- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz tboy93 #45752 üzenetére
Igazából az akksit nem kell tölteni szerintem 12V-ot máshogy is bele tudok juttatni a tápelosztóba - gondoltam a PC tápos megoldásra is, keresni egy komolyabbat, aminek egybe van hagyva a 12V-os ága, és azzal megpróbálni - pl van pont egy XFX 450-es tápom valahol, az 44A-t tud egy ágon - az a kérdés, hogy milyen hamar nyírná ki (meg hogy ez hogy jön ki, mert így ez 528W ).
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Daywalker
addikt
válasz LógaGéza #45753 üzenetére
Van egy peak érték, amit rövidebb ideig elbír, azt szokták ráírni.
tboy93: nem vagyok autovillamosságis, de nem értem miért lenne más. Ugyanúgy tölt, maximum más a töltőáram mértéke...ellenben az akkutöltővel, ahol ugye általában 1/10-e az akkuénak. Szerintem a töltőnek többet árt, hogy rángatja, mint az akkunak a töltés.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
csucsotke
aktív tag
válasz LógaGéza #45753 üzenetére
Én egy régebbi Panasonic kazettás autórádióból csináltam a műhelybe zenét. Egész délutánokat megy.Asszem 165-s hagszórókkal)vagy 130-as. Noname kínai PC tápegység 12V-s ágáról, max 300, vagy 250W-os. Mondjuk erősítőt azt nem kell meghajtania, de a rádiót gond nélkül viszi.
-
LógaGéza
veterán
válasz csucsotke #45756 üzenetére
Igen nálam erősítőt is kéne...
ThodEE
Pedig több helyen is láttam már a PC tápos megoldástDaywalker
Azért durva, hogy majd +100W-ot ki tud sajtolni magábólVersenyeken/kiállításos képeken lehet látni, hogy mászik be két kábel a motortérbe, ami áramot ad... Na azt mivel táplálják meg?
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
törölt tag
Üdv
Opel vectrába akarok az első ajtókba ( azt hiszem 16cm) a gyárinál valami jobb hangszórókat.
10-15 ezer forint körül.
Van valami ajánlott hely és cucc ? -
nagyúr
válasz #81556480 #45758 üzenetére
Hát ha semmit nem akarsz ezen kívül fejleszteni, akkor tegyél egy picikét még hozzá és hozz el egy Audio System MX 165-öt. Ez egy komponens szett, fejegységről is jól hajtható, mert elég érzékeny hozzá. Ha tovább mennél egy kicsit, akkor vegyél néhány nm2 hifi rezgéscsillapító lapot és szigeteld ki vele az ajtót, az első két ajtóra kb egy 10-esből megáll az anyag.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tboy93 #45759 üzenetére
Jajj
van egy sony CDX GT35U fejegységem csak nem akartam írni mert ha jól emlékszem nem üti meg a fórum színvonalát.
Plusz van egy pár JBL CS396E ovál a kalaptartóban ( tisztában vagyok azzal is hogy oda nem való semmi, de mikor megvettem a kocsit, benne volt a lyuk.)
így már klasszisokkal jobban szól a gyárinál, ha meg még előre is tannék egy pár jobb hangszórót akkor egy darabig megint elégedett lennék.
Aztán majd ha lesz pénzem meg kedvem, majd szigetelgetek, meg erősítő meg jobb fejegység meg a tökömtudja.
Tudom én hogy most ez az irány nem a legjobb, de a gyárinál jobb. Ha komoly hifit akarok másképpen kell hozzá állni ezt tudom, szóval most maradjunk a 2 hangszórónál -
Fery 04
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Elkezdtem összegyűjteni a hifimhez a cuccokat és lassan be kellene már szerelni őket de egyedül nem fog ez menni nekem, pedig magam szeretném csinálni.
Hifi elemei:
-Erősítő
-Fejegység
-Elsőszett
-Mély Nem vettem a szetthez, egy barátomtól kaptam.
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy hogyan kell bekötnöm az erősítőt ezzel a fejjel, illetve ládával? Tulajdonképp most olyan mintha két erősítőm lenne, jól gondolom?
Én a következőképp gondoltam: dupla RCA hátra a fejből, bele az erősítőbe, majd onnan a kimeneti RCA-ával bele az aktív ládába, ezzel RCA ok.
Táp előről hátra 10mm2, majd ott valahogyan elosztanám, de ebben is jól jönne egy kis segítség (a ládát magában kaptam, nincsen hozzá semmi csati vagy kábel).
A többi véleményem szerint menni fog, de ha van valami hasznos tanács, azt szívesen fogadom. Előre is köszönöm a segítségeteket, időtöket! -
szumoo
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 5 ajtós Fiat Punto II, ebbe szeretném kicserélni a hátsó hangszórókat, vmi elfogadhatóbbra.
Egy Sony CDX GT24 lenne a meghajtó erő.
Miket javasolnátok?Előre is köszönöm a segítséget!
Sz.
A nyúlon túl?
-
nagyúr
válasz szumoo #45766 üzenetére
Szia!
Azt, hogy hátra ne tegyél hangszórókat Összekuszálja a hangképet, sokkal könnyebb jó zenét építeni hátsó hangszórók nélkül. Inkább vegyél előre egy komponens szettet, ha nem akarsz erősítőt, akkor a fentebb ajánlott Audio System MX 165 neked is jó lesz.
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
twosixxx
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagyok túl jártas autóhifi témában, de alapfokú elektronikai ismereteim azért vannak. A problémám a következő:
Van itthon egy régebbi, de sosem használt SAL BXC 13S komponens hangszórószettem. 13 centi, 4 ohm. A magassugárzó 26 mm, szintén 4 ohm, viszont vele sorban van kötve egy 4,7 uF-os kondi. A gondom az, hogy sajnos a doboza nincs meg, és egyelőre neten sem találtam semmi infót erről a szettről.
Kérdésem lenne: A magassugárzóban a kondi betölti a hangváltó szerepét? Ez direkt így lett csinálva, hogy az külön ne kelljen már? ( ahogy számoltam, a határfrekvencia 8,4 kHz körül van).
A másik: a magassugárzót a rendes mélyközéppel párhuzamosan kellene kötni? Ha az eredő impedanciát 4 ohm-ra veszem, vele párhuzamosan pedig szintén 4 ohm van, az eredő 2 lesz nem igaz? (ez kevés lenne a fejegységnek) (Itt vagyok gondban kicsit, nem emlékszem hirtelen, hogy egy párhuzamos R-C-vel soros ellenállás eredője hogy is alakul.. ).
Ha tudtok valami tanácsot adni, megköszönném, lehet, hogy rosszul közelítettem meg a dolgot.
Köszönöm! -
ValeRossi
csendes tag
Elérkezett az idő, lecseréltem a fejegységemet ( Kenwood bt 53 u) egy 80PRS-re!
A Kenivel már nagyon össze szoktunk, egész szép színpadot sikerült összehozni vele, így egy kicsit sajnálkozva vettem ki a helyéről!
Első benyomásként a PRS-ről:
-szépen kisimult a felső frekitartomány, nem bántó már a magas hangja, amivel eddig kínlódtam!
-elég gyatrának tartom az előlap fegadását, a gombok minőségét, ennyiért kicsit lehetett vna masszívabb a konstrukció, a Keni ebben odaveri, pedig fele az ára!
-hatalmasat javult a magas hangok részletessége, térképzése!
-beszerelés után mérettem egyet a mikrofonnal, a színpadot még úgy ahogy talán megközelítette, de a ládát nagyon nem tudja bemérni, de igazság szerint a színpadközép is nagyon el van csúszva!Jelenleg passzívban van használva! Rég be vok kábelezve aktívra is, de még nincs merszem belefogni!
80 PRS-sel zenebonázók: szívesen vennék egy-két jó tanácsot, főleg az időkorr piszkálásában, meg minden egyébben is!
-
PiciPeti
őstag
válasz twosixxx #45771 üzenetére
Ha szabad mind a 4 csatorna a fejegységen, akkor a mélyközepeket kösd be első-, míg a magasakat hátsó hangszórónak. Így a fader-el lehet állítani a magas-mély arányát, amire ebben a kategóriában szükség szokott lenni. (Lesípolja a fejedet a magas...)
Így talán a fejegység is később fog elkezdeni torzítani. -
-
Bazsee71
őstag
Én meg írtam a Kenwoodnak, és pár nap után kaptam is választ:
"Like 2014 the 2015 Mechaless units have FLAC support
The other units do not have this.
For 2016 models it has been requested to add this, but it’s to soon to tell if they will have it." -
ValeRossi
csendes tag
válasz tboy93 #45775 üzenetére
Abszolút meg vtam vele elégedve, sőt szerettem is, és szeretni is fogom Az árkategóriájából nem hallotam még másik időkorros fejet! Nagyon jól beállítható a színpad, kellemes mélytartomány, iagz csak 2 voltos az rcaja, de egyáltalán nem vettem észre lustaságot a zenében! Viszont magasba húz a hangja ( Focal TN45 fém magasakkal nekem bántó), és a telefonkihangosítás minősége sem a legjobb! Negatívumként még az ésszerűtlen menüt tudom megemlíteni, de hamar meg lehet szokni! Összeségében szerethető és elég jó tudású fej! Szívesen odaadnám, de már a pajtim kocsijában van
Osynho:
Elsőként arra lennék kíváncsi, h a Pio ugye a ládát veszi a legtávolabbi pontnak, és mivel kihallom a zenéből a mély helyét melyiket változtassam? A mélyet hozzam előrébb, vagy a szettet hátrébb? Vagy teljesen mindegy? -
Fery 04
csendes tag
Valaki tudna helpelni Nekem? :/
-
Daywalker
addikt
válasz Fery 04 #45762 üzenetére
Ha nem csináltad még, akkor olvasgass a témában, mielőtt kicsapod a fejben az rca földelést vagy a táppal felgyújtod a kocsit. 10 mm2 kevés lesz az erősítőnek meg az aktív ládának.
Dupla RCA-t húzz, első párat a frontok erősítőjéhez, a másodikat a subhoz közvetlenül. Ne osztogasd inkább.[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Fery 04
csendes tag
válasz Daywalker #45781 üzenetére
Olvasgatok olvasgatok!
Hogy tudok többet adni az erősítőnek, ha csak 10-es megy bele a foglalatba?
Gondoltam rá én is, azonban az a bajom, hogy a csatlakozó ami belemegy az aktív ládába elég "vékonyka" szálat enged meg ami a tápot illeti. Azért is játszottam a gondolattal, hogy a 10-est bekötöm az erősítőbe majd párhuzamosan a "vékony" szállal pedig meghajtom a ládát. Ez totál hülyeség? -
Osynho
addikt
válasz ValeRossi #45779 üzenetére
Hát, ezeket meg nem mondom neked, rég állítottam, jelenleg csak be van dobva, talán jövő héten lesz idő megcsinálni az ajtókat, meg a szett kábelezését, utána állok neki az állítgatásnak. Viszont vannak itt komolyabb szakik, majd segítenek.
A menünek a PRS esetében is vannak érdekességei, továbbá, hogy nem jegyzi meg az épp játszott mappát, néha elég idegesítő tud lenni.
-
Fery 04
csendes tag
-
-
Bazsee71
őstag
válasz Fery 04 #45785 üzenetére
Én a Fiestámba ezt az 1,8mm-es Gladen AERO-butylt raktam fel, ezzel is olyan lett mint a beton, elég kell legyen a 2mm, a zsanérokra is gondolni kell.
(#45786) LógaGéza: a Hanno-t nem ismerem, úgyhogy a válaszom a biztonság érdekében csak a Gladenre korlátozom.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #45724 üzenetére
Fényezős/lakatolós téma még mindig érdekel, ugyanis addig nem tudok szigetelni, amíg nem kapok megnyugtató választ. Pedig milyen jó idő van most hozzá
-
Daywalker
addikt
válasz LógaGéza #45789 üzenetére
Lakatoláshoz valószínűleg le kell vakarni, kivéve persze, ha csak külső felületi javítás van.
Azt mondják, ha egy bitus ajtó sérül balesetben, akkor az inkább kuka, nem sokan fog vele senki sem szenvedni."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Ma tervezem megrendelni a 4-es Golfomba az új hangsugárzó szettet.
Ezt ajánlottátok. Itt csak ár van ( kb 110.- euró ) ezért rakok be róla képet.
Az első szett pedig Bekerülne a hátsó ajtóba ?
Gondolom fizikailag ugyanaz a méret / kialakítás ezért azzal nem lesz lehet gond ?Úgy is vinnem kell szerelőhöz és megkérem őket, hogy tegyék a helyére a cumót.
Szerencsére ezzel is foglalkoznak.A biztonság kedvéért kérdezem - mert anyagilag belefér - , hogy hasonló vagy kicsit drágábban van e esetleg jobb ajánlat ?
Nagyobb teljesítményre vagy jobb minőségre gondolok !
Árban kb 150 euróig.Válaszaitokat előre is köszönöm !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
A JVC KD-R452 jó választás ebben az árkategóriában?
XD alias IKSZDé
-
Bazsee71
őstag
válasz Borisz76 #45791 üzenetére
Audio System (Gladen) termékek közül még nem hallottam olyat, ami rosszul szólt volna. Ár-érték arányuk kimagasló. A hátsó ajtóba nem erőltetném a gyári szettet, teljesen elrontja az összképet.
Ha már szétkapják az ajtód, érdemes kibituzni, nagyon sokat számít. Fentebb linkeltem ugyanettől a gyártótól rezgéscsillapító anyagot. Írták, hogy Hanno-ból 3mm alatt nem érdemes felrakni, ebből viszont az 1,8mm-es is szépen teszi a dolgát.
-
Bazsee71
őstag
válasz Borisz76 #45794 üzenetére
Külföldről rendelted? Itthon náluk is jó áron beszerezhető az összes Audio System/Gladen termék.
-
kigoi
senior tag
válasz ValeRossi #45773 üzenetére
Örülni kell neki hogy csak az előlapon spóroltak,ha az is fullos lenne akkor vagy 30al biztos drágább lenne.
Maga a fej viszont nagyon fullos,mindent lehet állítani rajta.
A mélyet nálam 400cm-re tette a hangkalibráló,nem volt jó. Szettel még egész jól nagyolt.
Hogy mi hány cm-en lesz jó azt így nem tudni,függ attól is milyen meredeken vágod és hogy forgatva van fázis,.
Nálam a mély végül 24dB/oct vágás mellett 150cm-en lett jó.
Mélyközépnél szintén ugyan úgy ezek befolyásolnak.
Egy biztos nem kell nézni a kijelzőn a centiket. -
Borisz76
veterán
válasz Bazsee71 #45795 üzenetére
Csak azért nem utazom haza , hogy ott rendeljem meg....kint élek
Másik kérdésem...mivel szeretném a fejegységet is kicserélni :
Milyen "mély" a 4-es Golfban a hely ?
Mert nem szeretnék olyan modellt választani ami aztán "kilóg".
Ezt néztem ki...bár lehet túllövök a célon vele
Csak megtetszett az érintőképernyő és a videózás lehetősége.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
szintiboy920
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a megfelelő erősítő és reflex láda kiválasztásában.
Ezeket az erősítőket néztem:
Krüger & Matz KM 1002
Raveland XCA 1002
Ládákból pedig ezeket:
http://auto-motor.vatera.hu/auto_hifi/erosito_melynyomo/sh_audio_melylada_300_500watt_uj_garancia_2086373495.html
http://auto-motor.vatera.hu/auto_hifi/erosito_melynyomo/dld_bass_reflex_melylada_500watt_akcios_ar_2089844282.html
Melyik lenne egy jó páros szerintetek?
A többi hang cucc a kocsiba egyébként nem nagy szám de nekem megfelelő lenne egy mélyládával a csomagtartóba.
Fejegység: Pioneer MVH-160UI
Elsőajtókba gyári 16cm-es hangszóró + MNC csipogó
Hátsóajtókba: Sony Xplod XS-F1726SE
A kocsi pedig egy 5 ajtós G Astra (ferdehátú)
Egyébként ha tudtok ajánlani jó állapotú használt erősítőket (max20k) vagy ládákat akkor azt is szívesen fogadom.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv -
kigoi
senior tag
válasz szintiboy920 #45799 üzenetére
Hát ez nem szép tőled.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest