- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
válasz Bandinho #15601 üzenetére
Árat nem írtál.
A Lowepro Nova 180AW, vagy a 200AW jó lehet. Ha jót akarsz magadnak akkor teljesen moduláris táskát veszel (minden elválasztó panelt ki lehet venni és úgy összerakni ahogy neked a legjobb).
A Lowepro minőségi cuccokat gyárt. Az olcsóbb Hama táskák például szörnyűek. A Kata táskák is egész jónak tűnnek.
Ha sok pénzt szánnék táskára egy Billingham táskát vennék (Kai-nak is az van a DigitalRev-ben), könnyűek, de masszívak, sok bőr, jól néz ki és nem látszik, hogy fotós táska.[ Szerkesztve ]
-
Bandinho
tag
válasz JackFeryll #15602 üzenetére
Hát a Billingham az eléggé kiesik a keretből a Lowepro sem túl olcsó, de annyit rá tudok szánni. Köszönöm a segítséget
"Ha az életben a sikert A-nak vesszük, akkor A=x+y+z. x a munka, y a játék, z pedig hogy befogod a szád." /Albert Einstein/
-
kkoornel
csendes tag
Picit off topic de azért megpprobálom.
Uj notebookot akarok venni és a fotok szerkesztését is figyelembe vennem. Milyen kijelzoje legyen, melyik tipus a legjobb erre a célra? -
matepajtas
csendes tag
sziasztok!
van egy regebbi samsung es70 fenykepezom, amiben egy microSD kartya van SD adapterrel. a mult heten valami oknal fogva a gep elkezdte kiirni, hogy "kartyahiba" es azota az SD kartya olvashato, de a kepek nem jelennek meg. van valamilyen program, amivel vissza lehet allitani a kepeket vagy kuka az egesz?
koszi!
-
copass
veterán
válasz matepajtas #15609 üzenetére
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
sideburns
aktív tag
válasz matepajtas #15609 üzenetére
Nekem ez jött jól egyszer:
http://www.piriform.com/recuva -
Telda
addikt
A Fuji S1800 vagy S2950HD-ra lehet rakni szűrő adapter gyűrűt, olyat mint ami a képen is látható?
-
rii
nagyúr
haver megkért volna h a kézműves öveiről kellene kép, h fel tudja tenni valahová
sötét háttér elé lett betéve
feltte erkély, ami beárnyékolt
mindennel majdnem elégedett vagyok, de a csatok teljesen kiégtekmilyen témában kellene nézelődnöm, hogy ez ki tudjam küszöbölni legközelebb?
olvasgatom az irodalmat, és előbb-utóbb biztos ez is meglesz, de most jobb lenne előbb, mert zavar ...előre is köszönöm!
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
pigsty
aktív tag
Sziasztok!
Annyira azonnali a kérdés, hogy ellopták a fénykép akkut és töltőjét és kellene új. Arra majd még jobban vigyázok.
Panasonic FZ38 van.
Hol érdemes és milyet rendelni? Azért kérdem, mert azt látom, külföldről rendelve olcsóbb, várni tudok 1-3 hetet rá. ebayt nézem most, és van utángyártott, eredeti(?) Pana gyártmányú, akkumulátor. Nem Panasonic gyártásúaknál láttam már a gyári 700 mAh helyett akár 1400 mAh-s kapacitásúnak írt akkut, nem tudom, ez mennyire reális, minőségi, hosszú élettartamú cucc.
Az eredeti, ami eddig volt, nagyon jó volt, sokáig bírta, standbyban és 100 db kép felett is lehetett lőni vele. Azon is gondolkodom, ha megjön az új - vagy attól függetlenül, rendelhetek egy pót-akkut is, akár máshonnan is.Aki netán többször is rendelt, esetleg még Panás is, kérem írjon pár javaslatot, eladót, kiindulási alapot, nem merek csakúgy találomra választani, köszönöm előre is!
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
sideburns
aktív tag
válasz pigsty #15615 üzenetére
"Az eredeti, ami eddig volt, nagyon jó volt, sokáig bírta, standbyban és 100 db kép felett is lehetett lőni vele."
100 db kép felett? Micsoda atomreaktor!Akkor örülj hogy ellopták, a CIPA standard 470 képet ír, ami persze valós életben kicsit túlzó, de a 300-400 kép lehet reális. Persze ha erre értetted a 100 kép felettet, akkor oké.
Ebay-ről nyugodtan rendelj, csak nézd meg az eladó értékeléseit előtte. Általában az utángyártottak is rendben vannak, persze mindenhol bele lehet futni selejtbe, de nem ez a gyakori.
-
Andrew31
senior tag
válasz sideburns #15616 üzenetére
Azt hozzátenném, hogy olyat a legjobb rendelni, amihez van saját töltő is (ilyenkor alig 1-2000Ft a különbség), én így rendeltem 2 aksi + töltőt, biztos ami biztos... Ha nem pukkan szét, akkor (elvileg) mehet a gyári töltőbe is.
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
*Ropi*
félisten
válasz Andrew31 #15617 üzenetére
Ez így, ebben a formában nem igaz: általában azokhoz szokott saját töltő lenni, amik nem chipesek / dekódoltak, ezért a fényképezőgép töltője nem tölti őket. Tehát pont ezeket nem szabad megvenni, mert a fényképezőgépben sem lesz töltöttség visszajelzés velük: a chip hiányában nem tud az akkuval kommunikálni a váz!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Andrew31
senior tag
válasz *Ropi* #15618 üzenetére
Általában... De hát a leírást meg kell nézni, csukott szemmel amúgy sem találsz el az ebayre. én ilyet vettem, és a seggemet összeszorítva dugtam be, mert már volt balul elsült adaptervásárlásom és ezért néztem mindenképp töltővel, mert nem akartam egy új gyárit venni, ha esetleg úgy sülne el (szó szerint).
De semmi baja és töltöttség visszajelzés is van, ahogy a leírás is aszongya. A gyári 808 képet bírt, ez 647-et talán, tehát nem olyan rosszak. Mindezt ~3000-ért, a gyári ~15.000 helyett.De ez csak az én tippem, mindenki azt vásárol, amit csak jónak gondol.
[ Szerkesztve ]
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
pigsty
aktív tag
válasz sideburns #15616 üzenetére
Köszi a válaszokat!
sideburns: igen, a használatiban láttam a CIPA becslést, jó, ritkán mentem 100 fölé egy feltöltéssel, bár nem számoltam kifejezetten; mert rengeteget néztem vissza a képeket, sokszor a kereső helyett a nagy kijelzőn nézte fotózáskor, bár energiatakarékosságot beraktam, 30 sec után kikapcsolósra, optikai stab. sokszor be van kapcsolva, stb. De sokáig bírta, volt, hogy 3 hetente-havonta töltöttem, igaz, inkább hetente használtam kirándulások alkalmával.
Ami még kérdéses volt nekem, igaából mi a különbség a CGA-S006, CGA-S006E, CGR-S006, CGR-S006E akkuk között? Van ahol mindegyikre írják, mennie kell a FZ38-al, illetve a Lumixoknál mintha legtöbb elmenne ezekkel az akukkal...
Andrew31: igen, arra gondoltam, egyszerre rendelek egy helyről akkut és töltőt, úgy is vám mentes marad, ha jól kalkuláltam, és tudom is rögtön használni.
Persze, Top rated eladótól rendelnék inkább. Nem, nem spórolnék, ha galibát okozhat a chip, töltöttség jelzés hiánya.De reális lehet 1400mAh?[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
Andrew31
senior tag
válasz *Ropi* #15620 üzenetére
Az is "csak gripben" működő volt?
pigsty: (majdhogynem) bármi reális lehet, ez csak ár függvénye, fejlődik az ipar, nincs megállás, de ennek ára van, ha nincs ára, akkor... Amit én vettem, 2500-as, de hamarabb lemerült. Lehet megvan az a szufla (nem mértem ki), de ha munka alatt elszökik vagy nem tudom, akkor nem sokra megyek vele. Az alacsony ár lehet kecsegtető, szóval ne feltétlenül higgy ennek az értéknek, az árat szem előtt tartva dönts! Nekem pl. simán megérte így, hogy 2db. is töredéke volt az eredetinek...
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
császtok
munkatársnpm közölte velem, hogy úgy nem szabad tárolni a fényképezőt, hogy az objekítv felfele van, mert koszos lesz az objekív (rajta volt a porvédő cuccos, de mindegy )
így a legstabilabb hirtelen letenni valahová ... vagy akkor így tényleg nem ajánlott? hogy a kereső van az asztallap-fele?
-
rii
nagyúr
van alja, de nem túl satbil úgy ... előredőlhet az obijektív felé, és gondolom azért az objetív 30-40 fokos szögig dőlve nem szeretné megtartani a vázat ...
(#15627) JackFeryll: akitől vettem a gépet, munkatársam, fotós is ... megemlítettem neki, hogy havercsaj objektívjának a lencséje ujjlenyomatos ... azt a __lebaszást__ amt __én__ kaptam mert a __havercsaj__ objektívja maszatos szóval van amelyik profi ilyen van amelyik meg olyant ... 2007-ben még bevittem a szervízbe a merida mtb-met .... nem túl szép állapotban ... szervizes srác lebasz, hogy ez egy preciziós mászer morogtam magamaban, hogy "b.zmeg ha én vigyázok rá neked nincs munkád"
[ Szerkesztve ]
-
fireproof
őstag
Nem tudjátok hogy 500px-en lehet watermarkot tenni a képekre? Valamint valószínűleg tudom a választ kérdésre de a képek 500px szélesek kellenek hogy legyenek ugye?
-
sagit
veterán
Sziasztok
Wifi-s SD kártyát használ valaki?
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
fireproof
őstag
válasz JackFeryll #15632 üzenetére
Nem 500px-en akarom vízjelezni. Úgy értettem hogy lehet e olyan képet feltölteni amin rajta van a vízjelem?
-
fireproof
őstag
válasz JackFeryll #15634 üzenetére
Köszi
-
Zin
őstag
Nikon D5100-es valahogy lehet magyarositani? Ha nem akkor 3200-as lesz
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Akos96
senior tag
válasz JackFeryll #15637 üzenetére
Ráadásul aki egy kicsit is haladóbb akar lenni a lelkes kompakttalkattintgatóknál, annak illik ismernie a legtöbb kifejezést angolul is.
"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."
-
fireproof
őstag
Gondolom a menüre gondol... vagy nem?
-
fireproof
őstag
válasz JackFeryll #15640 üzenetére
Bár a menüre is ott a menü leírás ami gondolom létezik magyarul.
-
Zin
őstag
Azt hogy angol az egész....a kézikönyv magyar.Ez igaz?Nekem magyar menüs kell, nem megoldható?:S
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
pigsty
aktív tag
válasz Andrew31 #15622 üzenetére
bocs, hogy még itt vagyok,
no szóval ez a páros ajánlott vétel lenne?
Ennek a felhasználónak sajnos csak akkui vannak, töltő nix.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
*Ropi*
félisten
Pont, hogy úgy kell tárolni a tükrös vázakat (vagy az aljukon értelemszerűen), ugyanis bajonettel lefele a tükröt tartó rugó lelazul, ami miatt a tükör lógni fog és az autofókusz elállítódik. Mondjuk a 40D-t már annyira nem érinti mert abban motor mozgatja a tükröt, de azért jobb a békesség.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
rii
nagyúr
válasz *Ropi* #15647 üzenetére
" .... ugyanis bajonettel lefele a tükröt tartó rugó lelazul, ami miatt a tükör lógni fog és az autofókusz elállítódik. ..... "
bocsánat az értetlenkedésért
tehát mint akkor a fotóstákskákban van az a rossz módszer?[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz *Ropi* #15649 üzenetére
nagyon köszönöm!!!
ennek fényében akkor teljesen át kell dolgoznom a recycle fotóstáskámat ... (van egy szakadt táska, amibe szivacsot vágok.)
azt még megkérdezhetem, hoy a kettő megmaradt módszer közül melyik lenen a jobb?
- hátsó LCD panelon tárolós? (persze így nagyon nehéz kivenni, hiszen az ojjektív felfele néz.)
- vagy állítva tárolós? (itt meg persze nagyon precizen kell megcsinálni, hogy ne az objektív tartsa a vázat.)piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic