- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Munkahelyen mi is használunk Izopropil-Alkoholt, mégpedig 60-40-es arányba hígítjuk nagytisztaságú (HPW) vízzel. Kocsihoz mihez lehet használni? Vagy inkább úgy kérdem mire jó, illetve kell-e hígítani?
Esetleg zsírtalanításra jó?[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
z123456789
addikt
Azt hiszem amúgy végre rájöttem az ablaktisztítás művészetére.
Szóval a lényeg, hogy jobb minőségű papírtörlővel és Clin, vagy hasonló alkoholos ablaktisztítóval áttörlöm a szélvédőt. Ha még akarom fokozni a zsírtalanítást (mert mondjuk Rain X-et dobok fel), akkor átmegyek IPA-val is, ajánlottan 25%-os higítási arányban. Amennyiben nem megyek át pluszban IPA-val, és esetleg akad még valamiféle folt a tisztító miatt, akkor az alábbi - elvileg strand törülközónek titulált - mikroszálas kendővel szépen le tudom törölni.
És itt lenne is egy kérdésem hozzátok. Szeretnék ilyen szövésű kendőt venni, de jó lenne pár tipp, hogy hogyan keressek rá angolul? A legközelebbi - kép alapján - amit találtam, az microfiber beach towel néven jött ki, de nem hiszem el, hogy ilyet nem tudok venni, mint autóápoló textil. Ha a kép nem is adja vissza, ez egy elég finom, vékony anyag, majdhogynem már olyan, mint amit szemüvegekhez adnak. Bár most rendelek ilyesmi textilt is kipróbálni üvegre, de fenntartásaim vannak a struktúráltsága miatt. A képeken levő sima felületű kendő viszont nagyon bejött. Remélem tudtok segíteni.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Ja, és még egy kérdés. Ki milyen kátrányoldót ajánl? Wolfnál nem láttam. Vagy csak bamba vagyok?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz z123456789 #23204 üzenetére
Én.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz z123456789 #23209 üzenetére
Eléggé. Cca 1.000km.
-
z123456789
addikt
válasz MunezXBK #23210 üzenetére
Picsába! Akartam írni, hogy de remélem nem "tútad túl".
-
::Trunks::
senior tag
Lidl szélvédő tisztító kendőt vettem tegnap, nem ajánlanám, szerintem borzalmasan rossz.
Viszont a MATT műszerfal ápolóval még mindig nagyon meg vagyok elégedve!::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
veterán
válasz z123456789 #23207 üzenetére
Kátráyoldó:
- háztáji megoldás a sebbenzin, szombaton vettem egy drága gyógyszertárban, ~ 300 Ft volt egy üvegcsével;
- vasárnap meg bementem a tescoba desztillált vízért (kisebb felületeket, bogár/fröcsek/stb. ezzel takarítok le a kocsin) és belefutottam, hogy 50%-kal 1000 Ft-ra leárazták a Turtle Wax kátrány és borároldó kencét (nem spray), még nem próbáltam;
- Apámnak van otthon Prevent kátrányoldó sprayje kb. még a 90-es évekből, teszi a dolgát. -
z123456789
addikt
válasz ::Trunks:: #23213 üzenetére
(#23213) ::Trunks::
Tegnap bevásároltam minden szarból. Hétvége esküvő, úgy is takarítanom kell, majd tesztelgetek.(#23214) focvis
Köszi a tippet, benézek tuskóba is.(#23215) euzsolt
...nem nézek be tuskóba.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz z123456789 #23216 üzenetére
Nem az prevent volt. De azért óvatosan.
-
::Trunks::
senior tag
válasz z123456789 #23216 üzenetére
Illatosítót vettem még, 999ft volt, és 3 üvegcse van hozzá összesen. Szerintem elég jó.
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
őstag
Berendeltem az Autoglymtől egy motormosót, valamint egy gumi és műanyagápolót.
Sajnos ma jutott eszembe, így ezen a hétvégén már nem lesz alkalmam használni őket, de remélem, hogy a jövő hétvége még valamennyire napsütéses lesz. Se kompresszorom, se lombfúvóm, szóval kénytelen vagyok a jó időre hagyatkozni a száradásnál.
Majd teszek fel képeket az előtte-utána állapotról."Less but better" - Dieter Rams
-
őstag
válasz modflow #23224 üzenetére
Szinte elvész a hiba a telefonod elmosott képén. Egyébként tartom azt az véleményt, amit tegnap itt megfogalmaztak, hogy csak magaddal cseszel ki, ha minden ilyen kis apró hibán idegeskedsz. Persze, tudom milyen, ilyenkor minden oda téved a szemed, de még lesz pár ilyen kis sérülés, aztán sokkal nyugodtabb leszel és szarsz majd bele!
Más: CarPro webshop nem üzemel egy ideje, most válaszoltak facebookon, hogy hamarosan megint menni fog. Kellene már egy IronX, lehet berendelem amazonról, ha egy héten belül nincs változás.
"Less but better" - Dieter Rams
-
z123456789
addikt
válasz ::Trunks:: #23219 üzenetére
Az illatosítót el szoktam rejteni, ez nekem nem jó ami ott kapható. :/ De köszi.
-
veterán
Ha már előkerült az illatosító, melyik az ami szerintetek nagyon jó? Nem csak illatra, hanem tartósságra is pl. Ár most másodlagos, lényeg hogy jó legyen.
iPhone 13 Pro Max
-
Formaster
addikt
válasz z123456789 #23228 üzenetére
Azért óvatosan a fólián. Lehet h megéri egy drágább A sonaxos sem olyan vészes...
-
z123456789
addikt
válasz Formaster #23231 üzenetére
Nem azon a pár száz Ft-on fog múlni. Ha az jobban ajánlott, nekem mindegy.
Wolfos Farkas István azt mondta, semmilyen lúgos bogár és kátrányeltávolítót nem fújna az autóra. Ettől még nekem valamilyenre szükségem van. Mert ahhoz, hogy be tudjam vonni az autót egy olyan réteggel, ami majd véd ezek ellen a későbbiekben valamilyen, szinten, le kell vakarnom a kátrányt is.
Ez az? -
agent_k
őstag
válasz z123456789 #23232 üzenetére
Ezzel a lúgos dologgal tényleg nem árt vigyázni. Políroztam én már e60-as bmw.-t, mert bogarat oldottak. Szóval körültekintően járj el a vegyszer kiválasztással nézz utána több forrásból is a bogároldónak.
-
Formaster
addikt
-
F_Zolee
veterán
Ahol még van a pennybe utolsó darab Dunlop automosó "szivacs" már 800Ft. Vettem is egyet későbbre.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Gergello #23144 üzenetére
Ezt a "minőséget" bárhol nem lehet venni, ennyiért.
És pont.
Nem egy ctek nyilván, de a többi gyártó, ami ezt a szintet hozza, többet kér ezekért a töltőkért.
4-5e. Ft-ért 3 év csere-/pénzvisszafizetési garival csak az ALDI/LIDL áruházakban kap az ember.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Imibácsi
aktív tag
gyurmázd le
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
Imibácsi
aktív tag
itt a rossz idő, senki sem ápol autót
[ Szerkesztve ]
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
veterán
válasz Imibácsi #23238 üzenetére
Én 300 Ft-ért leverettem lágy vízzel az elejéről a mai bogarakat - nem sok volt az eső miatt, illetve körbe a fröcsekeket.
Voltam Lidlben: 2x szélvédőmosó koncentrátum, 1 flakon Brigéciol (jó lesz majd valamire, 600 Ft-ot megér).
Műszerfal-ápoló kendőt most nem vettem, van még itthon belőle.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz agent_k #23233 üzenetére
(#23233) kicsee
OK.(#23234) euzsolt
Kösz, a másik amit én linkeltem, az amúgy is hajtógázas sejtésem szerint. :S(#23237) Imibácsi
Nem tudom, hogyan kell. Meg azt sem, hogy milyen gyurmát, és gyurmanedvesítőt kell venni.(#23238) Imibácsi
Amúgy de. Én mindig eső előtt csinálok full pucerájt az autón, és a vége mindig az, hogy bejárok vele a garázsba, és amikor legközelebb használni kell, mát telibe veri a retek. És nem ám normál eső van. Nem, nem! Ez a csip-csöpp szar, amit felver a másik autó, hogy jól összebaxxa sz autót, és még a Rain-X se működjön, véletlenül se! Törölni kelljen apukám, törölni. Most meg? Megvakulok a napsütéstől, ugye? A k.a.! 0 Örömöd legyen. 0!
Bocs, de ki kellett sírnom magamból.(#23239) focvis
Brigiből vettem én is 2-t, 600 Ft szerintem elég jutányos. Hasonló megfontolásból vettem mint te. Enni nem kér a polcon. Illetve kipróbáltam a szélvédő kendőt. Nem rossz, de azért örültem volna neki, ha ne egyből esőbe kell kihoznom az autót. Ami ugye nem is rendes eső... ld. fent! Viszont lehet, hogy kicsit megkárosította a nem rég felrakott Rain-X-et. Nem tudom ugye, mert nem akart esni normálisan, de mintha nem akartak volna csúszni a cseppek. Annyira csak nem erős abban az oldószer/alkohol nem? Műszerfal kendő nem rossz. Bár szeretem fújkálni a kendőre klasszikus módon. Ez egy kicsit sok szemetet hagy maga után. A bogároldó NR. 1. Leszedet mindent, pedig eléggé tele voltunk dögökkel már. Köszi a tippeket midnenkinek.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz z123456789 #23240 üzenetére
A másik csak kátrány oldó.
-
veterán
válasz z123456789 #23240 üzenetére
A Lidl szélvédőtisztító kendőt nem ismerem , belülről alkoholos Clin + konyhai papírtörlő kombót használok ezer éve, nem a legjobb, de ez mindig van otthon. Kívülre nem kenek semmit.
-
z123456789
addikt
Ja? És amúgy el szerettem volna mondani, hogy ezzel a(z elvileg) báránygyapjú kesztyűvel szerintem iszonyat finom az autómosás. Habzik mint az állat, iszonyat puha, egyszóval simogatva van az autó. Nekem nagyon bejött. Eddig ilyennel mostam, de ezt most meghagyom arra az esetre, ha valami durvább foltot kell eltávolítani.
-
FeRRaR1
őstag
válasz z123456789 #23245 üzenetére
Ugyan ezekkel kezdtem, egyetértek, én is rácsodálkoztam mennyi vizet felvesz, de most nemrég ezzel kezdtem mosni: [link] ez jobban bejön, lehet mosni, míg a lamb kesztyűt nehézkes tisztítani, és gyorsan el kezd majd töredezni, kikeményedni, nálam kb 5 hónapot bírt, amég szét nem repedt valamelyik varrásnál. Amit most használok, az meg megy be a gépbe, és kijön tisztán szárazon. Sokat jelent, nem kell sokat bajlódni a kiveretésével, szárításával stb...
[link] Ebből is vettem kettőt, itt van már, de most annyira elégedett vagyok a mostanival, hogy ki sem próbáltam még.
-
z123456789
addikt
válasz FeRRaR1 #23247 üzenetére
Haha! Kb 10 perce rendeltem aliról olyat, mint amit másodszorra linkeltél. Csak épp nem a kesztyűs változatot, hanem ami felülről belebújtatós. A kesztyűbe sem szoktam beledugni a kezem, ezért feleslegesnek éreztem.
Nekem egyelőre bejön az a szürke gyapjú, meglátom nálam hogy viselkedik. Mennyire meleg vízzel mosod az autót, mikor azt használod? Nem lehet, hogy túl forró a víz, és azért repedezik ki? Bár, ha fél évet kibír, az szerintem nem rossz.
Rendeltem még pár kendőt is amúgy. Aztán lassan tényleg mosót nyithatok. -
veterán
válasz z123456789 #23244 üzenetére
Semmit nem kenek én kívülre, az ablaktörlőt használom. Van TV shopos vízlepergetőm, majd ha már tényleg unatkozom, felkenem azt.
@(#23247) FeRRaR1: köszi a tippet, 1,82$-ért teszek vele egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz z123456789 #23248 üzenetére
Nem mosom meleg vízzel, vagy csap hideg, néha langyossal is szoktam. De nem ez miatt repedezett ki, ha nem a mosás után kitisztítod, és megszárad, akkor előbb utóbb elkezd nagyon keménnyé válni. A 3. hónap után már az is kín szenvedés volt, hogy átnedvesítsd a kikeményedett bőrt. Nem beszélve a takarításáról, ami szintén elég idő igényes volt, alaposan kiveretni a szálak közül a szennyeződéseket... Majd tapasztalod úgy is, ahogy telik az idő.
focvis
Nem fogod megbánni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest