- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Objektívek topikja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Highground #350 üzenetére
Az általad linkelt dekóder beállításnak semmi köze az analog adáshoz. Kodek pakkal csak ronthatsz a helyzeten. Viszont a dekóder feletti beállítást lehet értelme piszkálni. Állítsd be Enhanced Video Renderer-re. Ránézésre a kép olyan, mintha mondjuk VMR-re állna automatikusan.
Azon meg nem kell csodálkozni, hogy a kép csak eredeti méretben éles. Az analog technika már csak ilyen.
-
MTBF
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A következő lenne a feladat: IPTV-re felvett néhány műsort szeretnék számítógép segítségével dvd-re felírni, illetve jó lenne ha ha az eszköz tudná a MindigTv funkciót!
A lényeg hogy a digitalizálást egyszerűen lehessen kezelni, egyszerű legyen mint egy faék, ne kelljen videóvágó progit tanulni hozzá, mert nem lesz rá időm, továbbá Win7 x64 Ultimate verzión használnám.
Felmerült kérdések:
- érdemes a videograbber és a DVB-T funkcióval összevont eszközt használni?
- van értemle a hdmi bemenettel rendelkezővel foglalkozni? pl Avermedia Capture HD. Mivel crt tv-nk van még, nem tudom mit ad ki az IPTV STB a hdmi a kimenetén (Macromedia DRM van benne)
- ha nem akkor lehetőleg USB-s legyen
- Win 7 64 bit kompatibilis legyen
- HD képes legyen
- esetleg az AverTV Hibrid Volar HD megfelelhet erre a célra?
- mi a különbség a H830 és az MCE-s változat között? (Win7 Ult. ban van WinMediaCenter)
- van esetleg más eszköz amit javasoltok a fenti feladatokhoz? -
Avermedia_hu
senior tag
Szia!
az első kérdés, hogy a HDMI-n kívül, milyen kimenete van még az IPTV STB-nek.
HDMI- biztos, hogy védett. (HDCP) Nézni bármivel tudod, felvenni semmivel.
Component- analóg, de HD (akár 1080p) minőségre képes. Nem védett.
Composite- analóg, és SD. Jelentős minőség romlás tapasztalható.Lehet én ismerem rosszul a rendszert, de az IPTV-n közvetlenül felvett anyagokat kimásolni nem tudod, csak ha a lejátszást veszed fel, vagy élőben a műsort.
Videó vágó szeftvereket nem kell megtanulni. Az csak akkor kell, ha trükközni akarsz. Levágni a videóból, összevágni több anyagot, stb. Ez nem nagy művészet, hamar kiismered magad. De nem kötelező.
Úgy is felvehetsz, hogy megnyomod a felvétel gombot, majd a végén a stop gombot.Windowsal nem lesz gond.
Felmerült kérdésekre a válasz:
- A DVB-T egy nyílt rendszer, könnyű felvenni. Ha jó a TV jel nálad, és érdekesek számodra a szabadon fogható csatornák, akkor érdemes lehet foglalkozni vele. Jó minőségben, könnyen tudsz rögzíteni. Nem kell alkalmazkodni a beltérihez. Tehát a válasz: ezt csak Te tudhatod, jó-e neked. De a TV jel erősség fontos! Felvételnél 1-1 kép akadás nagyon idegesítő. Csak az Avermedia-nak van ilyen kártyája, az AverTV Capture HD. (vagy ennek 3D-s változata)- A HDMI, ahogy írtam fent, valószínüleg védett. De az AverTV Capture HD-nak van Component bemenete is, így jó lehet.
- Ajánlatokban csak Win7 kompatibilis és HD lesz lent.
- H830 DVB-T-ben HD, de beltériről felvenni csak (Capture funkció) kompozitról és S-videóról tud. Az nem HD.
- A különbség a távirányító, és az ahhoz kapcsolódó MCE plugin. Eggyé válik a WMC-vel. A távirányító pedig arra van optimalizálva.
Javaslataim, IPTV beltérihez:
Darkcrystal HD Capture Station : feltüntetem, mert hardveresen tökéletes lehet számodra. Minden féle analóg bemenettel rendelkezik, Hardveresen tömörít és USB. De: kifutó modell, amíg az országban a készlet tart. Ez kifejezetten más szoftver gyártó videó szerkesztőjére támaszkodik. (amit nem szeretnél. A többi Avermedia eszköz saját szoftvert használ. pl: Avermedia Center, ami TV néző és Capture szoftver egyben. A logikája nagyon hasonló a WMC-hez.)Az AverTv Capture HD-t úgy láttam jól ismered. [link]
HD Ezrecorder: teljesen PC függetlenül működik. Megnyomod a felvétel gombot, és kész anyagaid vannak, amit csak át kell másolnod. Jövő év első heteiben várható az érkezése. Vigyázat: csak komponens bemenet van! Scart átalakító mellékelése tervben van, de az nem lesz HD.
Az elsőnek felsorolt elvárásoknak jelenleg ezek felelnek meg.
Illetve technikai okokból egyik sem tökéletesen, mert sok volt a feltétel. Ha valahol szűkíteni tudunk, igyekszem több ajánlatot küldeni. Vagy az IPTV felvételt, vagy a HD-t, vagy a DVB-T-t, vagy az USB-t ki kell ejteni.Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
MTBF
csendes tag
válasz Avermedia_hu #353 üzenetére
Üdv Avermedia!
Köszönöm az átfogó választ. Tovább próbálom finomítani a feltételeket a kérdéseid által:1. STB kimenetek még: SCART, S-video, Composite, Audió L/R. Az STB-ra eddig felvett műsorok (DVR-es a setobox) amelyeket menteni szereték, SD-ben vannak.
2. a HDMI-ről a felvételt kizárhatjuk.
3. a felvett műsorokat lejátszanám és közben felvenném
4. DVB-T képes legyen az eszköz, mindenképp ki szeretném próbálni hogy milyen minőségben vehető nálunk (későbbi átállás próbaként)
5. USB eszközt előnyben részesítem, mivel igy nincs géphez kötve, persze ha sokkal rosszabb a képminősége mint a PCIe-s akkor nem ragaszkodom az USB-s hez
6. forumokon olvastam hogy a VHS digitalizálásakor egyes eszközökön a hang és a kép idővel elcsúszik. Ezzel nem szeretnék szembesülni. -
Avermedia_hu
senior tag
Hello,
így már sima ügy:
H830 Hybrid Volar HD vagy H830MCE. (a minimális árkülönbség miatt én a másodikat preferálom)a 6. pontban említett csúszással Avermedia eszköznél én még nem találkoztam.
De amennyire utána néztem, ennek sokszor olyan szalagos VHS rendszer tulajdonságokból, hibákból eredő oka van, amiről a digitalizáló eszköz nem tehet. Illetve sokszor egy codec frissítés oldja meg a dolgot.
Nem hiszem, hogy ilyen problémával találkoznál.Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
MTBF
csendes tag
válasz Avermedia_hu #355 üzenetére
Üdv Avermadia!
Akkor ugye ezt ajánlod:
[link] -
MTBF
csendes tag
válasz Avermedia_hu #357 üzenetére
Üdv Avermedia!
Megvan, de nem müködik! A következők történtek:-letöltöttem a legújabb drivereket és az avertv-t az avermedia.com-ról, telepítettem
-rádugtam a számítógépre az USB cuccot, vártam felragyog majd smaragd szeme, elkezdte a win keresni, de a szeme sötét maradt
-azután a windows közölte hogy az USB eszközt nem lehet felismerni, kattintsak az ablakra a probléma megoldásához
- window szerint a probléma megoldása: csatlakoztassam újra, ha igy sem jó cseréljem ki az eszközt. megjelenítette "Unknown device néven
-ekkor begorombultam és kézzel telepítettem az eszközkezelőben a drivert
-erre azt mondja: "A windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód:43)Van ötleted?
gari? kuka? selyemzsinór?(Win 7 Ultimate 64 bit, mint már említettem)
-
Avermedia_hu
senior tag
-
MTBF
csendes tag
válasz Avermedia_hu #359 üzenetére
Már megtettem, valamint további két Win XP-s gépen is kipróbáltam, mindegyik 'mailfunction'-nal elhajt.
A dobozt jobban szemügyre véve vettem észre hogy az ragacsok közül ( ami a dobozt zárja le) az egyik le van ragasztva egy másik ragaccsal... mivel az alatta levő át van vágva. Véleményem szerint ez már egy nyitott doboz volt egyszer... -
Avermedia_hu
senior tag
Az alapesetben nem jelent problémát ha nyitott, de az már igen, ha esetleg valami történt a tunerrel.
Kérlek ide írd meg nekünk röviden a hibát:
[link]A gyorsabb papírmunka miatt fontos, hogy itt a rendszerben megjelenjen.
A pontos hibaüzenetek fontosak. Illetve a sorozatszám, és minden driver/app verzió szám.
Minél több információt adsz meg a formanyomtatványon, annál könnyebb a dolgunk.Köszönöm!
Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
MTBF
csendes tag
válasz Avermedia_hu #361 üzenetére
Üdv Avermedia!
a kitöltött űrlapot a következő hibával jutalmazza:
[link]Lementettem az űrlapot képként, azt privátban el tudom küldeni.
Összességében kipróbálva 3 gépen ( P4/intel alaplap-winXP, Acer noti-WinXP, és az asztali gépemen Win7-x64) ugyanazt a hibajelenséget produkálja, igy nekem egyértelműen az eszköz a hibás.
Mindenesetre igy hogy nem működik, zavar, hogy ki volt bontva.
A végső kérdés csak az, vigyem vissza gariztatni, vagy a végén mindenképp hozzátok kerül. Ha lehet kerülném a felesleges köröket. -
skroy
senior tag
Új driver lett kiadva a H727-hez, Win8 támogatással! Bár a régebbi win7 driverrel is simán működött win8 alatt, de azért mégis jobb ha friss, hivatalos win8 drivert használ az ember
-
leslielong
csendes tag
Szaisztok!
Avermedia H830MCE AVerTV Hybrid Volar HD TV Tuner-t
Szeretnék venni, acélból, hogy a TXT (teletext) tudjak vele nézni videojelből.
Kinek van ilyen kütyüje? lehetséges, hogy a composit PAL jelből TXT-et lássak? Ne csak a DVB-T ből?Belehet ilyet álliltani rajta?
Vagy van más tipus amivel ezt a funkciót meglehet csinálni?
Laszlo
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz leslielong #365 üzenetére
Szia,
a TXT a TV jel mellett továbbított információ. Ezt a tunerek meg tudják jeleníteni a képernyőn.
A kompozit kábelen kapott jel, csak videójel. Egy tuner által feldolgozott jelet kapsz azon keresztül.
Ha pl a beltérin bekapcsolod a TXT-et, akkor a videojelen az is rajta lesz. Ellenkező esetben nem.
A kompozit kábelen maga a TXT információ nem továbbítódik, azt semmilyen készülékkel nem tudod kinyerni, megjeleníteni.Tehát DVB-T jelből bármilyen tunerrel nézheted a TXT-et. (minden tuner tudja ma már)
Kompozittal egyikkel sem.Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
törölt tag
válasz Avermedia_hu #369 üzenetére
Csak elindítottam, mert kíváncsi voltam, hogy megjelenik e, ugyanis egy másik alkalmazásnál jelent meg elsőnek nálam Windows 8 környezetben. Még nincs nálam a Hardware-i része a dolognak, meg lett rendelve, talán két ünnep között megérkezik, de az sem kizárt, hogy január első napjaiban ér ide.
-
leslielong
csendes tag
Köszi szépen az információt.
Igazából arra voltam kiváncsi, hogy ha Pl egy sat-os vagy DVB-C tuner kimenő video jelét rákötöm erre a tuner-re, akkor a szoftware engedi-e a TXT funkciót amikor külső videojel a bemenő jel. A videojelben természetesen benne van a TXT információ is. (TV-n müködik igy) Analog jelekről beszélek! Erre lennék igazából kiváncsi.
Letöltöttem a szoftware-t de sajnos hardware nélkül nem müködnek a funkciói És a leirásából se derül ki ez a funkció.
-
ranatonta
csendes tag
Kedves Avermedia!
Hosszú idő után újra elővettem az AverTV Hybrid Volar HD (H830) tuneremet, mert egy filmet szerettem volna rögzíteni. (analóg kábeles adásból)
Gondoltam frissítem az AverTV szoftveremet, és letöltöttem az újat innen:[link]Telepítés simán ment, működne is, csak nem tudom a csatornákat beállítani, mert az a panel ahol ezt meg lehetne tenni kb fele akkora mint a többi.
Minden más panel (Előzetes megtekintés, Időfelvétel, Felvétel formátum) megjelenik normálisan, csak ha az 'Analóg TV'-re kattintok ugrik össze a panel úgy, hogy nincs meg rajta a beállításra szolgáló rész.
Az ablak nem átméretezhető.A gépem (Dell Studio laptop) : Core2 Duo P8700 (2.53GHZ) proci 4Gb ram, win7 64bit op.
Van ötleted, mi lehet a baj?
Másik kérdésem, milyen felvételi formátumot javasolsz, analóg TV-ből való felvételre, amit utána Tv-n szeretném visszanézni USB-n keresztül ?
A múltkor AVI-ra állítottam és egy 60 perces műsorból kb 65 GB-nyi fájlt készített, ahol ráadásul a hang is összevissza csúszott.A válaszodat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Tomy27
tag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék hogy az AVerMedia AverTV Hybrid Ultra USB típusú
TV tunerhez lehet találni linux alá működő képes drivert, amivel pl TV Time
vagy VLC-vel képet is tudna produkálni akár Ubuntu alatt?Mert én keresgéltem,
de nem találtam, még a gyártó oldalán is csak régi kernelre találtam beta verziót.
Mert mostanság megint Linux-ra térek át, és jó volna ha nem kellene az EasyCAP-t
használni ha nem muszáj.Várom a hozzá értők segítő válaszát,ha lehet pü-ben.
Előre is köszönöm, és B.U.É.K. kívánok előre is minden kedves fórumozónak."Ha mások hülyesége miatt idegeskedsz, magadon állsz bosszút!"
-
Avermedia_hu
senior tag
Szia,
sajnos linux driverekkel nem állunk túl jól.
A két legjobban kezelt tuner:
H830 driverek
A867R driverekSegítség, vagy nem, hivatalos oldalakon ilyet találsz.
Linux fórumokon biztos nagyobb sikerrel jársz.
-
törölt tag
Helló, A Time Shift-el kapcsolatban. Hova menti a rögzített állományt, és azt mikor és hogyan törli?
-
törölt tag
Ajjaj van egy ilyen gondom:
és ezután jelentkezett közvetlenül.
-
Emelet2013
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy Fujitsu Siemens Esprimo V5515-ös laptopot.
Szeretnék rajta nézni tv-t.
Nekem kábeltv-m van itthon, és rá szeretném tenni a laptopra.
Milyen tv kártyát vegyek hozzá?
Express card slot van a gépben
Kérném a segítségeteket köszi -
Emelet2013
csendes tag
HELO
van itt vki egyáltalán??????? -
Emelet2013
csendes tag
AVerMedia AverTV Cardbus PCMCI TV tuner
ez a típus megfelel az én gépembe vagy nem?
köszi a választ -
Avermedia_hu
senior tag
válasz Emelet2013 #380 üzenetére
Szia!
A tuner megfelel. És használhatsz USB tunert is, de a kérdés igazán az, hogy milyen típusú a kábel TV-d.
Ha analóg, vagy digitális esetén is elég, ha a fogható analóg csatornákat nézed, akkor bármilyen Hybrid tuner jó lehet. (analóg+DVB-T tunerek)
Ha viszont digitális DVB-C kábel TV-t akarsz fogni, akkor sajnos nem tudok ajánlani Avermedia terméket.
Szóval a kérdés: milyen a kábel TV?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz #41133696 #377 üzenetére
Win 8 alatt jelentkezett ugye?
Igen találkoztunk a napokban hasonló jelenséggel másoknál is.
A megoldáson dolgoznak már a kollegák.El tudod nekem küldeni a pontos hibaleírást a géped dxdiag mentett file-jával?
Ide: [link] (ez jobb, mert dokumentált hibabejelentés),
vagy emailben. (attila.cseke@avermedia.com)Újabb referenciaként segítségünkre tudsz lenni a hibakeresésben.
Köszönöm!
-
Emelet2013
csendes tag
válasz Avermedia_hu #381 üzenetére
analóg, ugyanis több tv-t is rá tudok csatlakoztatni, és mindegyiken egyidőben más műsort nézni
akkor milyet ajánlanál? -
törölt tag
válasz Avermedia_hu #382 üzenetére
Szia, igen Windows 8 alatt. 2 napig jó volt, számos alkalommal elindult rendesen. Aztán hirtelen elkezdte. Természetesen csináltam elsőként még a keresés előtt egy sfc /scannow-t ami nem mutatta, hogy a Windows lenne sérült. 3 alkalommal legalább teljesen eltávolítottam ezt követően, majd ismételten feltelepítettem, feltelepítés után működött az első alkalommal mindig rendesen, második alkalomtól kezdődően nem. Driver eltávolítás után a CCleaner regisztrációs puculója még talált Avermedia-s bejegyzéseket, így eennek is szerepe volt abban, hogy végül újratelepítettem a Windows 8-at. Kerestem a Google segítségével megoldást rá, de egy találaton kívül csak két oroszt találtam. Abban az egyben pedig a Windows 8 -al volt összefüggésben. Az orosz találattal túl sok dolgot nem tudtam kezdeni
A másik dolog ami nálam időről időre - nem minden alkalommal és egyre ritkábban de Windows XP-től kezdődően jelen van - hogy a rendszer-visszaállítás hiába van bekapcsolva, néha megadja magát, és ez nem gép függő. Szóval hajnalban újratelepítettem gyorsan a Windows 8 -at, persze játék adat, Hard Disk Sentinel stb után. Így sajnos nem tudom elküldeni a kért állományt. Tévút volt a dolog, mert a topicban ahol foglalkoztak vele, elsősorban a gond az volt, hogy nem volt Windows 8 -as driver, de ezt már kiadták. A W8 kiadása pedig októberben volt. Na meg ilyen hibávbal még nem találkoztam, hogy egy driver azután kezd el egy adot OS -en fura dolgokat művelni, hogy 2 napig előtte számos alkalommal elindul. Ezt most megszívtam
-
törölt tag
és, az új Windows-nál is csinálja...
-
törölt tag
Szia átküldtem levélben, az űrlapon is akartam, de ott a Windows 8 mint operációs rendszer sem választható ki, és magát a kártyát sem találtam az űrlapon.
-
Flashget
félisten
Szia.
Van olyan USB stickes DVB-T tuneretek amin jönne a kódolt mindigtv csatornák az extra csomag?
gondolok egy asztali dekóderre abba a kártya és az USB-n át menne laptopra a kép, hangRealme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz Avermedia_hu #389 üzenetére
Nem kell cam modulos csak olyan ami átengedi a kódoltakat egy dekóderből.
szóval nincs semmi alternatíva a néhai alcorra?Realme GT Master Edition
-
törölt tag
Tudtok e olyan a WMC-hez hasonló szoftverről amely arra is képes, hogy a WMC-vel ellentétben az AverMediacentert kiváltva az AVeR3D-t tudná kezelni úgy, hogy az az STB-ről kapja a HDMI-n keresztül a videojelet?
A WMC-el pont az a gond, hogy a HDMI és a Composite-ot nem komálja.
-
Avermedia_hu
senior tag
-
Flashget
félisten
-
Emelet2013
csendes tag
válasz Emelet2013 #383 üzenetére
szia tudnál segíteni nagyon fontos lenne szia
-
Emelet2013
csendes tag
válasz Avermedia_hu #392 üzenetére
szia tudnál segíteni nekem Avermedia írtam privát üzit is köszi előre is
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz Emelet2013 #383 üzenetére
Elnézést a megkésett válaszért:
Csak analóg tuner már nem létezik. Vagy nagyon ritka.
Hybrid tunerek vannak, általában analóg + DVB-T (mindigtv)Ami neked jó lehet:
H968 Hybrid AirExpress
H830 Hybrid Volar HD vagy MCEDe, ha csak otthon használod, ez is érdekes lehet:
Homefree ComboÜdv: Attila @ www.proav.hu
-
ranatonta
csendes tag
Kedves Avermedia!
Talán elkerülte a figyelmedet a pár napja írt kérdésem.
Hosszú idő után újra elővettem az AverTV Hybrid Volar HD (H830) tuneremet, mert egy filmet szerettem volna rögzíteni. (analóg kábeles adásból)
Gondoltam frissítem az AverTV szoftveremet, és letöltöttem az újat arról az oldal amit itt ajánlottál (6.5.2)
Telepítés simán ment, működne is, csak nem tudom a csatornákat beállítani, mert az a panel ahol ezt meg lehetne tenni kb fele akkora mint a többi.
Minden más panel (Előzetes megtekintés, Időfelvétel, Felvétel formátum) megjelenik normálisan, csak ha az 'Analóg TV'-re kattintok ugrik össze a panel úgy, hogy nincs meg rajta a beállításra szolgáló rész.
Az ablak nem átméretezhető.A gépem (Dell Studio laptop) : Core2 Duo P8700 (2.53GHZ) proci 4Gb ram, win7 64bit op.
Van ötleted, mi lehet a baj?
Másik kérdésem, milyen felvételi formátumot javasolsz, analóg TV-ből való felvételre, amit utána Tv-n szeretném visszanézni USB-n keresztül ?
A múltkor AVI-ra állítottam és egy 60 perces műsorból kb 65 GB-nyi fájlt készített, ahol ráadásul a hang is összevissza csúszott.
A válaszodat előre is köszönöm! -
Avermedia_hu
senior tag
válasz ranatonta #397 üzenetére
Kedves Ranatonta,
elnézést a megkésett válaszért!
Úgy tűnik nekem, hogy a beállítási rész egy-az-egyben hiányzik.
Az okát nem értem.Nekem ugyanaz a 6.5-ös verzió van fent.
Meg lehetne próbálni egy uninstallt (start menüből) és egy újratelepítést?
Felvételre én a H.264-et szoktam használni, ha lehet. Az a leggazdaságosabb a helyet tekintve.
-
ranatonta
csendes tag
válasz Avermedia_hu #398 üzenetére
Kedves Avermedia!
Próbáltam, ugyan az.
Az előbb megpróbáltam az 6.5.1 -t feltenni és azzal sikerült. (próbaképpen leszedtem és megnéztem a 6.5.2 -vel, és újra nem látszott a beállítási rész, úgyhogy visszatettem az 6.5.1-t)
Lényeg, hogy ezzel működik.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- BMW topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motoros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.