- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Tárgyfotózás témakörében szeretnék kérdezni.
Főleg becsillanásra hajlamos felületű élelmiszert fotózok fehér tárgysátorban, fehér háttérrel.
A probléma az, hogy az élelmiszerek feleletén néha erősen kiégett részek jelennek meg.
Ahhoz, hogy aránylag homogén fehér hátteret kapjak, kicsit felülexponáltan kell fotóznom. De lehet, hogy alapból rosszul csinálom. Ha valaki jártas ebben, kérem okosítson fel.
Tehát a vakufény először a diffúzorernyőkről verődik vissza, majd az a fény még átmegy tárgysátor fehér oldalán. Tehát aránylag szórt fényről beszélünk.
Hogyan lehetne egyenletesen megvilágított képeket készíteni?
Kettő darab "villanjkörte" vakuval rendelkezem (diffúzorernyőkkel) + Nikon D5100, 18-105 objektív. -
Vyndree
őstag
válasz marcyman #16103 üzenetére
Itt van egy ilyen szűrő.
A keresztpoláros technikához szükségünk van a vaku elé tett polárszűrőre is. Ugyan létezik polárfólia is, és mivel nem az objektív elé tesszük, hanem a vaku elé, így a képalkotást nem rontja, akármilyen polárt is használunk. Ennek ellenére én mégis egy olcsó polárszűrőt használok polárfólia helyett. Bizonyos tükröződéseket teljesen ki tudunk vele szűrni. Ha több vakunk van, akkor minden vaku elé kell tennünk polárszűrőt, amit majd össze kell hangolni.Valamint be kell állítani az objektíven lévő polárszűrőt is, hogy teljesen ki tudjuk szűrni a nem kívánatos tükröződéseket. A Canon 580 EX II-es vakuhoz egy 82mm-es polárszűrőre volt szükségem. A fehér tartót egy lefolyó műanyag alkatrésze, amit hőkezelés után olyanra formáltam, mint a vaku és úgy vágtam ki, hogy tartsa a polárszűrőt úgy, hogy lehessen forgatni is.
-
Andrew31
senior tag
válasz *Ropi* #16111 üzenetére
Aham, a lapján vannak ételfotók is, de az étteremhez nem jutottam el (nem kerestem ).
Az életkorából, stb., ki nem néztem volna, hogy saját kezűleg is csinál dolgokat a felszereléséből, nem csak vásárol.Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Flow
senior tag
Rövid, de velős kérdés: Nikon 16-35 F4 vagy 12-24 2.8 FX-re?
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
*Ropi*
félisten
válasz *Ropi* #16114 üzenetére
(#16113) Flow: Az én véleményemet már tudod: 12-24.
Egyébként miért nem a Nokin topicban kérdezed?
Félrenyomtam, az előző hsz.-hoz akartam hozzáírni...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Van egy olymus sz-14 compact gépem és az a bajom,hogy nagyon erős a zajszűrés.
Az emberi arcokat és a részleteket nagyon "szétkeni" fine beállítás mellett is.Ezzel lehet valamit kezdeni? -
Andrew31
senior tag
válasz *Ropi* #16119 üzenetére
Jah, akkor jó...
Az azonosságot nem tudtam megállapítani, mígnem egyik képen megláttam az a nagy, LED "zseb"lámpát.
A legalsó kép.De akkor megnyugodtam, mégsem borult fel a világ rendje!
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
tylerddd
veterán
Hello!
Tudom, h mivel nem ugyanazon technológia a kettő (DSLR vs MILC), de szerintetek egy Canon EOS 1100D vagy egy Pana Lumix G5 a nyerőbb?! Esetleg egyiknél a fotó a jobb, másiknál a videó?! Tehát melyik érzékelője a jobb véleményetek szerint?!
Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
*Ropi*
félisten
-
tylerddd
veterán
válasz jjeahh #16131 üzenetére
Egyetértek veled. A Canon minőségét nem ismerem, de ahogy összehasonlítottam a kettőt, szerintem bőven ér annyival többet a Pana, mint amennyivel többe kerül (olyan 40-50k, attól függően hol veszed). A kijelző flexibilitása vagy a felbontása már alapból szénné veri a Canon-t, nem beszélve a touch screen előnyeiről, a ház is sokkal műanyagabb feeling, a Canon-on nincsenek funkciógombok stb. A legtöbb teszt is pozitívan nyilatkozik a G5-ről, míg a Canon-ról elég felemás tapasztalatokat írnak, mondanak. Amúgy nekem a Pana van, próbálom nem elfogultan védeni, de szerintem jobb gép összességében, mint az 1100D. Persze vannak a Canonnak jobb gépei, de nem ez az.
-
copass
veterán
válasz tylerddd #16132 üzenetére
itt látszik hogy iso6400-en elég furán szétesik a g5 (csak nem azért mert kisebb a szenzora? de)
itt az 1100D
1100D előnye: olcsó, olcsó obik,kiégszítők,stb. opcionálisan Magic Lantern "turbószerszám" funkció!
"Canon-on nincsenek funkciógombok" legalább gúglizd ki a képét. nem egy kapanyél.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
jjeahh
nagyúr
válasz copass #16133 üzenetére
na a ml talán az egyetlen előnye...de nem biztos, hogy egy kezdőnek az lesz az első dolga, hogy feltolja a cánonjára a magic lantern-t, és belemélyed a "profi" videózás rejtelmeibe... főleg egy 1100d-vel. és iso6400 jpg összehasonlítása...nem is tom, 1: ki használ iso6400-at? illetve ha nagy ritkán mégis, mondjuk 1000-ből hány alkalommal? 2: sö izé, amúgy ez ennyi erővel akár jpeg-zajszűrés összehasonlítás is lehetne...nos, ha valaki azért veszi meg a minden másban gyengébb 1100d-t, mert jpg-ben iso6400-on hangyalibid*nyit jobb, há nem is tom...ami a panának (nem a váznak, a rendszernek) hátránya lehet, az a drágább, ámbár jobb fix-ek, meg kisebb obipark, sztem. hiába na, egyik abszolút belépő váz, végletekig lecsupaszítva, másik egy középkategóriás, jó ár-érték arányú milc...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
copass
veterán
válasz jjeahh #16134 üzenetére
igen, ezen agyaltam én is, az 1100D inkább mélyvíz, sokkal több lehetőséggel.
habár én szeretem a panákat, jó a képminősége. ebben a vázban van stabi amúgy? mert ha igen akkor manuál obikkal lehet egy jó pontja nálam!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
jjeahh
nagyúr
válasz copass #16136 üzenetére
nincs stabi semmilyen panában a gx7-et kivéve sajnos, az az olympus-ok erénye..mondjuk az oly-kban is inkább az 5 tengelyes az igazi, azt meg tudtommal csak három csúcsváz tudja egyelőre, a többiben még a régi kéttengelyes van..manuál obikkal csak annyi az előnye a panának, a gyári szűz 1100d-vel szemben, hogy kb bármilyen extrém bajonettes obi is felmegy rá adapterrel, így azt turkálhatsz rá, amit akarsz, na meg van benne egy elég nagy evf, amivel már nem nehéz manu fókuszálni, legalábbis az 1100d 2.7"-es 230k pixeles kijelzőjéhez képest
na de, ha lehet járjunk úgy, mint nemrég a gépajánló topikban, hogy amire kibogoztuk, hogy a fórumtársunknak talán a k500 lenne az igazi, már rég a 600d-vel lődözött...[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
tylerddd
veterán
válasz matyi012345 #16135 üzenetére
Hmm, nem tudom, h aki ilyen kategóriájú gépeket vesz, az nagy obiparkot akar-e?! Szerintem amatőr cuccos mindkettő, nem tudom, h ilyen gépekkel bele lehet-e mélyedni a fotózásba. Egy 14-140-es obival szerintem bőven elvan a mezei fotós G5 esetében, aki a kompaktoknál sokkal jobb minőséget akar és elsősorban a végeredmény a fontos számára, nem pedig a készítés folyamata. Maga a Pana G5 váz szerintem egész jó ár/érték arányú és hozzá nem értő kezekben is, kis gyakorlással, nagyon szép képeket lő. Egy tükröshöz szerintem azért kell érteni. Nem egyszer láttam már komoly Canon-t, Nikon-t béna amatőröknél és hát nem oldotta meg a dolgot helyettük a gép.
-
copass
veterán
válasz tylerddd #16139 üzenetére
a milc egyszerű mint egy bot, a gép csinál mindent helyetted, lehet simizni, júzerfriendly, nem tudom mennyire lehet manuálisan berhelni, de gondolom erős korlátok között.
1100D-n is van full auto,de ott már totál manuál mód és erősen lehet feszegetni a korlátait, főleg ML alatt, de az már nagyon hárdkór.
én szeretek vele "fotózni" (túlzás, képelni) most már úgy tudom a korlátait. kicsi szenzor, pici sötét kereső, pici lcd. de ezek ellenére használható és lehet vele jó képeket csinálni, zenittel is lehetett anno."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
A Zéé
addikt
-
jjeahh
nagyúr
tylerddd, copass:
"nem tudom, h ilyen gépekkel bele lehet-e mélyedni a fotózásba."
"a milc egyszerű mint egy bot, a gép csinál mindent helyetted, lehet simizni, júzerfriendly, nem tudom mennyire lehet manuálisan berhelni, de gondolom erős korlátok között."
"Egy tükröshöz szerintem azért kell érteni."
"1100D-n is van full auto,de ott már totál manuál mód és erősen lehet feszegetni a korlátait, főleg ML alatt, de az már nagyon hárdkór."pff... légyszi, ha ennyire határozottan kijelentetek dolgokat, azt megalapozottan tegyétek, néhány júzert alaposan félrevezethettek
kb. bármilyen cserélhető obis géppel bele lehet mélyedni a fotózás rejtelmeibe, 1100d-vel is, pana g5-el is, de sőt...akár egy csúcskompaktal is...ha az 1100d hárdkór vazze, és mondjuk ez, meg ez a kis milc csinál mindent helyetted, erős korlátok között lehet manuálisan berhelni, háá izé ez kemény filozófia hé...mégis minek cserélhető obis az 1100d, meg a g5, minek tudnak raw-ot, és vajon azok a rejtelmes "P-A-S-M" módok mire a hóbelevájcra valók?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Mercutio_
félisten
Popcorn bekészit
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
scarabaeus
őstag
válasz matyi012345 #16144 üzenetére
Ilyenkor rossz az, hogy írásban nem hallod, hogyan mondta volna azt a kicsikocsis mondatot ő élőszóban.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
TayRol
nagyúr
válasz copass #16146 üzenetére
a hsz-edből sugárzik, hogy a szemellenzőt feltetted. felesleges itt cáfolni neked bármit is.
tényleg nem zavar, ha valaki tudatlan, és nincs tisztában egy-két dologgal, de ennyire egyenesen ilyeneket kijelenteni...
ha kontra kell, fáradj át a topicjába, szerintem teljesen ésszerű magyarázatokat fogsz kapni, az 1100D-t visszaraknád egyből a polcra.[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
copass
veterán
válasz TayRol #16148 üzenetére
amit 1100D-ről mondtam azok tények, a milc meg általánosítás részemről. ezt elismerem.
érintő képernyő, arcfelismerő, meg a tonna fotózáskönnyítő funkció az mi ha nem júzerbarát?
nem egy kategória a dslr-el ennyi a problémám csak."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal