- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBERTOH
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek kéne szervizeltetnie egy panasonix fx 150-es fényképezőt. Azt szeretném megtudni, hogy Bp-en merre található szerviz illetve hogy gari papír nélkül lehet-e gariztatni? (azért teszek fel ilyen buta kérdést, mert nekem a sony fényképezőmnél nem kértek garipapírt)
ez a kedvenc aláírásom
-
A Zéé
addikt
válasz Zozzant #16051 üzenetére
a fisheye az elcsavarná a függőlegeseket nem? Itt igazából azok rendben vannak mindenhol, azért mondtam, hogy panoráma. uwa-ra azért nem gondoltam, mert az összes ingatlanos akivel eddig találkoztam nagyonmax valami közepes utazoom kompaktot használt. De valóban, az is lehet.
(#16052) ROBERTOH
[link] garipapírral kapcsolatban meg felhívod őket. Ha az nem is, a számla szerintem tuti kell a gépről.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
-
rii
nagyúr
sziasztok
volt már valakinek olyan hogy CS5 egyszer beolvassa a RAW-ot .. majd most meg azt mondja, hogy "insatllálva a camera raw"
a CS5-ben alapból benne van a Cag,era RAW
vagy lehet hogy akkor azért olvasta be mert az egy Canon 40D volt ez meg most egy 600D lenne?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
jjeahh
nagyúr
az a flickr új map-ján nem tudjátok hogyan kell elmenteni a helyzetet? ha ki akarok lépni folyton feldobja ezt az ablakot, de egy "save" opciót sehol nem találok:
[link][ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
balintkagan1
tag
Sziasztok!
Egy honlapot szeretnék készíteni a fotóimnak,mert a facebookos like/komment stb. nemigen jött be, ráadásul van egy néhány fotó, amit a facebookon (ahol mindenki mindenkit ismer , ugye) nem raknék ki, viszont egy olyan honlapon/blogon, ahová az ember nem "nyálcsorgatni jár" hanem, mert érdeklik a képek, a fotózás, igen.
A kérdésem az volna, hogy tudnátok ajánlani olyan ingyenes blogot/honlapot ahová nagy felbontású képeket tölthetnék fel, leírásokat adhatnék hozzá stb stb.
5mp.eu-t használtam eddig, de eléggé silánynak találtam a testreszabhatóságát.
Egyébként reklám nem zavarna, lehet, hogy még a blog jobb is lenne.
Szóval tudnátok tapasztalatok alapján ilyet javasolni?
Előre is köszönöm!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz balintkagan1 #16064 üzenetére
flickr, 500px sem jön be?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
balintkagan1
tag
válasz jjeahh #16065 üzenetére
Köszi a választ. Igazából olyanra gondoltam, mint a Fototv oldala. Mármint a séma. Tehát ilyen blogszerű: bejegyzések, rájuk kattintva pedig nagy felbontású képek.Pl: Bejegyzés: Fotózás 2013. 11. 10 -Divat. utána egy rövid leírás és rákattintva több szöveg képekkel. De lehet, hogy ez csak fizetősöknél lehet?
-
copass
veterán
válasz balintkagan1 #16064 üzenetére
veszel egy domain-t+tárhelyet = ~ -6.000 Ft évente. wordpress felnyomod aztán ott azt csinálsz amit akarsz.
ingyenesen bármikor finganak egyet és letörlik a lapod.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
balintkagan1
tag
válasz copass #16067 üzenetére
Nekem az megfelel Egyelőre sajnos nem engedhetem meg a fizetős megoldást, de a lényeg (kerek-perec): ne csorgassa a nyálát és írjon ízléstelen kommenteket valaki a facebookon egy aktra, pláne ha olyanról készült , akit ismer. Nem baj ha letörlik csak mondom addig míg lesz erre pénzem legyen valami,ahol meg tudom mutatni az olyan fotókat is, amiket a facebookon nem.
-
balintkagan1
tag
válasz balintkagan1 #16068 üzenetére
Oké már nem téma ,köszönöm az eddigi válaszokat, megoldottam.
-
Gorbesz
tag
sziasztok. ismeroson vett egy (elvileg) hp 4270 scannert. diakat scannelnenk be, es analog fotopapirokat.
tudtok javasolni egy programot ami direkt erre a celra valo, vagy csinaljuk photoshopbol? kosziPS5/iOS
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
Kicsit talán off, de végülis fotós kérdés, a megválaszolása azonban ráér.
Szóval az lenne a helyzetem, hogy fotográfiát kezdtem el tanulni és a második évtől szükségem van külső gyakorlati helyre, de mivel alig pár hónapja vagyok BP-i, nem igazán vagyok ismerős a városban. Tud nekem valaki ajánlani gyakorlati helyet? Bőven van idő, ezt az évet lehúzom a suli műtermében, de időben szeretnék elkezdeni tájékozódni és biztos döntést szeretnék hozni amire választás elé kerülök. Nincsenek különleges elvárásaim, de szakképzett fényképész mellett szeretném eltölteni az időmet.
Köszönöm előre is.
-
Flow
senior tag
Sziasztok!
Esküvőfotóst keresek a jövőre tartandó menyegzőnkre... Esetleg tippek? Ajánlott fotósok?
Köszi
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
copass
veterán
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
*Ropi*
félisten
Profi esküvői fotográfust hármat tudok a PH!-n: KTTech barátomat, cOxEr barátomat, valamint ajánlom magam is.
Egyébként itt az esküvőfotós topic.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
kurion
senior tag
Bocsi de muszáj vagyok veletek megosztani a Barabás Fotó csávó linkjét, nem tudom itt linkelték e, aki látta tudja hogy ő az az ember aki nem tud beszélni és profinak hiszi magát, most új szakmába kezdett szerintem meglehet nézni a vicc kedvéért
"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator
-
Vyndree
őstag
Hali! Adott egy Panasonic Lumix DMC-FZ38 és annyi a bajom vele, hogy videónál (meg footónál is) mikor a nap felé fordulok, egy világos csík a kép aljátol a tetejéig lesz látható.
Itt 0:33-nál látható.
Van erre megoldás, esetleg UV szűrő? Érdemes ilyet venni? -
scarabaeus
őstag
válasz Vyndree #16080 üzenetére
Élőképnél és videónál másképp működik a CCD kiolvasás, mint fényképezésnél (a fényképeken nem látod ezt a túlcsordulás csíkot). Ez az interline CCD működéséből ered, a szenzor szintjén jelentkezik, leginkább a napba nézés kerülésével lehet elkerülni.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Vyndree
őstag
válasz scarabaeus #16081 üzenetére
Jól értem, az UV szűrő akkor nem oldaná meg ezt a problémát? Más készülékeknél is jelentkezik ez a probléma, vagy ez csak ennek a típusnak a "hibája"?
-
scarabaeus
őstag
válasz Vyndree #16082 üzenetére
Ez a CCD kiolvasásának a módja, általános CCD-s videókon. A magam részéről a CCD-s gépeket is fényképezésre használtam, így nagyon ritkán szembesültem ilyesmivel (videóval kerültem a nap környékét általában).
Az UV szűrő kb. semmit sem old meg digitális fényképezőkön, nélküle se sok UV fény éri a szenzort (de a fentiekben nem is az UV a gond). Akik használják, inkább teljesen neutrális frontlencsevédőként. De nincs rá szükség.[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz scarabaeus #16083 üzenetére
Köszönöm, így már értem. Akkor nem rendelek, vagyis inkább helyette egy tartalék akkut, annak több haszna van. Mondjuk egy napi használatot a gyári is talán kibír, de nem szeretném ha a kirándulásunk alatt lemerülne, illetve így mindig lesz egy teljesen feltöltött akkum.
-
zool1
őstag
Hol tudom megnézni hogy a Lightroom bizonyos verziói milyen dslr gépeket támogatnak, már kerestem, de nem találom...
-
zool1
őstag
válasz Santiagain #16086 üzenetére
Közben meg lett!
-
*Ropi*
félisten
válasz kurion #16079 üzenetére
Nem másik szakmába kezdett, hanem ez is a tudatosan felépített vírusmarketingje része. Ráadásul p0®n0ban utazik, ott az oldala alján a link...A linken lévő videókra nem mondok semmit: mindenki eldöntheti maga, hogy milyen színvonalat képviselnek.
Egyébként mindenki aki továbblinkeli vagy megosztja pontosan azt csinálja, amit ő szeretne, hogy csináljon: ez a vírusmarketing lényege. Meg kell hagyni kitűnő reklámvénával rendelkezik, viszont másfelől meg egy gigantikus ízlésficammal...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
malagutif122
tag
VAn egy Samsun digitális fényképezögépem vettem bele új varta elemeket
fel vannak teljesen töltve és bekapcsol csipog egy kicsit 3másodperc mulva meg le áll kikapcsol.
Meg lehet még ezt javittatni mi lehet vele?[ Szerkesztve ]
-
Digger
senior tag
válasz malagutif122 #16089 üzenetére
Ha AA típusú elemeket fogad, akkor finanszírozz meg egy garnitúra tartósat és nagy forgalmú helyen vegyed, nehogy nagyapám korabeli legyen! Figyelj rá, hogy berakás után melegszik-e, nehogy zárlat miatt szétpukkanjon!
Remélem nem kevered az akku és az elem fogalmát! Én elemről beszéltem![ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz malagutif122 #16089 üzenetére
Vannak gépek amik akkuval el sem indulnak, ezek sajnos elég érzékenyek az elemek töltöttségére, életkorára is. (ezért jobb szeretem a spéci akkus gépeket, nálam ez alapkövetelmény)
-
PRO-peller
senior tag
Ezt a Flickr-t mindig megb*zizzák. Már megszokod rohadt nehezen és jön a frissítés. Funkciók rejtve, keverve, összevissza, eltörölve. Lehangoló. Most az informatív alapnézetét ölték meg a képeknek. Szavaztatnak.
-
malagutif122
tag
válasz Vyndree #16092 üzenetére
Most vettem pedig bele Varta zsir új akku elem 2500mAh AA NiMH van rá irva.
Töltöttem is 12órát biztos ami biztos ki tudja mióta volt a boltban.
Neten utánna néztem AA Alkáli elemet ajánlanak bele tettem bele Agfa-t kipróbáltam de ezekkel sincs semmi változás továbbra sem ugyanazt csinálja egy kicsit kitolja a kamerát a fényképezö csipog hármat és ki kapcsol magától. Majd holnap bemegyek egy müszaki boltba hátha meg tudják mondani mi a baja. -
malagutif122
tag
válasz Digger #16091 üzenetére
Nem keverem az elemeket.
Ma kipróbáltam ezt is tettem bele AA alkálli elemet agfát de semmi változás továbbra is ugyanazt
csinálja bekapcsol kicsit kitolja a kamerát és csipog hármat magátol kapcsol kifele.
Majd holnap beviszem egy müszaki boltba vágják a témát majd mondanak valamit rá.
ilyen volt most benne alkáli elem -
scarabaeus
őstag
válasz malagutif122 #16095 üzenetére
Szerintem inkább akad annak az objektívje, mechanikai gond (általában akkor ki is írnak valamit, de a három csippanás is lehet kód). Amúgy, ha korábban lemerült, három csippanás kíséretében kapcsolt ki? Merthogy itt nem lemerülés van, szerintem, hanem hibajelzés melletti gyors kikapcsolás, hogy nagyobb kárt ne szenvedjen.
-
scarabaeus
őstag
válasz scarabaeus #16096 üzenetére
(Úgy látom, általános ez a három csipogás, elég sok találat van, és elég kevés válasz)
-
malagutif122
tag
válasz scarabaeus #16096 üzenetére
Mindegyik elemel ezt csinálja szerintem is mechanikai gond lehet vele.
-
Vyndree
őstag
Tudtok ajánlani egy jó fotó, videó szerkesztő alkalmazást, amit egy kezdő is könnyen kezel? A fényképezőm által készített videók összefűzése, vágása, feliratozása, effektezése lenne a lényeg, nem nagyon kell hogy többet tudjon. A lényeg, hogy az MTS (AVCHD) videókat közvetlen kezelje, ne kelljen előtte konvertálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest