr.Byte
csendes tag
Sziasztok! Ezzel nem rég találkoztam és gondoltam megosztom veletek, szerintem jó kezdeményezés: [link]
-
xors
senior tag
Sziasztok!
Holi Powder / színes poros képeket szeretnék csinálni, és ehhez keresek helyszínt (Budapest) ahol ki lehetne vitelezni.
Leginkább olyan stúdiót keresek, ahol nem gond ha összekoszoljuk a padlót/hátteret.
Esetleg ismer valaki ilyet? -
Lassú Víz
addikt
Szinte kizártnak tartom. A (színes) por mindenhová bemegy. Sok plusz munkával járna a nem használt eszközök leszerelése, utána a nagytakarítás. Ráadásul ha a falra is kerül (és mitől ne kerülne) lehet, hogy festés a vége.
Láttam egy ilyen werkfilmet. Egy elhagyatott épületbe vitte a fotós a modellt, meg a felszerelését, fénytechnikáját. Ott porolhattak kedvükre.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
xors
senior tag
-
ggurga
csendes tag
Sziasztok!
Első gépnek Sony Cybershot DSC-H300 jó? Ajándék lenne.
-
*Ropi*
félisten
-
ggurga
csendes tag
válasz fireman123 #22994 üzenetére
Nem tudom mit, egy barátom venné ajándékba. Talán az árkategóriához képest. Egyáltalán nem értünk hozzá, a media marktos eladó ajánlotta, de ő meg nyilván azt mondja, amit el kell adnia.
-
Rapid136
őstag
válasz ggurga #22997 üzenetére
Mondjuk a nem se mindegy mostanában... "nem piros a gép, nem tetszik" :-)
Fotózott-e valaha,mobillal vagy bármivel? Érdekli a fotózás azért kap gépet? Mennyi a keret?Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
fireman123
őstag
válasz ggurga #22997 üzenetére
ennyi infóra nem lehet tanácsot adni, ...ez még a bridge gépek között se egy acélos, ...mondjuk ebből a keretből nem igazán lehet csodát várni, ....mindenképpen bridge kell, vagy kisebb kompakt? ...ezek férnek bele a 60e-be, cserélhető obis (milc, dslr) belépők ennek a duplája.
cserélhető obis topic, kompakt topic-ban nagyobb a nyüzsgés a milyen gépet vegyek kérdésre ...de ott is kell több infó, az nem infó, hogy "kezdő gépnek"[ Szerkesztve ]
-
KelemenUhr
aktív tag
Szerintetek rossz minőségű UV filter okozhatja a zaj megszaporodását a képeken? Pana G3, egész tűrhető fényviszonyok, ISO 160. A szűrő pedig elvileg Kenko, de hát ki tudja...
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest