- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
Matess
tag
Sziasztok!
Egy Amd 3600+ os processzor mellé beraknék egy Gainward HD4850-et elindulna a gép és még játszani is lehetne vele igaz?"I'll face it with a grin! I'm never givin' in"
-
CHIPman
nagyúr
Igen, csak roppant kevés a proci hozzá... 3-3.2GHz a minimum...
hardverapro.hu/tag/chipman
-
mandju
senior tag
válasz Tomate #41095 üzenetére
Ready Driver Plus a megoldás. először felinstallálod, restart aztán utána mehet is a telepítés. ready driver plus
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
TrollMetal
aktív tag
válasz katt777 #41060 üzenetére
Ez a legujabb heppje. igy még filmet nézni sem tudok azonnal levág...
Hát asszem ebből rút arconcsapás lesz...
elvileg a karinak 60C kéne 60%ot pörögni. Igaz szabályoztam smartdoccal igy itt nekem 100% pörgött játékok alatt... (utálom ha valami meleg a gépben)
De kurvára ideges vagyok....
De hogy a szervizesük fejére húzom a kártyát az hótziher...
Addig is köszi. majd mondom mi lett vele...
Érdekes hőfok winfosban és érdekes fordulatszám...
[ Szerkesztve ]
''A világ két végéről rohad. Az egyiken az anyagi, a másikon a szellemi szegénység pusztít.''
-
Bluegene
addikt
válasz Gaboman #41084 üzenetére
gyakorlatilag nem a hőmérséklet számít hisz a ref hűtőn is be lehet 100%-ot állítani akkor 20 fokos lesz, csak megsüketülsz, én 700/1100-ra 40% hűtővel ami még halk és elment
ugyanolyan GPU van mind2-n tehát ugyanúgy fűt, attól még mert más hűtője van az RV770 ugyannyi hőt disszipál
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
bozont
veterán
Lehet már itthon kapni His Iceq 4870-es kártyát? Kíváncsi lennék, hogy az 1gigás most mennyit kóstál.
-
GrG1210
aktív tag
háát hogy ha a HIS 4870 Iceq4+ -ra gondolsz szerintem méég nem nagyon , báár van itt egy eladó "Brekk" aki azt mondta hogy tudna beszerezni és a 4870 turbo 1gb olyan 80e.Ft. körül lessz .
[ Szerkesztve ]
-
zozyk
addikt
Üdv
Segítsetek egy kicsit pls:
hd4850 1GB gddr3 vagy hd 4870 512 gddr5.Melyik éri meg jobban,ill melyikkel kevesebb a gond.
Köszi a tanácsokat,Üdv:zozyk
[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
válasz TrollMetal #41110 üzenetére
Ezek borzasztóan magas hófokok.
Ez idle?
Att használsz?
Mert azzal fajinul be lehetne lőni mindent a karin.zozyk:attól függ mekkora felbontásban és milyen összetettségben szeretnél játszani,mennyi pínzt szánsz rá.
Nekem egy 512-s 70-em van,és 1600*1200 ahol lehet mindent feltolva überfullhájra ez idáig nem akadt meg.Persze ez alatt nem a krízist és a gta4-et értem.hanem értelmesebb játékokat.[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
-
_Toka_
senior tag
Att használsz?
Mert azzal fajinul be lehetne lőni mindent a karin.
Itt bármit használ, ez nagyon sok! Itt valami komolyabb bibi van.(#41118) fdisk: Igen, úgy kell működnie, ahogy írtad ... ebből következően mikor úgy megy valami, ahogy írtad, akkor valami felülbírálja ezt a beállítást.
(#41119) zozyk: A kérdéssel nem volt semmi baj. Önmagában is megválaszolható. Ez esetben az a helyes válasz, hogy ma többet lehet kihozni egy 512MB-os 4870-ből, mint egy 1GB-os 4850-ből.
Ami nem mindegy:
- milyen gépbe dugod (per pill. ill. később)
- mekkora felbontásban használod (per pill. ill. később)
- mennyi időre tervezel vele.
A per pill.-es dolgokat rövidre zárhatod, ha kitöltöd a cuccokat az adatlapodon.[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
válasz _Toka_ #41116 üzenetére
Hogy is van ez a vsync dolog?Ha be van kapcsolva akkor annyi fps-t enged amennyi az adott felbontásba beállított kép.frissítési freki?
Mert nekem pölö a brothers in arms-ba semmit sem ér ha bekapcsolom.100+ fölé is felszalad az fps,holott a moncsim max.85Hz-et tud.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
Macka
veterán
Létezik még olyan program a 48xx-hoz, mint régen az AtiTool volt? Mármint olyan, ami automatikusan megkeresi a legnagyobb órajelet?
-
fdisk
őstag
válasz _Toka_ #41117 üzenetére
Akkor nem értem.Én használok att-t,de abba nincs engedélyezve. [link]
Ráadásul 1600*1200-ben játszok,ott padig 60Hz a max.(#41119) zozyk:ha +5 v 6 ezer ft-tal drágább,akkor vsz megéri.Azért csak erősebb kari.
(#41121) Macka:ja,a ccc-ben van ilyen funkció
[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
-
fdisk
őstag
válasz _Toka_ #41123 üzenetére
Akkor nem tom,hol a bibi.
(#41124) Macka: RBE-vel módosítani kell a biost,majd a módosított biost felflashelni,v egy másik kari biosát flasheled fel.Én pl. a zafír karimra asus biost tettem.
[ Szerkesztve ]
-
r3pl4y
aktív tag
Hali mindenki...
Tudjátok én voltam az akinek ilyen kis pöttyök jöttek ki a login screen -él... gondolom emlékeztek még néhányan kb 1 hete irtam...
Na azóta ugye volt szervízbe... senkinek nem volt igaza.. nem alaplap probléma volt... a durva az h semminek nem volt semmi baja... de beugrott h 1x találkoztam olyannal h egy bizonyos gyártó által kiadott kártya valamiért ütközött valamelyik alkatrésszel... gondoltam hátha itt is ez lesz a baj... (ha márr más nem vezetett jó megoldásra)... és kicseréltettem a club3d kártyáját egy gigabyt zalman hűtősre.. azóta tökéletes... csak kicsit hangos de... engem az nem zavar .. idle-n 40 fok körükl van az jó? és mennyire szabad felmennie játék közben vagy furmarkal? Gondolom azért ezzel a hűtővel ne is próbáljam huzni a kártyát? bár nem akarom még egy darabig 1ébként se...
OFF:
Valaki meg tudja mondani h itt a PH-n h kell jelszavat változtatni... mert 1x elfelejtettem és kértem újat de azóta ilyen mindenféle karakter van és azt meg nemtom megjegyezni...ON:
Ja és érdeklődnék, hogy miért jó az ha a kártyán biost moddoltok? mármintz olvastam h valaki asus biost tett a zafirra ez miért jó?
[ Szerkesztve ]
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
katt777
félisten
válasz Tomate #41095 üzenetére
1. hsz/honlapom/logout: ATT Ready Driver +
DigitXT: Nem quad kell, hanem egy izmos E8-as. Miért is kapcsolod be a VSync-et?
TrollMetal: Azért ezeket mutogasd már meg a szervizben is.
Macka: Még mindig az ATT, de CCC is megkeresi. Az már más kérdés, hogy ez valójában mennyire lesz stabil. Módosítás szintén ATT. Ha biosban módosítod a határértéket, a rendszer nem fogja felismerni a VGA-t, csak névleg.
r3pl4y: Soxor stabilabb működést, jobb hűtést-tuningolhatóságot eredményez, mert olyan apróságok is meg vannak változtatva a gyári bios-okban, amelyeket szerkesztővel nem tudsz módosítani. De pl. hiába teszel ASUS vagy MSI bios-t egy Sapphire-re, a Smartdoki vagy a DOT nem fog működni, mert hardveresen nincs a VGA-ban.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
fdisk
őstag
válasz r3pl4y #41128 üzenetére
Ja és érdeklődnék, hogy miért jó az ha a kártyán biost moddoltok? mármintz olvastam h valaki asus biost tett a zafirra ez miért jó?
Én pl. még az att előtt azért csináltam egy bios flasht,mert az asus biosában sokkal jobban meg volt oldva a venti szabályozás,ezáltal lényegesen halkabb és hűvösebb lett a karim.
Azután jött az att.A biost hagytam,mert majdnem teljesen mind1 melyik van fent att mellett.
Azért majdnem,mert az asus bios+att-vel nyertem még néhány fokot minuszba mint a zafír+att kombóval.(#41131) CHIPman :
[ Szerkesztve ]
-
r3pl4y
aktív tag
tehát ha most rátennék egy asus biost a gigabyte kártyámra akkor nyerék pár fokot?
meg akkor menne is a venti szabályzás?... mert mintha most mindig 100 -ion pörögne legalábbis nem hallom h változna a fordulat ahogy melegszik
[ Szerkesztve ]
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
fdisk
őstag
válasz r3pl4y #41133 üzenetére
Igen,
De ez csalóka egy kicsit,mert cserébe vmivel hangosabb lesz,hisz a vent.vezérlése is más.
Persze nem fog még így sem visítani,de aki érzékeny a zajra az észre fogja venni.
De ha jól tudom,csak ref. karik biosait lehet oda-vissza flashelni.És azt is csak dos alatt.
Sőt az sem mind1,h 512-es v 1G-ás.Amikor én vettem a karit,akkor még nem vtak más,nem ref. modellek.Szóval sokat nem tudtam elbaszarintani a flashel.
[ Szerkesztve ]
-
leftyke
aktív tag
Csak egy gondolat. Most olvasgatok a maffia 2-ről ami ebben az évben várható. És mondhatom imádkozok hogy a gépem még megbirkózzon vele. Vajon foglya még bírni azt a szuper játékot?
-
leftyke
aktív tag
Még egy sajna a videó kártya tuningolásában egyáltalán nem vaok othol így hozzás sem tudok nyúlni pedig azt mondták az enyim is nagyon jól tuningolható. Hol lehetne megtanulni?
-
fdisk
őstag
válasz leftyke #41135 üzenetére
Minden bizonnyal.
A tuning nem egy nagy ördöngség.katt777 oldalán mindent +találsz ezzel kapcsolatban.
(#41137) r3pl4y:ha erről van sz,akkor ez nem ref. kari.
A ref. karikon ilyen v ehhez hasonló hűtés van.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Winflash-ben is van force mód.
CHIPman: Akár másik PCI-E karival is CF vagy SLI lapban. Trükkjei persze vannak, pl. ha az 1. kari nVidia, akkor az ATIflash a 2. karit fogja 1.-nek látni, és nem tudsz 2. VGA-t flashelni...
leftyke: Ati Tray Tools. Leírás és linkek a honlapomon.
[ Szerkesztve ]
-
TrollMetal
aktív tag
válasz katt777 #41129 üzenetére
Hogy üzemeljen a gépem most 650/3240 en megy a gpu illetve ram.
igy sikerül stabilan 93 fokon tartani ugy hogy a hangkártyámra két alkoholos filcet helyezvén odaraktam egy 8cm ventit vicces mi? kéne kép?Nesztek :[link]
ATT driver? nekem ez most nagyon kinai volt...
üdv.
''A világ két végéről rohad. Az egyiken az anyagi, a másikon a szellemi szegénység pusztít.''
-
Silenzio
addikt
válasz leftyke #41135 üzenetére
Á, nem fogja. Még az elsőt se futtatná szerintem. Próbáltad már? Légy erős.
Utálom ha valaki kishitű a gépével szemben, nem mi élünk a fejlesztőkért, hanem a fejlesztők értünk, vásárlókért. A géped a GTA IV-et is simán viszi, mi gondja lehetne a Mafia 2-vel? Ők tudnak programozni...https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
fdisk
őstag
válasz TrollMetal #41140 üzenetére
Ez de lol!
katt777 :Ezt nem tudtam. És úgy is minden esetben felmegy a bios?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz TrollMetal #41140 üzenetére
Milyen ATT driver? De legalább tudom, hogy glacid van. Hát nagyon nem hű a nevéhez, asszem. És még nekem szóltak a telefonos képekért pár cikkemben...
Silenzio: A valóság cáfolja a hitedet.
fdisk: Igen. Adtak ki anno egy "hotfix"-et ehhez, de abban csak az ATIFlash paraméterei voltak megadva winflash után egy .bat fájlban. Gondolom azért, mert nem ment az ikonos parancssori indítás (az nálam sem működött). De van azóta újabb verzió is, egészen friss.
[ Szerkesztve ]
-
-
TrollMetal
aktív tag
válasz katt777 #41143 üzenetére
Nemtom kérdezték hogy ATT-t használok e mert azzal faszán be lehetne lőni mindent... ebből gondoltam hogy driver.
Nem védem a glaciatort de tényleg remek hőfokokon tudta tartani a vgamat. egyszer ment 75 fokra (70fölé egyáltalán) amikor is Cryostasist toltam eléggé fullra tolva a grafikáját...
Asszem csak ez zabálta. Gohic 3 alatt akát FS alatt is (forsaken gods) nem ment 65 fölé egyszersem. Igaz van vagy 40decibeles hangja ha pörög amitől égnek áll a hajam... (mivel nálam minden kellemes 20 decibel alatt van)
Hát elnézést a telós képért ma szedtem szét és ugytünik nem javult meg
de igy legalább tudok gépezni meg filmet nézni és addig is mégjobban tönkremegy a kari... besül a csapágy meg minden...
De tuti arcon csapom az össze léhűtőt ottan... méghogy szervizesek...
...
-
TrollMetal
aktív tag
válasz katt777 #41143 üzenetére
Lenne tőled egy kérdésem... Nekem volt egy 550W chieftecem mint neked amikor vettem a karimat. Hát csalódtam a kártyába mert annyira sem ment mint egy 8800gtx (régi kazános idők ) És a fülembe jutott hogy valaki ugyanigy járt mint én és hogy neki egy 700Hipro táp megoldotta a gondját... egyből jobban futott meg minden.
Naszóval megvettem a 700FSP epsilonom (nem bántam meg bár nemtom... )
Stabilabb lett a kari. nem voltak laggok mindig minden helyzetben ugyanugy teljesítet a játékok alatt...kicsit gyorsabb is lett 3dmark alatt is.
Naszóval hogy is van ez? ehhez a részéhez nem értek de én naivan azt gondoltam hogy az 550chieftecem sosem kell majd lecserélni... sebaj öcsém örült neki
-
katt777
félisten
válasz TrollMetal #41147 üzenetére
Az ATT-nek van egy ún. low-level drivere, amely az ATI driverével dolgozik együtt, úgy vezérli a karit (pl. kilövi a pp-t, ha úgy akarod).
Vígan elvagyok a chifimmel. Vitt ez 125W-os 6000+-t tuningolva 3870CF-rel, 3 vinyóval, TV-tunerrel, 4GB RAM-mal, DVD-vel. Meg viszi a mostani rendszeremet is. Vigye is, baszki, 22k volt újan 2 éve.
fdisk: Az a legjobb, ez tény, csak a legtöbben ma már nem ruháznak be egy olyan drága alkatrészbe, mint egy floppy. Aztán szaladnak fűhöz-fához, ha baj van.
r3pl4y: Mi a probléma? A saját bios-odat is módosíthatod.
[ Szerkesztve ]
-
leftyke
aktív tag
http://www.overclockersclub.com/reviews/palit_hd4850_sonic/
Ő a gépemben található kis kari.
Olvasgatom az oldalt csak az a bajom hogy pl: BIOS-t miért kell módsítani és ha kell milyenre, meg a feszekel nem vaok képben .
Mondhatni félek.
Pedig megvettem a gépet bekapcsolásnál a procit egyből meghúztam úgy hogy még rendszer sem volt rajta .
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- OpenWRT topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest