- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
quasarus
tag
Betudna vki linkelni egy képet az ati 4870-es-ről, hogy melyik a VRAM?
ASUS ROG STRIX Z790 WIFI-II. Intel 13700. 32Gb T-Force DDR5 6400Mhz.- RTX4080 - FSP NOVA 1000W. Lian LI SUP-01
-
fdisk
őstag
válasz katt777 #41345 üzenetére
Akkor én tudtam rosszul.De nem is az a lényeg,hanem h másabb hűtés van rajta mint az enyémen,ezért lehet az,h hűvösebb is mint az enyém.
Addig míg nem javítják ki az általad felfedezett hibát,én maradok a mostani verziónál.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
quasarus
tag
válasz _Toka_ #41354 üzenetére
Thx! És ez melegszik annyira? Milyen progival teszteljem? Most cseréltem le a hűtőjét egy Scythe Musashi-ra, a hozzá adott memória hűtő süniket is felragasztottam. ha hazaérek letesztelem, csak mondjátok meg melyik stabilitásmérő prg-vel, és mik lennének a normális értékek?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX Z790 WIFI-II. Intel 13700. 32Gb T-Force DDR5 6400Mhz.- RTX4080 - FSP NOVA 1000W. Lian LI SUP-01
-
bogyó73
tag
üdv.
egy 4870/512 karihoz elég egy 500-as chieftec táp?
Marquee 9000 LC
-
bogyó73
tag
ja,, a másik meg az hogy a E6400-es proci elég a 4870-nek?
tesztek nem nagyon érdekelnek csak a játékok
Marquee 9000 LC
-
proof88
addikt
-
zozyk
addikt
Üdv,van valakinek Sapphire HD 4870 TOXIC Edition?
Szóval,érdekelne hogy mennyire melegszik,stb.stb.stb bármi infó.
Üdv és köszi -
danilla
őstag
Úgy tűnik anti skizz megint próbált valami hülyeséget alkozni de jó gyorsan lecsaptak rá és törölték a hozzászólását
-
Mappa
addikt
okés srácok köszi a 512 MB vs 1 GB kérdésre a válaszokat akkor jól hallotam a felbontásnál számít
egy olyan kérdés tudom hogy "hülyén" hangzik hogy mit vennél ha ..de azért megkérdezem
56k van HIS HD 4870 sima semmi IceQ nyilván az drágább, na most ...és itt jön a ha tehetnétek akkor mit vennétek
HIS IceQ 4850 512MB/1GB vagy ilyen sima HIS HD 4870 512 MB-al ?
igazábol nekem IceQ4850 is bőven elég lenne a mostanihoz képest de mégis
[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
bozont
veterán
Teljesítményben mindenképpen a 4870 a jobb, még ha "csak" fél giga memória is van rajta. A másik viszont, az iceq 4850-nek jobb a hűtése, halkabb/hűvösebb. Nekem pl ez többet ért mint a plusz teljesítmény hangos hűtővel. Na meg milyen felbontásra szánod és esetleg van-e valami játék amire kimondottan kell a kártya (CS, CoD, WoW, stb), vagy csak úgy általánosságban játékra?
-
Mappa
addikt
válasz bozont #41374 üzenetére
az a nagyhelyzet,hogy már ősidők óta tervezem az új gépet,csak hát a válság az nekem is betett.vagy csak úgy általánosságban játékraHát mit mondjak erre az elmúlt 5-6 év játékait a mai mostani játékok minden érdekel fps,szimulátor,mászkálos..és akár stratégia is még ha csak proba képpen is .....mert járom itt ott a fórumokat..mindehol írják hogy hosszútávra tervezni gépet nem lehet így feljődik meg úgyfeljődnek a hardware-ek,hát a mostani gépem is 7+ évet kibírt tehát azért mondom,hogy én ellenék az elmúlt 5-6 év játékaival pár évig..ezért gondoltam az erősebb 4870-re de tény hogy a IceQ4850 remek vga csak jót hallotam róla...nekem már azis biztos elég lenne sőt...csak hát telhetetlen vagyok mindig csak a több a több jó lesz nekem 1 gigás 4850 micsoda bizonytalanság
nem kötelező megadni
-
Macka
veterán
4870 +S1 tulajok! Berheltem+szereltem. IDLE GPU: 31 fok, IDLE VRAM: 53 fok IDLE FET: 38 fok.
Ez elfogadható? Leginkább a ramokat tartom melegnek. Furmark alatt GPU 47 fok max, RAM 80 fok volt és a FET 60 fok.
Minden fenti hő alapórajeles beállításnál volt.
-
katt777
félisten
Hát, a felfedező nem én vagyok, mert utána már én is kaptam sok infót, hogy már volt ilyen, régebben, a 3870-nél meg egyedi hibának tartottam (ja, ezzel Kolumbusz is így lehetett, hogy nem tudta, mit fedezett föl ). Ha az ASUS is elszáll 1-2 hónap múlva, akkor leírtam az ATI-t.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
camillo
csendes tag
Sziasztok!
Lefuttattam a furmarkot és azt vettem észre hogy 1920x1080 2x élsimítással 38 volt az átlag fps.(hd 4850+e8400).
Ez reális ehhez a kártyához? Ekkor 80 fok volt a max és 75 alá nem ment .
Ennek így kell lennie?
Amikor levettem a házam oldalát, hirtelen zuhant, 57-60 fok körülire.
Tehát érdemes lenne házhűtést beszereznem vagy akár egy jobb házat?Előre is köszi a válaszokat.
-
Giot
addikt
Egy kis tuning!
Sapphire HD 4870 512mb + AC Twin Turbo
Órajelek:
gpu:820Mhz memória:1100(4400 effektív)Mhz
A mag 40fok környéke a ram 70fok felé nem ment.Több órányi játék után sem instabil a ketyere. Igaz a ventik 100%-on tekernek de NEM hangos!!
A memória hűtés nem saját ötlet (Big THX MilSzab!) ,nevezetesen hogy a referenciahűtő alapja felelős a mem és a táp forróságát elvezetni. Sajna a gyári sünik Gddr5-höz kevesek. -
-
-
Giot
addikt
-
NKing
tag
válasz arsenlupin #41388 üzenetére
És akkor a hővezető szivacsok nem mennek tönkre? Vagy vissza lehet őket tenni úgy, hogy jó legyen az érintkezés? Ahogy láttam, pasztával nem lehet őket helyettesíteni..
Giot: Köszi a képet
[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
Holnap vagy holnapután hozok pontos adatokat!! S Bocsi a mai pontatlanságért
(Ekkora süteményt hogy összekeveri a VRM-et a memóriával!!! ) -
Gaboman
nagyúr
RivaTuner v2.21-el monitorozd a kártyát terhelés alatt játékoknál és ATT-nél.
De hogy a mag sem 40 fokos lesz az is biztos az kb 2D-ben annyi.
Én első tippnek 60-70 közé saccolom szőrös fánknál,játékoknál kb -10fok olyan 50-60.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
katt777
félisten
Azért kérdeztem, mert a csak a GPU-ban vannak hőérzékelők.
arsenlupin: Nem azt kérdeztem, hogy gyárilag mi hűti a VRM-eket. Csak pont a VRM-hűtéssel szokott bibi lenni csere után (TT-val is). Másként áramlik a levegő.
Gaboman: Vagy 2.22-vel...
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
KDavid17
aktív tag
Elvileg holnap jön az új driver
-
hahajdu
aktív tag
egyszerű kérdés: 9800gt vagy 4850?
hunpad.com
Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- BMW topik
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest