- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv
Milyen Atom procis alaplapok léteznek és milyen árban, amikben van PCI Express foglalat is?
Esetleg Dual Core Atom-al ?[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Használ valaki linuxot a gépén htpc/szerver feladatokra? Rá tudnátok nézni erre?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Kobaljov
senior tag
Hát nem sok ilyen van az Intel ezirányú korlátozó politikája miatt (nem akarja, hogy az Atomok a Celeronok eladásait csökkentsék, stb.), emlékeim szerint talán az ECS-nek volt egy egymagos Atomos lapja amin volt egy PCI-E 1x csatlakozó is a szokásos PCI mellett, de ezt eddig nem nagyon láttam itthon illetve ha jól emlékszem nem is mini-ITX hanem mini-DTX formátumú volt. Ennél nagyobb (x4, x8, x16) csatlakozóval rendelkező nem nagyon van, egyet kivéve: volt hír és kép arról, hogy a Galaxy gyárt majd teljes ATX(!) méretű Atomos alaplapot PCI-E x16-al és 5 db PCI-al, ez a lap azonban csak a nagyobb számítógyártóknak volt szánva, közvetlenül nem megvásárolható. Kétmagos Atomból eddig csak az Intel deszkájáról ismertek a részletek, azon csak PCI van, de az elején írtak miatt a később megjelenőknél sem várható más. (PCI-os videokártyákból a legerősebb jelenleg talán a ATI HD 2400 Pro, de elég drága, meg melegszik is)
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Kobaljov #1103 üzenetére
Uh hát ez nem túl jó hír
PCI-os videókártyával szerintem csak a szarakodás van, vagy vannak hozzá rendesen driverek, stb.?
Én abból indulok ki, hogy HD2600XT-m van AGP-ben, elötte vett haverom HD2400Pro-t szintén AGP, mind2-en alapvetően HD film nézésre. Hogy mi ezzel mennyit szarakodtunk, mire megtaláltuk, hogy kell átírni a Catalyst-ot AGP-hez, meg hogy MPC-vel vagy VLC-vel kell lejátszani...
Ráadásul most úgytünik véletlenül felraktam valami codec cuccot, és jól el is baszta (most már csak az MPC-vel megy akadás nélkül, ráadásul csak ha nincs berakva felirat), úgyhogy rakhatom ujra a Windows-t.
A HD2600XT-m elég rendesen melegszik, ez tény.
Viszont haver gépébe nemrég lett egy HD4670-es rakva, ami ugye szépen visszaveszi az órajeleit is 2D-ben.
Egy Sapphire kártya, a kicsi gyári hűtéssel, ha rivatunerrel leállítom teljesen a ventillátort, akkor is csak 59 fokra ment fel a kártya Vista alatt;megfogva se meleg Y :Az hogy drága mit jelentene pontosan? Egyáltalán lehet kapni itthon ?
Egy haverom kérdezte, hogy venne egy kissebb 60-70cm-es LCD TV-t, DVB-T MPEG-4 tunerrel, és beépített vinyóval a felvételhez.
Mondom ilyen nem létezik.
Erre HTPC kell, szerintem monitorral + egy Digitális tuner, 7000-ért már van. Csak ugye aza kérdés mennyiből lehet ezt kihozni. Alapvetően Intel párti vagyok, de pl. egy ilyesmi alaplap megtetszett: [link] J&W JW-RS780UVD-AM2+ (128) alaplap "Integrated ATI Radeon™ HD 3200 DX10® Graphics
Onboard 128MB side-port DDR2 memory", meg van rajta DVI, HDMI, és VGA is.Csak ugye egy Atomos konfignál egy ilyen jóval többet fogyasztana, meg a passzív hűtése is nehezebb, drágább. Meg ugye árban is kicsit több: "alaplap 15, proci 10"
Tápot mit szoktatok ajánlani Atomos konfighoz? Hallottam egy ~15ezres ~88%-os hatásfokú tápról, csak kérdés megéri-e, pl. behozza-e az árát az áramszámlán.Egy szokványos (TN+Film) mondjuk 26" monitor miben lehet rosszabb mint egy LCD-TV ? fényerő? kontraszt?
Mi a francért nem megy az első OFF ?
Ilyet már csinált korábban is[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Köszönöm megnézem
Bár első sorban egy megfelelő tápot kéne találnom. Mekkora méret az, ahol a legjobb hatásfokot el lehet érni, van erre valami általános szabály, vagy ahány gyártó, annyi fajta? Erről vélemény? [link] Vagy érdemes valami megbízhatóbbat keresni? Mekkora méretben egyáltalán, teljesítményben biztos elég a ~80W is, csak nem tudom mekkorát/milyet érdemes.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Kobaljov
senior tag
Sajnos közvetlen tapasztalatom nincs a PCI-os videokártyákról, csak hétvégén nézelődtem én is, hogy PCI-ba egyáltalán mi megy bele, és akkor láttam ezt, de a Google-ben valószínűleg lehet találni tapasztalatokat (vagy pl. a newegg-en az adott termékekhez írt vásárlói vélemények). Árban a depo-n, árgépen, stb. érdemes körülnézni (nem tudom kapható-e), a neweggen pl. valaki írta, hogy annyiban volt neki a kártya mint az Atomos alaplap.
Én is gondolkodtam a kétmagos Atomon egy asztali netgéphez, de még várok vele, amíg kijön a többi gyártó deszkája is (tegnap láttam azt a korábbi hírt miszerint az Asus az Eee alaplapjaiban más chipsetet használna mint az Intel és kijön velük 2009 első negyedévében) ill. a konkurens AMD 780E-ről is több részlet lesz ismert. Remélhetőleg a januári CES-en már bemutatják ezeket, és utána már okosabbak leszünk arról, hogy mi várható.
(a HD 4670-es tényleg jó kis kártya, én is azt tervezek most venni csak nem gyári hűtésűt hanem HIS-t vagy Powercolort vagy passzívat ha addig megjelenik belőle olyan gyárilag)
mATX méretben jók az AMD 780G chipsetes lapok házimozinak, ha kisebben kell és nem annyira sürgős akkor érdemes lehet megvárni a 780E-seket ami kb. ugyanez a chipset csak némileg tovább csökkentett fogyasztás, mini-ITX méret, és ehez passzoló új, kisfogyasztású (beágyazott) egy vagy kétmagos procik, amik közül némelyik már talán passzívan is el fog menni. Atomos konfighoz képest egyébként nem biztos, hogy olyan óriási a különbség, mert a proci valóban kevesebbet eszik Inteléknél, de chipsetben meg az AMD a jobb, és csak együtt működik a kettő (csak az AMD-nek jelenleg kb. 25W-os a legkisebb procija, de az új 780E-hez használhatókat már 8-35W közé írják). Árban az Atomok is megvannak jelenleg 20K körül, úgyhogy nem olyan óriási a különbség.
Tápban gondolom külső (passzív hűtésű) 60-120W-os táp passzolna (amit én vettem a korábbi Epia-mhoz, annak nagyon melegedett a "téglája"), esetleg a pico PSU, lásd itt korábban.
-
pzske
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek 1 Atom 230 vagy 330 1 Amd Turion Mt 30, 32 -höz /mobile bár nem tudom , hogy ebből készült 1 egyátalán asztali/ képest gyengébb vagy erősebb ? A neten sehol sem találok ilyen benchet vagy tesztet.
Thx előre is
Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...
-
atesss
addikt
válasz Kobaljov #1107 üzenetére
Köszi, ennek a PCI-os VGA-nak akkor még azért utánanézek, de nem tünik túl jónak a helyzet így.
"(a HD 4670-es tényleg jó kis kártya, én is azt tervezek most venni csak nem gyári hűtésűt hanem HIS-t vagy Powercolort vagy passzívat ha addig megjelenik belőle olyan gyárilag)" Hát mondom szerintem kb. nem is érdemes extra hűtésűre költeni, 2D-ben 59 fokra melegszik fel a kártya álló ventillátorral ! Játék alatt persze feljebb megy a hangja, de az kit érdekel ?
Viszont most jutott eszembe, hogy le tudom mérni a gép fogyasztását villanyórával is, és tényleg ez az igazából mérvadó, mert ezután fizetsz.
(mondjuk ő egy adminisztrációs hiba miatt most pont nem fizet érte )
Úgyhogy ha megyek majd haveromhoz meg is nézem ezt a 4670-es gépet, mert érzésre nagyon keveset fogyaszt. Gigabyte GA-EP45-DS3 + E2140 gyári hűtéssel + 2GB Ram + Sapphire 4670 + 320GB Samsung F1 + egy 80+ -os FSP 350-60GLN táp (ami baromi halk, és csak ~7500ft volt IPON-ban, úgyhogy csak ajánlani tudom ! ).
Ti mennyire tippeltek ?"csak az AMD-nek jelenleg kb. 25W-os a legkisebb procija" Az konkrétan milyen tipus ?
Nemtudom a 2 magos AMD procik hogy állnak a HD lejátszással az Intelhez képest? Vagy ez nem is 2 magos? Akkor meg kevés lehet a HD-hez...
De a 25W nem tünik rossznak. Csak egy E2140-es szintjét minimum meg kéne ütnie, hogy pl. ilyen 13GB-os 1080p x264 HD filmeket is vigyen (pl. a Holnapután nekem így van meg). Jó persze elvileg ott van a VGA erre, de az vagy megy vagy nem, jobb lenne akkor már, ha a proci is elbírná erőből.
És ez milyen árban van, kicsivel többet fogyasztó és/vagy erősebb procik mik vannak (akár olcsóbb is lehet, mert nem annyira különlegesség? ) ? -
Kobaljov
senior tag
Átnéztem az eddig megjelent 4670-es teszteket és köszi, de maradok a nem gyári hűtésú 4670-eseknél, mert elég hangosnak találták komolyabb használat közben, ami azért nem hiányzik, és azon a plusz pár ezren nem fog múlni, mert nem egyhamar fogom lecserélni. (A hőmérsékletet egyébként érdemes külső mérővel is mérni, mert a beépített kissé csalóka, nem méri pl. a feszültségszabályozó hőmérsékletét ami rendesen be tud melegedni)
Proci kapcsán elírtam bocs, nem 25 hanem 45W a jelenlegi legkisebb, de erre a hónapra ígérték a 15-22W fogyasztásúakat. HD (amin belül persze még elég sok féle változat van a kódolástól és felbontástól függően) lejátszásos terheléshez ezek az eredmények lehet érdekesek (mennyit tud számítani a chipset).
-
Vladi
nagyúr
(#1092) duffbeer:
Klónoztam magam, így mindenütt ott vagyok.
(#1103) Kobaljov:
De ennek mi az értelme? Atomot nem az intel gyártja? Idióták. Itt lenne ez a fasza kicsi proci, lehetne belőle ultra zöld gépet csinálni, de bohóckodnak ezzel a chipsettel.
A vége az lesz, hogy az AMD jól letolja ezen a fronton az izmos gpu-s chipekre épülő lapjaival és a butított de alig fogyasztó prociaival. Meg is érdemelnék.pci-s vganak meg annyi értelme van, hogy nézed rajta a terminált. Mert a vékony sávszél miatt alig bír kinyögni magából valamit.
(#1106) harry:
Esetleg kérdezősködj egy tápos topkban. Nem irigyellek. Most vagy 4-5 topikból kell összehozni az okosságokat.il sole non sorge più ad Est!
-
duffbeer
őstag
Vazze menj el egy boltba és vedd már meg a géped!...
Az ilyen szőrszálhasogatásnak úgyis az lesz a vége, hogy mindig találsz majd mást ami jobb választás a két perccel azelőtti döntésnél, de nem veszed meg mert egy hónap múlva esetleg még olcsóbb is lesz, de akkorra ismét kijön valami új ésatöbbi ésatöbbi...
És ha esetleg majd megveszel bármit attól azt fogod elvárni, hogy tökéletes legyen minden téren és csalódni fogsz, mert olyan NINCS. -
Kobaljov
senior tag
Az Intel eléggé monopolhelyzetben van még a piacon ezen a területen, így nincs rákényszerülve arra, hogy jobb terméket adjon ki, mert az AMD még nem nagyon lépett be (persze vannak mini-ITX lapjaik, csak megfelelő proci még nincs, a Geode-k meg túl gyengék), a VIA meg túl kis szereplő, és a Nano-val is jelentős késéssel jöttek ki az Atomhoz képest (a korábbi C3-C7-ek pedig gyengébbek). A másik, hogy szeretnék ha nem lenne átfedés az erősebb Atomok és a gyengébb Celeronok között, gazdasági okokból. Ez a chipset meg már megvolt nekik régóta, nem kellett pénzt fordítani a kifejlesztésére, már elég stabil lett ennyi idő alatt a szoftveres támogatása is, és olcsón nagy tömegben gyártható. Csináltak új chipsetet az Atomhoz is ("Poulsbo") ami a HD videókat is bírta hűtőborda nélkül (!), mutogatták is pár újságírónak, csak aztán ez eltűnt, nem nagyon hallani róla (pár hete valami japán netbook tesztjében került elő), lehet későbbre tartogatják vagy egyszerűen csak még nem volt kész eddig, vagy túl drága lett volna a célokhoz.
-
harry
veterán
válasz duffbeer #1113 üzenetére
Na azért nehogy már neked legyen probléma, hogy körülnézek, mielőtt bármit is vásárolnék, rendben? Ha megvettem volna az elsőt amit látok, akkor rosszul döntöttem volna, a másodikkal szintén, a harmadik megfelelő - és képzeld, tegnap már meg is rendeltem a lapot. A memória már nálam is van. Szóval nem kell aggódni. Nem fogok minden apró baromságra figyelni (most a ram kétoldalassága sem döntő tényező volt nyílván, inkább csak azért írtam, mert nem teljesen értettem azt a táblázatot), de azért szeretem a lehetőségekhez képest a legjobbat venni - na de ki nem? És azzal is tisztában vagyok, hogy nincs tökéletes, de miért venném meg a legelsőt, ha 1-2 nap kutatás után találhatok egy jobbat? Nem sürget senki, hogy azonnal szervert kell építenem, ez egy hobbi. Ahogyan az is, hogy keresgélek, kutatok, keresem a megfelelőt, és nekem ez tetszik.
A tápvásárlás sem szőrszálhasogatás, mivel pont az lenne a lényeg, hogy a legkisebb fogyasztást el tudjam érni, és ezesetben egy táp nem épp mellékes alkatrész.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
-
shabbarulez
őstag
válasz Kobaljov #1111 üzenetére
Azért elég idejét múltak már ezek az eredmények. A G45 chipsetben ugyanúgy van hardwares HD dekódolás támogatás ami támogatja a Blu-ray lejátszást. G45-ből készül mini-itx vagy microATX alaplap is, előbbi kifejezetten HTPC piacra készül. Bele lehet rakni alacsony fogyasztású E5200 vagy E7200 Core2-es procikat amik nem nagyon fogyasztanak többet 25-30W-nál, de fogyasztásukhoz mérten elég jó teljesítménnyel bírnak.
Az AMD alacsony fogyasztású 2 magosai ugyanebbe a szegmensbe készülnek, amiket a G45 és egy alsó kategóriás Core2-es lefed, nem pedig az Atom ellenfelének szánják. Mobil fronton sem Atom alapú netbookok ellen akarnak termékpalettát kialakítani, hanem a Centrino2 kínálat ellenében.
-
Kobaljov
senior tag
válasz shabbarulez #1120 üzenetére
Elsősorban az AMD chipset és processzor miatt linkeltem ezt a cikket (mivel az merült fel konkrétumként, és 780G óta nem volt nagy változás a HD támogatás terén), ez természetesen nem fedi le a teljes piacot (akkor már nemcsak az Intelt hanem az Nvidiát is figyelembe kéne venni).
Az új alacsonyfogyasztású AMD processzorok inkább az Atom és a Celeronok ill. a legkisebb Core-ok közé illeszkedik, ezek között még elég nagy rés van (tegnap jelentettek be azt hiszem új kisfogyasztású új Intel procikat 35W-al). Az Atom közvetlen ellenfele a Bobcat lenne, de azt most kicsit halasztották, de addig is érdekes lehet ez a 780E- chipsetes platform nettopoknál, sok hiányosságát megoldja a jelenlegi Atom chipsetnek, és platformszinten még fogyasztásban is versenyképes lehet vele (hiába jobb CPU szinten az Intel). A januári CESen remélhetőleg látunk majd pár nyalánkságot ;-)
-
gere
tag
Ne az árából indulj ki, hanem a hőleadó felületből ami elég nagy. Vhol olvastam, hogy nem fér el a lapon, borda külső elemeit hajtogatta vki. Azt sem tudom, hogy a jelenlegi felfogó illik-e a bordák közé fel lehet-e fogatni vele.
Azért az is lényeges, hogy jól szellőző házban van az enyém /GMC R-2 Toast/ élére állítva ATX csavarhelyekre téve áramlik a levegő rendesen.Sokszor a drága olcsóbb...
-
pegger
csendes tag
Nekem ilyen hazba van a lap http://www.iguju.com/eghome/pop/g60b_1.html ventillatorok nelkuli a gep. Csak egy vinyo van benne. Tehat a levegot nem aramoltatom majd benne. Este majd irok rola hogy ha szuperal mar a rendszer. Amugy lattam oldalt ahol 45 fokkal elforgatva tettek bele, (de lehet ugyis ahogy te mondtad hogy osszebb szarni a lamellakat). Nalad amugy van ami mozgatja a levegot a hazba?
-
Kobaljov
senior tag
Új cikk a Tom's-on, az Atom vs Core 2 asztali használati gazdaságosság, hatékonyság témájában
[ Szerkesztve ]
-
Warter
addikt
BIOS Update [LF94510J.86A] (719KB) 0122 11/18/2008
New Fixes/Features:
• Fixed a potential system hang issue due to infinite loop in the
variable function.
• Fixed potential system hang issue when calling PeiGetVariable()
function.
• Fixed system hang when user browses to a BIOS setup page that has
all text hidden by Intel® Integrator Toolkit.
• Updated processor support.
• Fixed a potential VPD corruption issue.
• Fixed fan fluctuate issue.
• Fixed an issue where USB drives are not bootable.
• Added support for resetting setup defaults the next boot.
• Fixed issue where Setup Page Title remain unchanged when switching
to foreign language. -
Kobaljov
senior tag
Nono, azért Tom-ék Atom vs Nano vs AMD 1 GHz cikkében az Atom mellett tették le legutóbb már a voksukat, és itt is elég hosszan leírják, hogy milyen szempont alapján vizsgálták (performance/watt, asztali irodai/multimédia környezet), így szerintem ezt a cikket ők is csak technikai/elméleti érdekességnek szánták (ezért nem is került bele az ár). A kapcsolat meg az lehet, hogy idle-ben 1-2 w különbséggel ugyanannyit esznek, utána meg azon a vonalon indulnak mint anno az egyik Atom vs Nano cikk, hogy összeségében melyik a jobb eset a közepes/nagyobb terheléseknél: ha kisebb fogyasztással de hosszabb idő, vagy ha nagyobb a fogyasztás de gyorsabb végrehajtás.
+ Most volt időm elolvasni múlt heti cikket, némi infó az új alacsonyabb fogyasztású AMD procikról, úgy tűnik már közel lehetnek a megjelenéshez, úgyhogy talán már a 780E sincs messze és többet tudunk majd róla, HTPC-be, felsőkategóriás asztali nettopba érdekes lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Yoshida
aktív tag
válasz duffbeer #1134 üzenetére
1113:
"Vazze menj el egy boltba és vedd már meg a géped!...
Az ilyen szőrszálhasogatásnak úgyis az lesz a vége, hogy mindig találsz majd mást ami jobb választás a két perccel azelőtti döntésnél, de nem veszed meg mert egy hónap múlva esetleg még olcsóbb is lesz, de akkorra ismét kijön valami új ésatöbbi ésatöbbi...
És ha esetleg majd megveszel bármit attól azt fogod elvárni, hogy tökéletes legyen minden téren és csalódni fogsz, mert olyan NINCS."Sztem fogadd meg ennek a csávónak a tanácsát
(bocs nem lehetett kihagyni, magas labda volt)
-
shabbarulez
őstag
válasz Kobaljov #1128 üzenetére
Az Tom-os írásokból elég erőteljesen lejön, mekkora az Atom ellenessége. Ráadásul ez az állandó kizárólagosan nettop környezetre koncetráló összehasonító írásai, akár Nano, akár AMD, akár most már Core2 esetén elég megkérdőjelezhetővé teszik az elfogulatlanságát. Azért az alapvető dolog hogy az Atomot nem deszktop környzetre tervezeték, hanem kis fogyasztású bepülő és mobil rendszerekhez. Ez a szándékos állandóan olyan környzetbe helyezés ami idegen a tervezésétől és ott megállapítani hogy nem is olyan jó, ráadásul ezt a szokos elfogult stílusában, szerintem már kezd nevetségessé válni. Ez olyan mintha az F1-es versenyautót kiviszik a földekre és megállapítják hogy szántani azt nem tud, szóval szar. A traktor meg a Hungaroringen nem tud 1:15-ös köröket futni, szóval az is szar. Érdekes hogy egy beépülő rendszeres vagy netbookos összehasonlító tesztet még sosem láttunk tőle, nehogy már véletlenül is a szegény Atom proci hazai pályán tudjon érvényesülni.
A Core2-ről eddig is lehetett tudni hatékony és nagy teljesítményű proci, de azért okos mobilba, MID-be, netbookba vagy STB-be pakolni nem biztos hogy célszerű és gazdaságos lenne.
Egyébként a korábban állandóan felemlegetett témaköben hogy Atom-ból miért nem lehet HTPC-t csinálni, ugye azért mert az Intel üzletpolitikailag a G45 chipsetet és a Core2-t szánja erre a feladatra. Korábban volt SilentPCReviewon egy mini-itx-es DG45FC+E7200 teszt ahol idleben 35W-ot max terheléssel 65W-ot evett [link], ráadásul ezt nem túl hatékonyan egy 400W-os táppal kimérve. Azért egy 90W-os nagy hatásfokú táppal lenne az kevesebb is. Most felraktak egy microATX-es Asus P5Q-EM tesztet, szintén G45 chipsettel és E7200-zal, úgy hogy szerepel benne egy 0.85V-os 1.2Ghz-es mérés is. [link] idleben 41W, maxon 55W a már ismert nem túl hatékony 400W-os táppal kimérve.
-
duffbeer
őstag
válasz shabbarulez #1137 üzenetére
OK, hogy HTPCbe G45-öt szánja az Intel, de az az Intel mint "alaplap gyártó". Más gyártó miért nem készit "energy efficient" atom lapot?
-
gere
tag
-
beencee
őstag
válasz shabbarulez #1137 üzenetére
"Azért az alapvető dolog hogy az Atomot nem deszktop környzetre tervezeték..."
Ehhez képest már mondjuk a neve is az itt sokszor emlegetett lapnak: Intel® Desktop Board D945GCLF2. Szerintem nyilvánvaló, hogy az Atom ideális processzor a desktop környezet aljára is (office alkalmazások, levelezés, böngészés, böngészőben futtatandó alkalmazások, terminálalkalmazások, stb.). -
New Age
csendes tag
D945GCLF2 az Atom 330-al tökéletes gép irodai munkára (titkárnő gép).
4. napja üzemel nálam egy mini-box.com féle M300LCD házban két vinyóval és csak ámulok bámulok a teljesítményen.
---
OFF: lehet vhol BP-en venni extra rövid SATA kábelt? 10-15cm "hosszú" kellene.
-
spidersoft
senior tag
Üdv,
GCLF2 témája: nem lehetne valahogy rávenni a BIOSt, hogy PWM 30% ventisebességet tudjon a default (és minimum) 50% helyett? Úgy fest 10-15% körül van az a pont, ahol már nem indul meg magától, ha megállítom kézzel, ezért gondoltam a 30%-ra. Úgy 20%-tól jelenleg stabilan indul, de 30%-nál se jelentősen több a zaja, viszont ha kap egy kis port nem árt egy kis tartalék energy
Lehet elég lenne az is, ha SW le tudnám szabályozni... pl a SpeedFannal. Ekkor poweron és a speedfan közötti időben (a win boot alatt) menne 50%-on, utána meg 30-on. Tud az olyat, hogy emlékezzen egy ventisebességre (pl jelen esetben ugye 70%), hogy amikor betölt automatice leredukálja a venti PWM kitöltést? Jelenleg úgy van, hogy beolvassa, hogy biz ez 50%on megy, oszt jóvan, állítsam ahova akarom
Mondjuk ez ideiglenes megoldás lenne, 2-3 hónap és ráveszem magam, hogy tervezzek egy korrekt nem-pléh házat, fél év és kész is lesz Akkor a hűtést úgy is át kell mahinálni majd.
[ Szerkesztve ]
-
gere
tag
válasz duffbeer #1144 üzenetére
Ne légy hüje A 22 centis sata kábelig tiszta ugye? Nem írtam oda, hogy ha kettévágja akkor 10-15 centi .
A monitor és a PC 220V-os tápkábelére gondoltam. Ilyenekkel csatlakoztak a 70-es években is a lyukszalagolvasók, bazinagy íróasztalnyi nyomtatók stb.
Rendben, hogy az "igazi" PC-k még fogyasztanak, de 40-50W-os Atom, Via lapokhoz elég lenne vékonyabb tápkábel is. Jó lenne ha a mobiltöltők felé mozdulnának a gyártók.Sokszor a drága olcsóbb...
-
duffbeer
őstag
ÁÁÁÁÁÁ vettem. Igen lehetne óvatosabb madzaggal megoldani. Bár, ha PicoPSUt használsz, akkor az attól függ milyen tápot veszel mellé. Asszem van sima villás dugós is, de nem biztos. Viszont egyrészt valahogy meg kell oldják a földelést, másrészt amíg a tápból "kihúzható" a hálózati kábel, addig nem fogják vékonyabbrta cserélni, mert ez így "hülyebiztos".
-
Mercutio_
félisten
válasz New Age #1142 üzenetére
Ebben az M300LCD árban csak a ház van kijelzővel, PCI-riserrel, vagy alaplap is?
Mert első esetben igencsak drága mulatságEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Asztrofotózás
- Politika
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen processzort vegyek?
- Trump vagy Harris
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest