Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsolt1

    tag

    Sziasztok!
    Asrock B450M PRO4 alaplapnál átállítottam a memóriák sebességét 2400-ról 2933-ra (Ryzen 1600 AF processzor, Crucial 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Sport LT Grey ram) mivel ennyin szerintem kéne tudnia menni, és az auto opció 2400-ra rakta csak (ersze sejtem, hogy ez nem így működik és az auto opció nem véletlenül rakta 2400-ra, de gondoltam nagy gondot nem csinálok, max nem tud elindulni és visszaáll), viszont így nem tudott elindulni, sőt a bios sem jött be. Annak érdekében, hogy reseteljem a beállításokat, el akartam távolítani az elemet az alaplapról.
    Sajnos a PCIE 3.0-ás csatlakozó és a 2.0-ás között van az elem helye, ezért a 3.0-ás csatlakozóba dugott kártya pont takarja. Annak érdekében, hogy hozzá tudjak férni, ki akartam szedni a lapból a kártyát, viszont sikerült megszorítanom szerintem. Jelenleg sem kihúzni, sem bedugni nem tudom és eléggé feszül az egész.
    A régi alaplapból (most frissítettem a rendszert alaplappal, cpuval, rammal) egyszerűen csak ki kellett húzni a kártyát szépen óvatosan, egyszer az egyik oldalán egyszer a másik oldalán emelve. Itt viszont a jobb oldalon (tehát nem azon az oldalán, ahol a házhoz van csavarozva) nem akarja elengedni. A régi alaplapon csak 2.0-ás csatlakozót használtam, itt viszont 3.0-ásat, nem tudom ez-e a különbség. Néztem utólag videót és itt azt mutatja, hogy először a kis fülecskét kell lenyomni: youtube
    A jelenlegi állapotról képek:
    KÉP1 - KÉP2 - KÉP3
    Hogy tudnám visszacsatlakoztatni és utána kihúzni vagy kihúzni a VGA-t ebből a helyzetből? Előre is köszönöm a segítséget.
    Üdv, Zsolt

Új hozzászólás Aktív témák