- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
katt777
félisten
Most már, hogy van HIS IceQ4 mindenféle 48xx kariból sztem nem is érdemes másban gondolkodni. Kifúj, jól hűt, és halk. Mi kell még? Ráadásul csak 5-8k-val drágább egy ref. karinál, azaz a hűtőcsere árából megvan, és +1x: kifújja a meleget a házból. Esélyes, hogy ha megjön a cserekártyám, eladom, és veszek egy ilyet. 3870-ből is a HIS vált be (pedig az nem is IceQ volt).
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Guangho
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ha már szóba került az MSI Quad Pipe kártyája, ezzel kapcsolatosan lenne egy kérdésem. A kártyán található venti az fix fordulatszámon forog, vagy terheléstől függően változtatja a sebességét?
Egyébként szívem szerint egy Powercolor 4850 PCS kártyát vennék, ha kapni lehetne kis hazánkba. A külföldi tesztek tanulsága szerint az egyik leghalkabb aktív hűtésű 4850-es kártya.
-
XoZ
aktív tag
válasz katt777 #34809 üzenetére
4870-esből sajnos nincs IceQ: [link] (leszámítva a webshopok becsapós képillusztrációit ), gondolom azért, mert a referencia kifele fújó hűtéstől alig különbözik a 4850-esek IceQ hűtése, tehát azt nem volt érdemes rátenni. Olvastam olyan hírt, amely szerint nem is várható 4870 IceQ, pedig szerintem lehetne javítani ott is, pl. több heatpipe-pal.
-
rocket
nagyúr
Nincs iceQ 4870, rossz a kep a linken.
Letezik ilyen nevu termek ami IPON weboldalan fent van, de az referencia hutovel van szerelve."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
katt777
félisten
Baszki, pont tegnap láttam. Persze iPon, mi mást vártam? 4670-ből persze már van. Úgy fest, a 4870 hűtermelése kifogott rajtuk. No de az a "turbo", amit beleraktak, az egyik ref. 4870-nek sem kottyan meg.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Nekem is elég volt 1 pillanatra nem figyelnem, mert sok dolgom volt. De tök mindegy, hová mész, mihelyst egyetlen pillanatra is megfeledkezel arról, hogy át akarnak vágni, máris átvágtak. Becsüljük meg a kevés tisztességes kereskedőt!
-
Dusee
őstag
-
Pitterix
őstag
Holnap végre visszakapom a tápomat az iPontól és újra bekerül a gépbe az MSI 4870!!!
Boldog vagyok ám!!!!! (nem mintha bárkit is érdekelne... )"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
jajistenem
csendes tag
Nagy divat most ez a hűtőcserélősdi. Egyébként miért akarja mindenki lecserélni rajt a hűtőt? Egy fórumon sem olvastam, hogy valakinek megdöglött volna a kártyája a normál módban (OC nélkül) való használattól.
Nekem Sapphire 4850 em van, single slotos. Terhelésnél szobahőmérsékleten 90-95 fokig megy fel.
Nem látok vele problémát, a kártyán a forrasztások ROHS anyagból vannak, kevésbé száradnak,magas hőmérsékleten olvadnak, nem fognak elmelegedni. Az elkók jó minőségűek, új technológiával készültek, bírják az extrém hőmérsékletet. Többet bírnak a 105°C (üzemi) os régebbi elkóknál. Az induktivitások szintén jó minőségűek, ragasztás- kitöltés szintén megfelelő. A félvezetők pedig előbb olvadnak le a nyákról mint hogy megfőljenek. (normál üzemben, ez nem igaz extrém feszültségnél mert akkor az áram is extrém módon emelkedik)Véleményem szerint, aki nem akarja tuningolni, annak teljesen felesleges plusz költségbe vernie magát. Persze akit zavar az, hogy melegebb a borda nyugodtan tegye.
-
Pitterix
őstag
válasz jajistenem #34826 üzenetére
Gondolom sokan azért raknak rá plusz ventit, hogy az a 100fok max 60 legyen....hátha nem tesz jót másnak sem a házban.....nekem pl mellette van közvetlenül a tv kártyám, máshol nem volt helye....
Egy kérdés: ha teszek a házba egy 12 centis ventit az számít valamit, vagy felesleges pénzkidobás, mondjuk 1500 pízt kóstálna, mert ismerőstől veszem, neki túl hangos....
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
veterán
válasz -FreaK- #34797 üzenetére
üdv emberek.
én is most tervezem a 4850-es vásárlást és kíváncsi vagyok hogy miért mondtátok többen is a gigabyte kártyáját?
én msi-t néztem ki magamnak. ezressel drágább de plusz egy év gar van rá.mik a tapasztalatok az msi és a gigabyte kártyákkal?
ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °
-
$p@rr0w
őstag
A korai időkben gondok voltak az MSI biosával, hogy mostanra javították-e azt nem tudom, de sztem ezért nem ajánlják.
(#34826) jajistenem: Pontosan ezért, van akit zavar. Az meg - ahogy írtad is - csak kamu hogy tönkremenne, vagy baj lenne belőle, úgyhogy ennyi, ezt már sokszor megbeszéltük, van akit zavar pont.
[ Szerkesztve ]
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
juhi07
senior tag
üdv
nem rég kiprobáltam az nfs under cover és lehidaltam elötte 1400 x 900 hight minden en 2 élsimitás és a játék 24-16 fps között menta grid ami 100 X szebb az ment 45-50 fps között.......
Szerintettek miért ment ilyen szarul az nfs ?
AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)
-
juhi07
senior tag
na pfff
Ez kelet nekem Most a válság miatt miat piszok drágák lettek a procik isAMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)
-
katt777
félisten
válasz Osynho #34824 üzenetére
Hú, van már 48050-es!
gabi133: Hiába lenne akár C2D-d is, default-ban még az sem hajtja ki a 3D06-ot, nemhogy a régebbieket, amelyek mellesleg nem is tudják az újabb eljárásokat.
juhi07: Azért, mert nem rendes autós játékokkal játszol.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz jajistenem #34826 üzenetére
A legtöbben pontosan tisztában vagyunk a 48xx karik tűrőképességével.
De most mondok valamit: Nem cseréltem hűtőt, mert nem volt meleg a kari (memio 95°C-ig sem ment GPU-CV alatt, míg a GPU 75°C alatt maradt), játékokban meg sokkal alacsonyabb volt, és nem akartam gart veszteni. Aztán gondolt egyet a karim, és meghalt. Persze nem biztos az összefüggés, de pl. Dangerzone problémáit megoldotta a hűtőcsere, nálam meg semmiféle probléma nem volt.
És amiről te is megfeledkezel, hogy milyen hatást gyakorol egy tűzforró VGA a PC többi részére. Most egy 7900GT van a gépemben, és 6-10°C-kal hűvösebb a gépem minden alkatrésze (lap, CPU, vinyók) úgy, hogy a 2 oldalsó, VGA-hűtő 12cm-es ventit lekapcsoltam. Ja, és amúgy 40°C-os volt a 4870-em idle, játék alatta max 60°C-ra hevült.
-
katt777
félisten
Nem lenne egyszerűbb CPU-Controllal kiosztani 2 magra? Ez már a Clear Sky-t is alaposan felgyorsította. Azt nem is értem, hogy a Porsche óta miért kínlódik valaki NFS-del...
De 4-magosok továbbra is "előnyben" . Máig áldom az eszemet, hogy E8400-ba ruháztam.
[ Szerkesztve ]
-
Departed
őstag
Hát igen, művészet ilyen enyhén szólva "nem túl szép" grafikát ilyen programozási tehetséggel és ilyen szaggatással megoldani...Nekem szerintem már túlélte a 20 percet, de csak azért, mert a második versenyem közben egy Pendulum szám hanzott fel
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Departed
őstag
válasz katt777 #34840 üzenetére
A játékot szinte mindenki szídja, hogy szaggat és ahhoz képest "nem az igazi" a grafikája, Intel-esek, AMD-sek egyaránt...azért az is beszédes, hogy PS3 konzolon tesztek szerint beszaggatott több helyen is játszhatatlanra.
Emellett semmilyen más játéknál nincs semmilyen fps-problémám, ezt meg sokkal előbb törlöm le, sokakkal egyetemben, mint hogy csak ezért cpu-t fejlesszek.Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
veterán
válasz strife #34843 üzenetére
befogok számolni az biztos de majd december elején lesz meg szerintem. addig még sok víz lefolyik a Dunán
nyugodtan. de itt is kérdezhetsz ha aktuális lesz: [link]
ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °
-
DerStauner
senior tag
ismerős mondta, hogy az ati adott ki valami grafikai tesztprogramot, amivel direkt a hd4800-asokat lehet teszetelni. állítólag valami békák vannak benne.
hol találom ezt a programot? (kerestem google-ban)
-
lsc
nagyúr
-
strife
tag
válasz DerStauner #34845 üzenetére
Szerintem erre gondolhatsz.
-
Qru
MODERÁTOR
-
juhi07
senior tag
ÉN is töröltem a játékot De én hamarabb 10 perc nekem elég volt belöle
AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)
-
DerStauner
senior tag
kösz mindenkinek. megnéztem, de szerintem nem nagy szám.
mellesleg nálam elég gyakran nem tudta normálisan kirajzolni a képet. mindenféle zöld árnyalatú négyzetek meg háromszögek villództak, majd egy kis idő után (pár másodperc) visszajött a kép, majd megint elment.
én ezt annak tudom be, hogy az amd szerint 8.11-es driver kell, nekem még csak a 8.10-es van fenn. de lehet, hogy ez másnál is jelentkezik.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs