- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Jó kérdés, engem is foglalkoztat, mert szemezek az eddig egyetlen 11"os asus netbookal amit ilyennel szerelnek. Egy biztos, youtube megakassza. Már a "szabvány" atom is épp csak elmegy. Amit én néztem netbook, abban gma500 van. Remélem nem esélytelen hogy adobe megírja hozzá a gyorsítást mint nvidiához.
Más, jelentősebb különbség nincs szerintem. Aki atomot használ, tudja hogy tovább kell várni, mert lassabb. Itt még egy picit tovább kell.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nem tudom, nem láttam. Én 1.33ghz-re gondoltam hogy olyannal szerelik. De szerintem nekem ez elég lesz...vagy ha lehet még downclockolni, talán kevesebb is.
mod:meg nekem ez még távoli terv. karácsony környékére esetleg. Addig úgyis másik netbook lesz a most wanted nálam
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz marcias #2050 üzenetére
Próbáld ki hogy az Eszközkezelőben a Hálózati kártya tulajdonságainál letiltod az energiagazdálkodás részen (ez az egyik fülön van, sajna nem tudom fejből) hogy a Windows lekapcsolja az eszközt energia spórolás céljából. Talán a BIOS -ban is van erre opció a Power Management részen, azt is érdemes megnézni. Legalább is ha Windows -t és XP -t használsz, én most Win7 alól nem tudnám megmondni pontosan hol is van ez, egyébként is csak összefutottam vele már párszor.
[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
Sziasztok.
Kérdeznék, hátha vannak tapasztaltabbak mint én.
Úgy néz ki, talán sikerül beszereznem egy Intel D945GSEJT lapot. Az alapvető terv az volt, hogy egy letöltögetős, videomegosztós gépem legyen, a lehető legkisebb fogyasztással, de megfelelő teljesítménnyel.
Viszont közben elkezdtem tanakodni azon, hogy nem lenne-e elég ez a cucc netmegosztásra is az előbbiek mellett, s akkor szépen lelőhetném a D-Link 655-ös routeremet, azt úgyis rendszeresen leakasztom torrent / emule kapcsolatokkal.
Szépen belemenne egy miniPCI express kártya, esetleg még egy PCI hálókártya, hogy vezetékes kapcsolatom is legyen, aztán netmegosztás. A kérdés viszont az lenne, hogy ehhez milyen oprendszert érdemes alápakolni, azaz mi lehet az, ami támogatja ezen funkciókat (és persze a hw-t is), lehet töltögetésre meg alapvető NAS-szerű funkciókra használni és nem lesz baromi lassú a gép alatta.
Köszönöm előre is, ha bárki tud javasolni valamit. -
Alex91
félisten
válasz BigBear #2057 üzenetére
Linux?
Mondjuk ha csak NAS-ra kellene, akkor FreeNAS. De ennek router funkcioja azt hiszem alapban nincsenek. De NAS-ra eleg jo, es konnyen konfigolhato, beallithato.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz BigBear #2060 üzenetére
Ha szerver, akkor grafikat el lehet felejteni . Es valoszinuleg neked kell kikonfigolnod. De hatha valaki jon, aki jaratosabb router epitesben.
Vagyis tudok direkt ilyenre cuccot. (Mondjuk IPCop.) De ez meg NAS-ra nem jo...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
őstag
válasz BigBear #2057 üzenetére
Sajnos még nem készült el a routeing + nas instant software egyben. Pedig a m0n0wall és freenas összehozható lenne, ha már az alapjuk egy és ugyanaz
Addig vagy elkezdesz linuxozni és te hozod őket össze, vagy valamelyiket válaszod pl. Meg ha te is sejtezni akarsz, te se tudsz itthoni boltot?mod: ami van a silentpcreview oldalon olyasmit szeretnék én is. de se a lap se a ház nincs itthon
[ Szerkesztve ]
-
Trava
tag
válasz BigBear #2060 üzenetére
Sokat kipróbáltam én is, linuxok szinte mind parancssorosak, így ezek nekem nem jöttek be, freenas nagyon jó, de a konfigurálása nehéz, viszont utána jól megy, sajnos ha valamit telepíteni akarsz rá akkor szintén parancssor, ezért repült.
Aztán jött a Windows Home Server, ami igazából a win server 2003-ra épül.
A microsoft oldaláról letölthető 30 ill 120 napos próbaverzió.(A kipróbálás után én megvettem.)
A lényeg, majdnem Win Xp, így szinte minden windows program feltelepíthető rá, minden hardverhez van driver, grafikus felület.
Feltettem rá a TV-m programját, utorrent , ftp progi, netet is megosztja mint az xp.
Távoli asztallal könnyen elérhető, konfigurálható.a netes változatok nem működnek 30-nál tovább
[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
Köszönöm szépen, eddig bevallom ez a legszimpatikusabb.
Én is nézegettem, de nem tudom, mennyire válik majd be a Home Server. Mindenesetre egy próbát megér.Mindenesetre köszönöm az eddigi hozzászólásokat is, de azt hiszem, a linux, főleg ha parancssoros a dolog, nem nekem való... elszoktam én már a régi dolgoktól (pedig C16 volt az első itthoni gép, majd utána 486-os + jó öreg DOS). De kényelmes (lusta) lettem.
-
őstag
-
szabi__memo
nagyúr
Netmegosztást lehet úgy mintha a gépe egy wifi-s router lenne? Azaz routert megspórolva gépbe be a vezetékes net és azt szétszórni??? Lehet ilyet vmilyen wifis kártyával??
-
DarkByte
addikt
válasz szabi__memo #2071 üzenetére
Lehet persze. Adhoc hálózatot kell csinálni a WiFi -vel amihez a többi eszköz tud csatlakozni, majd vagy a Windows Internet sharing lehetőségével megosztod a netet (vagy varázslóval vagy kézzel belövöd az IP címeket megfelelően) vagy Linux alatt van masquerade lehetőség amivel simán áthidalod a net kapcsolatodat és a WiFi -t. Linux alatt még szükség lehet egy proxy DNS szerverre is, legalább is a mobil netet máshogyan én nem tudtam megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
SoftAP: nekem ebből az jön le hogy ez is szoftveresen úton oldja meg a dolgot; fel kell rakni valami drivert vagy programot ami ül a háttérben. Akkor már inkább belövöm kézzel, ha saját AP -t akarok abban úgy is pont az a lényeg hogy tetszőlegesen beállítható az igényeimnek megfelelően.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Úgy néz ki megjött az Intel D945GSEJT lapom, de a táp vásárlásával gondban vagyok, megköszönném ha tudnátok segíteni!
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
DarkByte
addikt
Ez az adapter szerintem jócskán túllő a célon ha csak egy noti vinyóval szeretné használni, a fenti leírásban az szerepel hogy 12V mellett képesnek kell lennie az adapternek elviselni 5A terhelést, legalább is ez javasolt. Én Kecskeméten vettem - igaz nem egy márkásnak tűnő - adaptert, 12V/6A -es, azt hiszem 6500ft volt. Igaz az én gépemnek csak 3A kell, főleg hogy csak Flash drive -ról tölt be, max. a 3G modem ami még dob 0.5A körül. Persze nem árt ha egy kicsit többet tud a táp, kevésbé izzad ha nonstop menni fog, élettartam szempontjából nem árt a tartalék. Érdemes univerzálisat venni amelyhez jár mindenféle DC dugó fej, hogy biztosan passzoljon a gépbe. Amire még érdemes figyelni az a polaritás, ezeket megint csak lehet variálni általában és a lap nem fog örülni a fordítottnak
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
"...valami ilyesmi nem jo?"
Jó lenne, csak elég lenne fele ekkora teljesítményű, mondjuk fele ekkora áron.(#2078) DarkByte!
"...ha csak egy noti vinyóval szeretné használni..."
3,5" HDD lesz, de így is bőven elég lenne egy 60W-os darab, az is túl lenne méretezve."Amire még érdemes figyelni az a polaritás, ezeket megint csak lehet variálni általában és a lap nem fog örülni a fordítottnak"
Ezt kifejtenéd bővebben, nem igazán értem...illetve honnan tudom meg milyen kell a lapnak és milyen a tápé?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
nyunyu
félisten
válasz DarkByte #2078 üzenetére
Amire még érdemes figyelni az a polaritás, ezeket megint csak lehet variálni általában és a lap nem fog örülni a fordítottnak
Erintesvedelem is van am a vilagon.
Epeszu tapgyarto nem rakja kivulre a +12V-t, mert meg veletlenul hozzaerinted valami foldelt femfelulethez, aztan tonkrevagja a tapot.
Minuszt nyugodtan rakhatod kivulre, abba nem hal bele.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
canniball
nagyúr
"bar watt-ot nem irnak."
Gondolom 60W-os (12Vx5A), csak a csatlakozója nem jó: 2,1mm-s, nekem pedig 2,5mm-s kell."szerintem ez kell neked"
Régebben jártam már ezen az oldalon, de most eszembe nem jutott volna ilyen helyen keresni... Jónak tűnik, csak valami hozzáértő erősítse meg.Illetve két dolog:
1. a csatlakozó 2,5mm-s belső mérete szoros összefüggésben van-e a külső 5,5mm-s mértettel (ti. ilyen kéne), avagy attól hogy belül 2,5mm kívül lehet 5,5mm-től eltérő?
2. a polaritás; a manual szerint: "The rear 12 VDC jack accepts plugs with an inner diameter (ID) of 2.5 mm and an outer diameter (OD) of 5.5 mm, where the inner contact is 12 V and the shell is GND." - jól értem hogy olyan csatit kell keresnem, amelynek a belső érintkezője a 12V (gondolom a +) a külső pedig a föld (gondolom a -)?[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
-
tupacamaru
veterán
válasz canniball #2076 üzenetére
Ha van módod egy rövid összefoglalót írhatnál a tapasztalataidról az alaplappal kapcsolatban. Leginkáb engem a fogyasztási adatok érdekelnének a legjobban.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
canniball
nagyúr
válasz tupacamaru #2090 üzenetére
Az enyém még a boltban pihen, így sokmindent nem tudok róla írni , de pl. itt olvashatsz a fogyasztásról is.
Mod. Egyvalamit mégis tudok: idegtépő ez a tápmizéria...nyunyu!
Pü.[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
válasz canniball #2095 üzenetére
A belső méret változhat attól hogy a külső 5,5. Van 2,1 mm-es belsővel is 5,5-ös.
Majd ha nekem egyszer ilyen lapom lesz, akkor jó lesz 3k-ért is tápegység hozzá. [link]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
canniball
nagyúr
válasz tupacamaru #2096 üzenetére
A belső méret meg van adva (2,5mm), a külső volt kérdéses.
-
DarkByte
addikt
válasz duffbeer #2094 üzenetére
Nem, de guga -nál már olvastam a fordítva bedugott ATX dugó történetét. Valószínűleg itt is felhasználna a füst mint pápaválasztáskor Egyébként is csak elővigyázatosságból mondtam, nem kell egyből rosszra gondolni. Nekem is van egyébként otthon egy DC-DC adapteres vékony kliensem amihez saját magam vettem a tápot, mert a tulajnak nem volt hozzá.
tupacamaru: jéé, ez az alaplap ott pont ugyanolyan mint ami nekem is van a vékony kliensben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest