Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
penene
őstag
válasz Dj Don Pepe #2200 üzenetére
szerintem az enyém is ezt csinálja, úgyhogy a fülemet kell beállítani
cut off kérdésemre a választ nagyon várom, mert ha rosszul tudom a dolgokat, akkor teljesen új értelmet nyer az életem!
így is...
vki meg tudná nézni nekem, hogy az EAX effect cut off frekijét lehet 100 alá tolni?? mert most nincs előttem, de tűkön ülök... Úgy emlékszem, hogy nem lehet, de passz!
egyébként van manuális cut off beállítási lehetőség azt hiszem a sima speaker beállításnál, v. vhol máshol. + a THX...
3 helyen is van.... melyik írhatja vajh felül melyiket?
azt vettem észre, máshogy szól ha manuálisan állítom be a speakereknél a 100 HZet egy 100 Hzes EAX cut offos effectre, és máshogy ha kiveszem... pedig elvileg ugyanúgy kéne szólnia, nemdebár?? de ha berakom manuálisan a 100at, akkor sokkal kevésbé szól...
akkor szól kb. ugyanúgy, ha 50re teszem....... szóval vicces
vmi szépen felülír vmit... -
penene
őstag
Köszi doksikat ott látom...:
jah, igen, Speaker settings Bass management! ott is van cut off freki, meg van a Bass Boost is, ahol van Boost, és cut off.. nekem a Bass Boost fül nem müxik...
annyi helyen lehet állítani a cut off frekvencyt, hogy már grrr... -
Raveman
tag
válasz Senki_Alfonz #2199 üzenetére
Mikor kiveszed a drivereket es a win ujraindul restart utan automatikusan fel kell ismerni a hogy uj drivert talalt ,vagyis a audigyt. Ha ez nem tortenik meg akkor az a driver nincs eltavolitva rendesen.
Enis probaltam azzal a ''driver cleaner''-el kiszedni driverokat, de haat mintmondjak csak reszben kapta ki.
Legbiztosabb modja ha a win-bol a control panel/add or remove programs-bol szeded ki. Itt kikeresel minden utalast a sound blasterra,audigyre es tuti a dolog.
Ha meg nagyon nemakar igysem szuperalni, akkor a regiszterekbol is ki kell kapni minden utalast.
start menu/run beirod hogy regedit es enter. Itt ctrl+f kombinacioval megjelenited a kereso ablakocskat es beirod a keresett dolgot es enter.
Ezek a te esetedben lehetnek sound blaster,audigy,creative
Es ha mar drivert akarsz nyomni a jobb hangok erdekeben akkor Youp-Pax 2.32[link]Ravers Nature
-
SimS
senior tag
ez a topik hogy felélénkült
te Raveman, látom mostanság te osztod az észt
nincs kedved installhoz (kx,youppax 2.31-2.32-2.33) és beállításhoz leírást csinálni az oldalhoz??
[Szerkesztve]Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
penene
őstag
cut offra vki? csak hogy jó az elképzelésem?
vagy tök rossz?? nem olvastam szakkönyvben csak logika...
(doksikon kívül személyes tudás... ha nincs nem gáz, csak ha van, lécci lécci) -
Dj Don Pepe
tag
Egyébként a cut off... ott ahol te kérdezed nem lehet 100alá menni. de máshol beirhatsz 40Hz-et is. És a cut off azért cut off, mert mondjuk ha 500Hz-re állítod be, akkor 500Hz alatti mély hangokat szépen kivágja. És a mid, meg a high-t ugy kell állítani, hogy egymásba érjenek a frekik, mert különben kivágsz spektrumokat a hangokból...
De amugy, az a baj nálad, hogy ha a thx-nél megnézed a sub level: 0dB-en van, told fel 6-ra
Akkor majd löki a basszust. Amúgy én most szenvedek a gyári driver visszatelepítésével, mert kíváncsi vagyok ott néhány dologra... de nem akarja visszatolni, mert hiba itt, hiba ott... aztán a szokásos duma, hogy nem látja a hardwaret a gép. de szól Ezt útálom a creative driverben.---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
SimS
senior tag
Raveman gyors munkája révén máris felkerült az oldalra az általa készült 'manual.exe' a megfelelő menüpontba
Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
Dj Don Pepe
tag
válasz Dj Don Pepe #2209 üzenetére
Bocsi 50Hz-ig lehet levenni a cut off frekit...
Gyári driverrel ugyan ugy szól a mélly. most ezt tesztelgettem be. De amugy eléggé kevéske jelet ad ki a kártya... de én felerősítem---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
Raveman
tag
A DRÁGOSÁGOM
Ravers Nature
-
Raveman
tag
ES A NAGY TESO
[Szerkesztve]Ravers Nature
-
Dj Don Pepe
tag
Tesztelje már be mindenki a kártyáját, hogy mit is tud az a példány ami van neki...
Az enyém ennyit tud: [link]---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
Raveman
tag
Nekem levan tesztelve. En a fulemnek hiszek nem a szamoknak.
Ravers Nature
-
SimS
senior tag
válasz Dj Don Pepe #2214 üzenetére
Hali! Én leszedtem ezt a progit, de én vagyok a hülye hozzá tuti, mert semmit nem tudtam vele kezdeni mind1, nem is érdekel - nekem az a lényeg h mindent be tudjak állítni részletesen és szóljon szépen...nem is érdekel a többi makiság
Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
penene
őstag
válasz Dj Don Pepe #2209 üzenetére
Hát köszi!! majd próbálkozom
Üdv.
Subwoofer nálam THXben -5 DBn van (nem én állítottam be)
Most felraktam 0-ra, máris sokkal jobb
no meg 50Hz es cut off
[Szerkesztve] -
penene
őstag
amőgy nemtom mi a baj a hangcuccommal, de pl most megint kipróbáltam Lil Jon throw it upot, és 6 DBn a THX, fullon a bass a hangerőszabályzón, discos beállítás (kicsit lehúzva a bassz) 50 Hz es cut off.
És azt hallom, hogy dobban, és utána az elnyúló rezgés sehol nincs lol...
odateszem a kezem a mélyládához, hogy érezzem a membránt, de nem is jön...
Emlkészem az audigy2zss driveremmel, ennél gyengébb beállítással egyszerűen a dobbanás utáni rezgéssorozat folyamatosan bizsergette a kezem..... itt meg mintha az nem is lenne, meg se mozul dobbanás utána a membrán...
De ennél feljebb már nem vehetem a cuccot, mert a dobbanásra már ki akar szakadni...
Hova tűnhetett...... Vagy mi a frász az, ami itt nincs... lehet az csak vmi zaj volt, ami itt nincs, mert ez annyira jól játssza.... furi... de spec. hiányzik
De tényleg nemtom... megpróbálom akkor még feljebb tenni a basst, de hát már ...
Akkor tolok még rá, hátha kijön... vagy a mélyládám
De tényleg, most olyan full tiszta, és dobbanás után elnyújtva zúg, de nem olyan vibrálva, hanem egyenletesen... lehet mert kicsit így jobb a minőség, és annak azt kell csinálnia, nem recsegve, ropogva... de vhogy nekem az jobban tetszett
[Szerkesztve]
Viszont azért a 10es és az 50es Cut off között is érezhető a különbség
Pedig ez T7900as, ez nem is tud annyit
[Szerkesztve] -
penene
őstag
-5 és 6 db között THXben nem hallottam nagy különbséget
de van pici.. de biztos, mert ''hallkan''hallgatom..
Viszont visszateszi 0-ra, ha bezárom, és újra megnyitom!
nem értem miért...
Bármilyen pozitív DBt állítok be, visszarakja 0ra (és érezhető is)
viszont a negatívot hagyja...
ill. rebootkor elvesznek az EAX beállításaim(effect) (legalábbis eddig)
kiexportáltam azért, ha elveszne, de ez nemtom mitől van......
[Szerkesztve] -
penene
őstag
amúgy olyan sátáni az a 10Hz, hogy már fáj a fejem
Amúgy EAX effectben 50 Hz a minimum.. akkor hiába rakom 10Hzre a THXben, ha EAXban csak 50Hznél már levágom a cumót...
bár kétségkívül én érzek különbséget, ha állítom, de elméletileg nem hallhatnék, ha jól vág, mert EAXban kivágom 50Hz alattiakat... akkor hiába rakom 10HZre THXben... de mégis hallom... -
drdani
csendes tag
sziasztok! most ac97audiom van, alaplapi, és szeretném lecserélni egy audigy2 vagy 4-re.
azt szeretném megklrdezni, hogy ezek valamelyikével éreznék-e változást hangminőségben, élehtűségben mondjuk a moszt wantíd vagy a battlefront2 játékban. vagy egyátalán.Lord forgive me the Henessey got me not knowin how to act, I'm fallin and i cant turn back...
-
Senki_Alfonz
tag
válasz Raveman #2204 üzenetére
Na megoldódott, mondjuk csak rendszer visszaállítás után volt hajlandó visszatelepülni rá az eredeti cucc, még jó hogy csak a múlt héten raktam fel a ZS szoftvert, különben fújhattam volna.
Azért kösz az infót.Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.
-
Raveman
tag
-
Raveman
tag
Ha meg veszel egy minoseges 5.1-6.1-7.1 hangfal settet, es ezt kotod be Audigy2-4 -be akkor aztan fogod csak verni a fejed , hogy miert hasznaltal eddig shites ac97-es integralt audiot.
Mindenkeppen vegyel egyet!!
A NFS MW-ben nemlesz valtozas, az csak stereo, de viszont szepen szetlehet szorni a hangzast. A Battlefront2-ben meg eldobod az eszed!
Eleg ha veszel Audigy2-t, mi majd segitunk hogyan csinalj belle 4-est
-
Raveman
tag
Mar en kezdek azzal a CUT OFF-al almodni Probalj ki valami minoseges hangforrasu zenet. Rakd felre az mp3-at egy kicsit.
Elnyujtott basszus.... hat en mikor berakom az Enigmat DTS audio formatumban, ott aztan nyulik rendesen minden. Vannak mely nyomasok, hogy itt mellettem ez a 116kilos sarok szekreny issza meg a levet.Majd ki szedi a sarokbol
De tudod mi.... keresek en neked egy kimondottan SUBra epulo hangjelet, es elkuldom mailban.
Van itt nekem par 100lemz , es valahol van SUB teszteles is.Megkeresem.
Aztan nepanaszkodj ha visszajon a vacsiRavers Nature
-
CZiUM
tag
ha valakinek van 1 eladó audigy 2-je (value vagy mi) én vevő lennék rá!
-
penene
őstag
válasz Raveman #2226 üzenetére
köszi!
Várom!
De nem arra a mail címre, amin ez a nick van, mert az nem jó (nem léptem be ideig, és elszállt).
Priviben elküldöm a mail címem!
Aludj csak, majd én álmodom!
Figyi, mivel lehetne azt megoldani ,hogy:
amint újraindítom a gépet, minden EAX beállítás elszáll.. nem csak hogy az effectek kikapcsolódnak, de el is tűnnek!
ill. a THXben visszarakja -5re a subot. De csak azt!
(újraindítás nélkül, ha +ba teszem sub DBt, akkor becsukva, kinyitva 0-ra teszi vissza).
Az CTXFIREG, CTXFIHELPER, CTHELPER vmi 3 db cuccot kivettem az indításból, lehet az felel ezért?? (nem hinném, mert mind3 a XFIvel van kapcsolatban, ezért nem értem...
Ez így nagyon nem lesz jó, ha minden újraindításnál be kell újra állítani, ráadásul THXben a subot sem jegyzi meg. (megjegyzem attól még nagyon jó a hangminőség, főleg, mivel effekt nélkül tutifix jól müxik a 10HZes mély cut off... Csak a többi nem....
Nem akarok emiatt EQt használni, no meg alapjában véve is idegesítő ez a tény.
Ti nem találkoztatok ilyennel??
főleg az érdekelne: THXnél ha + dbt adsz subnak, akkor megmarad e vagy visszarakja 0-ra... meg újraindításos...
Lehet akkor xp reinstall kell, de nem értem, mi lehet ennek az oka... Legközelebb bekapcsolom azt a 3 XFIvel kezdődő cuccot, hátha az... de hogy újraindítás nélkül +ról 0-ra visszateszi subDBt, az is nonszensz... -
Raveman
tag
A CTXFIHLP egyfajta konfiguracios segitseget nyujt a hangkartyanak. Nincs leprobalva nekem, de lehetseges hogy eppen ez segit tarolni a beallittasokat.
Ami nalam bevan kapcsolva az MSCONFIGban, azok a kovetkezok a hangartyaval kapcsolatban SBDrvDet , CTXFIHLP , MtdAcq , CTCMSGo
Az utolso a gyormenu megjeleniteseert felelos. Mindenesetre erdemes megprobalnod ezeket mindet bekapcsolnod, es meglatod valtozik e valami. En nagyon valoszinunek tartom hogy ezek kozul az egyik felelos a beallitasok megtartasaert. Mindenesetre kene lennie egy creative-os cinfignak valahol ahol tarolja a beallitasokat. Ezt tartanam logikusnak, de kitudja hogyan kezeli. Lehet van es a fentiek kozul inditsa valamelyik.
A SUBteszteket elkuldom mailban, mert a serverem nem fut mindig ,csak ha eppen globalis letolteseket vegzekRavers Nature
-
bigdigit
addikt
helo
csak úgy röpködnek itt a dolgok.sajnos igen bőven.
ha valaki összefoglalná mit is tehetnék az audigy 2-vel hogy jobb legyen(audigy 4)megköszönném.
kicsit sok itt az infó és már belefájdult a fejem
nekem néha elfelejti például a gyári drivert és induláskor a xp újra akarja telepíteni.
ezenkívűl ha nem tiltok le 2 bemenetet időnként el kezd pattogni
platinium verza.
köszi -
penene
őstag
válasz Raveman #2230 üzenetére
igen, igen, biztosan!
Első dolgom lesz, hogy bekapcsolom mindet
De pl. CTCMSGo-t fel se telepítettem a drivereknél Szal nemtom mit akar indítani, de a listában bennevan
egész biztosan ezek közül valamelyik lesz a ludas.
Emlékszem Nvidianal is kikapcsoltam a szolgáltatások közül az nvidia display systemet, és vagy vmi hasonló, hogy minek nekem, így is müxik, aztán rájöttem, hogy pl a refresh lock is hozzá tartozott, szal kell
Remélem hogy itt lesznek ezek a dolgok, de szinte 100%...
köcce!
pl. MtdAcq-t nem is találtam volna meg, ha nem mondod... de vagy 100 ilyen progi van, ami nincs bepipálva... egy csomót bennehagyott a gép régebbről is... -
Raveman
tag
válasz bigdigit #2231 üzenetére
Ha jolertem Audigy2-ed van es szeretned kicsit tuningolni a dolgot.
Szoval az info tomoren: Letezik egy jo kis driver az Audigyk-hez ami feljavitja a kartya hangtulajdonsagait Audigy4-re. A driver neve Youp-Pax 2.32 amit itt letolthetsz SIMS oldalarol [link] Tovabba talalsz az oldalon egy teljes leirast az installaciohoz, hogy ne legyenek gondok.
A driver sikeres installacioja utan mar az Audigy4 hangtulajdonsagait elvezheted. Meg idaig senkit sem ert csalodas.
Fontos!! Mielott felrakod a Youp-Pax driveret, nefeledd uninstallalni a regi driverokat!!Legtisztabb ha kiszeded az egesz creative-os installaciot a gepedbol.
Sok sikert
Ha kerdesed van csak kerdezz.
-
SimS
senior tag
válasz bigdigit #2234 üzenetére
Uninstall és ha még marad szemét akkor drivercleaner... nem kell kikapni a kareszt
dehogy sípítoznak a gémek - sőt, ugyanúgy audigy2 nek fogják látni csak te fogod jobban hallani a dolgokat
májne oldal iz használható a dónloadhozYour journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
Whaskes
senior tag
hali all! Egy audigy2 ZS t érdemes lecserélni egy Audigy4 OEM re? Ingyé volna a csere...
|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?
-
SimS
senior tag
válasz Whaskes #2242 üzenetére
Hi a 2ZS vel milyen cuccok vannak, ha csak doboz + cd akkor megéri egy doboztalan + cd s 4 re...
mondjuk mind1 mert az oldalamon levő driverrel ugyanúgyszól mind2
amőgy ingyenért kajakmegéri - azért is mert 'hivatalos' driverek = a mi modolt drivereinkYour journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
-
SimS
senior tag
válasz Whaskes #2244 üzenetére
akkor meg mind1... sztem ha akarod lecseréled - mind1, mivel driverrel van úgyis butítva - max gyárilag kapod ua mint mint moddolt driverrel
lecserélheted ha gondolod - ennyiért (no cash) megériYour journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
pinnacle
nagyúr
A kX Driverben ''mire jó'' az Aureal AD Engine?Érdemes telepíteni?Köszi!
-
SimS
senior tag
Az oldalra felkerül (csupán a hangzás teszteléséért) a következő:
[DTS] Jean-Michel Jarre - Geometry of LoveYour journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
SimS
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch S10 46mm, Titanium Black,Cellular, Modern pánttal! 2 év gyári gari+ 2 év Apple Care+
- Beszámítás! Apple iPhone 13 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPhone 13 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPhone 14 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest