- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Möhe
addikt
válasz
Osynho #46096 üzenetére
A fizika nem volt kedvenc, ezért is vagyok tök süsü ebben (is).
Ősszel a kocsi szét lesz borítva (festés,lakatolás miatt) akkor már ezt is meg lehetne tenni egy kosszal piszokkal. Addig szeretném ezeket letisztázni, nagyjából összetenni,hogy mégis mik a lehetőségeim, meddig nem vagyok elszállva.Ami biztos, 13-as első szett, mert nem akarok faragni/faragtatni, aztán a későbbi pontatlan illesztések meg zörögnek,beázik,meg kutjafaxa. A fejegység,most már egyre biztosabb,hogy nem gyári (mert az 210 körül van ami szépen is szól,az említett szakboltosra hivatkozva,mert egy x5-ből hét után kiszedette a tulaj a 130-as utángyártottat) ,és ezért inkább "nagymárkás" lesz. A csomagtérbe,meg egy láda (nem tudom milyen lenne jó oda) MInimum 5 évig lesz nálam a kocsi,szóval nem SAL minőségben gondolkodom.
Hangszóróból újat gondoltam,de erősítőből sem néznék 1-2 évesnél öregebbet.
Rock/metal/oldscool rap lesz a menü. -
Osynho
addikt
Pont ezért kérdeztem, hogy 2 ohmos nyomót akarsz-e hídba kötni, mert az 1 ohm terhelés az erősítőnek, vagy 4 ohmost hidalsz, mert az a 2 ohm terhelés.
Az a nyomó nem 2 ohmos, hanem 2x4 ohmos, amit vagy 2, vagy 8 ohmra kötsz. Ugyanilyen a Roki is. Mindenképpen újat keresel? Ezek pont nem lesznek jók egy 4 csatornás erősítőhöz.
Szerintem a 40-50 kifejezetten baráti ár, ha a szigetelés is benne van. Az anyagokat is adják ennyiért? Kábelek, bitulap? Azt már nem hiszem.
"azt mondták,hogy a beépítése/cseréje a gyárival"
A gyár mivel? Fejegység?
130 körl használt fejet keress, szerintem.
-
Möhe
addikt
válasz
Osynho #46070 üzenetére
A gondolat,hogy az első szettet 4ohm-ban, 1-1 csatorna hajt,a sub-ot pedig hidalva 2ohm-ban. Erre lettem volna kiváncsi. Amit néztem, pio sub az pl 2ohm-os.
Illetve az mit tesz,hogy dupla tekercses a sub?Voltam ma "szakbotban", és azt mondták,hogy a beépítése/cseréje a gyárival, egy erősítő+1párhangszóró+sub +kábelezés az kb40-50k (amiből 20 a szigetelés), reális ez egy e39-es BMW-nél?
szerk: Multimédiás/navis nagy kijelzős fejegységet (gyári 16:9-helyére) még mindig keresek 130k körül, aminek mindez az alapja lehetne, valaki tud ajánlani aki jártas ezekben a fejegységekben?
-
Osynho
addikt
válasz
Swiss_audio #46093 üzenetére
Fejegységnél mik a kritériumok? Usb, BT kell? Hangszórókábelből Cordial, Conducfil, Klotz, Gladen, Acoustic Research, Kácsa, stb. Komponens szettből Gladen M165 pl újan, vagy, ha éppen van kb ennyiért használt, magassabb kategóriás, akkor azt. Az alap focal szett még mindig 18 a MM-ban, de nem tudom az hogy szól autóban. Az e39-hez kapsz beépítő keretet, amivel a gyári 13-as hely 16-osra bővíthető, elvileg különösebb szopás nélkül. Erősítőből egy erősebb 4 csatornás, feljebb van egy szemléletes példa, bejelölve a jobbak. Mélyláda meg attól függ milyen zenét hallgatsz, mi a többi komponens, milyen autód van (sedan, kombi), abban az adott láda hogy szól, stb, stb.
Más: nem készült el az ajtóm, ami miatt kikészültem, a hátsó bödönhangú ótvar valamik krákognak a mélyláda mellett, kibírhatatlan.
Úgy döntöttem, visszateszem a kárpitot, meg a gyári hangszórókat, de mivel be van kábelezve az egész, mehetne erősítőről. Kiderül úgy mivel tud többet.
A kérdés, hogy aktívan merjem-e hajtani egy Hifo TX880-al? Okosan bánok a gain-el, hangerővel, de azért más terhelést kap, mint amire tervezték.
A kis fostos magasat kb hol érdemes vágni, hogy ne csattanjon el rövidtávon?
-
Swiss_audio
tag
Sziasztok!
Hifit szeretnék építeni E39-es Bmw-be. A keret körülbelül 100ezer Ft. Használt dolgok is jöhetnek, akár ebayes rendelés is. Tudnátok ajánlani fejegységet(AUX csatlakozó legyen), hangszórókábelt, rca kábelt, komponens szettet, erősítőt, mélyládát?
A beépítést én oldom meg szigeteléssel együtt.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
Daywalker
addikt
Na akkor én most beteszem a popcornt a mikróba, mert ez jó műsornak ígérkezik
-
vasi89
őstag
válasz
tamas01234 #46089 üzenetére
Én is most kezdek visszarázódni a témába de egy normális fejegység 40 körül kezdődik használtan. Habár amit Én használok most pioneer deh4200 már van 25 körül, ez is bőven elég mindenre de nincs benne BT viszont én is emiatt akarom majd cserélni. Erősítőt se nagyon találsz 20e alatt. Mélyládából Én a DLD-t ajánlanám mert olcsó és jó. Én csak saját szórakoztatásra építek hifit de számomra tökéletesen megfelel a DLD, biztos van aki mást mond de ennyi pénzért nem nagyon van jobb. Mélyláda mellé meg ne tegyél hátra hangszórót
-
footy
addikt
válasz
tamas01234 #46089 üzenetére
50-be nem fogsz beleferni semmikepp. A helyedben vennek egy normalis fejegyseget, ahhoz egy konnyen hajthato elso szettet, amit ha beleraksz egy szigetelt ajtoba lehet eleg is lesz. Ez kijon 50-bol. Ha nem eleg meg mindig vehetsz erosito, ladat es kabelszettet, de az megint plusz egy 50-es.
-
tamas01234
csendes tag
Hát igen jó lenne érteni h mit hogyan válogassak össze meg miből melyik márka.
Kellene fejegység,erősítő,mélyláda,esetleg 2 hangszóró mind ez olyan 50 körül
-
válasz
tamas01234 #46086 üzenetére
Valahogy úgy
-
Daywalker
addikt
válasz
tamas01234 #46086 üzenetére
Mac audejó(szar)..koax hangszóró
Felejtsd el ezeket, ennyi pénzből használtan sokkal jobbakat kapsz.
-
Bazsee71
őstag
válasz
tamas01234 #46084 üzenetére
Ha hangoskodni akarsz, arra jó lesz, de zenehallgatásra nem valószínű.
-
tamas01234
csendes tag
Szerintetek ez valós?
Ha minden igaz ezek vannak a csomagban
Szerintetek hangminőségre milyen lehet? Megéri?
-
kk831228
addikt
Üdv!!
Akinek bt92sd volt, lenne 1-2 kérdésem...
-
opeter70
senior tag
Úgy látom a nagy meleggel együtt beindult a SalToxicAunaRenegade roham is
-
Daywalker
addikt
válasz
tamas01234 #46079 üzenetére
Ezt neked kell tudni, attól függ mi a cél. Passzívból több a választék és jobban variálható.
-
Daywalker
addikt
válasz
tamas01234 #46077 üzenetére
Lapozz vissza egyet-kettőt, pont ott van egy kép, amin be vannak ikszelve mik az ajánlottak.
Inkább láda kéne, a cső mindig kompromisszumos megoldás. -
tamas01234
csendes tag
Milyen márkájú erősítőt válasszak? Milyen márkájú mélyládával?(Esetleg az a jó ha stimmel a márka?) Illetve mélyláda vagy subcső?
-
Osynho
addikt
válasz
tamas01234 #46073 üzenetére
Ezek a számok mind a fantázia szüleményei. Egyik se tud ennyit.
Ezért (is) kell kerülni az ilyeneket.
-
Daywalker
addikt
válasz
Semmit, mert valószínűleg le sem adja. Ahogy a többiek mondták, ezeket kerüld el.
-
válasz
Ezt a márkát kerüld, nagyon ergya minőség. MNC, renegade, toxic, auna szintén nem ajánlott.
-
tamas01234
csendes tag
az erősítőről annyit tudok h 400w-os és a márkája Blaupunkt
a subcső típusa: Sal XB-12Itt mennyit számít, hogy az erősítő 240w?
-
Osynho
addikt
válasz
tamas01234 #46071 üzenetére
Mi a haverod csövének a típusa? A W nem a hangerő mértékegysége. Egy 200W-os nyomó lehet hangosabb egy 300W-osnál, ha érzékenyebb, de nagyon nem mindegy milyen ládában van, miről hajtod, milyen autóban használod, mik a beállítások, stb stb. Ezért nincs értelme W-okkal foglalkozni.
50-be belefér egy sub ,erősítő, fejegység. Kábelezést kell még valahogy beleszorítani, de kis plusz pénzt odatéve megoldható.
-
tamas01234
csendes tag
A 300w úgy jött h a haverom kocsijában 300w-os subcső van
Úgy tervezem h egyenlőre max 50ezret költenék rá. Szval először megvenném az erősítőt+mélyláda vagy subcső és mivel a gyári nem jó így egy nem túl drága de normális fejegység. -
Osynho
addikt
válasz
tamas01234 #46067 üzenetére
Ha már a hangszórókat kicseréled, és mindenképpen veszel erősítőt, akkor 4 csatornásat érdemes venni, akkor már érdemes a hangszórókat is is erősítőről hajtani, ehhez plusz kábelezés, beépítő keret, stb is fog kelleni. Rendes hanghoz szigetelni kellene az ajtókat. És máris elértünk egy szép összeghez. Szóval neked kell tudni meddig mész el. Használtan érdemes nézelődni, mindenképpen. Ez a 300W nem tudom milyen megfontolás alapján pont 300W.
Könnyebb lenne segíteni, ha mondanál egy összeget, amit a hifire szánsz.
Möhe: Mármint 2 ohmos hangszórót kötnél rá hídban? Mert azt nem valószínű, hogy bírná a 4 csatornás. Ritka az olyan.
-
Möhe
addikt
Hülyekérdéskövetkezik:
Meg lehet oldani azt ,hogy a 4 csatornás erősítő 2 csatit 4, a másik 2-t pedig hidalva 2 ohm-on használ? -
vasi89
őstag
Ez az anyag ez mi? Van értelme? Eddig nem találkoztam ilyennel.
-
tamas01234
csendes tag
Pontos típus nincs, egyenlőre ötletelés szinten van a dolog. De ha már fejegységet is cserélek akkor a hangszórókat is ki kellene h akkor már azok is rendben legyenek. Használtan nézegetem a cuccokat mert nem akarok sokat beleölni a történetbe.
-
footy
addikt
válasz
tamas01234 #46062 üzenetére
Be tudod linkelni a 300w-os erositot/melyladat?
-
Osynho
addikt
válasz
Lesz különbség, mégpedig minőségben. Persze létezik jobb minőségű jelszint átalakító, de akkor már érdemesebb fejet cserélni, mert ha az alapból rossz minőségű, mint a te esetedben is, a végeredmény nem lesz jó. A jelszint átalakítónak pont az a lényege, hogy az erősítő "elég nagy jelet kapjon".
A 300W nem mond semmit az erősítőről és mélyládáról, konkrét típus kellene.
-
Daywalker
addikt
válasz
Az erősítők 0,2 volttól tudják kezelni a jelszintet, ami baromi alacsony, tehát nem hinném, hogy ez gond lenne. Meg kell nézni az átalakító hány voltos jelszintre alakít. Különbség viszont lesz így is úgy is, mert ezek az átalakítók eléggé szarok szoktak lenni egy gyári RCA kimenethez képest. Én kukáznám a gyári rádiót...ha eladod az autót akkor meg vissza lehet tenni.
-
válasz
Komoly különbség van egy jelszint átalakítós tákolás és egy fejegység RCA-ja között
Mi az erősítő és a nyomó pontos típusa?
-
tamas01234
csendes tag
válasz
Daywalker #46061 üzenetére
A gyári fejegységen nincs RCA kiment, ezt egy jelszint átalakítóval oldanám meg. Azt olvastam róla, hogy ha így oldom meg akkor az erősítő nem kap elég nagy jelet... Máshol meg azt olvastam, hogy nincs semmilyen különbség ha a fejegységről megy az RCA vagy a jelszint átalakítóval.
300w-os erősítőt és 300w-os mélyládát tennék be
-
Daywalker
addikt
válasz
tamas01234 #46060 üzenetére
Nem értem. Milyen RCA milyen teljesítménye lesz elég és mire? Fejegység->RCA->erősítő->mélyláda (vagy ha nincs erősítő akkor aktív láda). A teljesítmény az erősítőtől függ nem az RCA-tól. RCA-nak van jelszintje (amit voltban és nem wattban adnak meg), de ahhoz hozzá tudod igazítani az erősítőt. Tehát mit is szeretnél? (A magas jelszint átalakító általában szar eredményt ad, mellesleg az ignis rádiója eléggé gagyi, szóval annak cseréjével kellene kezdeni).
-
tamas01234
csendes tag
Sziasztok!
Mélyládát szeretnék berakni az autómba(IGNIS) de nincs a gyári fejegységen RCA kimenet.
Ha berakok egy jelszint átalakítót akkor az elég teljesítményt fog adni? Mert olvastam azt is h elég az a jel meg azt is h kevés300w-os ládát tennék be..
Illetve milyen jelszint átalakítót javasoltok?
Előre is köszi!
-
vasi89
őstag
Carstyling-on van még autohifi adok veszek? Nem találom
-
Borisz76
nagyúr
Találtam egy 6 csatornás Rodek-et :
Szimpatikus és "csak" 100 km-re van...autópályán 1 óra.
Ha jól gondolom akkor ez a modell is minimum 10 éves....
Erre rá tudnám kötni a 4 hangsugárzót...és később a szub-ládát hídban.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Daywalker #46051 üzenetére
Félreértés ne essék, szeretem a Monacor dolgait, (lásd rendszerem: Predator, DT, Raptor) de amit írtam, azt az egyik magyarországi forgalmazó fogalmazta meg, és a sok garanciális probléma, vevői panasz hatására fel is hagyott a forgalmazással.
Persze ebből is ki lehet fogni tökéleteset, míg bármi másból is egy hibásat. Csak ugye az esélyek...
-
Daywalker
addikt
válasz
PiciPeti #46050 üzenetére
Lehet h igazad van, ezt nem tudom sem cáfolni, sem megerősíteni. Az enyém javítatlan és eléggé régóta megy már. Szerintem kategorikusan nem lehet ezt ráhúzni, mert vannak jobb és rosszabb sorozatok is (pl. az enyémből is volt több revízió...na meg ami elromolhat az el is romlik). No mindegy, csak megjegyeztem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Nyaralás topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Star Trek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest