- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-feri65
senior tag
válasz trencsy #19650 üzenetére
akor passzolom a kérdést,, de szerintem nem smd bizti mert akkor pukkanna ha csak az egyik erősitő lenne rádugva is..
próbáld az alpit fixedre a másiknak a gain-jét visszább venni,,szoktak ezek a némitó ic-k pukkasztani,,ha nem a rendes rca-volt kimenetre vannak "hangolva" az erősítő bemenetek...
értem én de le sz@..m
-
gtamate2
veterán
Sziasztok,
Most szeretnék normális autó hifit kiépíteni az új autómba (Chevrolet Lacetti), és jelenleg egy gyári rendkívül silány Blaupukt lejátszó van benne. Van itthon egy Kenwood KDC-4051UG, de ez csak 1 dines és én 2 dinesre gondoltam, mivel az elegánsabb, bár drágább is.
A hangszórók egyelőre gyáriak lennének, később majd költök rájuk valószínűleg, de először egy Magnat Edition Two 500W-os erősítőt és az ehhez kapott 800W/250W-os ládát szeretném a fejjel meghajtani.
Első körben egy Alpine CDE-W233R-re gondoltam, ez 45k most akcióban, (50k-ig nézegetném őket) de van még ilyen áron JVC is .
Az alpine felé jobban hajlok, már a márka miatt is, de ha a JVC is ugyan azt tudja akkor lehet hogy azt venném inkább. Ti mit ajánlotok? HPF és a LPF is kellene, mivel elől van 2 magas és 2 középmély is, hátul pedig 2 középmély, még a láda lenne benne és ahhoz pedig jó ha le lehetne venni a mélyet a többi hangszóróról.
Használtan sajnos nem találtam megfelelőt, de ha valaki tud jó áron, jelezhetné
Szóval mi a véleményetek?*Sn0w
-
sosperec18
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy szakmai kérdésem:
Peugeot 207-ben szeretném a gyári blaupunkt rd4-est lecserélni, hogy a beszerzett Focal komponens szettet normálisan megtudjam hajtani. Bonyolítja a dolgot, hogy céges autó lévén, ki van benne építve Nokia kihangosító rendszer. A kérdésem az, hogy az új fejegységet iso csatlakozóval csatlakoztatva megmarad-e a rendszer kihangosítási képessége, vagy Bluetooth-os fejegységet kell vennem (és ennek kihangosítóját kell használnom), ha a mindennapjaim során használni akarom a kihangosító adta lehetőségeket.
Tehát a kérdés:
-vehet bármilyen fejegységet, iso-csatlakozóval hozzákötve tudom használni a gyárilag kialakított kihangosítást
-vagy Bluetooth-os fejegységgel tudom csak a kihangosítást megoldani?Előre is köszönöm!
üdv,
sosperecek18 -
sosperec18
csendes tag
válasz sosperec18 #19653 üzenetére
Elfelejtettem, hogy Nokia CK-100 a kihangosító típusa
-
xuser
tag
Senkinek semmi tapasztalata ezt illetően?? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat, tegnap végül sikerült beépíteni az erősítőt is, így már megfelelően szól az egész rendszer! Már csak a bejáratási időt kell megvárni... :-)
Viszont az erősítő rögzítésére szeretnék kérni néhány ötletet: Sedan Civic, jó nagy csomagtartóval, csomagtértálcával... Jelenleg az erősítő a pótkerékben van benne, rögzítés nélkül. Erre kerül rá a védőlap, ill. a csomagtértálca. A hátsó ülés hátuljához sajnos nem lehet rögzíteni, mert a hátulja sajnos nem egy fémlemez, hanem 2 vékonyabb cső, így azt nem lehet megfúrni. A csomagtartó alja szintén nem jó megoldás, mert a csomagtértálca teljesen elfedi. Arra gondoltam, valamilyen kis "állványt"/lapot kellene készíteni, amivel stabilan megáll a pótkerékben (csak mankókerék, így nem olyan nagy méretű). Az erősítő típusa ALPINE MRP-F306, szintén nem túl nagy méretű...
Esetleg van valakinek egyéb ötlete?
-
zolikaDB
veterán
Én is töröm ilyesmin a fejem, h majd kesztyűtartóba hogy lehetne beapplikálni egy kisebb erősítőt. Pont ki van neki számolva a hely, nade nem szeretném kifúrkálni, ill. csavarhúzó úgysem fér oda. Szóval valami kis lapra rögzíteném, a lapot meg valami sínbe tolnám be, ami kétoldali ragasztóval rögzítek. Ilyen elképzelésem van.
-
őstag
Régebben írtam, hogy generátorzajjal szenvedek a kocsiban. A mai nap sikerült megszüntetni azzal, hogy le testeltük az RCA-t. Azt mondta a szerelő, hogy valszeg a beépített zavarszűrő szart be. van valami hátránya annak, ha így használom?
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
gabber01
addikt
Mi a különbség a Hertz DSK 165/165.1/165.2 között? :S
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
őstag
válasz KonzolKartel #19659 üzenetére
egy Pioneer DEH-P88RS lenne szó
-
k-feri65
senior tag
válasz KonzolKartel #19661 üzenetére
smd biztit cseréltesd ki azzal az "okos" szerelővel,,mert kilőheted a némitó áramkörö-ket,,ha letesteled direktbe.
értem én de le sz@..m
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Havertol most vettem bar meg nem fizettem ki. ( 20e ) Magnat Xpress Reflex 112 ladat, Magnat Energy 150 erositovel.
Seat Cordobam van (2004es) gyari elso hangszorokal, a magno egy eleg regi sony. ( meg kazettas )
A leggyengebb lancszem gondolom a radio lenne?
Mit kellene cserelni benne, hogy szepen/szebben szoljon?
Gondolom van olyan aki azt mondja, hogy az egeszet. De bizonyos kereteken belul ertem a cseret.
Nem akarok versenyeken indulni vele az utcat sem akarom ellatni zenevel csak magamnak szeretnem, hogy jol szoljon.Elore is koszi a valaszokat.
udv: seca
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
őstag
-
k-feri65
senior tag
-
footy
addikt
válasz adamssss #19649 üzenetére
Ird le, hogy mennyit szansz a hangszorok cserejere, es mi hianyzik most ami miatt cserelni akarsz. (pl.: keves a dinamika, nincs eleg mely, szur a magas)
(#19666) gtamate2
A 2 dines fejegysegek felejtosek zenere. 1Din-esbol ugyanazt a hangminoseget, 20-50-80%-kal olcsobban megkapod -
őstag
esetleg esztergomban vagy a megyében nem tudtok valakit aki híradástechnikai szervizeléssel foglalkozik?
-
Fecogame
veterán
Ez megérhet annyit, amennyit kérnek érte?
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Joe fiú
senior tag
Veszel bele egy alap fejegységet. Pioneer MVH-1400UB . Bepróbálod a haverod ládáját és erősítőjét és ha tetszik amit hallasz akkor örülsz mert nem kell több pénzt ráköltened, ha nem tetszik akkor ide visszejössz és valószínűleg azt mondjuk cseréld ki a gyári hangszórókat.
-
attila666
tag
válasz Joe fiú #19622 üzenetére
Végül sikerült találnom egy MX165 Plus komponens szettet, nem üzletből, de kicsomagolatlan volt és viszonylag jó áron adta el a srác (65 euróért - kb 19 000Ft). Sajnos itt Szlovákiában a legolcsóbb internetes áruházban is 100 euró (30e Ft) felett vannak ezeknek a komponens szetteknek az árai, a használtaké pedig általában nem sokkal olcsóbbak.
Ma meg is érkeztek, csak az autóm a szerelőnél van, rozsdafoltok kijavitása céljából. Addig elkezdtük otthon kivágni a kiemelőgyűrűket, 2db kiemelőgyűrű van összerakva, darabonként 2cm vastagok és az aljára fog menni mégegy szélesebb, ami az ajtóra fogja felfogatni őket, valósznűleg az is 2cm vastag lesz (feltéve, hogy a kárpitnak nem lesz útjában), gondolom, hogy igy legalább a beépitési mélységnek megfelelően ki lesznek a hangszórók emelve, remélhetőleg a kárpit mögött elbújik a hangszóró is.
Valahol olvastam, hogy ezek a kiemelőgyűrűk magába szivhatják a nedvességet és tönkremehetnek, lakk vagy valami hasonlóval kenjem át őket vagy ez hülyeség? Az alsó kiemelőgyűrű és az ajtó közé szoktak rakni valamilyen puha anyagot (szivacs, pamut vagy hasonló) vagy csak egyszerűen fogassam fel néhány csavarral?Esetleg valakinek ilyennel van tapasztalata? Először csinálok ilyet, úgyhogy nem tudom, hogy nem-e rontok el valamit vagy mire kell figyelni. Tudom, hogy nem a legjobban néz ki, de kárpit mögött nem látja senki és igy megtakaritok 15e Ft-ot (nálunk üzletben 5000e Ft-ért árulnak egy pár kiemelőgyűrűt), csak a jól szóljon és ne essen szét
-
shteer
titán
válasz attila666 #19678 üzenetére
Az alsó kiemelőgyűrű és az ajtó közé szoktak rakni valamilyen puha anyagot (szivacs, pamut vagy hasonló) vagy csak egyszerűen fogassam fel néhány csavarral?
én "hangszórótömítőt" fogok, amit a szobai hangfalakba kerül, hangszóró és a doboz közé - ilyen nyúlós, ragadós cucc
pácolhatod, lakkozhatod kedvedre
jó lesz, nem apróztad el
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
Egy JVC KD-BT11 megér szerintetek használtan 18e forintot? Havernak kéne a kocsiba valamilyen bluetooth képes fejegység. Erről elég vegyes vélemények vannak, egyik tesztben azt írják, hogy minden ok vele, másikban meg azt hogy alig hallja a másik fél a telefonálót. Amúgy a hangminőségét zenénél dicsérik. Kérdés, hogy pl egy Galaxy S3-mal vagy egy Zte Blade-del egyáltalán együttműködik-e.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
footy
addikt
-
zolikaDB
veterán
Aki keresett 2DIN-es fejet: Kenwood
Plusz: olyan autóba, amibe elfér mélységben is, és átmérőben is a gyári helyen a hangszóró, oda akkor nem kell kiemelőgyűrű, ugye? Illetve ha mondjuk műanyagból marom meg, vagy aluból, az jó, mint anyag? Astra G-ben gyárilag 16-os van? (nem szedtem még szét...)[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Kis helpet szeretnék kérni tőletek, mivel 100% amatör vagyok az autóhifi témában.
Adva van egy Ignis, a maga 2din blau, 13cm hátsó / 10cm első hangszórókkal.
Nem akarok koncerttermet, szétfürészelni sem szeretném, de nem ártana egy kicsivel több hangerő.
Rábeszéltek egy mac Audio Pro Flat 13.2 és egy mac Audio Pro Flat 10.2-ra.
Nem tudom mennyire jó a gyári cd, de nem estem hanyatt eddig.
Mivel sokat utazunk, lecserélném a gyári Blaut egy jobb 2 dinesre.(ha érdemes 2din-ben agyalni)
Esetleg navi, dvd lejátszás, (tv?), jó lenne ha támogatná az új fiú.
A [JVC KW-AV60-t] szemeltem ki, bár, nagyon nem olcsó.
Szivesen fogadok minden tippet, 1din-s megoldás is érdekel, mint írtam tök hülye vagok hozzá. -
Joe fiú
senior tag
Pont feletted linkelt a kollega 2dines fejegységet, azokat a mekkaudiókat meg felejtsd el, ha tényleg nincs további igényed hifi terén csak valami szóljon akkor érdemes lenne audio system, hertz hangszórót nézni, ha jól tudom van 10 cm-es hangszórójuk, mondjuk én a helyedban csak beapplikálnék valami nagyobb hangszórót előre.
-
t.imi
addikt
válasz Joe fiú #19684 üzenetére
Köszi a gyorsat.
A mekket már megvettem, nagyon győzködtek a boltban, hogy 2012, tesztgyőztes, spéci membrán, stb....
A csak valami szóljonnál többet szeretnék, ha lehet.
Nem tudom, elé-e erre a gyárilag kiirkált 4x50/53/75 watt.
Néztem az elsőket, ki kellene venni a műszerfalat és sacc 12cm amit ki lehetn vágni v. az első ajtóban fenék vonal / magasságban férne el max 16 cm.zolikaDB Néztem már, köszi. Még megrágom, most nagyon rákattantam a filmnézegetésre.
-
trencsy
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha az audiorendszer kábeleit vastagabb ALUFÓLIÁBA betekerem és úgy behúzom gégecsőbe javítana a zavarok megszüntetésén??
Vagy elég csak a gégecső??
Vagy rontana a helyzeten (mármint a fólia), mert pl interferálna a miatta??Nem kis munka lenne csak azért kérdezem, mert nem szeretném kétszer-háromszor szétkapni a kocsi belsejét az összes kábel miatt...
Előre is köszönöm!!
Üdv.:
-trencsy
-
zolikaDB
veterán
Fejtamlamonitor es a gyerekek mesezzenek. En nem vagyok szakerto, de ha nem show-kocsi es nem vagy taxis, akkor hanyagold, nem feltetlen az autoban van ennek helye, eljutunk A-bol B-be, esetleg ez akar 1-2e km is lehet, de en specko a nappaliban szeretem ezt muvelni. Ha minden kotel szakad, akkor se egy fejbe epitett monitoron. Ott mar jocskan van hibalehetoseg.
A mekkaudio es egy egyszeru Hertz kozott meg egy botfulu szamara is nagy a kulonbseg! -
Joe fiú
senior tag
Menet közben úgysem néznél filmet, szvsz. tök felesleges,hacsak nem valami éjszakai őr vagy,aki kocsiból figyel,ha meg a gyerekek miatt akarsz akkor nekik hátra fejtámlába valami.
Jobban jártál volna ha a mekkek helyett az első ajtóba beraksz egy 16-ost, meglepődtél volna mennyivel jobb.zolikaDB:
[ Szerkesztve ]
-
trencsy
csendes tag
válasz k-feri65 #19690 üzenetére
Első szett bekötése után jelentkezett egy "kis" generátorzaj.(erősítő + szett)
Most agyon agyalok, hogy normálisan bekábelezek mindent, fémig szétszedem a belsejét és gégecsőbe bújtatva megcsinálom...
A fólia csak ötlet volt, ezek szerint az hanyagoljam??[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
-
shteer
titán
válasz LEFTHORSE1 #19699 üzenetére
pl azt az én autómban azt nem húznád be a kárpit alatt nem fér el
szerintem jónak tűnik..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest