- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
Aktív témák
-
Shono
aktív tag
válasz poc013 #42099 üzenetére
Hát nekem semmi gondom nem volt a 8.12-vel. Egyébként elég jól kitakarítja magát - szrintem -, úgyhogy ha mindenképpen váltani akarsz => uninstall+reinstall megteszi.
Én le szoktam szedni az egész packot, van rá egy "ikon" a programok eltávolításában, neve:
Catalyst install manager -
válasz Gaboman #42097 üzenetére
Na ez már jó progi!
Ráraktam 1,158v-ra Felhúztam 770-re aztán rányomtam arra a GPU hibakeresésre erre meg elkezdte húzni felfele egészen 778-ig majd szétfagyott az egész. Azután restart, Ramot felraktam 1200 és nem ír hibát rá.
Egyenlőre nem kisérletezem tovább mert az egyik ramon nincs borda, a Feteken szintén semmi. -
Kissjeno
tag
Sajnos ugy latom , hogy a 4850 és a 9800 GTX+ között már annyi a teljesítménybeli kölönbség mint az árkülünbség.[link]
Ati igazán nekiállhatna már drivert írni !
-
katt777
félisten
válasz Vasinger! #42077 üzenetére
Az akkor is egy, ha határozatlan névelő, mert ember, és nem emberek. De poénnak szántam, nem sértésnek. Azért volt smiley.
Februárra jó driver lesz, én már rég megmondtam.
Kötelező: Nem azt kéne, hogy "irnák", meg hogy "tudnák", de tényleg. Ez durva, legalábbis nekem. De attól még szívesen segítek bármilyen problémában, ha tudok.
lala42: Rég megfigyelhető az ATI drivereinél: 1-3 hónapig foltoznak, ekkor pár javulás mellett sok más alkalmazás lassul. Aztán átdolgozzák a gyurmát, és jön egy jobb. Amikor sikerül rendesen összehozni, az lesz a csodadriver, mint 38xx kariknál a 8.5. Remélem, a 9.1 hozza legalább a felét annak a gyorsulásnak a 48xx szériánál, az is 7-10% lenne.
Kissjeno: Próbálkoznak már egy ideje, de valahogy nem jön össze. Még jó, hogy hardveresen izmosak az ATI-k. 8XAA mellett nincsenek ám a topon az nV-k, de a 9800GTX+ sem jobb a 4850-nél.
...
A legjobb a friss driver linkjében, hogy majd elmondhatom, hogy én már ma belinkeltem! Remélem, senki nem sértődött meg az ugratásért!
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Gaboman
nagyúr
válasz MasterDeeJay #42102 üzenetére
Akkor ahogy elnézem az S1 +12cm ventik +sünik jobb tunigolhatóságot adnak a 4850-nek mint nekem a Gainward GS hűtésem,1150-nél nekem feljebb nem megy a gyárival,a gpu 750.
Ezek szerint S1-el még jobban is menne,mert kraft így is van benne bőven.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
katt777
félisten
válasz Vasinger! #42109 üzenetére
Nem, csak évek óta vannak ATI kártyáim.
Kissjeno: Nézd már meg a 8XAA-s eredményeket is, ahol a 4850 van elöl, OK? Anno a 3870-et is azért tartottam meg 8800GT ellenében, mert max grafikán az nV ereje elfogyott (természetesen csak a 8.5-ös Catalyst után). És ha már csúcskártyám van, nem gagyi beállításokkal használom. És a 'szerkesztés' gombbal tudod módosítani a hsz-odat, nem kell szaporítani.
Gaboman: Leginkább az alkatrészek minőségén múlik, a hűtés másodlagos (de persze kell). Nem kevés VGA-t láttam, amelyek nem melegedtek 80°C-ra sem, mégis végük volt. Pl. van 4870, amely 825/1100-on teljesen stabil, de 830/1100-on bemondja az unalmast 70°C-on is. Viszont ismerősömnek van Powercolor-ja, nem is meri nézni a végét, de valami 850/1150 már stabilan megvolt neki. Nálam a HIS 3870 ref. kariban +20/+100MHz volt a szintén ref. Sapphire-rel szemben.
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Érdemes rá más hűtőt venni? Vagy elég rá a gyári is,nem hiszem,hogy húzni akarnám,de ha mégis akkor milyet vegyek rá?
Ha hűtőt cserélek rajta,akkor elveszik a gari?
Milyen progikat ajánlotok majd az ATI karihoz?
Mivel tudom teljesen letörölni majd az NV drivereket,mert nem akarok új OS-t tenni
Ha esetleg mégis húznám,milyen progival és hogyan?[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Gaboman
nagyúr
válasz katt777 #42112 üzenetére
Olyan furcsa dologgal találkoztam ha a CCC-ben állítom be a karit 750/2300-ra teljesen tökéletesen működik a 3DMark06 is hiba nélkül lefut,de ha a ATT vagy RivaTunerben egyan ezeket az értékeket állítom be kifagy a 3DMark06,ez miért lehetséges?
Nem jól dolgozik össze az ATT-vel sem az RT-vel?
Az a baj hogy a CCC-ben megy nem lehet tovább húzni a kártyát.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Osynho
addikt
válasz Gaboman #42117 üzenetére
CCC hajlamos összeveszni az ATT-vel. De amúgy is minek ez mind egyszerre? Ha tovább akarod húzni, akkor ATT only szvsz
(#42114) cellpeti Az nem derült ki, hogy milyen verziót vennél 4850ből. Referencia már elég ritkán kapható, viszont sok egyedi hűtéses van, azokból is lehet mazsolázni. Hűtőcsere nem kötelező, természetesen gyári állapotában is működőképes. Én driver + Ati Tray Tools-t használok, de leszedheted a CCC-s csomagot is hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
nixx-21
őstag
válasz Kissjeno #42108 üzenetére
de te nem végig se nézed a tesztet.....vége felé van egy összesítés itt max 5%-al jobb de azért megnézném a nagyobb felbontásos +szűrős eredményeket itt meg már bemegy 3% alá ami már szinte mérési hibának is mondaható tehát a 4850=9800GTX+ viszont ez árban nem így van és most jön nemsokára a 9.x-es driver
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia
-
_Toka_
senior tag
válasz dangerzone #42092 üzenetére
Na ja...
Hiába no, estefelé pokoli suhanós a RIOS... -
válasz Gaboman #42110 üzenetére
Mivel van fogyasztásmérőm azért írok arról is hogy ez a kari az előzőmhöz képest brutálisan sokat zabál.
4850-el húzva +fesz, proci gyárin
Idle150w, Furmark 300w, Furmark+quadprime 355w
Az előző karim (8800Gt)-m max fogyasztása megállt max 270w-nál úgy hogy a proci is húzva volt 2,8-ra.
Amikor megkaptam a karit akkor még nem éreztem hogy látványosan gyorsabb lenne a régihez képest, de most így húzva már teljesen más. -
Bluegene
addikt
válasz MasterDeeJay #42121 üzenetére
hát persze hisz + fesszel exponenciálisan nő a fogyasztás
a 8800GT-nek adtál plusz feszt??
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Két lehetőségem is lett, szeretném kikérni a véleményeteket.
Sapphire HD4850 ref. hűtés, bontatlan garos 30k-ért, vagy
Sapphire HD4850 Sapphire Edition használt garos 35k-ért. -
negro
őstag
kerdes...most latom, hogy a sapphire 4850-en nincs HDMI. A monitort amit meg vennek azon meg van ilyen port. Mivel maradnek en is le a csak sima DVI hasznalataval?
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
Departed
őstag
válasz banderasz77 #42123 üzenetére
Nekem utóbbi van, remek kártya. A ref. meg elég forró. Persze az is kérdés hogy mennyi gari maradt rá. Bár még csak bő fél év telt el a megjelenésük óta.
Mindenesetre egy szavazat a két slot-os hűtésreXiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Akkor se maradna le semmiről, ha lenne hangszóró a monitorán, ugyanis az ATI kártyák a DVI-n keresztűl képesek - a kártyákhoz kapott speciális HDMI átalakítóval - továbbítani a hangot.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
04ahgy
nagyúr
Elviekben a HD4850 GPU feszültségét lehet szoftveresen szabályozni? A 3870-nek még lehetett, ez tuti fix. Viszont nálam a Gainward 4850 esetén lazán engedi az ATT, hogy állítgassam, 0,856V és 1,153V között. A grafikonon is írja aranyosan, hogy a VID változik, ami igaz is. De fogdosom a radiátort, és ugyanolyan meleg. Kezdtem gyanakodni, és mértem.
Fix 1,950V-ot kapnak a kártyán a GDDR3-ak, és fix (!) 1,100V-ot a GPU. Akármit állítgatok, nem változik az, amit a multiméter mutat. Ugyanazt a tápfeszt kapja az RV770. Kalibrált kéziműszerrel végeztem a méréseket.
Mit szóltok ehhez?
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
slett27
addikt
Ha veszek egy MSI HD 4870 512MB-os VGA-t, szerintetek mennyire faraghatok be vele ? Vannak tapasztalatok ? Ahogy olvastam a topicban eléggé vegyes érzelmek vannak az MSI-vel kapcsolatban.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
válasz Bluegene #42122 üzenetére
Nem adtam neki extra feszt, de a proci akkor húzva volt. Majd ha lesz normálisabb lapom akkor megy a proci is 2,8-3ghz körülire. Nem érezni procilimitet, játékok alatt érezhetően gyorsabb (StalkerCs,Fallout3,Cod4...) mint a Gt pedig a proci csak 2,2ghz-megy. Bár elég nagy felbontásban játszom ott nem nagyon jön elő. Eddig ez az első Ati karim és meg vagyok vele elégedve.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Gaboman #42117 üzenetére
Azért, mert 2D feszen próbálsz így tuningolni, ha CCC megy. De ezt már írtam párszor.
MasterDeeJay: Azért kell pl. 2D-ben levenni a feszültséget. 0.843V-on és 150/200-as órajelekkel majd nem zabál annyit. És a 3D-t is bírja alacsonyabb feszültséggel.
04ahgy: Jó helyen mérted? Érdekesnek hangzik, főleg, hogy lejjebb vett feszültséggel sokkal kevésbé melegszenek ezek a karik, ergo kisebb a fogyasztásuk, tehát nem mehetnek ugyanakkora fesz-en.
slett27: Faragni? Azt még nem nagyon próbálta senki. Ált. egy normál házban is elfér a kari.
[ Szerkesztve ]
-
-
negro
őstag
akkor ennyi az egesz? nem kell kulon hang kabal a hangszoros monitorokhoz? es akkor szebb kepet se kapok a dvi -hez kepest?
azt hittem legalabb akkor kulmbseg van a ket port kozott mint anno digitalis dvi es analog sub kozott.
[ Szerkesztve ]
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
banderasz77
addikt
más erre?????
-
katt777
félisten
válasz slett27 #42133 üzenetére
Ja, hogy ráfaragni! Bármilyen 48xx karival ráfaraghatsz, ahogy a topicot nézem. MSI DOT jól jöhet, ha CCC-ből tuningolsz, amúgy én MSI-t hanyagolnám, bár állítólag nem rosszak, csak amióta szívtam a lapjaikkal, én inkább kerülöm a gyártót.
-
slett27
addikt
Felesleges pénzkidobás szvsz. Elég a 4870 és elég is lesz egy darabig. Én megvoltam elégedve a Sapphire HD 4870-emmel, csak az a sz.r PowerPlay2 nem működött. Ill. lehet hogy beindul a dragon platform. (Phenom II 940BE+MSI lap+HD 4870) hybrid crossfire-t csak a 4870-el tudok, igaz ?
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
_Toka_
senior tag
válasz banderasz77 #42136 üzenetére
Jellemzően akinek ilyen van, vagy ez van, vagy az. Ha meg van vele elégedve, azt írja, szerinte vegyél olyat, ha nincs, az ellenkezőjét. Aki pedig meg van róla győződve, hogy probléma a forró kari, az nem a ref.-et fogja ajánlani. Kicsit árnyalhatja a képet, hogy aki azért vett eleve dual slotos-t(Sapphire edition), mert félt a magas hőfokoktól, de így sincs megelégedve a kártyájával, az még azon is hűtőcserét javasol... Nos, rakd össze!
Mindemellett nekem pl. ref. van, és maximálisan meg vagyok vele elégedve.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
-
horvathkrisz
addikt
-
katt777
félisten
válasz Gaboman #42145 üzenetére
ATT Nem tudom, mi bajod lehet vele.
horvathkrisz: Nem nyúltam én a bios-hoz. Az ASUS-nak semmi túlhevülési problémája nincs (furmark 90°C alatt marad MEMIO is, GPU max load nem több 755°C-nál, VRM-eken meg brutál borda), amiben, gondolom, a több fázisú tápellátás is szerepet játszik (4+2 vs. 3+2). (Anno is csak duma volt, hogy az a baja, főleg, ha nem is állítható a fesz.) Egyébként próbáld ki ugyanazt az órajelet kisebb feszültségen, és máris látod, hűl-e a kari, vagy sem. Egyébként az sem biztos, hogy a jobban levett fesz. jobban hűt, ha azon pl. megterhelőbb az alacsony órajel, mint egy magasabbon, ez több karin tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
sarkany007
csendes tag
Hali ha több feszt adok a karinak mint ami van pl a biosban 2,53 a max és én 2,76-ot adok neki nem fog elfüstölni???????????????? Légyszi segítsen valaki
Ha nem vok itt akkor írja meg valaki privibe
Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-