- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
choco01
addikt
válasz agent_k #23701 üzenetére
Erre a K2-re.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
agent_k
őstag
válasz choco01 #23702 üzenetére
A lámpapolírozás nem csak a pasztával történő munkát foglalja magában. Több menetben csiszolás majd gépi polírozás a folyamat.
Ha kézzel csinálod, az több órát igénybe fog venni. Amennyiben ez nem gond akkor csiszold meg 1000-es vízpapírral majd polírozhatod a linkelt pasztával. A végeredmény szerintem kérdéses lesz. -
senior tag
Rainxet nem rég tettem fel. Most tudtam az esőben tesztelni. Szépen csúsznak le a cseppek meg minden, de az ablaktörlő lapátok nagyon ugrálnak törlésnel. Mit rontottam el? Köszönöm.
Your car, your life ;)
-
senior tag
válasz Formaster #23707 üzenetére
Nitrohígítóval alaposan áttöröltem, majd szárazzal majd Wolfos üvegtisztítóval is, majd szárazzal. Lehet, hogy túl sok rainxet tettem rá? MIt lehetne most tenni? Szedjem le és kenjem fel újra? Ha igen, akkor mivel lehetne rendesen eltávolítani a rainxet?
Your car, your life ;)
-
Formaster
addikt
válasz Pardise #23708 üzenetére
Szerintem próbáld meg lenitrózni. Valszeg sok ment rá. Nitrózd le, nézd meg mit csinál, ha jó akkor próbáld ki esőben, lehet ennyi elég is lesz. Ha nem akkor kend fel vékonyabban Miután felkented, alaposan vissza kell törölni. A lapátokat is tisztítsd meg, de ne nitróval. Azt is bekenheted rainx-el. Amit még megpróbálhatsz, nitrózás után átgyurmázni. Bár én ezt a nitrózást nem kultiválom, szerintem az ipa a legjobb...
-
Formaster
addikt
válasz Pardise #23710 üzenetére
Sok fórumon írják ezt a hibát, nálam még nem jelentkezett. Itt is voltak páran. Szerintem ez a sokat kenjünk akkor jó lesz metódus eredménye. Pedig itt is mint a waxnál, a kevesebb több. Szép vékonyan kell felvinni, hagyni megszáradni, majd alaposan törölni. Nálam nem rángat. Havernak is rángatott, mikor én vittem fel neki, akkor meg nem.
-
senior tag
válasz ginola #23711 üzenetére
Zsír új az egész kocsi, fél éves 5 ezer kmel. Először Nitróval áttöröltem, majd szárazzal, utána wolfos üvegtisztítóval is alaposan áttöröltem, majd szárazoltam és úgy ment fel a rainx. Szerintem túl sok lett. Nitróm van itthon csak, IPA-t nem lehet kapni ebben a kis szar városban, ahol élek. Sokan nitróval tisztaítják a szélvédőt, ahogy olvastam, ha nem tesz a szélvédőben semmilyen kárt, egyenlőre akkor maradok nála. IPA-t meg majd rendelek valamikor.
Ez jó lehet? Ha igen majd veszek ebből.
[ Szerkesztve ]
Your car, your life ;)
-
senior tag
válasz ginola #23714 üzenetére
Egy applikátorral vittem fel. Ráöntözgettem az applikátorra, majd körkörösen felvittem. Nem tudom meddig száradt, 10-15 perc. Száraz mikroszálassal töröltem át csak. Elfolyt-e vagy bemattult-e, nem szerintem egyik sem, olyan nagy változást nem láttam. Vártam valameddig és letöröltem.
Your car, your life ;)
-
ginola
addikt
válasz Pardise #23715 üzenetére
Körkörösen rengeteg réteget lehet felvinni egy lépesben az átfedések miatt, nem is lesz így homogén.
Nálam ami bevált:
Alapos tisztítás IPA-val kétszer, majd száradás.
Kozmetikai korongot használok.
A szélvédőt elfelezem (vezető, anyós rész), majd egy réteg vízszintesen, egy réteg függőlegesen, de úgy hogy ne legyen elfolyás! 10 perc száradás után a bemattult szélvédőt áttörlöm egy közepesen nedves ruhával, hogy gyöngyözzön a víz rajta. Végül mikroszálassal szárazolom!
Nálam 3 hónapos lapát is pattogott, cseréltem is, természetesen az új nem! (Lehet egy új kocsin több éve gyártott lapát. Sőt maga a kereskedő lecseréli rosszabbra eladás előtt.....ez van)
Ismerek olyat is, aki kocsi waxot visz fel szélvédőre....[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz ginola #23717 üzenetére
Köszönöm. Csak nem cseréli tán le, az azért durva lenne egy autószalonban.
Ilyennel vittem én fel.
IPA-t hogy használod szélvédőre? Tisztán vagy hígítva? Hogyan viszed fel? MIkroszálasra öntesz és úgy? Én így csináltam a nitróval. Öntöttem belőle picit a mikroszálasra és úgy tisztítottam meg a szélvédőt.
[ Szerkesztve ]
Your car, your life ;)
-
Norbi696
csendes tag
-
choco01
addikt
válasz agent_k #23704 üzenetére
Már nagyon tompa, homályos, sárga foltos, szóval ennél mindenképp jobb lesz, egy haveromnak van gép meg korong és mondta hogy vigyek valami pasztát 2-3 lámpát megcsináltak már azok szép lettek, és tartósak.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
z123456789
addikt
válasz Pardise #23713 üzenetére
Szerintem a Wolfos üvegtisztító a gyenge láncszem. Vettem én is, de az konkrétan nem jött be. Azzal csak akkor takarítom az üveget, ha makacs folt van rajta.
Amúgy Rain-X előtt 25%-os IPA-val áttörlöm az üveget, majd száraz mikroszálassal letörlöm az ipát. Kozmetikai vattakoronggal (kb 2-3-mal) felhordom a Rain-X-et, hagyom 10-15 percig (ha fúj a szél, akkor nehogy annyit várj!), majd egy újabb, száraz mikroszálassal letörlöm, mikor már opálosra, és cseppesre száradt. Ha valahol nem tudod letörölni a kendővel, enyhén nedves papírtörlővel nyugodtan letörölheted, mert a réteg már fent van. Lapátot ipával letörlöm, majd szárazra törlöm, rain_x felhord, majd letöröl. Nekem most az utóbbi időben faszán működik. Nem ugrál a lapát, a cseppek meg letakarodnak.Wolf Blue Moon wax is jónak tűnik, összeállt a víz a karosszérián. Mosásnál leszek kíváncsi, hogy mennyire dobja le a retket?
-
j.bravo
addikt
válasz Gergello #23690 üzenetére
Igen. Belegondolva, a nyári nap valószínűleg jobban melegíti illetve szárítja. Talán attól tartok még hogy egyidejűleg lesz nyomva (ha ráülök) illetve melegítve. De ugyanúgy gondolkodva, ha a nyáron felforrósodott autóba beleulest kibírja az ülés bőre, akkor ezt is ki kell bírnia.
Ha rosszul gondolom, azért szóljatok ámWhatever.
-
senior tag
válasz z123456789 #23723 üzenetére
Értem. Akkor 25% ipa meg 75 % desztillált víz. Rendelek majd ipat de egyenlőre maradok a nitronal. És ha a Rainxet spricnis flakonba ontenem és rafujnam a szelvedore majd úgy kennen el? Láttam videókat ahol így csinálják.
Your car, your life ;)
-
nagyúr
válasz Pardise #23726 üzenetére
Nem tudom neked mi nem sikerült a rain-x-szel, de én vettem egy hasonlót az auchanban, hazavittem, megmostam az autót, az ablakokat és a tükröt ablaktisztítóval lefújtam, szárazra töröltem, majd a rain-xet fel spricceltem az ablakra, vártam 5 kerek percet és papírtörlővel eltöröltem szárazra. Azóta az ablaktörlőm 2x-el volt használva. Nem kell használnom. És ezt havonta egyszer az ablakkal eljátszom.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
ath
senior tag
sziasztok
elég sokat olvastam a hétvégén fényezés témában, egyelőre nem jutottam sokat előre üvegszálas motor idomokat szeretnék lefesteni, remélem tudtok tanácsot adni. ezek újak, tehát nincs rajtuk javítandó törés, előző festékréteg, stb. mivel nincs kompresszorom, ezért egy ilyen elektromos festékszórót gondoltam beszerezni. a legelső kérdés: ezzel lehet elfogadható minőségben festeni, vagy ez arra alkalmatlan? nem kiállításra készül a végeredmény, de azért jó lenne ha nem lenne gusztustalan sem. a másik az alapozó kérdése. olvastam már szórógittről, szórókittről, filler-füller, van ahol azt írják ez mind ugyan az.. tulajdonképpen mire lenne szükségem? az Impa Equalix 2K HS Filler nekem laikusnak jónak tűnik és használhatónak üvegszál esetén.
minden tanácsot köszönök szépen, de jöhet akár olvasnivaló cikk is.
köszi
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Biztonsági övet hogyan és mivel lehet hatékonyan tisztítani?
-
senior tag
válasz z123456789 #23728 üzenetére
IPA-ból hány %-ost érdemes venni? Látom van 70, 99,meg még nem tudom milyet láttam.
Your car, your life ;)
-
senior tag
válasz z123456789 #23736 üzenetére
Köszönök minden segítséget. Majd valamikor újra rakom a Rain-X-et, ahogyan leírtad
Your car, your life ;)
-
Formaster
addikt
válasz Pardise #23734 üzenetére
Van wolfos is, én chem guysosat vettem, szerintem mindegy, csak ne hígított legyen. Illetve magadnak kell bekeverni, felhasználástól függően. (de erről is beszéltünk már )
(#23736) z123456789: Szennyezettségtől is függ azért. Egy erősen zsíros, ráégett övre, jobb ha egy erősebb szerrel mész neki és kevesebbet kell dörgölni, így nem fog kibolyhosodni. Én befújnám először 1:10-hez APC-vel, majd mikroszálassal törölném, ha nem elég másodszorra sem, akkor mehet az 1:5, plusz valami gyengéd kefe, de ha elég a mikroszálas akkor azzal, nehogy pelyhesedjen.
Rainx-el meg szerintem 2 dolog van, megfelelő előkészítés és alapos letörlés. Mindkettő melós...
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Még a tél előtt szeretném kezelni a küszöbeimet, hogy ne egye tovább a rozsda és ne legyen csúnya. Plasti Dip-re gondoltam, mert az szigetel is. Amire igazából kifejezetten kíváncsi lennék, hogy rések kitöltésére mit ajánlotok? Ahol a küszöb találkozik a kerékív elemével ott pl relatíve nagy a hézag, oda a gitt nem jó (gondolom én).
Valamint plasti dip esetében a festékszórós kiszerelésből szerintetek mi lenne a jobbik eset? Fehér színű a kocsi)
1: 1 flakon fehér dip és csak a problémás részeket kezelni
2. 1-1 flakon alapozó és fekete dip és az egész küszöböt befújni. Feketén annyira nem látszanának a felületi hibák.Ez a műveletsor megfelelő a lehető legjobb maszek munkához?
1: problémás részeket becsiszol fémig
2: rozsdaátalakító
3: réskitöltés, gittelés
4: csiszolás
5: alapozó és/vagy színre fújás"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
TheProb
veterán
válasz #00809728 #23744 üzenetére
Tisztában vagyok vele, ez csak ideiglenes megoldás lenne, hogy ne úgy nézzen ki a küszöb, mint valami cigány tolvajmobil.
De azért mégis valamilyen szinten kulturáltan legyen megcsinálva.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
McSzaby
őstag
Hi,
arra gondoltam valamelyik hétvégén megcsinálnám a téli acélfelniket. Öregek, lekapnám róluk a festéket drótkoronggal és fújnék rá egy fényes feketét. 13 colos karikák.
A kérdésem annyi lenne ehhez, hogy milyen márkát ajánlotok, illetve hány kanna kell a fújáshoz? 500 ml egy kanna amennyire látom a boltok webshopját. 1 kanna elég mindenből? (alapozó,festék,lakk) 2-3 rétegben vinném fel.
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
Morris
veterán
válasz Sub-ZeRo #23727 üzenetére
Az baj,hogy szerintem a rainx igen hullámzó minőségben kerül hozzánk.
Én anno használtam. Jó volt. Nem ugrált a lapát.
Most megint használnám, de ugrál. Mindent ugyanúgy csináltam mint korábban. Mégis szar.
Viszont ha Te csak kétszer használtad, akkor vagy sivatagban laksz, vagy nem városban ér az eső.
városban nálam 70-80km/h alatt törölni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest