Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
veterán
Hello
Újabban olyan gondom akad, hogy win7et használva pár hónap után elmegy az 5.1 "része". Program szinten van gond, mert ha újrateszem a wint akkor visszajön. Régebben mikor leszedtem a drivereit az sem segített, most még nem próbáltam de valószínűleg most sem fog javítani a helyzeten. Amúgy audigy support pack 2.18-am van win7re. Ez azért jó, mert benne van az XP-s kezelőfelülete is. De nem tudom mi zavar be neki mikor úgy semmit se telepítek rá. Valaki találkozott már ilyennel?
Annyi kiegészítés, hogy szólnak a hátsó hangfalak is de nagyon halkan valamiért. Ez a fő gondom.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Ezzel az új pakkal kicsit kevesebb mélyet produkál alap helyzetben...
-
Krisz1000
tag
Sziasztok, azt hiszem itt lesznek képben levő emberek. audigy 2 ZS-em van.
Igaz e, hogy a hátul levő digital out csak 2.0-át nyom és 5.1-et nem tud?
valamint tkb milyen szabvány lenne ez a digital out? elektromos spdif? mert eddig úgy tudtam, az spdif az optikai.
5.1 cuccot hajtanék meg vele, az analog jackeket másra használom.
választ előre is köszi!
-
F_Zolee
veterán
Na most megint elment a hátsó hangszóró... Tegnap este még filmet néztünk, mára meg már nem jó.
-
iMaverick
addikt
válasz F_Zolee #3155 üzenetére
Szerintem valamelyik szoftver állítgatja neked el a hangot. Én is szívtam egy időben a Win7 alatti Au2-es üzemeltetéssel. Most mindkét gépen jól működik.
Mondjuk a filmnézős gépre eleve nem is teszek fel semmit ami átállítgatná az ilyen irányú beállításokat! A franc akar filmezés előtt/alatt szarakodni a beállításokkal! Ha már megy a film, akkor lesz@rom, milyen a hang. Majd utána rászánom magamat. (És szentségelek közben! )
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
F_Zolee
veterán
válasz iMaverick #3156 üzenetére
Egyedül csak AC3 kodek van fent. De ha az lenne a hibás akkor már az első esetben is elvinné a hangot. Szerencsére a legutóbbi driver pack-ot ha eltávolítom és újratelepítem akkor visszajön a hangja 5.1be. De legutóbb mintha nem lett volna jó és állítgattam a hangerőn és úgy javult meg. Ebben nem vagyok biztos, majd ha megint elszaródik akkor kipróbálom előtte. Mert amúgy meg jól szuperál, jobb sokkal, mint egy alaplapi förmedvény még ilyen idősen is.
-
iMaverick
addikt
válasz F_Zolee #3157 üzenetére
Szerintem is teljesen jó az Au2, még mai szinten is. Nem is tervezem még egy darabig lecserélni őket. Pont tegnap gondoltam végig: a két Au2 a legrégebbi hardver a két gépben. A többi az évek alatt le lett cserélve...
-
iMaverick
addikt
Akkor lehet, hogy tényleg megnyekkent a karid... Régen még ajánlottam volna, hogy tedd át másik PCI slotba, hátha összeakad valamivel egy oszott IRQ-n, vagy memóriacímen. Manapság ezek már nem jellemzőek...
Amikor tavaly nyáron merengtem a kártyacserén, akkor az Asus Xonar sorozatból a legolcsóbb (DS?) egészen szimpatikus volt...
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Visszaolvasva sokaknak problémájuk akadt az audigy 2 karijukkal Windows 7 alatt.
Megosztanám én is a tapasztalataimat. Kb 2003 óta problémamentesen használom a kártyát. Windows 7 alatt is tökéletesen működött, leszámítva, hogy néha recsegett a hangom mikrofonon keresztül. ("robotic sound" effekt)Mióta 8giga ramra bővítettem végképp elnémult a mikrofonom. Nagy ritkán tudom addig buzerálni a beállításokat, hogy egyáltalán halljanak skype-on. Utánaolvastam külföldi fórumokon, és meglepődtem, mert elég sokan küszködnek ugyanilyen problémával. LINK
Az okosok szerint 4 giga memória felett lép fel ez a szoftverhiba. Egyelőre megoldás nincs.Jelenleg a daniel_k 3.8 drivert használom, de sajna a korábbi jól bevált driverek sem segítettek.
F_zolee: sztem a hátsó hangszórók némulása is ennek a hibának köszönhető. (a hátsók a mikrofonbemeneten keresztül vannak csatlakoztatva?)
Esetleg nem tudom, használja valaki a PAX PCI Audigy All-OS-Driver V2.10 drivert? Most találtam, csak sajna nem a saját gépemről írok, úgyhogy nem tudom kipróbálni.
Sajnálom, hogy ennyire nem foglalkoznak ennek a remek hangkarinak a szoftveres támogatásával...
-
F_Zolee
veterán
válasz Madn!ght #3164 üzenetére
A mikrofon bemenetre a fejhallgató mikrofonja van rákötve. Rendesen vannak a hangszórók bekötve. De mint írtam a driver újrapakolása most megoldja még a gondot. Nekem meg 4Gb ram van és nincs még vele gond. Úgy olvastam valahol, hogy már 4 gigánál is előjöhet ez a probléma amit írtál, de nekem működik jól. Egyedül a mumble szokott szétfagyni indítás után valamiért néha. Azt nem tudom, hogy esetleg ennek tudható-e be.
-
iMaverick
addikt
válasz Madn!ght #3164 üzenetére
A DanielK-s driver oldalon írja is, hogy 4GB felett problémák vannak... Csodálkoztam is, de akkor ezek szerint tényleg.
Amúgy nálam problémamentesen mennek a karik... (XP, Vista, most Win7 alatt) Annyi jön elő néha (kb. félévente), hogy valami program elállítgatja a beállításokat. Újra beállítom és megy minden tovább.
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
audigy 2 es hangkáryához lehet telepíteni thx setup consol -t? ha igen hogyan és miként
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
F_Zolee
veterán
válasz zsolt19900 #3168 üzenetére
Én nem tudok róla. Annyira nem ástam el magam a hangkártyák világában.
-
ivelegi
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám. Van egy audigy2 Zs notebook Pcmcia kártyám. Windows 7 Enterprise 32 bit-tel használom, minden kifogástalanul működik, de sehogy sem tudom a mélynyomóra átirányítani a basszust úgy, mint xp-ben lehetett. Nézegettem a creative oldalát, de semilyen információt nem találtam erről a témáról. Van valami program, amivel ezt meg lehetne oldani úgy, mint xp-ben a thx setup console-lal, vagy a speaker settingsben? A creative.com-on Win7-hez csak alap drivert, meg minden egyéb szoftvert (eax console, sound font bank manager, media source) megtaláltam, de a speaker configról sehol egy jó leírás. Google-ben is nézelődtem, de semmi...
Ha van valakinek valamilyen ötlete, kérem írja meg minél előbb!
Előre is köszönöm.
István
-
zsolt19900
őstag
válasz F_Zolee #3169 üzenetére
van hozzá? van egyáltalán ehhez a hangkártyához ilyen?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #3171 üzenetére
megoldódott
-
Csab0
csendes tag
Szép napot!
Kaptam egy kártyát ,hibátlan állapotú, tad is járt hozzá. Feltettem a drivereket, de teljesen néma. A windows (win. 7 64bit) jelzi,hogy szól a zene, de semmi hang. A Daniel K. féle drivert is kipróbáltam azzal ugyanaz a reakció. Gyakorlatilag semmi. A kártya tökéletesen működött xp alatt, másik gépben. Azóta volt egy gépcsere és ugyanez a reakciója, de azon is win 7 64bit van. Szóval nem tudom,mi lehet a baj. Mindent lát a windows tökéletesen, minden megy, csak épp hangja nincs. Köszi előre a segítséget. -
Csab0
csendes tag
Mindent átnéztem, az volt az első. Alapból le volt minden némítva, bizakodtam, de teljesen néma. Letilttottam az intetegráltat, már mindent próbáltam. Mi lehet még?
-
Csab0
csendes tag
Ezt hol tudom meglesni? Konkrétan itt mindenhol audigy van, mert az integráltat letiltottam. Minden megy, ami jelzi,hogy megy, csak épp nem ad ki semmiféle hangot. Egy reinstallom lesz, nem sokára, arra nem sok reményt látok. Mit érdemes még kipróbálni?
-
Csab0
csendes tag
TÖkéletesen ugyanez. Akkor remélem nálam is csodát hoz. Köszi a segítséget, de még jelzek, hogy hogy alakult.
-
Csab0
csendes tag
Nem jó. Sőt. Benne van a hangkártya, le van tiltva minden szépen és az integráltban sincs hang, csak a realtek dolog képes valamit kiadni. Újratettem, ugyanúgy mindent megcsináltam és semmi. Ezt tettem fel direkt először. De nem akarja az igazságot.
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Szerintetek megéri lecserélnem egy Audigy 2-t egy X-fi Xtreme gamer-re.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
-
Csab0
csendes tag
Megpróbálom. Viszont kivettem, mert integrált se szólt mellette. Utána se és a panelon,ahol kiválasztod a hangeszközt(kép fentebb) ott beléptem, eszköz letiltás, majd vissza és szólt. Ez nem ugyanazt csinálja,mint az eszközkezelős? Mert az audigyval eszközkezelőben csináltam, semmi nem történt.
-
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Feltelepítettem Win7 alá egy Audigy 2 ZS Platinumot, a Creative oldalán lévő drivert raktam fel (meg a hozzávaló dolgokat, ALchemy, Mediasource, stb.), és Winows Update által felkínáltat. Szól is szépen, ellenben nem találom a grafikus equalizert sehol nem találom. Rosszul telepítettem valamit, vagy tényleg nincs?
-
Csab0
csendes tag
Megoldódott. Csak a menet volt rossz, vagy nem tudom. Letiltottam, töröltem az integráltat, aztán be ez, és utána driver és tökéletes. Előtte is ugyanígy csináltam, sőt újra is tettem, de akkor istenért se szólalt meg, azóta viszont tökéletes.
-
redspot
tag
Hali!
Segítség kéne...
Egy Asrock Gm31-S alaplap integrált hangkártyáját használtam sokáig egy relatíve gyenge hama sztereo hangfalpárral (5.1 CH Windows® Vista™ Premium Level HD Audio (ALC662 / VIA® VT1708S Audio Codec - kamu 5.1-es ugyanis csak kék rózsasín és zöld jack van a lapon)
Nemrég vettem egy logitech Z-506-ot, majd gondoltam, hogy egy normális kártya is kéne amivel rendesen meg lehet ezt hajtani.
Tehát vettem egy használt Audigy 2 ZS-t. Driverek, programok minden fent.
Na már most. Sokkal hangosabb lett így a rendszer. Körülbelül 30%-on adja azt a hangerőt amit a realtekkel- 40%-on értem el.
1. Normális ez?
2. Audigy softwareknél lehet találni valami room correction-t? Mert ez rendkívül kéne ide...
3. A hangrendszer RMS teljesítménye 75W (ha jól értelmezem ez az amit megállás nélkül 24/7 fel tud venni, úgy, hogy semmi baja nem lesz a hangszóróknak) a csúcsteljesítmény pedig az amit ideig óráig elvisel a hangszóró, de tartós használat esetén tönkremegy tőle.
Na már most én eddig úgy értelmeztem, hogy ha maxra felnyomom mint manuálisan mind szoftveresen (tehát a windows 7-ben) a hangerőt akkor az 75W össz. Gondolom ez nem így van. A lényeg az lenne, hogy hol tudom meg hol az a hangerő ahol még elméletileg 24/7 tökéletesen kéne működnie a hangszóróknak.Még egy dolog : nagyon rezonál a mélynyomó (eddig nem tette) különösen a nem elektronikus zenéknél zavaró
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch S10 46mm, Titanium Black,Cellular, Modern pánttal! 2 év gyári gari+ 2 év Apple Care+
- Beszámítás! Apple iPhone 13 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPhone 13 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPhone 14 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest