Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • orbano

    félisten

    válasz Kerio #9822 üzenetére

    a lényeg:
    az ajtód külső falára kell bitumenlapot ragasztanod, illetve az ajtód belső oldalán lévő nylon fólia helyére. Lényege: megfogja az ajtó saját rezgéseit, illetve a belső oldalon megszünteti a lukakat az ajtón. tehát lényegében egy zárt, rezgésmentes dobozt készítesz az ajtódból. mondhatni hangfalat. így nem fogod hallani az ajtó saját hangját, nem fog annyi rezgést elvezetni a mindenféle zizegő alkatrészek és az ajtókárpit felé, illetve nem alakul ki akusztikus rövidzár (most lényegében a hangszóród maga körül kavarja a levegőt, ezért nincs sok mélyed, és ami van, az is inkább az ajtód alkatrészeit rezgeti).
    anyag: soudaband, 10x0.5 méteres tekercsben lehet kapni, kb. 2-3 rétegben érdemes felvinni. azt hiszem öntapadós. a hőlégfúvó nem lenne rossz, ha tudsz szerezz valami helyet egy hétvégére ahol meg tudod ejteni. nem nagy kunszt, pormentesíted, zsírtalanítod az ajtók felületét (mint ha festeni akarnád), és utána felragasztod. a soudabanddal jó dolgozni, mert vékony (ezért kell belőle több réteg), így könnyen hajlítgatható, viszont erős és tartós is, nem fog az első nyári melegben leesni az ajtóról.
    ha ezzel megvagy, még egy fontos dolog a hangszóró helye: egy minél öblösebb, MDFből kialakított hely kell neki ahelyett a gyári műanyag szar helyett. természetesen jól hozzácsavarozva az ajtóhoz (a fémhez), és jól lezsigetelve (légmentesre).
    a gulacsigalery.hu címen sok képet láthatsz erről.
    ahogy pedig a többiek is mondták: összehasonlíthatatlan lesz a hangja a mostanival. még akkor is, ha egyelőre neked ez felesleges pepecselésnek tűnik. lehet hallanod kéne valakinél rendesen beépítve. Wackond gépében még talán benne van...

    A vér nem válik VAZZE!™

Új hozzászólás Aktív témák