Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Billentyűzet gondom van
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
van uj driver valaki tesztelte mar? erdemes az Youp-Pax 2.32 lecserelni a hivatalos ujabbra?
hmm...
-
ROLI22
csendes tag
Hi
szeretnék a közeljövőben egy Audigy2t venni de egyszerűen nem találok oylan helyet ahol lenne vki tud segíteni? -
Protezis
őstag
válasz Kiskutya #2604 üzenetére
Annyit tudok mondani, hogy nem rosszabb, mint az elozo gyari
kX-et hasznalok legtobbszor, hangminosegben meg mindig nem eri el azt, de ezt inkabb holnap tudnam kiprobalni nagyobb hangeron (szomszedok...)
Latvanybeli ujitast nem latok, gondolom csak hibajavitasok vannak benne. -
soskajoska
csendes tag
válasz Dj Don Pepe #2600 üzenetére
C:\ -n van a rendszer. Kártya behelyezése után sorra írja ki az új hadware elemeket, tehát látszólag felismeri az XP. Elindítom a telepítőt, az molyol egy darabig. Majd kiírja, hogy semmilyen SoundBlaster eszközt sem talál a rendszerben. (Ja az alaplapi AC'97 le van tiltva.)Ezután jönne a kézi gányolás: ....\Driver\.... Itt közli, hogy nincs az eszközre utaló ''inf'' file. Javaslat?
Előre is kösz! -
Protezis
őstag
válasz soskajoska #2607 üzenetére
Driver Cleaner-rel szedd le az osszes creative cuccot, inditsd ujra a gepet, inditsd el a telepitot, talalni fog elozo drivert, megkerdezi eltavolitsa -e es mehet -e az ujrainditas, ok-t nyomsz, ujraindul a gep, egybol bejon az install, telepited, vegen megint restart.
-
Api(cs:s)
tag
Sziasztok, tudna nekem segíteni valaki egy kicsit? az lenne aproblémám, hogy most vettem egy audigy 2 se hangkártyát, a tesztprogramban rendesen meg is szólal mind az 5 hangszóró, és a mélynyomó is, viszont filmeknél és zenénél is, akár media playerrel akár winamppal próbálom, csak az első két hangyszóró szól, és ugyebár elég hülyén mert szinte teljesen mélyhangok nélkül. A hangkari programban az 5.1 be van állítva, vezérlőpulton 5.1 be van állítva, de semmiféleképpen sem szól a többi
nagyon megköszönném a segítséget! -
fap333
aktív tag
válasz Api(cs:s) #2609 üzenetére
Ha jól tippelem, csak sztereoval probálkoztál, és magától nem fogja a sztereo jelet több részre bontani. Nekem sajnos csak sztereo hangszóróm van, úgyhogy nem biztos , hogy a legjobb tippet adom, de legfeljebb majd a többiek kijavítanak. Próbáld ki előszőr, hogy a CreativeMediaSource-el játszod le a filmet vagy a zenét, ha az a progi sem osztja a jeleket, akkor próbáld meg bekapcsolni az EAX konzolon a CMSS 3D-t. Szerintem így már mindenféleképpen kell nekik szólnuk.
10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
tag
Rendben, köszi a segítséget, viszont nem úgy van hogy stereonál is meg kéne szólaljon a mélynyomó? a másik pedig játékban is megpróbáltam 5.1es beállítások mellett (cs : source) és sajnos itt sem működött, de meg fogom próbálni, és ha van még valami tipp akkor azt szívesen fogadom
-
tag
Na, most sikerült megpróbálnom azokat amiket írtál, kiderült hogy semelyik megoldással nem működik, kivéve akkor ha az effectkenél pl átrakom theaterre vagy ilyesmi, nem mindegyik effectnél, csak ugyebár ilyenkor így vízhangzik meg minden, úgyhogy ez nem jó megoldás, akkor viszont nem tudom hog ymi lehet a probéma :S
-
beteg
őstag
hali! bocs, már biztos volt ez a kérdés, de nem találom rá a választ.
Rá lehet dugdosni valahová a ház frontpanel madzagjait a sima au2-re?
vagy azt hogy lehetne megoldani, hogy alapból a hangfalakon szóljon a zene, de ha játszom, akkor a fülesből jöjjön a hang?Csak futni kell!
-
Dj Don Pepe
tag
Hali! Kihúzod a Front dugót hátul és bedugod a helyére a fülest minden alkalommal
Vagy olyan erősítőd van amin van fülhallgató kimenet.
Vagy veszel pár száz forintért egy jack dugó elosztót bedugod hátra és oda bedughatod az előlapi panelt és a fülest is és a végfokot is, csak arra ügyelj, hogy ha nem hallgatsz zenét a fülesen akkor húzd mindig ki, mert leveszi a hangerőt a végfokról is... egyébként feleslegesen terhelné a kártyát... Ennyi megoldás jutott most eszembe---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
fap333
aktív tag
-
fap333
aktív tag
Szóval, ha jól tippelem, az a problémád, hogy a ház front paneljének a csatlakozója nem jack dugó, amit bele tudnál dugni a hangkártyába, hanem gyorscsatis, amit tüskékre tudnál rádugni. Amennyiben ez a probléma, akkor rossz hírem van az Audigy2-n nincsenek output tüskék, csak inputok. Erre a legjobb megoldás tényleg az lenne, ha az erősítődön (hangfalakon) lenne jack out, mert akkor nem lenne probléma. Esetleg vehetsz egy boltban egy jack hosszabítót, amivel előrevezeted a Line Outot, és abba dugdosod a fejhallgatót illetve a hangfalakat.
10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Agostino
addikt
Üdv.
Van nekem egy ilyen kártyám, előző win során kifogástalanul működőtt, semmi baj nem volt vele, felraktam a drivert, alaplapi hangot eszközkezelőben letiltottam, szuperül ment minden. Most előállt egy olyan bajom, hogy Counter Strike valamit Source - eddig ezeket néztem csak - végig azt csinálja, hogy meghatározhatatlan időközönként pattan egy orbitálisan nagyot a fejhallgatóm. Windows alatt ennek semmi nyoma. Nézhetek filmet, szólhat a zene, semmi, csak ha játszom. Ezzel így kifejezetten találkozott már valaki? Mindjárt rakok fel valami más játékot is, megnézem arrafele mi van.hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Dj Don Pepe
tag
válasz Agostino #2618 üzenetére
Keress kontakt hibát, mert lehet játék közben ráncigálod a dugót annyira harcolsz
A hangkártya vagy dekódolja a hangot vagy nem... Valószínű a géped a játék közben, pl memóriába íráskor vagy olvasáskor nem bír elég infót küldeni a kártyádnak. Esetleg a játék hibája is lehet. Lehet rossz verziót szedtél le. EAX-ot szarul támogatja. De az hogy nagyot pattanjon... az érdekes. Közvetlenül a füllhalgató megy a kártyába, vagy erősítőn keresztül?! Mert akkor lehet hogy egy villanykapcsoló ki be kapcsolásakor keletkező jelek zavarják be. Nálam akkor volt pattanás az erősítőmbe...---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
Agostino
addikt
válasz Dj Don Pepe #2619 üzenetére
Üdv.
Kontakt hiba kizárva, ha nem játszom sokkal többet mozog a fejem, game közben mereven nézem a monitort, többek között ezért is fáj mostanában a nyakam.
Fejhallgatóm egy átalakíton csatlakozik a hangkártyához, mert oda pici jack dugesz kell, HD555nek meg nagy jack dugasza van alapból, de nagyon szépen kimunkált darabok, és csak most, hogy felnyomtam újra a wint jött ez elő, azóta csak annyi változott hogy SATA vinyóm lett.
Zene közben vagy mondom filmnézés közben rázhatom a fejem, fejreállhatok, akkor sem pattog.hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Dj Don Pepe
tag
Ugyan az a win verzió? Vagy beújítottál? Mindenesetre frissíts a Creativ oldaláról és aztán nézd meg... Ha eddig jó volt, most is mennie kell rendesen. Youpax drivert is megnézhetnéd.
---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
Whaskes
senior tag
sziasztok! mien drivert ajánlotok a2zs nek? 0350 es számú. most a gyári van. kx vagy new year pax? meik miért jobb?
|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?
-
Agostino
addikt
válasz Dj Don Pepe #2621 üzenetére
Üdv.
Eddig egy integrált SP2es volt fent, most mivel semmilyen win nem volt hajlandó felismerni a SATA drivereket amin floppyn adtam neki be, egy régi win van fent, arra raktam fel utólag az SP2őt. Btw mi ez a Youpax?hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Protezis
őstag
válasz Whaskes #2622 üzenetére
Oszinten megmondva en kX-szel meg nem szivtam, nem ugy a gyari driverrel.
kX:
- pici
- eleg rendesen beleturhatsz vele a kartya lelkebe
- gyors
- szerintem szebb a hangja (meg sok mas ember szerinte is)
- nincs eax
gyari/pax:
- teljes eax tamogatas
- cthelper gyakran meghal
- nagy
- instabil
Ha sokat jatszol, akkor kX-et ne, azonban ha ritkabban, pontosabban fontosabb a zene, mint a jatek, akkor kX. -
Dj Don Pepe
tag
Youpax egy moddolt driver. Az összes jó dolog benne van ami egy audigy2-höz kell... ÉN ezt használom a gyáriak után... A gyárival sok volt a gubanc...
Próbáljátok ki!---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
Whaskes
senior tag
-
Whaskes
senior tag
válasz Protezis #2624 üzenetére
hmmm, most a gyárit használom a creative honlapjáról szedtem.. én elég sokat játszom, nemtudom, egyelőre megvagyok elégedve a gysárival...
|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?
-
Dj Don Pepe
tag
Figyelj, ha játszani is szeretsz, és a jó zenét is szereted, akkor a maximum amit az audigy2 zs-ből ki tudsz hozni, az a YouP-PAX-Fiv2.32.2006.SP2(1).rar nevezetü driver. Ez tartalmazza az X-FI, Audigy4, és a 2zs jó tulajdonságait egy az egyben. Játékra kiváló, és zenére is szintén kiváló... Kell ennél több. Én már kipróbáltam az ettől ''fejlettebb'' YouP-Pax drivereket is, és gyári drivert is, de YouP-PAX-Fiv2.32.2006.SP2(1).rar ennél jobbat még nem találtam.
---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
Whaskes
senior tag
válasz Dj Don Pepe #2628 üzenetére
aláírásod csökkentsd 3 sorra szólni fognak majd.. pont most jöttem sörölésből, csak azért mertem szóni
-
Gordiann
őstag
Hali
Következők közül melyik éri meg az árát?
Audigy SE 7.1 PCI (OEM) - 6000-6500Ft (?)
Audigy Value 7.1 (OEM) - 7000 (?)
Creative SB Live 24Bit 7.1 (OEM) - 7000 (?)
Audigy 4 (OEM) - 14000 (?)
Köszi
(Vagy van 10k körül vmi jobb kártya?)
[Szerkesztve] -
Gordiann
őstag
válasz Dj Don Pepe #2633 üzenetére
Jolvanna
-
Gordiann
őstag
Lenne egy OFF kérdésem:
Látok egy másik gyártó hangártyájának a kézikönyvében egy olyan írást, hogy:
''S/P-DIF output works only on earphone and 2 speaker mode''
Ez azt jeleni, hogy a digitális kimenetet használva csak sztereo-t tud a kártya, vagy azt, hogy sztereo modba kell állítani, és a külső dekóder, ahova megy a kábel innen majd az elvégzi az ''5.1-esítést''?
Remélem tudja vki...
[Szerkesztve] -
Gordiann
őstag
válasz Dj Don Pepe #2636 üzenetére
Aham. A creative inspire 5500-nak van digitális dekódere. Szóval elvileg az oldja meg a hangot.
-
Gordiann
őstag
Az lenne még a kérdésem, hogy egy 24Bites hangkártyánál egy normál mp3-nál, vagy egy játéknál tapasztalok vmi különbséget?
Vagy ezekenek az új 24bites Creative-oknak egyéb jellemzőjük miatt jobb a hangjuk?
A 24bit az nem csak a felvételre értendő?
Egyszóval: kimenetileg hordoz vmi előnyt a 24bit? -
Oliverda
félisten
válasz Dj Don Pepe #2636 üzenetére
Az audigy 2zs úgy oldotta meg, hogy 3*2csatorna megy ki a digitális kimeneten... (5.1) - Na igen. De ezt milyen cucc tudja kihasználni? Ugye az erősítők ebből csak 1*2 csatornát tudnak egyidejüleg dekódolni(PCM). Dolby Digital vagy DTS esetében már más a helyzet, csak ezt meg a játékok nem támogatják.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Dj Don Pepe
tag
válasz Oliverda #2640 üzenetére
Hihi Jó kérdés! De a válasz annyi, hogy van a creative-nak egy speckó dugója, amit a saját hangfal szettjeinél használ. Egy olyasmi dugasz mint a ps2 egér, vagy bill. Ebbe lehet ezt a 3*2ch digitális jelet beküldeni... Hogy ez miért jó? Hát azért mert írták itt sokan, hogy a játék meg az EAX nem megy ki 5.1-ben, bla bla bla... De ebben a formában ugyan azt keveri ki a kártya 3*2ch (5.1)-ben amit a line out dugókból kiveszel analóg rendszernél. Nagy trükk igaz? Tehát 3-szetero dekódernek kell az erősítőben dolgozni párhuzamosan...
A 24bit-es hang pedig csak akkor jó ha ilyen forrásod van, ahogy azt irták is...
Egyébként nem lesz semmivel se jobb ami eleve 16bites. (mp3)
Az X-Fi viszont használja a 24bit crystalizert, ami egy kicsit megszinezi a 16-bites anyagot is. De csodát nem kell várni tőle. De nem egy hülyeség---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
Dj Don Pepe
tag
válasz Dj Don Pepe #2642 üzenetére
Ilyen kábel kell hozzá:
A digital outba kell dugni.
[link]---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
Oliverda
félisten
válasz Dj Don Pepe #2642 üzenetére
Ha jól láttam össz 2 hangfal szett dekódere tudja kihasználni ezt a lehetőséget. Legalább kiadtak volna egy olyan kis dekóder-enkódert dobozkát (ha már egyik hangkártyájukba sem voltak képesek alapból belerakni), ami ezt a 3*2ch digitális tömörítetlen PCM jelet betömörítette volna DD vagy DTS-be, és úgy mehetett volna tovább bármilyen DD vagy DTS-t támogató erősítő digitális bemenete felé. Így semmiféle zajt és esetleg csak nagyon kevés veszteséget szenvedett volna a jel. Erre kiadtak egy ilyet:[link]. A világ legnagyobb átb@szása.
''Tehát 3-szetero dekódernek kell az erősítőben dolgozni párhuzamosan...'' - Na ilyet én még nem láttam a fent említett 2 Creative gyártmányon kívül sajnos.
[Szerkesztve]"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Dj Don Pepe
tag
válasz Oliverda #2644 üzenetére
Ja. Hát ezeket biztos a nagy gazdaságosság miatt csinálják. Eleve ott vannak a kábelek. 4 pólusú dugót használnak. Ezeket kölön meg kéne venni, plussz ennél a digitális dugónál hogy összekösd a creativos cuccal, ahoz is külön két kábelre van szükséged. Nehogy már egyből menjen minden És még itt van ez a csodájuk is:
[link]
Ez nem egy buta szerkezet. De miért pont álló? Nekem pont fekvőben kéne. Ilyenkor mi van---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
Oliverda
félisten
válasz Dj Don Pepe #2645 üzenetére
Ez sem tudja azt amit fentebb leírtam. Ha fekvő kell akkor meg fektesd le.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Sz.Miki
őstag
válasz Oliverda #2646 üzenetére
Helló
Nos most értem haza az Árkádból , MediaMarktban, Electroworld-ben nem lehet kapni Coax kábelt csak rca-jack átalakítót. Viszont átloholtam a Fogarasi úti Satsystembe, ahol holnap tudnak nekem csinálni egy RCA - JACK coax kábelt. Kérdés a következő. Sztereo Jacket semmi képp ne rakjanak rá?? Csak a mono Jack a jó?? -
Dumb
senior tag
Sziasztok, ha régi kazikat és bakelitet szeretnék bedigizni, ahhoz megfelel egy 7000 Ft körüli Audigy? Mi kellhet hozzá még? A minőségét, zajt mivel lehet javítani? Köszi!
"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Vírusirtó topic
- Adobe Photoshop
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- Vallás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple Watch S10 46mm, Titanium Black,Cellular, Modern pánttal! 2 év gyári gari+ 2 év Apple Care+
- Beszámítás! Apple iPhone 13 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPhone 13 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPhone 14 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest