Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz asus27 #49600 üzenetére
2GB szerintem teljesen felesleges, elég egy is. ha fontosabb a jó teljesítmény, mint a kártya zaja, akkor vegyél hd4890-est, ha viszont csendes kártyát szeretnél, akkor vegyél 1GB-os 4870 vapor-x-et!
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
old gray
addikt
válasz finest #49590 üzenetére
Nekem auto-n 1%-on járatja a ventit idle-ben, és 25% körül full terhelés alatt. Magyarul nem tudja magától a ventit normálisan szabályozni, idle-ben is 65fok körül volt a gpu. Igaz az ATT segített a 2D/3D profilok létrehozásában. Ami még furcsa: magától csak 500/1000-re teszi az órajeleket a 780/1000 helyett... ez elég nagy nulla.
Még a 4830 is megvan:
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
asus27
tag
válasz FireKeeper #49602 üzenetére
Szia köszi a választ, a teljesítmény jól jönne, de legyen halk, igen 2GB egy kicsit sok nem vagyok fanatikus örült.
Találtam egy másikat: Sapphire Radeon HD4870 Vapor-X 1GB GDDR5 PCIExpress
Link: [link]
Gondolom ez jobban teljesítene a mostanitól, jól sejtem, tuning kizárva. -
C.Brigante
veterán
játék alatt mi számít soknak ezeknek a kariknak? 60fok félős?
kicsit megpreparáltam a gyári hűtőjét, ledobtam és kapott egy halk ventit a borda, mert vinnyogott mint a picsa
idle 45fok
[ Szerkesztve ]
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
C^^
őstag
válasz C.Brigante #49606 üzenetére
60fok még bőven jó. Gondolom a GPU ennyi. Nekem anno a VRAM-ok izzadtak terhelés alatt. GPU-Z-vel tudod nézni ezt a hőmérsékleteket is.
[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
válasz old gray #49603 üzenetére
Nekem átvált 780/1000-re 3D-ben. A többi stimmel, a 65 fok idle nem sok. Én kicsit zavaróbbnak tartom a venti felpörgetést időnként, de az általában jellemző az Atira. Sz'al igen, hülye a venti szabályozás, de annyira engem nem zavar, h bármit tegyek ellene.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
C.Brigante
veterán
a control center beállításaidról nem tudnál nekem dobni egy skrínsátot? idegesít, hogy nem tudom most miért csinál 12k dmark06 alatt és elsőre mikor beraktam a karit miért csinált 13k fölött... nem tudom mi a jó neki AA és társainál a 3D beállításoknál, vagy legyen minden defaulton?
-
-
Puma K
nagyúr
Látom neked is Gigabyte van, akkor a te értékeid lesznek az alapok amitől elindulok. A BIOS flash-elés egyszerűbbnek tűnt mint ATT-vel szórakozni... csak annak meg nagyobb az esélye hogy elkúrom.
(#49599) fagy53: Van egy Asus 7900GT ami kicsit memória hibás de Windowsban ad képet bár még Vistán nem teszteltem de sebaj os-os Végig gondolom végül is nincs semmi bajom csak ez a nem "túl hatékony" energia takarékosság nem tetszik
Köszönöm szépen az információkat!
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Dozbik
tag
Meg szeretném kérdezni tőletek, hogy szerintetek érdemes-e várni a 4800-as kártyák árcsökkentésére, mert bejelentette az ATI, hogy a harmadik negyedévet árcsökkentéssel kezdik ebben a szériában. A kérdés csak az, hogy megéri-e nekünk, magyaroknak várni, mivel az árfolyamok igen ingatagot mostanság, másrészt pedig július 1-től +5%-al emelik az ÁFA-t. Ez egy 50 ezres kártyánál már 2,5k plusz...
-
Djuree
félisten
válasz C.Brigante #49609 üzenetére
tuning? nekem is ilyen karim van, de nem bírja a tuningot semennyire, pedig a hűtés nagyon jó
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
C.Brigante
veterán
válasz Djuree #49613 üzenetére
nekem bírja mert lefut szépen a dmark csak nem tudom mit állíottam most el mert az utcsó kettő a 13.5k helyett csak 12k lett.. 675-ig és1050 ig simán megy. 700-ig is megprószálom ha rájövök mit basztam el... a gyári hűtője ennek a verziónknak katasztrófális, hangos mint az ökör kb. 10percet ment vele és már dobtam is le róla, nem kell ide semmi extra, a hűtőbordára rádobtam egy 8cm es csifi ventit ami épp volt itthon azt huss, nincs hangja. nekem nehéz lett volna megszoni ezta a hangot az S1 és a scythe kaze white után.
-
C.Brigante
veterán
Felteszem a kérdésem érthetőbben hátha valaki megszán egy válasszal. Amikor felteszem az ati drivert utána be kell valamit állítani a control centerbe az optimális jó kihasználtsághoz vagy ne nyúljak semmihez driver felrak és mehet minden?
-
exor
tag
válasz Puma K #49595 üzenetére
Hello! nekem is Gigabyte zalmanos karim van és ugy oldottam meg h visszavegye az órajelet, hogy CCC ben csináltam egy profilt (profiles->profiles manager) de elöször nem aktiváltam, majd a C:\Users\Zolee\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles (ide menti a profilt amit csináltam) mappában megkerestem a profilt, megnyitottam jegyzettömbel és átirtam a 2D és a 3D órajeleket itt, elmentettem és aktiváltam a profilt ccc-ben, szerintem ez a legegyszerübb.
-
lsc
nagyúr
válasz C.Brigante #49615 üzenetére
Amikor használtam a ccc-t én nem állítottam semmit, nem volt semmi gondom .
Az élet kegyetlen .
-
banderasz77
addikt
Elbír egy FSP Bluestorm 500W 2 db HD4850-et+egy húzott Core2Duo-t 1 vinyóval???
-
lsc
nagyúr
-
Djuree
félisten
válasz banderasz77 #49618 üzenetére
mint a szél
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
banderasz77
addikt
Akkor jó! THX!
-
Eli_01
csendes tag
Sziasztok! Van egy Gigabyte 4870 1GB-os vga-m. Ezen a verzión a memóriákat nem hűti semmi, alapon olyan 62 fokosak szőrös fánk alatt felmegy a hőmérséklet 94 fokig is. A GPU ilyenkor olyan 72 fokos a VRM pedig 76(ami volt 110 is de már sikerült ráfabrikálnom egy 8cm ventit). A memóriáknál ez a 94 fok elmegy, vagy sürgősen tenni kellene ellene valamit?
-
old gray
addikt
válasz banderasz77 #49618 üzenetére
Nem biztos! 360W-ot képes leadni a 2db 12V-os ágán. Csak a 2db 4850 terhelés esetén bezabál ~300W-ot: [link] + a húzott C2D és a többi cucc.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
-
old gray
addikt
Ha nem tudod akkor miért jelented ki egyértelműen, hogy elég lesz az a táp az említett konfighoz? Felhozod példának a sajátodat, aminek kb. kurvára semmi köze az övéhez. És én sem tudom, de nem is jelentettem ki egyértelműen hogy vinni fogja vagy sem. Azt írtam, hogy nem biztos és próbáltam érvekkel alátámasztani a véleményemet.
Szóval?
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz old gray #49629 üzenetére
Ha nem tünt volna fel linkeltem teszteket, itt van még egy . Ha cf-em nem is volt, olvasni tudok . De mint látom a linkjeim nem sokat érnek, szerinted legalábbis . Még mindig várom mennyit fogyaszt a 4850, legalább megtudom és volt értelme ennek a dolognak . Ráadásul a mostani tesztben egy 4 magos procival nézték .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
old gray
addikt
Jól mondod, annak, hogy linkelgetsz semmi értelme, én is tudok merőben eltérő teszt-eredményt linkelni: [link]. Inkább azon törnéd a fejedet, hogy az E5200-a húzva mennyi zabál, illetve a 2db 4850-nek mennyi a peak fogyasztása.
-
lsc
nagyúr
-
banderasz77
addikt
Na a kedvetekért kinéztem egy digitális fogyasztásmérőt (4k) és mindent lemérek majd vele. Már úgy is régóta tervezgetem.
mod.: meg ne öljétek már itt egymást...
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz banderasz77 #49633 üzenetére
Az én konfigomat is azzal mértem, húzva a 4830 eszik annyit szerintem mint egy 4850 . Egyébként egy 4850 110 W körül eszik, ezek alapján kettő 220, a többi fogyasztóra még marad egy "kicsi" .
Az élet kegyetlen .
-
old gray
addikt
Nem írok nagy arccal, ellenben te nagy pofával elkezdtél személyeskedni úgyhogy vegyél vissza magadból.
"Amekkora arccal írsz": hát b+ pont te írtad magabiztosan, hogy "elég" lesz, ezzel szemben leírom harmadszor is: én nem állítottam, hogy nem lesz elég, azt írtam, hogy nem biztos! Egy vga-fogyasztás táblázatot linkeltem, nehezedre esik kikeresni a 4850 idle/load/peak fogyasztását?
Részemről befejezve, már sajnálom, hogy mertem az megkérdőjelezhetetlen igazságoddal ellentétes véleményt alkotni. Nem is tudom, hogy jövök én ahhoz, hogy beleszóljak az istentiszteletbe. Elnézést mégegyszer, hibáztam...meghajolok a tudásod előtt Mester.
-
lsc
nagyúr
válasz old gray #49635 üzenetére
Kérdeztem kétszer is a fogyasztást, válasz nem volt, majd nagy nehezen találtál egy oldalt ahol elég érdekes fogyasztás jött ki, de rendben, azok alapján is elégnek kell lenni az fsp-nek . Az már egy másik dolog hogy banderas egy 5200-al hajtja majd ami egy "kicsit" kevesebbet eszik mint egy tuningolt 4 magos . A linkelt táblázatodban a 4850 cf eszik 203 W-ot, akkor miért nem lehet elég ? Egyébként nem sokára kiderül, mondjuk érdemesebb egy 1000W-os táp, az biztosan bírja . Részemről ennyi, nemsokára kiderül elég-e vagy nem .
Az élet kegyetlen .
-
Baga1983
senior tag
Hali! Holnap érkezik a passzív Gigabyte 4850 1GB-os karim, ami egy 12-es Glacialtech Silentblade ventivel lesz megtámogatva. Akinek esetleg van ilyen: milyen hőfokokra számítsak? Nekem egy 700/1000-es órajel bőven megfelelne, a kérdésem hogy ezt ugye azért tudja? Köszi előre is.
-
lipi67
nagyúr
Jól elvagytok...
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
8nemesis8
veterán
Hagyd rá. Én is megkaptam a kiosztást, amikor írtam a véleményemet, hogy nem tudok olvasni. De mind1.
Tudtok mondani olyat, ahol lehet kapni powercolor 4850et gddr4 memóval?
-
8nemesis8
veterán
Véletlen dupla.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz Tomi 16 #49639 üzenetére
Engem ugyan nem zavar, de egy catalyst 9.6-nak jobban örülnék. Mikorra várható? Vki írta nemrég asszem, hogy a napokban.(csináltam inkább addig egy [ilyet]. Most leszedem a jó öreg F6-os biost, azzal jobban megy, bár sztem ez már tök rendben van)
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Tegnap beléptem a klubba egy Asus 4850 glaciatorral.
Pici tuningot nyomtam neki, de nem tudom, hogy jónak számít e?
gpu:625@710 efölött fagyi van
mem 1000@ 1100 fölötte ugyancsak szemetel.Ezek mennyire számitanak jónak?
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
lipi67
nagyúr
válasz Ace Ventura #49643 üzenetére
710 szerintem gyenge, a ram az ok.(mivel húztad?)
Az adatlapodon 4770-es szerepel. Azzal mi lett? Neked se jött be?[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
válasz lipi67 #49644 üzenetére
Fölötte hibázik a gpu.
CCC-ben overdrive-ban beállitottam.
4770 nem jött be, mert nem tudtam rátenni egyik altarnativ hütőmet sem.Se S1, se S2.
Meg aztán a 128 bit, nekem elég bizarr.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. Lenne egy olyan problémám, hogy nemrégen letörtöltem minden olyat ami az atihoz kapcsolódik és újra is raktam. A legújabbat 9.5-öst de mikor újrarakom nem telepíti fel a control centert. :S Próbáltam már régebbi verzióval is de az se :S Tippp?
-
lipi67
nagyúr
válasz Ace Ventura #49645 üzenetére
Én..bár hülye vok a vga-hoz, az utóbbi időben sokat b@szakodtam vele. A CCC-t le kell nyomni a fenébe, semmire se jó az. Kipucolni az egészet, oszt adj neki riva tunerrel vagy GPU T.-lal. Van az ATI oldalán egy csak driver asszem 15giga, én csak azt teszem fel, s 755/1122 volt a max. 4770-es nekem se volt bejövős..
Devdi
Ahogy az úriember mondja, meg..Szard le a ccc-t. Szedj le mindent ami ATI, pucold ki, s tedd fel ezt a 15 megás sima kis szart. Nekem bejött.MOD: lsc bakker! most se vettem észre, hogy Te vagy. Nem baj! Este, amikor ezek a lükék a barátok közt-et lesik, én majd az avatarodat és mire vége..megszokom, hogy Te vagy
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest