Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HeroGod

    csendes tag

    válasz kigoi #38909 üzenetére

    Kb. 5 évvel ezelőtt építettünk otthonra egy Carpower Raptor 15-ös hangszóróval szerelt mély ládát direkt házimozira. Pontosan kiszámoltuk a szükséges méreteket, a Qts-t 0.7-re lőttük be, ha jól emlékszem akkor 112 literes láda kellett. Először sima láda + hangelnyelő szivacs 22 mm-es mdf-ből. A hangja messze nem hozta azt, amit elvártunk tőle, kásás volt, nem is éreztem stabilnak.

    A következő lépcső az volt, hogy ugyancsak 22-es mdf-ből csináltunk egy ládát, de a belső sarkokat 45°-os szögben letörtük egy lappal, a mögötte keletkező rést pedig kiöntöttük homokkal, ezután, a láda köré készült egy másik láda, a kettő között 20 mm rést hagytunk, ez is teljes egészében fel lett töltve homokkal. Az első lap lett dupla.

    A különbség leírhatatlan lett, komolyan, teljesen helyre került minden, a pontosság, a kottázhatóság és valahogy az egész mélysége nőtt. Csak azért írtam le ilyen hosszan, hogy sztem ugyanabból a hangsugárzóból egy másik dobozzal rengeteg kihozható.

    Az egészet véletlen sem szántam kioktatónak, valószínűleg sokkal jobban értesz hozzá, mint én, én csak ezt tapasztaltam :) :R

Új hozzászólás Aktív témák