- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
twine
veterán
válasz arsenlupin #30049 üzenetére
Ha csak ez volna a gond, azt ugye egy perc kiprobálni! Biosban kilővöd az összes energiagazdálkodási funciót, (igy ugye full crafton fog menni a dolog) és ugy futtatod a trémárkot! Bár én még olyanról nem hallotam hogy nem kapcsol a cucc!
-
lala42
őstag
Nos a konfig Giga P35 Ds3. 2x1 Gb Geil 1066. Noctua NHP-12 hűtő. A kari Gainward 4850 GS. A proci húzva 20%-on az az E 8400 3Ghz jelenleg ill. mindig 3600-on a Ram-ok 1000-en 5-5-5-15 idővel. A kártya 35-56 fok között mozog, terheléstől függően. A 3DMark elindítva, és hagytam had járjon. A végén ezt hozta ki.
Mondom ez csak nyers eredmény, a finomitás maj jön.[ Szerkesztve ]
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
twine
veterán
válasz lala42 #30054 üzenetére
Nehogy félre érts nem kötexem, csak én még nem láttam 1200 pont különbséget egy és ugyanazon Konfiguráción! Kétszer lefutattad a trémárkot egymás után ugy hogy semmit nem álitottál át, és igy másodszorra 1200 ponttal többet hozott? Ez biztos igy történt? Majd aztán harmadszorra milyen eredmény lett? Gondolom azóta is lefutott már párszor...
Az mindegy hogy "nyers" vagy nem....itt a lényeg a két trémárk eredmény közötti 1200pont....ott vagy át lett állitva valami...(huzva,,,program kilőve...vagy mittom én), vagy valami nagyon nem stimmel nállad_![ Szerkesztve ]
-
DerStauner
senior tag
válasz arsenlupin #30049 üzenetére
lehet, hogy megvan a probléma forrása.
a gigabyte @bios programja szerint F5-ös bios van fenn, és a honlapjuk szerint ez még nem támogadja az E8000-as verziókat. úgyhogy most felflashelem az F9-et, és meglátjuk, mi lesz.
-
twine
veterán
válasz DerStauner #30056 üzenetére
Az lesz aaaaz
-
arsenlupin
aktív tag
-
lala42
őstag
Mint mondtam ill. írtam, a procit emeltem 9x400-ról 9x410-20-ra már nem emlékszem pontosan. Nem volt nekem annnyi időm, hogy mélyrebben belemerüljek, mert nagy a család kell a kaja. tehát nem állítottam azon kívül semmit. De mondom később lesz szabadidőm és pontosan nekiállok kitesztelni a karit, de ez csak a jövő hét után lesz esedékes. Sajnos addig játék is csak egy kicsi esténként, mert van ám más elfoglaltságom is (van ám asszonypajtás is ) Nem értelek félre és nem is veszem kötekedésnek amit írtál
Nézd meg a win időt a jobb sarokban. Nem cserélek annyi idő alatt konfigot
[ Szerkesztve ]
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
Lewzke
őstag
Mégegyszer megkérdezném : megfelelne a Thermaltake TR2 470 W-os tápegységem a 4850-nek ?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz DerStauner #30017 üzenetére
Én megnézném az EasyTune beállításokat, de az sem rossz, ha kilövöd az automatikusan induló programokat (van ott még egy csomó, amely teszthez szükségtelen), és úgy tesztelsz.
Biost el tudod menteni, szóval kipróbálhatod, de én inkább valami programra gyanaxom. Ha nem akarod macerálni a bios-t, kezdd el a rezidens programok kiszedését, tűzfalaktól az EasyTune-on át a Punkbuster-ig. Neten persze ne legyél közben.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz _Toka_ #30026 üzenetére
Minden 06 és Vantage tesztem elkészült, szimpla 4870 alá elég 1280-ban is egy 3.0GHz-es C2D max szűrők mellett (amúgy DX9-ben is), csak 1680-ban, szintén max szűrőkkel kell 3.3GHz, ergo közel sem 100%-os a Catalyst, és az alacsonyabb felbontásokban, alacsonyabb szűrőkkel bizonyosan javulni fog még (3870 is ilyesformán kezdte, bár az zaklatottabb eredményeket produkált elsőre). Szóval egyrészt emiatt nem kell aggódni nagy felbontásban még az X2 kihajtatlansága miatt sem, másrészt ha CPU limited van (amely hol itt, hol ott jön ki alkalmazástól függően), tedd azt, amit én: vagy egy 1.143V-on futó, 450/600MHz-es beállításom, amellyel minden játék halkan, hűvösben, és maximális minőségben játszható (így is 100FPS felett), ahhoz a 2 igényesebbhez meg feltehetem normál 3D-be 1.203V-on.
DerStauner: Ja, látom, már alakul.
[ Szerkesztve ]
-
XoZ
aktív tag
válasz p3rgam3nt #29993 üzenetére
GPU-Z a tényleges memóriaméretet írja ki: [link]
FÖNÖK-nek is ASUS kártyája van, nála is 1 GB-ot ír a CCC, és a hozzászólásában belinkelt képen látszik, hogy be van kapcsolva a HyperMemory: [link], lehet, hogy nálad is ez van. A HyperMemory-ról itt olvashatsz bővebben: [link], a lényege, hogy a rendszermemóriából egészíti ki a videomemóriát, elvileg teljesítmény növelés céljából. A Windows registryben ki lehet kapcsolni (persze csak saját felelősségre, elmentve az eredeti értéket), nálam a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ATI Technologies\CDS\0000\0\Memory ágon van a HyperMemory kulcs, és az értéke No (0x00000000). Esetleg ki is lehetne tesztelni, hogy ér-e valamit.[ Szerkesztve ]
-
tiop
tag
Üdv
Most szeretnék venni (ha összejön)egy 4870 karit,és lenne pár kérdésem.
Melyik gyártó kártyáját érdemes megvenni?
Megéri a 1GB kari a plussz pénzt?
Az aláirásomban lévö konfigba tenném a karit,a 450 CHIEFTEC táp elég ehez a karihoz?
Elöre is köszi. -
katt777
félisten
ATI-nak nem annyira kell a +512MB, mint az nV-nak, egyébként pár játékban nyerhetsz vele 40-45 FPS-re 2-4FPS-t. Szóval nem igazán érdemes bele fektetni.
Tápnak vinnie kell, bár chifiből is van többféle. Ha van 18A-ed a 12V ágon, biztosan nem lesz gond. Amúgy lásd a cikkemet a honlapomon vagy a logout-on, azt érdemes. Csak nem tudni, ilyet szállítanak-e, mert a gyártói oldal szerint is vagy ez, vagy a ref. szóval egy ismerős jól jöhet.
Nálam a kezdeti kínlódások után most 44/54/48°C-on dolgozik alapból, és csöndben (35% venti, de ez halk fajta 65%-ig), játékokban/tesztekben pedig tuningolva sem melegszik 72/92/82 fölé (55% ventivel). Takarékos üzemmóddal lazán játszom 45%-os ventivel, 55-65°C-os kártyával minden játékban, kivéve Warhead, Clear Sky, Oblivion.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
coleen
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit laikus leszek, de kérlek nézzétek el.
Azt javasolták nekem, hogy 4850/4870-et vegyek, ha 1920x1080-ban akarom LCD TV-n nyomni a gépezést, mert az Ati sokkal rugalmasabban kezeli a HDMI kimeneteket. Amúgy ezen kívül semmi nem köt az Atihoz (sorry...).
A kérdésem, hogy igaz-e a fenti megállíapítás, ill. h a mai gamek tudják-e az 1920x1080-at? -
ToBeY
nagyúr
Nekem a chieftec tápom leírásában ez van írva. +12V1 14A és +12V2 15A ez elegendő a kártyához?
-
Hunter2
addikt
elég, olyan átalakítót adnak a kártyákhoz aminek az egyik vége egy 6pines vga dugó a másik meg 2 molex aljzat.Maximum az egyik molexre az egyik ágat kötöd a másikra meg a másikat.29A bőven elég kell hogy legyen neki.Nekem 400-as táppal gond nélkül ment a 4850 pedig csak az egyik ág volt rákötve.
[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
válasz DerStauner #30056 üzenetére
pü ment
mod:szinte biztos,h a bios frissítés megold mindent.Hajrá!
(#30072) katt777:mi a kivétel a játékoknál?Az,h ezeknek kevés az energiatakarékos mód,v h jobban ,melegszik a vga?
[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
katt777
félisten
válasz lala42 #30075 üzenetére
Legyél te! Csak el ne kúrjantsd magad.
Mod: Én is azért nyögtem ki most az árát, aztán felőlem drágulhat az egekig.Vasinger!: Persze, ha a negatív tuningra gondolsz. (Sok megtakarítás, hűvös gép.) Feltuningolni sok értelme nincs, mert tesztben ugyan jól mutat +400 pont, de játékokban vagy a +0-1-0.5FPS fölösleges, vagy a +200.
fdisk: Persze, hogy kevés az energiatakarékos mód, ergo jobban fog melegedni a kártya, mint abban. De nem vészes a normál 3D sem, nálam az olyan 65/75/70°C körül van, 45-55% hűtővel. Lehetne hűvösebb is, ha pörgetném, de nekem így OK, mert halk. Baszki, Oblivion 2 éves játék, és max felmodolva minden grafikát (textúra, modok, stb) van most meg a min 27FPS-em. De szebb is, mint a Crysis (-víz).
[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
válasz katt777 #30081 üzenetére
Én most hagytam abba a CS-t.(kb 1óra játék)És nekem viszi az energiatakarékos 3d beállítással is.(1.203V)
Ja,és hűvösebb is 5-7 fokkal mint ha 1.263V-al menne.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
luw2win
őstag
Hali!
Pár napja vettem meg az uj gépem amibe egy Palit 4850 OC 1GB van.
Nagyon meg vok vele elégedve, fánkocska alatt (5perc) 50% os ventivel 60fokot értem el
És nagyon csendes 3dmark06 alatt pedig 13805pontot hozott. Minden alap orajelen.
Én meg vok vele elégedve Crysis meg 1680x1050-es felbontáson minden magas csak az AA-t kapcsoltam ki...a legélesebb helyzetben sem megy 25 fps alá
Sztem megérte.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
-
dzsóbácsi
aktív tag
válasz coleen #30076 üzenetére
Persze hogy tudják
Hogy HDMI kezelésben van-e eltérés rról nem tudok..Én is úgy használom a karit /DVI-HDMI kábel/ és semmi gond nincs vele..Ekkora felbontáshoz viszont nem tudom meg mi érné meg jobban /ill. igen..az X2/..de az ugye más árkategória..Ha van még türelmed, és egy picit gyüjtesz rá addig, akkor én 4850X2-n is gondokodnék..Sztem az FullHD-n is tartós lenne egy ideig.. -
SteeWe
aktív tag
Szert tetten egy HIS IceQ 4850 512MB-ás változatra. Eddig rökéletesen meg vok vele elégedve, most a leghangosabb majdnem a vinyó a gépben. Ezt azért írom le, mert gyakran felmerül a kérdése: "melyik 4850-as vegyem?". Ezt tudom ajánlani!
Tuningot még nem néztem, de egyenlőre nincs is rá szükség, de a kíváncsiság nagy úr, úgyhogy előbb vagy utóbb úgyis megnézem
A szőrös fánk teszt ATT-ben van? -
Puma K
nagyúr
Üdv!
Segítségeteket kérném abban, hogy milyen programokat szedjek le a HD 4850-es karimhoz? Kezdő ATI tulaj vagyok, és nem nagyon tudom, hogy miket érdemes leszedni hozzá, Riva Tuner az alap, hogy venti szabájzás de a 2D/3D-ben az órajel állítást gondolom szintén el lehet vigézni a Rivában, csak nem nagyon vágom, hogy mi merre mennyi
Egy kis útmutatót kérnék lényegében"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
finest
addikt
Sziasztok!
Én is tulajdonosa lettem egy sapphire 4870 512-es karinak, azt hiszem egész jól viszi a tuningot. 815/1000-en teljesen stabilnak tűnik. Ezt a Catalist beépített Overdrive progijával állítottam be, olvastam korábban, h valami tuning progival a feszek is állíthatók, adnátok hozzá tanácsot, h melyik progival próbálkozzak és mennyit érdemes majd rajtuk állítani?
3Dmark06 terén csatlakozok Staunerhez, nálam is 15.500 és 16.600 pont között ugrál az eredmény, miközben a procc sebességén és a VGa-n sem állítottam. Szerintem valami driver bug lesz vagy a 3DMark06 bizonytalankodik.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
dzsóbácsi
aktív tag
válasz finest #30094 üzenetére
Ha feszt is szeretnél emelni a karin, akkor nem tom, hogy elég lesz-e a gyári hűtője, bár elvileg egy jó BIOS-os ventiszabályzással nem kizárt
[link]....ez BIOS átíráshoz..elvileg itt tudsz neki több feszt is adni 3D-ben..
[link]..ezzel pedig "ráégeted" a kártyára....ennyi....ez télleg eltarthat egy ideig, szal ne ess kétségbe..NEHOGY!! piszkáld közben a gépet! ...
WinFlash-ből lehet, hogy van újabb is[ Szerkesztve ]
-
lala42
őstag
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest