Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz DarkByte #2150 üzenetére
"...nagyon örülnék egy színes-szagos logout írásnak"
Az eddigi egyetlen logoutos írásom jól reprezentálja mennyire vagyok szószátyár."Illetve lehet hogy majd megkérnélek hogy próbálj ki egyesmást rajta..."
Csak jussak el végre oda hogy kész van..."...Windows -t feltételeznek."
Ha minden úgy alakul ahogy tervezem Win Server 2003 lesz rajta."...in Trust i don't trust."
A másik sem hangzik sokkal bíztatóbban... Én is szívesebben vennék pl. FSP-t, de Magyarországon élünk...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
DarkByte
addikt
válasz canniball #2151 üzenetére
Win2003 teljesen okés lesz; arra lennék kíváncsi hogy egy webrádió üzemeltetésére mennyire tudná megállni a helyét ez az Atom proci a saját beállításaimmal. Azt tudom hogy a foobar2000+Continuator+Resampler+Stereo Tool+edCast (AAC+ kódoló) kombó alatt a 3Ghz -es Prescott -om már nem bírta a tempót, egy E2200 -as Pentium Dual Core -nak ugyanez már nem volt nagy szám, max. 50% -ra lengett ki a CPU használat.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz DarkByte #2152 üzenetére
"...a 3Ghz -es Prescott -om már nem bírta a tempót..."
Ha a 3GHz/800MHz/1MB (ha jól tévedek) nem bírta, gondolod az 1,6GHz/533MHz/512KB majd viszi? Tudom újabb technológia, de akkor is kétkedve fogadom a feltételezést...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
Igen: Media-Tech, Trust. A csatlakozót ugyan sajna nem írják, de ennyi között csak akad 2,5mm-s is...
Mod. Szívesebben vettem volna nem univerzálisat, de feladtam a keresgélést.
Közben megvilágosodtam: a füles csatija is 2,5mm, belepróbáltam a már megvásárolt tápba de az sem ment bele, úgyhogy tuti elírás lesz és ez 2,1mm-s.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
duffbeer
őstag
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Megvettem az új tápot, megtörtént a telepítés. A lap+1GB RAM+3,5" HDD+ODD (utóbbi "nyugalmi állapotban"): ~18W.
-
tupacamaru
veterán
válasz canniball #2158 üzenetére
Jó eredmény és még lehet csökkenteni is egy 2,5"-os vinyóval. Az én kis letöltő gépem is ennyit fogyaszt persze sokkal kisebb a teljesítménye, de amire kell arra pont elég. Mindenesetre legalább már van egy olyan deszka amire szivesen lecserélném.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
canniball
nagyúr
válasz BigBear #2159 üzenetére
A Trustot vettem meg. Teljesítmény szempontjából egyébként a másik is bőven elég lenne, a telepítés során egyszer ugrott fel picivel 40W fölé, egyéként harmincegynehágy W körül volt.
Neked megjött már?(#2160) tupacamaru!
"...lehet csökkenteni is egy 2,5"-os vinyóval."
Erősen gondolkodom rajta a fizikai paraméterek és a könnyebb hűthetőség miatt, de egyrészt most ez volt itthon, másrészt a piszkos anyagiak..."Az én kis letöltő gépem..."
Bővebben? Nem látom az adatlapodon.
"...de amire kell arra pont elég."
Akkor szvsz felesleges pénzkidobás lenne a csere.Mod. Egyébként ugye passzív a lap, de kellően melegek a bordák rajta...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz canniball #2162 üzenetére
"a telepítés során egyszer ugrott fel picivel 40W fölé, egyéként harmincegynehágy W körül volt"
Ez szomorú. Én egy 24w-os tápról gondoltam használni. Mondjuk nekem nem lesz benne hdd meg odd. Viszont a 18 és 40w közti különbség hatalmas. Nem amit egy hdd és egy odd megeszik.
-
canniball
nagyúr
"Viszont a 18 és 40w közti különbség hatalmas. Nem amit egy hdd és egy odd megeszik."
Mint írtam általában 3xW volt. Egyébként amikor az ODD pörgette a lemezt csak az +8W volt. Szvsz: ha a ~20W-nyi különbségből levonunk 8W-t az ODD-nek és 8W-ot a HDD-nek (~2W üresjáratnál/~10W pörgetve értékekkel számolva), akkor marad ~4W a lapnak.(#2164) duffbeer!
Voltcraft Energy Monitor 3000-rel.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
BigBear
senior tag
Igen, őszintén szólva itthon van péntek óta minden, csak időm nem volt összerakni. Majd holnap remélem... ma már nem akarok nekiállni.
Milyen házba pakoltad a cuccot?Nekem van egy Spire SPM210B (Power Cube) házam, abba rakom majd. (Ezt a típust amúgy gyak. ugyanezzel a belsővel vagy ezer néven láttam már.)
Valamikor vettem egy kis laphoz, de nem használtam. Remélem jó lesz neki. Egy baja van, az egész van vagy 0,3-0,4 mm-es lemezből. Nem alu, de az egész ház nem nyom 1 kilót. El lehet képzelni azt a lemezvastagságot... No mindegy, majd alakítok vele valamit. Egyébként tök pofátlanság, hogy ezek a kis házak baromi drágák. Minél kevesebb anyag megy bele, annál drágább. Pusztuljanak a gyártók .2db 1,5T-s WD Green winyót tervezek belepakolni, meg Windows Home Server vagy valami hasonló megy rá. Letöltés, NAS, esetleg még 1 hálókártyával (meg ha sikerül szereznem miniPCI Express kártyát a vezetéknélküli kapcsolathoz, valami netmegosztás féle (router helyett esetleg, de ez még majd kiderül) a terv.
-
tupacamaru
veterán
Már linkeltem az én kis letöltőgépemet. Természetesen nem ebben a házban volt. Így nézett ki eredetiben. Nekem az 533-as VIA procis van, 256 MB RAM-mal, 120 GB-os laptop vinyóval amit egy IDE-SATA konverterrel tettem a lapra. A tápegységet 2500-ért vettem és az látja el az alaplapot 12V-al, és a vinyót meg a vezérlőt 5-el. ftp-ről és torrentről letöltés közben 5-10% között mozog a CPU használat és így mértem a 18-20 Watt-ot. Ezekre tökéletes ez a kis gép, csak átmásoláskor megy a proci 100%-on. Végül is a fogyasztás miatt csináltam, mert előtte egy p2-es volt és az 40 Watt-ot benyomott meg 5x ekkora volt.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
duffbeer
őstag
válasz tupacamaru #2167 üzenetére
Derég láttam ilyet. Régen ilyenekkel dolgoztunk melóhelyemen.
-
őstag
Ez meg az én "letöltőgépem". Valami 6-7w a fogyasztása. De őt váltja majd gsejt vmikor (mikor jön a gyorsabb net), és ő visszkerül wireless apnek.
-
tupacamaru
veterán
Ismerem ezeket a rendszereket, de ugye nem egy árkategória.
-
őstag
válasz tupacamaru #2170 üzenetére
Én úgy tudom a via lapok egyáltalán nem olcsóbbak...ezért is nem tudott a via elterjedni annak ellenére hogy lassan 10 éve a kisfogyasztású, kicsi pckkel próbálkoznak. Majd jött az olcsó atom, és bumm.
mod: de hogy konkretizáljam: 22k volt a lap + 2k a ház (ezt überelje vmelyik más gyártó) + 2k a táp. Más nem is kell. wifi aphez kell még pigtail meg kártya.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz BigBear #2166 üzenetére
"Milyen házba pakoltad a cuccot?"
Kukáztam a szekrényből egyet. Mondjuk elég hülyén néz ki a 45x40-es ATX házban a 17x17-es lap, de most ez volt kéznél, majd alkalomadtán veszek neki egy testhezállóbbat.
Most látom csak: pont olyat néztem ki mint a tiéd, köszönöm hogy megosztottad ezen nevét is! Egy kis beszámolót ha kérhetnék! A lemezvastagság meg amúgy nem teljesen mindegy?(#2167) tupacamaru!
Képet valóban adtál, de az nekem nem mondott semmi.[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
Ez nem VIA-s lap. Legalábbis nem úgy ahogy te gondolod. Da ahogy leírtad tényleg nem volt drága a gépezeted. Mondjuk én 20-ból kijöttem cakk-pakk.
-
őstag
válasz tupacamaru #2176 üzenetére
Nem tudom hogyan kell elképzelni a "nem olyan" via-s lapot. Ezen az utolsó ic-ig minden via ahogy látom. Legfeljebb nem a via gyártotta le a lapot, hanem vmelyik külsős cég. De ezzel csak nő az ára, mert a via haszonnal ad túl az icken természetesen.
Ha 20ből megvolt, akkor mondjuk tényleg nem volt drága. Normális via-s cuccot ritkán kapni 30-40k alatt. -
nyunyu
félisten
Aztaqrva levittek az Epiak arait?
5000AG mar "csak" 16+fa.
P700-10L 52+faHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
P700-10L 52+fa
Vegulis, lehet nemsokkalnagyobb Z510-es Atomot is kapni 62+faert. (csak tudnam, mitol 83+fa a Z530-as tesoja?)
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
kelzsoca
félisten
Egy Zotac mini itx-es lapot, ami külső tápos (tehát alaplapra integrálva van a csati) bele lehet tenni egy fa vagy műanyag dobozba is?
Nem kell hogy fém legyen a váz? -
nyunyu
félisten
mivel földelést nem kap sehonnan.
VGA kabel is foldel, mint mar sikerult megtapasztalnom.
Eloszor csodalkoztam, miert bizserget ennyire a kulsotapos Morex haz, hiszen a 12V-nek nem ilyen a fogasa, mire leesett, hogy a monitor tapja tolhatta ra a 115V-t a kabel arnyekolasan at a haz fem vazara, mert a balf@sz villanyasz rossz helyre kototte a foldelest a konnektor szerelesekor.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
őstag
Jah igen, a vga is. Csípett is már meg elég keményen engem is
Bizsergés itt a panelben folyamatos. Rendes földelés nincs a Kádár lakóparkok többségében.
Földelés csak akkor van itt ha a radiátorra kötöm rá saruval a gépeket. De ez nem rendes földelés, és nem is illik. Most épp nincs rákötve jobbára semmi -
DarkByte
addikt
Jó kis gép ez, kár hogy b-max kifogyott belőle. Gondolkodtam rajta hogy veszek még egyet letölteni magamnak az albérletbe.
-
tupacamaru
veterán
válasz DarkByte #2187 üzenetére
Ja, tényleg az. Előtte egy TK3350-es géppel próbálkoztam de sajnos 3 nap után elkezdett rendszertelenűl fagyni. Nem hőmérséklet miatt csinálja. Lényegében teljesen ugyanaz a belseje, csak van benne egy 5V-os tápegység is. Nem tudom hogy meg lehetne-e javítani valahogy, nincs szivem kidobni és még jó lenne tarcsiba.
-
Cyrin
addikt
Kb 10e Ft-tal csökkentek az EEEbox gépek árai.
Itt volt az ideje, így már egész jó vételnek számítanak, jó vétel lehet B206-os, amiben van távirányító, vezetéknélküli bill. és egér, n-es wifi, és Xp.
Hiába olcsóbbak a többiek, még ha többet is tudnak, mire így felszereli az ember, többe kerül, és akkor az esztétikumról még nem beszéltem.
-
szabi__memo
nagyúr
Amúgy nem tudom erről ki hallott. HD képes Nokia netbook atommal.
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz szabi__memo #2190 üzenetére
208-nál csak a nagy csend van, nem is jelenik már meg.
Viszont megjelnik az EB1006 ami leváltja a 206-ost viszont a videokártya változáson túl (ATI Radeon HD 4530 lett a HD 3450 helyett) egyéb változást nem hoz (2Gb-os Vistás verzió is lesz még, az meg minek), valamint az EB1012 ami már 330-as atomot és Ion-t tartalmaz, cserébe elölről rondább, és csak vezetékes eszközök járnak hozzá.
Na és persze a megjelenési dátumról semmit nem tudunk.
Itt az EEEBox fülnél megnézheted őket.
Itt látszik a távkapcsi, nem írnak rosszat róla.
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz szabi__memo #2191 üzenetére
A Nokia külsőleg elég ütős lettt, de a beslejéről semmit nem tudunk, sztem belül semmilyen újdonság nem lesz.
-
őstag
Kell hogy legyen, mert 12 óra üzemidőt ígérnek. Hasonló kell hogy legyen mint a 1101-es eee-k belseje, ami ma még kevésbé gyakori. Csak pc/laptop hír nem értem miért a mobilos részlegen szerepelt (értem hogy nokia, de mobil != nokia), illetve kár hogy csillió-billió ft lesz az ára. Pedig ez a fajta "egyszerű de nagyszerű" design jobban bejön az asus által most erőltetett "omg its seashell" designál.
-
-
Cyrin
addikt
válasz szabi__memo #2195 üzenetére
Sztem te a 1012-re gondoltál, nem az 1006-ra.
-
shabbarulez
őstag
Árban is meg belső felépítésben is szerintem ez a netbook elég közel lesz az MSI Wind U115-höz. Ott pedig nem gond hasonló üzemidő. Véleményem szerint úgy fél év múlva jönni fog a 2. generációs Moorestown utód, akár ebből a Nokiából, akár az U115-ből ahol még hosszabb üzemidők lesznek a sokkal hatékonyabb energiakezelésnek köszönhetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest