- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Így már legalább indokolt hogy benyújtsd a főnöknek a veszélyességi fizetés-kiegészítés iránti igényedet.
(#2650) Laca 012!
"Igaz mélységében 6-7cm-rel hosszabb a doboz mint muszáj lenne..."
Annyit azért még bőven be lehet vállalni.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
nyunyu
félisten
válasz canniball #2651 üzenetére
Így már legalább indokolt hogy benyújtsd a főnöknek a veszélyességi fizetés-kiegészítés iránti igényedet.
Nem akar allandora visszavenni, csak most a penztargep projekt erejeig kellek neki reszmunkaidoben
Tobbiek persze nem tudnak vegigvinni az engedelyeztetest, mivel 4 eve en csinaltam, tobbiek csak rajtam rohogtek, mit szivok.Sebaj, ha vegre talalnek normalis allast, akkor ugy otthagynam oket, mint a sicc, oldjak meg ahogy akarjak.
Elegem van abbol is, hogy mar masfel honapja baszogatom a fejlesztoket, hogy mi a dolguk, erre hatarido utan ket nappal azonnal beszelni akarnak velem, hogy megis hogyan alljanak neki, pont amikor utaznek videkre, majdnem lekestem miattuk a buszt
Pedig elore szoltam nekik, hogy aznap nem vagyok...Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
duffbeer
őstag
Na akkor...
Már én is boldog GSEJT tulaj vagyok. Rögtön pár érdekesség:
Folyamatosan változik a szorzó 6 és 12 között. (0,8 -16 GHz között), valamit a magfeszültség 0,8 - 1,2V között. A szorzót egyébként lehet zárolni BIOSban.
Ami még nagyon tetszik, hogy a system fan controlnál be lehet állítani, hogy ki is kapcsoljon a venti, ha nincs rá szükség. Szerintem teljesen jópofa és energiatakarékos megoldás.Ezen felül, ha valaki komolyan gondolkodik az LCDben, nem kell neki új BIOS.
Letölti, a jól elrejtett Intel Integrator Toolkit-et, nem az Integrator Assistant, mert az semmire sem jó. Aztán abban be lehet nyúlni olyan beállításokba, ami egyébként a gyári BIOSban sem elérhető.
Ilyen az LVDS és a panel felbontása stb. Itt 640*480-tól 1600-1200-ig lehet állítgatni.
A progi használata elég egyszerű. Az első oldalon kiválasztod a lap típusát és a használandó BIOS verziót, amit ő boldogan letölt, majd a következő ablakon végre lehet hajtani a változtatásokat, az utolsó lapon pedig ki lehet választani, hogy milyen módon mentse a BIOS-t. Lehet csak sima BIOS image, vagy exe stb.De egy-két problémám is van, amit még nem tudtam megoldani:
Annyira még nem fontos, mert még nincs Gb switchem, de... PCről SEJT-re 22-23MB/s SEJT felől PCre viszont tökéletesen 100Mbit. CAT6 kábellel van összekötve a PC közvetlenül a SEJT-el. Lehet az a baj? (Egyébként a CAT6 kábeltől 22-23 megánál valamivel azért többet vártam)
Ezen kívül minden indításnál kidobja, hogy új hardvert talált és illesztőprogram keresés stb... Ez a hardver az elsődleges és másodlagos IDE csatorna. A legfrissebb chipset driver van telepítve, de tovább nyafog. Külön IDE drivert nem találtam.
Hozzá tartozik, hogy oprendszert egyelőre nem telepítettem újra, mert utánanéztem és ugyanazok a driverek a GCLF és a SEJT-hez. Természetesen amint lesz időm megjátszom.
-
Laca 012
őstag
válasz duffbeer #2653 üzenetére
Igen tegnap éjjel én is ráleltem erre, és már az új bios ketyeg...
Viszont megpróbáltam ideiglenesen rádugni az asus notim kijelzőjét úgy, hogy az invertert még a laptop hajtotta.(ugyanaz a csati) semmi jel nem jött ki rajta.
Próbáltam winXP alatt aktíválni, de semmi..
Mondjuk jó lenne tudni, hogy hány V-os az asus panele, mert nem mertem át JUMPEROLNI 3.3V-ról 5V-ra pláne 12V-ra.. Hátha füstöl..
Illetve a bios-ban megjelent egy "gdi frequenci " beállítás, 133 és 166MHz.. nem tudom melyik kellhet..
Ami idegesítő, hogy az új biossal induláskor nem 2 "bip" van, hanem egy idióta "bipbipbip" 3-assal kezd, aztán utánna jön a szimpla..[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
"Letölti, a jól elrejtett Intel Integrator Toolkit-et..."
Wow. Ha jól látom ez a D945GCLF-hez is jó, azzal nem próbáltad? Jó lenne ha a venti nem pörögne egyfolytában csak ha nagyon muszáj..."PCről SEJT-re 22-23MB/s SEJT felől PCre viszont tökéletesen 100Mbit."
Ezt a "tökéletesen 100Mbit"-et hogy érted? 12MB/s?"Egyébként a CAT6 kábeltől 22-23 megánál valamivel azért többet vártam"
Szvsz nem (biztos hogy) a kábellel lesz a gond. GCLF2->GSEJT nálam is 22-23MB/s, másik PC->GSEJT CAT5-tel szintén ennyi volt, aztán CAT6-tal 28MB/s lett belőle (előbbi páros maradt annyi amennyi) és lehet lehetne több is (csak elakadtam)."...minden indításnál kidobja, hogy új hardvert talált és...oprendszert egyelőre nem telepítettem újra..."
Lehet az lesz a probléma, én friss OS-t adtam neki és nem találkoztam ilyen problémával.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Laca 012
őstag
-
duffbeer
őstag
válasz Laca 012 #2658 üzenetére
A ház formája, annyira nem új keletű:
Nexus Psile -
nyunyu
félisten
-
Laca 012
őstag
Hát ennyire nem akartam szétbombázni, de elsőnek tényleg jó lenne ha egy laptopkijelzővel elindulna, hogy ha nincs kijelzés akkor ne kelljen kétfele tapogatni, úgyhogy lehet nem lesz más..
Egyébként ez a google-s keresgélés... Amit vettetem háznak, abban a kijelzőt eredetileg egy Mstar nevű cég MST720C-T-LF chip-je hajtja. Namost mivel a kijelzőn található ZC-070MG-307JA tipusra semmi találat, ezért a chiphez próbálok leírást hajtani, hogy a gyári panel segítségével kihámozzam a lábkiosztást. De sehol nem találok. A találatok 99%-a kínaiul van, és ha azokon bármi le is lenne tölthető, a kixkraxokból nem látom hova kéne klikkelni.. -
őstag
Sziasztok!
Egy NAS-t beszerzésén gondolkodom, de a "készen" kaphatók (Synology, Qnap) viszonylag borsos árúak, így házilag szeretnék egyet összeállítani és ehhez kérnék segítséget.
Szempontjaim: WHS lenne az oprendszer, 4-5 lemez kezelése, Média Fájlok megosztása, adott mappák ütemezett szinkronizációja, torrent, későbbiekben ip kamera képének rögzítése.
Melyik atomos alaplapot ajánljátok, illetve milyen pci kártyával kellene kiegészíteni amennyiben nincs rajta elegendő sata port? Normál ATX táp esetén milyen esetleges átalítót kell beszereznem.
Háznak egy egyszerű használt darabot gondoltam, még a táp kérdéses számomra.
mod.: Van még egy alternatíva, de még itthon nem találkoztam vele, ha ezeknek a beszerzésében valaki tud segíteni az is jó megoldás lehet számomra: Acer EasyStore H340, Lenovo D400Válaszaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz duffbeer #2663 üzenetére
Én azt tippelem, hogy 5V. Amilyen oldalakat eddig átfutottam, mindenhol TTL-ről írkáltak, az meg 5V.
Nekem regebbrol TTL=12V jut eszembe, de nem biztos.
Egyébként elvileg csak akkor fog megjeleníteni akármit is, ha a biosban pont azt a felbontást állítod be, amit a kijelző fizikailag tud.
Ha kisebbet allitasz be, az nem gond, altalaban a kepernyo kozepen megjelenik, viszont ha nagyobbat, akkor osszevissza csikos lesz a kep.
Legalabbis a multkori paroztassunk ipariPC alaplapot gyar szerint nem hozzavalo TFT panellel mokabol ez jott le.
(ami persze hozzavalo volt, csak elfelejtettek kozolni, hogy egy jumpert at kene dugni az LVDS csati mellett )[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
neverless
tag
Szia(sztok)
Én ma vettem meg az atomos deszkámat , üzemeltem be és teszteltem le többekközt a lan sebesség szemszögéből.
A köv felépítéssel én olyan 22 MBps lanos másolási sebességet értem el odavissza:Gigabites switch
|
|----J&W Minixatom 330-GC PCI-os gigabites hálókari
|----Haverom 1 magos 1.6 GHz-es nemtom milyen laptopja integrált gb-s hálókari
|Amúgy meg a legnagyobb átlagsebesség, amit a rendelkezésre álló eszközökkel el tudtam érni az 28,33 MBps másolási sebesség volt ugyanilyen LAN felépítésssel, csak ott az asztali core2-es gépemről másoltam haverom laptopjára.
Perpill eddig ez a legnagyobb LAN-os sebesség, amit 'otthoni felhasználásban' valaha is láttam. -
quby
őstag
Nálatok hány fokos a proci "aktív " használat után? Nálam a post végén álladóan irja hogy "Warning: CPU thermal trip" ha 30 fok ha 50. Egyébként nincs valami nagyobb borda a sejtre. helyem lenne rá, viszont nyugtalan vagyok a meleg miatt. De aktivat semmiképp!!!!!!!
amióta meghalottam ezt a jó kis csendet nem hiszem hogy lesz valaha aktív hűtésü asztalim. inkább egy P1-es[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
-
duffbeer
őstag
Egyébként időközben valami csoda folytán eladóvá vált imádott D945GCLF lapom, 1GB 800MHz-es Kingmax-al és egy PicoPSU-90-el.
A lapra 2011 aug. 25-ig van gari, a RAM-ra 2011 május 7-ig, a Pico-ra már nincs.
Ha valakit érdekel, privátban kérném. Kis ideig még nem hirdetem máshol. -
quby
őstag
válasz canniball #2669 üzenetére
.....Hol írja ezt? Én még nem találkoztam ilyen üzenettel........
bekapcs-->intel logos "velkám szkríín"-->kis kurzorvillogás-->hibaüzi--> windóz is káming....
Aztán a win nem áll le hanem a windóz leállitása feliratnál áll amig el nem fogy az áram a konnektorból. Persze tudom hogy ez már naem a lap hibája
(#2672) duffbeer
Kéne az nekem ha nem lenne nálam is gazdasági válság
[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
canniball
nagyúr
Na monitor hiányában én pont kimaradok a Win előtti szépségekből... De amíg volt rajta monitor akkor sem emlékszem hogy ilyeneket mondott volna...
Esetleg érdemes lenne egy BIOS frissítéssel megpróbálkozni, hátha elfelejti.[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Szeretnék valami homeseed-szerós, néha netezős gépet összedobni. XP futna rajta. Valaki segítene, hogy mit érdemes venni?
ODD szerintem nem kell, az XP-t talán megoldom pendriveról is, maximum rárakok egy SATA DVD-ROM-ot addig.
Ezt néztem:
Codegen mini-ITX ház kb 8k
ASROCK lap+N330 kb 18k
1GB DDR2 800 kb 5k
1TB 5400 kb 20k
Az ilyen beépített gagyi tápok mennyit érnek? Mennyit fogyaszt ez a gép?
Igazából az is jó lenne, ha nem fekvő vagy tégla alakú lenne, hanem álló.hardverapro.hu/tag/chipman
-
CHIPman
nagyúr
válasz CHIPman #2680 üzenetére
És fontos lenne, hogy alapállapotban ne legyen semmi hangja és hőtermelése.
Egyszer ment a #1 cfg éjjel, de egyrészt a hangjától, másrészt a forróságtól(amit csinált) nem tudtam aludni. Az ilyen kisebb (65-90W-os), házba szerelt tápokban van venti?hardverapro.hu/tag/chipman
-
CHIPman
nagyúr
PicoPSU-t lehet magyarhonban kapni? Én a Mercury(65W)-Codegen 300W tartományra gondoltam. A 300W-os gondolom rendes ATX táp, de a Mercury 65W-osa is?
duffbeer: Köszi, de ez elég drágácska. Akkor már ASRock+N330, és még a házban sincs feleslegesen egy tápom. De jó alternatíva, ilyen N330-cal nincsen?hardverapro.hu/tag/chipman
-
duffbeer
őstag
válasz CHIPman #2686 üzenetére
Lehet kapni itt.
Drága? Hirtelen sarkított számolás (24/7, 365 nap):
GSEJT kb 5300 Ft/év (vételár 25k)
Asrock kb 15000 Ft/év (vételár 18k)
Ezen felül a táp hatásfoka sem mindegy. Sőt...Természtesen Te RAID-ben gondolkodsz sok HDDvel, ahol nem a lap lesz a drága fogyasztásban, csak érdekességképpen leírtam.
-
CHIPman
nagyúr
válasz duffbeer #2687 üzenetére
Gondolkodik RAID-ben a radai... Nem NAS lesz, hanem seedszeró, annak meg nem hiszem, hogy kell RAID. Na meg lehet, hogy nem lesz a seedszeróságból semmi, csak a zabálós konfigomat, amit nem igazán használok ki, kéne valami csak netezősre cserélni.
Ez hogy jött ki ez a számítás? Ilyen gyorsan döglenek az ASRock lapok?
A linket köszi.
Átlagban mennyit fogyaszt egy ilyen masina 5400-as 2 tányéros HDD-vel, ODD nélkül, 1GB RAM-mal?hardverapro.hu/tag/chipman
-
duffbeer
őstag
válasz CHIPman #2688 üzenetére
Ez a számítás úgy jött, hogy kb tudjuk melyik mennyit fogyaszt és beszoroztam a kWh árakkal.
A GSEJT kb 13 wattot eszik a leírt HDDvel talán 20-at??? Nem tudom pontosan. Majd az okosabbak megírják.
Hogy érted, hogy döglenek az asrock lapok? Nem írtam ilyesmit. Azok a fogyasztás számítások. -
nyunyu
félisten
válasz duffbeer #2685 üzenetére
Felesleges is. GCLF-et hajtva a PicoPSU-m nem is melegedett.
Eleinte en is azt hittem, de azert a 2-3 eves Morex hazakban levo DCDC tapokon eloszeretettel rugyeznek a kondik az elegtelen szellozes+beallo hazventik miatt.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
adalbert1
veterán
válasz duffbeer #2693 üzenetére
Tehát akkor ezek szerint 2 HDD-vel minden egyéb barkács nélkül lehet használni a gyári kábelekkel?
Ill. ha jól veszem ki a szavatokból, akkor ilyen táppal használható a GSEJT? Ill. ilyet lehet kapni itthon is nem sokkal drágábban (ha nem muszáj nem rendelném meg)? -
Honkydoo
őstag
Van egy Asus wl500gp routerem, és már untam hogy a torrent lassítja a netezést, ezért felraktam, a routerre a tomato frimwaret.
Nagyon jó! Ajaxos a felülete, vagyis az adatok realtime frissülnek. Csinál szép grafikonokat minden csatoló sávszélességéről. (letöltés feltöltés)
Ha valamit átállítok a routerben nem kell egy percet várnom az újraindításra, mert csak az adott szolgáltatást indítja újra.És ami a legfontosabb, van benne QOS, vagyis ha amíg netezek, a torrent kapcsolatokat lekorlátozza, így a net is gyors marad, meg a torrent is megy.
Ajánlom minden kedves Asus, és Linksys felhasználónak.
WikiUi.:
Az usb támogatás, és a print server funkciók már megoldottak."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
CHIPman
nagyúr
válasz duffbeer #2693 üzenetére
És az megoldható a GSEJT lappal, hogy egyetlen házventi se legyen benn, csak a winyó hangját lehessen hallani? Szal hosszútávon 24/7-ben nem lesz baja tőle?
Mikrofonbemenet hogy oldható meg? N270 támogatja a VT-t? Memfoglalatból mennyi van rajta?
Bocsi a sok kérdésért.
szerk.: Na még egy:
Egy 3,5" 7200RPM HDD-t elbírna? Esetleg két 5400-ast?[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman
-
kingabo
őstag
válasz CHIPman #2698 üzenetére
Egy 5v-on hajtott 8cmes ventit szerintem nem hallasz meg, de mégis van egy kis légmozgás.
"N270 támogatja a VT-t? "
Atomba vt? Szép is lenne.
"Memfoglalatból mennyi van rajta?"
Google a barátod! Itt a lap hivatalos oldala. Egyébként 1 so-dim van"Mikrofonbemenet hogy oldható meg? "
Lásd a fenti linken! "Front panel microphone/headphone header" -
canniball
nagyúr
válasz CHIPman #2698 üzenetére
- Nemrég említette duffbeer kolléga hogy a hűtés beállítható úgy, hogy csak akkor kapcsolja be a ventit ha szükség van rá. Így mindenki boldog lehet.
- "Front panel microphone/headphone header"-rel.
- Egy noti memóriát bír fogadni 2GB méretig.
- Biztosan elbírná a HDD-(ke)t (különben valószínűleg írták volna valahol hogy azt ne), csak a tápot ahhoz kell igazítani.
Mod. Látom lassú vagyok...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest