- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
Az, hogy egyforma lapokat hoznak ki. De olyat mondjuk, hogy 2 LAN, meg mondjuk egy RAID vezerlo (akar hang nelkul) miert nincs?
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
-
őstag
Kb egyforma lapokat hoznak ki, mert kb egyforma az a felhasználási terület amire ezeket a lapokat az emberek használják.
Ha routert akarsz építeni, akkor vegyél erre célhardwaret...hidd el, jobban jársz
Ha fájlszervert akarsz, akkor vagy érd be a softwares raiddel, vagy vegyél hozzá megfelelő kártyát. Nekik nem éri meg raid vezérlővel gyártani, mert sokan nem vennék meg a drágább lapot emiatt, így gyártósort nem célszerű ráállítani. Pl a másik, c2d cpus desktopomon sincs hardwares raid. -
őstag
Lowcost (halk) desktop / irodai gép. Ennyi, erre találták ki. Alapvetően nem szervernek.
A másik kettő amit mondasz nem kifejzetten ide tartozik mint felhasználási terület, csak mi magyarok csórók vagyunk ( a többség legalábbis, nem a gazdag apuka gamerpistikéje aki azonnal megveszi a legújabb sokmagos csúcscput meg tripla slit tart otthon), és így azt próbáljuk felhasználni amit tudunk.
Szóval én továbbra is azt mondom,
Ha routert akarsz: alix
Ha meg raides nast vegyél bele egy olyan komoly raid kártyát ami annyit ér mint az alaplap maga. -
Alex91
félisten
Ja, es azert csereli mindenkia bordat, meg a chipseten a hutot, mert annyira halk !
Jo is az elgondolas, de mig olcsobban osszerak az ember egy irodai gepet...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
őstag
Halk...csak szokan szeretnék passzívan járatni az egész lapot, sőt lehetőleg a tápot lecserélve abban se legyen ventilátor. Pl. én is ezen az úton vagyok hogy megközelítsem a ~0dB zajt.
Nem tudom mennyivel olcsóbb egy irodai gép. Én anyám gclfjét vettem 12k-ben. Tehát 12kból megvolt az alaplap, gpu, cpu + 4kért lett 1gb ram mellé. Erre mindkét felállás mellett jön a ház + táp, úgyhogy ezektől eltekinthetünk ha összehasonlítjuk az árakat.
Tehát te 16k-ból milyen irodai gépet hozol össze? A használt p2-p3 kategóriát most hanyagoljuk
-
duffbeer
őstag
válasz proradeon #1446 üzenetére
Jó kis lap, nekem tetszik. Láttunk már valahol ilyen megoldást, de nem tudom hol. Mármint ahol integrált táppal bírt az alaplap. Ez szerintem nagyon okos és költséghatékony megoldás. Ha azt nézzük nincs passzív táp 6-8 ezer alatt. Persze kérdés mennyit kér érte az AOpen.
-
törölt tag
Már mint mit látok én is úgy mint te?
Mert ha az Atom-ra gondoltál, akkor kétlem hogy egyformán látnánk a dolgot.
Legalábbis az én véleményem szerint míg sokan azt hiszik az Atom azért került gyártásba mert hogy egy hűde kicsi fogyasztású processzor, addig a valóság az hogy az Atom nem más mint egy nagyon nagyon olcsón gyártható processzor. Vagyis egy bomba üzlet az Intel számára. Olcsón adja, viszik mint a cukrot mégis nagy rajta a profit...
-
spidersoft
senior tag
válasz johniee #1468 üzenetére
Egyik ismerősöm gépe (ennek már van vagy 4-5 éve) olyat csinált, hogy nem indult, ha bele volt dugva a printer (valami USB-s tintás volt, nem emlékszem pontos típusra. IDE eszközöket se találta meg, bios hülye karaktereket írt a képernyőre). Volt egy gépem (valami amd k6/2es asszem), amelyikbe, ha PS2es (bármilyen) egeret dugtam, a videokártya drivere nem indult el, így kellett vennem egy USBset. Az egyik alaplapom (asszem a p60as procis) a hangkártyát nem szerette, kellett bele vennem egy másikat. Egyszóval sima hardware ütközés lehet... BIOS frissítés lehet helyrehozza, vagy próbáld ki másik USB lyukba dugni, hátha ott viszi. Esetleg USB hub-ba. Egyéb ötletem nincs, nekem viszi a kamerát is (bár ez vmi gagyi gazdaságos cucc).
-
johniee
senior tag
válasz #95904256 #1469 üzenetére
Az új BIOS-al csinálja ezt...majd állítgatok vmit, hátha megbékél vele. Emlékeim szerint mindenféle USB-boot le van tiltva, úgyhogy nem nagyon nézheti USB meghajtónak hogy arról Bootoljon.
MIkor be van dugva a webkam, akkor bejön egy fekete képernyő és egy _ jel a bal felső sarokban. Ha ezután kihúzom a kamot, akkor továbbmegy - megjelenik az a szép BIOSos háttér és már tölti is a windows-t
"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
Gergő_
őstag
Intel D945GCLF2 alaplap integrált Atom processzorral OEM
ModeCom FEEL 202 miniITX számítógép ház, külső tápos! fekete
LG GSA-T40N SLIM, OEM DVD író notebookhoz
Geil 2GB DDR2 800MHz Value memória (CL6-ot írnak,esetleg másik márka jobb lenne?)
szükségem lenne a tapasztalataitokra..
ezek így működnének?
író illeszkedik a gépbe rendesen?
egy notivinyót vagy kis ssd-t tennék bele még(sata porton)
dvd íróhoz kell vmilyen kiegészítő kábel,hogyan csatlakozik deszkára?
30W alatt lenne-é a fogyasztása vajon,mert ha nem inkább eee box -
törölt tag
Esély mindig van.
Csak sokba kerül. Már egy normál ATX-es tápon is tutira buksz 8-10Wattot. Pl. megpróbálhatod azt az alaplapi tápos AOpen lapot vagy valami hasonló trükköt. Gondolom az EEE Box-nak saját, kisméretű tápja van...
szerk.: Megjegyezném hogy 1Watt plusz fogyasztás évi 8766 óra folyamatos üzemmel és 42 forintos bruttó áramdíjjal számolva is 368 forint plusz költséget jelent. Egyedi mérlegelés kérdése hogy megéri-e ez miatt egy drágább megoldást választani...
[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
Ha valakit érdekel, van új Bios a GCLF laphoz.
Bérelhető reklámfelület
-
Gergő_
őstag
nem lehet hogy megint bioson keresztül foltoznak valami alapvető de elenyésző hibát ami benne maradt a prociban?(úgy tudom így is szokták)
-
törölt tag
Kicsit bővítettem a RAM-on...
-
törölt tag
válasz johniee #1492 üzenetére
Igen, nagyobb RAM-mal próbálkoztam. Bár a D945GCLF adatlapján max. 2GB-ot emlegetnek, a 945GC datasheet-ben az szerepel hogy a chipset akár 4GB, DDR2-667-es! ( lehet hogy ez a hiányzó láncszem ahhoz hogy miért is szerepelt az első BIOS-ban a 667-es RAM beállítás ) memóriával is elboldogul, így próbaképp beleraktam egy ilyen modult:
szerk.: Elindulni elindult vele a gép. A Windows is elkezdett betölteni, de olyan lassan hogy nem volt türelmem kivárni a végét.
[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
Na sikerült felsajtolnom a Zalman ZM-NBF47-et a GCLF chipsettre... Most várom a csodát.
-
duffbeer
őstag
válasz duffbeer #1465 üzenetére
Közben megtaláltam a nemrég emlegetett lapot:
iBASE
Datasheet(pdf)
És talán még mindig ez a legjobb.
Atom N270, 94GSE, 2db LAN (MI810F), PCI-E, mini-PCI, integrált táp (12/19 V), CF foglalat az alaplapon,...
Aki routert, vagy NAS-t akar építeni, annak tökéletes lenne (mi810f-en a második LAN gigabit). -
duffbeer
őstag
válasz duffbeer #1495 üzenetére
Ááááá halott....
Emko EM-151 házban, relatív hűvös helyen Everest 4.6 szerint:
Alaplap: 44°
CPU: 72°
CPU dióda: 84° (gondolom ez akar a chipsett lenni)
Aux: 56° (és ez a CPU)Speedfan 4.37:
Ambient: 44°
Remote1: 71°
Remote2: 56°
HD0: 33°
Core0: 57°
Core1: 57°Érdekes, hogy a két program együtt fut, mégsem mutatnak azonos értékeket, másrészt csak találgatni lehet melyik érzékelő mi lehet...
Ez előtti felállásban egy 8 centis venti forgott a radiátorok felett olyan fesszel, hogy éppen elindult. Úgy látszik a valamicske légmozgás rengeteget számít. volt 30-40 fok közötti chipsett hőmérsékletem több napos üzem után is.
-
törölt tag
válasz johniee #1496 üzenetére
"2GB RAM nem elég neked?"
Hm. Az ATOM-os gépem kivételével mindegyik üzemben lévő gépemben legalább 8GiB RAM leledzik. Igaz, azok izzadnak is rendesen az Eternity-II alatt. Ezt a gépet (ATOM) csak az eredményfájlok maszkolására használom ( amelyek egyenként 6-8 GiB méretűek ).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- BMW topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hardcore café
- Horgász topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest