- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honkydoo
őstag
válasz Laca 012 #2592 üzenetére
Ubuntuhoz, mint gondolom minden linux-hoz le lehet tölteni DHCP servert, szerintem rajta is van a telepítő cd-n, úgyhogy még letölteni sem kell, csak ki kell választani a telepítési listából.
A routolást is biztos be lehet állítani valahogy, azzal még nem nagyon foglalkoztam.
De lehet hogy ismerek olyat aki már foglalkozott vele."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
neverless
tag
válasz canniball #2600 üzenetére
"Ha nem ATX táppal és 3,5" HDD-vel tervezed használni szvsz nálad sem lesz sokkal több."
ömm... Táppal kapcsolatban sajnos még nincs elképzelésem. csak alternatíváim vannak:
-külső adapter + pico PSU : ^˘°]^˘˛]DRÁGA szóval inkább nem..... 19k + 10-16k =29k-35k
-rendes NAGY ATX-es sokszázwattos csillogó villogó kávétisfőző márkás moduláris táp (ez azért lenne jó, mert univerzális, nem célzottan ehhez a géphez jó csak, csak sajnos nagy, és venti is van benne, bár vannak csudijó halkventis darabok.
-esetleg ilyesmi, de ennek még nem jártam utána.3.5-es "green" vinyót tennék hozzá, wd, vagy samsung. tuddtommal a normál 3.5 es vinyó a 2.5esnek a 3 szorosát eszi, a green max 2 szeresét, persze a számokat befolyásolja a tányérok száma is.
Az ATX táppal ilyen szempontból mi is a baj......? meg ha nem ATX, akkor te milyenre gondoltál ?
-
Laca 012
őstag
válasz neverless #2598 üzenetére
Igen onnan jól ismerhetsz..
Üdv itt az ATOM birodalmában.
Remélem leszünk elegen, hogy összehozzunk egy hasonlóan sikeres project-et mint a WL500gP-s..
Itt véleményem szerint a hardveres buherálásra max a dobozolás-kijelző...stb ügyben lesz szükséges, de remélem szoftveresen is boldogulunk! -
Laca 012
őstag
PClandnál és eBoltban is felment a GSEJT ára!!! 1500Ft-al!!! De jó, hogy a hét elején megvettem 24.125Ft-ért!!
-
canniball
nagyúr
válasz #95904256 #2601 üzenetére
No de ha végül ugyanannyira jönne ki mindkettő akkor gondolom csak azt választanád amelyik többet tud.
(#2605) neverless!
"...csak alternatíváim vannak...esetleg ilyesmi"
Egyértelműen ez tűnik a legjobb ár/érték arányúnak. Ha megfelelőt választasz egy picoPSU árában/annál picit olcsóbban kapsz egy (ventimentes ) picoPSU szerű tápot (mint amilyen pl. a Modecom Feel 202-mben van) és egy házat is.
(Azért megjegyezném hogy picoPSU-t is ki lehet hozni olcsóbban mint ahogy írtad, és léteznek fanless ATX tápok is, de fentiek tükrében ez oly mindegy...)"...a normál 3.5 es vinyó a 2.5esnek a 3 szorosát eszi..."
Ha jól tévedek a 2,5" példányok max. fogyasztása 2,5W körül alakul, míg a 3,5"-osoké 10W magasságában. Persze pontos összehasonlítást csak pontos típusok esetén lehetne tenni."Az ATX táppal ilyen szempontból mi is a baj......?"
Sok W megy el a nagyvilágba feleslegesen. Persze ez a "sok" relatív, de jelen esetben százalékosan már szvsz nem mindegy.(#2615) Laca 012!
Csak azt nem tudom mire föl...?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Laca 012
őstag
Nézegetem ezt a GSEJT lapot, van rajta egy jópár csati ami a leírásban is, és a hozzá adott matricán is csak "reserved" feliratot kapott.. A lapot jobban megnézve: LVDS LCD PANEL, INV POWER...stb feliratok vannak..Ide valami notikijelzőt lehetne ráakasztani??
[ Szerkesztve ]
-
Laca 012
őstag
válasz canniball #2622 üzenetére
megtaláltam: http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/d945gsejt/sb/CS-030675.htm
Ez beszarás!!!
Fogyasztás ide-oda, egy érintős (vagy sima) 5-6"-os kijelző azért már ott lenne a Top-on.
Mondom, hogy ez van az Asus D200-ban is![ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
Biztos lehet aktiválni, mert OEM felhasználók számára van "fenntartva", akik a system integrator-al piszkkálhatják a lapot. Lásd: Intel® Integrator Assistant.
Ezzel a progival lehet módosítani pl a BIOS splash screent mondjuk DBob-PC Kft-re.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz duffbeer #2631 üzenetére
Hogy ez a toolkit mit tud, pontosan nem tudom.
Azt én is tudtam hogy splash screen cserélhető vele, biosban letilthatóak (eltüntethetőek) dolgok, illetve egyéb bios szintű mókák.
De ha oem gyártó vagy, akkor szerintem külön biost kapsz inteltől benne a jópár reserved dolog engedélyezésével.
-
quby
őstag
Ez is egy csini ház. asszonygya 44€-ért itt van a vadkeleten...
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
duffbeer
őstag
Pofás házikó, de elírtad, mert csak 30 euro. 41$.
Nekem ezek a home server házak tetszenek nagyon. Persze árat ne nézzétek.[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Laca 012
őstag
Elsőnek pont ilyesmire gondoltam, de majd még kiderül.. Alternatíva van bőven.
Az intel assistant-al egyébként tényleg lehet a biost minimálisan módosítani (kezdőkép, bizonyos funkciók letiltása...stb), de az LCD vezérlőt csak egy másik bios fogja életre kelteni..
Láttam egy.két cég csinál ebből a lapból vízhatlan ipari pc-ket touchscreen-nel, azokban olyan bios van ami nekem kell, remélem meg tudom szerezni valahonnan..Egyébként feltettem egy ubuntu server 9.10 et, és a telepítés végén lepődtem meg, hogy nincs grafikus felület... Aztán először rajta pötyögtem, majd beléptem ssh-n, és ugyanúgy működik, mint a routerem, úgyhogy elvileg nagyon jó lesz!! Bár az igaz, hogy első bökkenőnek a wifi kártya nem csatlakozik, de sztem csak valami beállítás lesz..
(sosem csatlakoztam még wifire linux parancssorból.. ) -
gabx76
őstag
Lassan kész a kis Atom-om "új" lakása. (Eredetileg ilyesmi volt)
Még 1-2 apróság és bekerülhet jól megérdemelt helyére az erősítő fölé. -
zoltanz
nagyúr
Ez nekem is tetszik Zotac Ion ITX-C-E Atom n330 (2 magos) passzív hűtés 16*PCI-E Wi-Fi. 667/800MHz RAM; Gigabit LAN; VGA, DVI-I & HDMI graphics outputs; S/PDIF (optical and coaxial); 3x SATA 3Gbps, eSATA; 10x USB 2.0 (inc 4 internal) kiegészítőkkel mindössze 36 000 Ft-ért nem sok.
-
nyunyu
félisten
válasz canniball #2646 üzenetére
Ja, elsore jopofa jatekszer, csak szerintem a 8.4" tapikepernyoje hasznalhatatlanul kicsi.
Minden bajom volt tole, teljesen at kellett szabnom a megszokott felhasznaloi feluletunket, mire megnyomhato meretu gombokat kaptam
Ha valaki ilyesmi megoldason tori a fejet, szerintem ne hasznaljon 12"-nal kisebbet.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz canniball #2648 üzenetére
Na igen, tapikepernyo nem arra valo, hogy az ember orakon at hadonasszon rajta, hanem arra, hogy meggyorsitsa az adatbevitelt/sok opcio kozul valasztast.
Multkor minden bajom volt, amikor kollegaknak azonnal kellett a fejlesztoi gepemen levo legfrissebb szoftververzio+hozza ures adatbazis, elotte le kellett volna a gepemen zarni 110 nyitott asztalt, hogy napzarassal kinullazzam a napi forgalmi adatokat.
Magneskartya lehuz, tapikepernyon 3 gomb, megint magneskartya, megint 3 tapi...
Negyvenedik kor utan mar szabalyosan leszakadt a jobb karom.Aztan belefutottam egy bugba, igy megiscsak kenytelen voltam adatbazis szerkesztessel megszabadulni a tobbi lenemzart asztaltol.
Utana anyaztam, hogy miert nem ezzel kezdtem, akkor nem rokkantam volna le.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Laca 012
őstag
"Lassan kész a kis Atom-om "új" lakása. " ...
Nálam is..
Ugyanis cannibal topictársunk éleslátásának jóvoltából sikerült egy apróhirdetésre bukkanni és megvenni egy céljaimnak és igényeimnek megfelelő házikót.
Ezúton is köszönöm a segítségét!
Szóval a házikó egy hibás mediacenter-ből lesz .
Méretei: Szé/Ma/Mé 195x230x270
Íme:Úgy érzem ez a ház ha nem is Touchscreen-nel, de megfelelő lesz a GSEJT-nek, és az LCD-t is rá tudom kötni, mert elvileg LVDS kompatibilis 800x480-as szabvány felbontású.
Igaz mélységében 6-7cm-rel hosszabb a doboz mint muszáj lenne (az LCD mögött 24cm van a hátlapig), de ezért szerintem nem esek neki a lemezollóval.
Legalább körbe járhatja a levegő.. Épp az a maximum méret, amit még elviselek az LCD érdekében!
Még az is lehet hogy egy zselés akku is kerül bele szünetmentes gyanánt.. végülis elférne..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest