Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz Xarina #22699 üzenetére
gagyi kártyaolvasók szokása az hogy megborítják a kártya fat tábláját.
másik kártyaolvasóba berakni, windóz majd rendberakja. azért nem látsz semmit a visszaállítókkal mert nincs törölve semmi. a win a found mappába szokta pakolni a javított fájlokat."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Csepe
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valaki aki vállal fényképező javítást Budapesten?
Nihil Novi Sub Sole /::\ https://bit.ly/2R7gwB2
-
faki_
senior tag
Ha digitális, akkor őt keresheted, egy nagyon korrekt ember.
-
TR4MP
csendes tag
Hello! Filmezési célra szeretnék valami olcsóbb használt DSLR-t venni. Itt a hardverapron találtam 1 Canon EOS 600D és egy Nikon D5100-at, mindkettő 80-90e ft körüli áron. Szerintetek melyik lenne alkalmasabb a dologra?
-
csacsi77
senior tag
-
jjeahh
nagyúr
Mft csencselősben, vagy index?
Amúgy esetleg ha g6 valamiért nem jönne össze, a gh2 meg a gx7 is nagyon jó vázak videóra, dióhéjban előbbi hátránya a valamivel gyengébb szenzor, nincs annyira felextrázva mint a g6 és nem tud 50fps-t, előnye a multiaszpi szenzor (nem croppol 16:9-ben, sőt széltében nagyobb látószöget kapsz), a hackelve még jobb videóminőség, meg szerintem jobb kezelőszervek. Gx7 hátránya a rosszabb fogás és miki csati hiánya, előnye a jobb anyagminőség, kihajtható kereső, újabb szenzor. Videóminőségben persze nincs akkora különbség a 3 váz között, mint amennyivel jobbak egy régebbi canikon dslr-nél...[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
TR4MP
csendes tag
válasz jjeahh #22715 üzenetére
Mindenképpen ránézek délután, köszi! Viszont azért van még néhány kérdésem.
Írtátok, hogy gyorsabb, pontosabb fókusz. Gondolom ez főleg az autófokuszra vonatkozik. Inkább a játékfilmek az én világom, tehát főként manuálisan állítgatok be mindent. Ha jól értelmeztem, a MILC nem tükrös gép. Így is jól be lehet állítani a pontos fókuszt? Amikor egy DSLR-rel forgattam ezt éreztem a legnagyobb előnyének, hogy belenézve pontosan be tudom lőni. Fotózás terén mi a helyzet velük? A mikrofon csatlakoztatási lehetőség az létfontosságú, bár ahogy nézem a G6-on van ilyen opció. -
jjeahh
nagyúr
Videó alatt milc-en jóval gyorsabb a fókusz, ráadásul a keresőt is használhatod dslr-el ellentétben, mivel ezekben nem optikai kereső van, hanem evf, ugyanazt látod benne amit a kijelzőn. + halkabb is, a g6-al pl. a legtöbb obi nagyon halk, szinte hangtalan, szal nem hallatszik be a videóba a zümmögés mint jó néhány dslr üveggel. Ha ez nem lenne elég az érintőkijelző segítségével jóval könnyebb áthelyezni a fókuszmezőt mint a régebi dslr-eken... Persze azért profi felhasználásra a pana af sem elég jó, ez is hajlamos vadászni picit mire betalál, de sokkal gyorsabb mint egy dslr kontraszt autofókusza és szvsz kis megszokással amatőr célra elég lehet.
G6-on és gh2-őn van miki csatlakozó, bár gh2-őn azt hiszen 2,5mm.
Fotó fronton már más a helyzet, ebbe nem mennék bele, mert nem akarok hitvitát generálni . Van amiben jobbak a milc-ek, meg van amiben rosszabbak és az sem mindegy pontosan melyik dslr-hez hasonlítjuk melyik milc-et.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
copass
veterán
dslrnél ezt úgy oldják meg hogy a kijelzőt kirakják egy külső nagyobb lcd-re vagy kijelzőre raknak egy keresőt.
600D-re is van magic lantern, az meg videóra van kitalálva. kismillió fícsörrel."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
aero.
veterán
Sziasztok
Egy Hasselblad 500CM-hez keresnék filmet. Ajándék lesz, portré és tájfotó lenne, ha ez számít. Kettő pakkot szeretnék venni, talán ISO 200 és 800? Az ár nem számít, annál inkább a minőség.
-
copass
veterán
fókuszfilmnél vagy fotoplusnál nézelődj.
120 mm rollfilm kell bele úgy tudom, de ha írsz nekik megmondják mihez mi kell és milyen van."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
pibácsi
senior tag
Sziasztok Blogtársak!
Az volna a kérdésem, hogy piros/vörös rózsát hogy érdemes fotózni, mert a szirmok összefolynak bármilyen éles képet csinálok. Amúgy rendben van az exponálás és más beállítás is. Egyszerűen ha piros színt lát bármelyik gépem (Xz-2, Lx7, és van egy kiskompaktom), akkor azokon a részeken képtelen normálisan fókuszálni. Ezzel már évek óta bajlódok. Kell esetleg valami szűrő? próbáltam aláexponálni, de utána lehet szórakozni a képpel, hogy amúgy jó legyen.
Várnám a válaszotokat.Üdv. Pibácsi
-
Fandango
veterán
válasz pibácsi #22723 üzenetére
Ilyen problémával meg Canon dSRL időszakban találkoztam, akkor is és esetedben is a szenzor ami a probléma forrása szerintem, egyszerűen képtelen normálisan vissza adni a vörös/piros színt.
Bár egy kicsit ellentmondásba keveredtél, mert azt írtad "a szirmok összefolynak bármilyen éles képet csinálok" utánna meg "azokon a részeken képtelen normálisan fókuszálni". Sejtem mi a valós problémád, ezért írtam amivel kezdtem.[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz Fandango #22724 üzenetére
Tudtommal a vörös csatorna az, amelyik leghamarabb túlcsordul és veszti el a részleteket a szenzoron. Érdemes kipróbálni a negatív expo korrekciót, ha megjönnek a részletek, akkor ez történt.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
SigmaW
tag
Sziasztok, lehet rossz helyre írok de ezt találtam, egy ismerősömnek hobbi kamerát kéne venni, írom mik az igényei:
- 4k (1080p is elég)
- 60 fps
- optikai zoom
- éles képlopás (tehát karate edzéseket tart, a videófelvételekből tűéles képet szeretne lopni a gyakorlatok bemutatásához)
- 200k körüli árköszi.
Rendszergizda :)
-
t72killer
titán
válasz SigmaW #22726 üzenetére
Az éles képlopáshoz inkább a gyors sorozatot ajánlom, mint a videóval ügyeskedést, egy modern gép 8-10db képet legyárt másodpercenként (ehhez képest a videó mondjuk 24+, de kérdés, van-e szükség ennyire?).
Ha mégis fontos a videó, vess egy pillantást a pana GX80-ra pl 12-32-es obival kitben.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Lassú Víz
addikt
válasz SigmaW #22726 üzenetére
Tűéles képekhez bemozdulás mentesség kell, ahhoz rövid záridő, sok fény. Az utóbbi semmilyen teremre nem jellemző. Egy másik probléma lesz videóból kivágott képeknél a jello effekt.
Az az érzésem, hogy a sportközvetítésekben látható szintet csak professzionális eszközök tudják biztosítani, de azok meg nem fognak beleférni a 200 ezres keretbe.Azért, ha megtaláltad a megoldást légy szíves írd meg itt, az sem baj ha beteszel egy-egy képet.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
sesshou
senior tag
Nemrég szereztem be egy Samsung nx300-at és csinálom is serényen a fotókat de sajnos azért a nagy része még mindig elég silányul néz ki. A kéminőséget néha be tudom úgy állítani hogy vállalható dehát azért a jótól még messze van.
Tudtok nekem ajánlani Könyvet honlapot akármit ahonnan a fotózás alapjait el tudom sajátítani.
Nem tervezek profi fotóssá válni de azért jó lenne szép képeket csinálni -
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
ebay-en van egy-két angol székhelyű webshop, ahonnan jelentősen a középárfolyam alatt lehet rendelni vadi új, garanciális fényképezőgépvázakat, objektíveket, stb (linket, nevet gondolom nem szúrhatok be... De remélem egyértelmű, mire gondolok)
Van ezekkel valami probléma? Hogy lehetnek jelentősen olcsóbbak a hazai webshopoknál? Szabad tőlük rendelni?[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Balinov
titán
válasz Alabástrom #22735 üzenetére
valszeg szurke import, esetlegesen probelmas garancia intezessel. En szemelyszerint olvatos duhaj vagyok, vazat en nem vennek ilyen forrasbol, viszont objektivet valszeg igen (persze utanaolvasva a kiszemelt obinak,hogy van-e valami tipikus nyugje, tipushibaja (kockazatanalízis )
Viszont, akar pm-ben is, dobnal par linket?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Alabástrom #22738 üzenetére
Csekkolom később, köszi!
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
pibácsi
senior tag
válasz Fandango #22724 üzenetére
Szia Fandango!
Köszi a választ. Talán félreérthető volt, de azt próbáltam leírni, hogy egyébként a kép minden része éles, de a rózsán belűl a szirmok összefolynak és nem válnak el egymástól. Valahogy így. Egyszerűen nem lehet (nem tudok) tisztességes valamit (pl. kabát, virág, rózs stb.) fényképezni ha teli-piros. Igazságod lehet, mivel több gépemen is ez van.
Valamit csak kikisérletezek, mert zavar.Köszi. Üdv. Pibácsi
-
randras_83
addikt
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Egy Fujifilm FinePix S200EXR fényképezőgépről hogyan lehet megtudni hogy mennyi expo van benne?
Hiába állítom, hogy RAW képet készítsen RAF-ként menti el.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Byk01
őstag
válasz dewil666 #22743 üzenetére
A Fujinál a raw fájlok kiterjesztése a .raf Az exposzámról nem tudok nyilatkozni, de lehet, hogy az iview meg tudja jeleníteni az exifből.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
dewil666
őstag
Próbáltam megnyitni azzal a progival de ezt írja:
" az iview meg tudja jeleníteni az exifből." Ezt nem értemKLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
*Ropi*
félisten
válasz dewil666 #22745 üzenetére
Fel kell telepíteni az IrfanView Plugin Packot is.
Az EXIF tárol a képekben különböző adatokat mint a készítés időpontja és helye, a készítő neve és a szerzői jogok, az expozíciós beállítások, stb...És egyes gyártóknál azt is, hogy a váz hanyadik expozíciójaként készült a kép.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
TR4MP
csendes tag
Hello!
Mit gondoltok az ebayes olcsó memóriakártyákról? Értem ezalatt a 2000 ft körüli Samsung 16GB-os kártyákat például. Ezek működnek, jók? Nem nagyon lassúak, vagy sok köztük a selejt?
Szerk.: Vagy például ez rossz minőségű lehet?
[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
-
t72killer
titán
válasz csacsi77 #22748 üzenetére
Mióta? Én jóideje így használom, semmi gondom nem volt - igaz, sandisk adapter és kb sosincs kivéve az adapteréből.
Persze, ha nincs kifejezett ok a microSD-re, akkor érdemesebb teljes méretű karit venni.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest