Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Formaster

    Topikgazda

    válasz focvis #24364 üzenetére

    Az einhellről nem tudok nyilatkozni, szerintem nagyon belépő kategória, gyenge nyomatékkal. Azt kell eldöntened, hogy Rotary (forgós) vagy Dual Action (random mozgású) gépet vennél. Utóbbival kisebb az esélye a lakk lekapásának, égetésnek és hologrammosodásnak, de jóval hosszabb ideig tart a munka. Az, hogy új vagy használt profi gép kb mindegy feltéve, hogy nincs teljesen lelakva.

    Forgósnál talán annyi előnyöd van, hogy több korongmérettel próbálkozhatsz, míg a rupesnál például ahány korongméret, annyi gép. Elviekben van lehetőség a "backing plate" cseréjére, de ez sokkal bonyolultabb ettől, mert a mozgás kisodródása ettől még nem csökken. Például a 21-es rupes 150-es tányért forgat 21mm-es kimozgással, míg a 15-ös rupes 125mm tányérral szerelt és 15mm-t mozog ki.

    Összeségében a 15-ös rupes jó, mert beférsz a kisebb helyekre, a nagyobb elemekkel persze lassabban végzel, viszont még így is lehet olyan rész, ahol ezzel sem nem férsz el. A rotary-t könnyebben be tudnád itt szúrni, viszont gyakorlottabb kezeket igényel. Neked kell döntened, azt ajánlom keress profi youtube csatornákat, ahol összehasonlítják a gépeket, akkor szemmel látod miről beszélek.

Új hozzászólás Aktív témák