Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gépötty

    senior tag

    válasz flesh #5325 üzenetére

    Szia!
    Pár kétely felmerült bennem:
    - Tök ismeretlen a kamera, nem tudjuk milyen képérzékelőt, és képfeldolgozót használ. A Novatek és az Ambarella cuccainak minőségét ismerjük, a köréjük épített alkatrészek miatt, az egyes típusok között nagy eltérések nem lehetnek. De ebben milyen proci van? Ez meghatároz mindent.
    - A bolt öt éve nyitott, ezalatt sikerült 53(!) értékelést összehozniuk. Hm? :U
    - Az Aliról tudni kell, hogy ha az eladó visszautalja a vételárat, akkor nem értékelheted. Utána ez a tranzakció semmilyen formában(!) nem jelenik meg az adatlapján, az eBay-jel szemben azért van itt ennyi 100% közeli értékelésű eladó, mert aki reklamál, azt azonnal kártalanítják, ezzel elveszik az esélyt a negatív értékelés leadásától, aki meg hirtelen leadja az értékelést, később már nem módosíthatja azt.
    Most ebből azt gondolhatod, hogy nem lehet bajod. Ha olyan a cucc, majd megreklamálod, és visszaadja a pénzed. Ez nem ilyen egyszerű. Ha vámot kell fizetned, azt bebuktad. Ha vissza kell küldened, a postát bebuktad. Utóbbi esetben valószínűleg cserét fog felkínálni, ennyi pénzt nem hagynak veszni. Folyamatosan arra fog játszani, hogy megund a baxtatását, húzza az időt, mindenről fénykép, videó kell. Megkérhet, hogy fotózd/videózd le, ahogy a kamerád 720p felvételt készít, amit 1080-ra interpolál! Hogyan oldod meg?
    Engem legutóbb $5 értékű hibás kábel miatt próbált szivatni egy eladó, szerinted $30-40 összegért mit nem fognak megtenni?
    - Lemaradtam a jóárasításról, nálam $99 jelenik most meg. Ez viszont borzasztó sok, ami jellemző is a kínaiakra: írnak valami bődületes árat, nagy hanggal leakciózzák, ami azt jelenti, hogy áthúzzák pirossal, és odaírnak egy elfogadhatóbbat. Emiatt állandóan akcióznak, sokszor ugyanaz az eladó, ugyanazt a terméket különböző árakon kínálja. Mindeközben ugyanezt megtalálod eBay-en olcsóbban :)
    Az én tapasztalatom az - bár ezt kérem fenntartásokkal kezelni, mert fél éve rá sem néztem Alira - hogy korábban több darab rendelése esetén megérte onnan vásárolni, most a több darab után járó kedvezményes áron (sokszor alatta), egyesével, free postával is megveheted ugyanazokat a termékeket eBayen, de akár megbízható webshopokból is. Akkor?

    Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

Új hozzászólás Aktív témák