Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Nem jó, nem jó, kifagyott a Vantage 1,57V 915Mhz teszt közben. Remélem 1,46V 900Mhz-en azért sikerül majd tesztelni.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
johntheface
csendes tag
Hi.
Van egy Sapphire 4850-es kártyám.A gép bekapcsolásakor villog rajta egy piros szinű led.Ez mit jelent?Menet közbe nem világit a led.Hurry Mr Bubbles the Angels are waiting
-
Bluegene
addikt
hát ha olyan driver lesz hozzá ami leviszi az órajeleit mint a 3800-asoknál, akkor aki a hőfokok miatt izgul(feleslegesen), az megnyugodhat majd
ha hűtőt cserélnék mindenképp olyat vennék ami kifújja a házból a meleget frankón, ehhez hasonlót, ugye a GFX chilla például "remekül" benttartja
azért 3dmark közben odarakom az ujjamat és érzem h megy ki a forró levegő a szabadba, na az a jó(manapság az összes gyári hűtő ilyen nem véletlenül)
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
katt777
félisten
válasz tibz03 #12851 üzenetére
Egyrészt az S1 oda sem fér, nem hogy bármiképp hűtene, másrészt ne olyan alaplapot vegyen már az ember, amelyben csak a VGA alá tud tenni valamit. Éppen elég jó lap van VGA fölötti, vagy távolabbi PCI-E slotokkal, stb. Ha meg PCI-s a hangkarid, rakhatod alulra. Megsúgom, nekem egy TV-tuner (régi, nagy, nem egy mai törpe) van pont pont ennyivel alatta, és semmi probléma a hűtéssel.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
bishopx2
tag
Jól felboritotta a rendet nekem ez a kari.......Akkor most nyiltan valaki elmondaná hogy
megéri-e lecserélni a E6750 egy E8200-re vagy E8400 és hogy a lapot cseréljem-e ?
a ramokkal meg nem tudok mit kezdeni sajnos nekem anyira nem jöttek......van ilyen..
-
Beowulf_78
addikt
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
veterán
válasz johntheface #12854 üzenetére
Ugye most hülyéskedsz? Az csak egy ellenőrző led, ne ijedj meg tőle, normálisan működik.
Bluegene: Az a VIA-s cucc az abszolút HTPC! lol
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #12855 üzenetére
Nem driver, bios. Egyébiránt sk. már ma is megcsinálhatod.
Amúgy jó is az a hűtő X1800 és X1900 ATI karikra.
Ne írj hülyeséget, a Chilla nem "tart" bent semmit, hanem széttolja, a ház hűtése meg kiviszi (ami azért csak van mindenkinek). Valahogy 10-20°C-kal hűvösebb a VGA, és halk, ugyanakkor a rendszer többi része sem melegszik.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
janos666
nagyúr
válasz SzlobiG #12843 üzenetére
Ha akarod tolhatok 06-ot, de én nem szeretem, mert CPU limites a kis 3,6-on járó E6420-ammal, a Vantage már nem annyira. (szerintem a SM3 pontom is nőne vagy 5-10%-al 4,3Gzh-es E8400 mellett, csak épp 1920x1200-ban játszom, így még nincs gyakorlati szükségem CPU cserére, várok míg lemegy a Q9300 ára)
910Mhz-en is lekapcsolt 3DMark közben, de nem a hő miatt, hűvösebb mint auto ventivel alapon, szerintem nem stabil a GPU 1,57V-on hőfoktól és Mhz-től függetlenül. (az előző kártyám egy leheletnyi Vmodtól is folyton lekapcsolt 3D-ben, itt valahol ,55 körül lehet a küszöb)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
katt777
félisten
-
Bluegene
addikt
válasz katt777 #12865 üzenetére
igen, azt mondtam hasonlót vennék, az sincs kizárva hogy rámegy
ugyanakkor a rendszer többi része sem melegszik azért csak jobb ha egyből megszabadulunk a melegtől, nem? mint hogy szétterüljön és szegény házventik kilapátolják(már aki kényes a hőfokokra), lehet hogy jól hűti a kártyát magát, de a többi komponenst jobban melegíti(ugye mert nem egyből megszabadul a melegtől hanem fölszáll a procihoz ami mellől kilapátolja a házventi)
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
bishopx2
tag
ööö....én a vistát szeretném használni de felraktam de valahogy nagyon lassu az egész
nehezen tölt a játék is lassabb volt mint xp-n de én a vistát szeretném használni de ezzel
a konfiggal kicsit macerás......remélem érhető voltam mit akkarok elérni csak egy
normális, stabil, közepes tuningos gépet amin vista van és nem tölt sokáig se a
rendszer se a játék,,,,,,,,,,
Akkor most mit éri meg fejleszteni ???????[ Szerkesztve ]
van ilyen..
-
-
janos666
nagyúr
Nem erőltetem tovább, 905Mhz-en se fut le a teszt, lentebbfeszem a feszt, mert 1,45-el is bírta már a 900Mhz-et, úgy már remélem nem lesz lekapcsolósdi. (de mindíg ugyan annál a jelenetnél áll le a 2. grafikus tesztben, ugyan úgy mint a régi kártyám is ugyanabban a képkockában kacsolgatott le 3DMark alatt magsab feszem, ez valami OVP lesz)
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #12873 üzenetére
Ez az én szövegem! Látom, nem felejtetted el.
Viszont a zaj meg egy másik dolog, amellyel a kifúvás jár. Nekem mindenesetre megérte a Chilla, főleg az a grafikus teljesítmény, amely a RAM-ok +100MHz-éből jött (meg 27MHz GPU-ból).Recon: Nem csak láttam, vettem is: Red Tower. Viszont nem árt a körmükre nézni, mert néha kicsit lazán kezelik a rendeléseket. Nekem pl. csak akkor szóltak, hogy már elküldték a csomagot, amikor elküldtem őket az anyjukba, hogy 3 napig nem válaszolnak semmit. De a Nocti ventiket is tőlük vettem, ahogy a Cyclo RAM-hűtőt (amit aztán ki kellett szerelni a foglalatból, akkora batárt raktak rá, és most befőttesgumi tartja a két kis ventit stabilan).
syckaloz: 1.215V. De a lapom alulfeszeli, szóval még a 3.7GHz is 1.168V-on van meg. A 4.05 meg 1.35V helyett 1.3V-on.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz tibz03 #12882 üzenetére
Állítólag letolták az ügyintézőt, miután beszéltem a főnökkel. De egy próbálkozást megér.
Én nem fizetnék másfélszeres árat egy hasonló teljesítményű hűtőért. És ez sem 1 slotos.
De a Chilla még eBoltban is csak 6.8k (viszont a postaktg. is +300Ft RedTowerhöz képest).Nagyon sok + van ám egy tuningolt E8400-ban!!! Főleg, ha nem csak a VGA kihajtása a fontos, hanem sok progit is használsz.
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
válasz katt777 #12881 üzenetére
jah nem rossz a chilla meg ezek, de én mégis azt csípem ha benchmark közben hátul ezerrel jön ki a forróság a vga-ból(még a kezedet is átmelegíti), rossz belegondolni h a chillával mindez bentmarad, de látom a gyakorlatban nincs ebből gond(max a proci izzad egy kicsit jobban)
nah mind1, sztem a 4850-es hűtője is kifelé fúj, ha nem is olyan jól mint a 4870, de van h a forró levegőben szinte megsül a kezem ha odatartom(milyen lehet a 4870-nel ), szal én elégedett vok a gyári hűtővel, halk és üzemi hőmérsékleten marad a kártya, ráadásul kifelé fúj, kell ennél több?(2 év garival, valszeg 2 évig jó lesz)
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #12885 üzenetére
4850 felfelé fúj.
A procim ugyan nem izzad. HTX2 van rajta, az még le is van szigetelve oldalról. Hátul meg egy Nocti 50m3/h teljesítménnyel szívja ki a meleget csöndesen.bishopx2: Igen. És mindazt, amit kérdezel, már soxor megválaszoltuk (konkrétan én is). Szóval azt a tudást el is kéne sajátítani.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #12888 üzenetére
Jó a WebShopod. Amúgy hello!
-
TTomax
félisten
válasz bishopx2 #12875 üzenetére
ha vistat akarsz használni akkor vegyél 4G RAM-t....
(#12882) Recon
Felejtsd el a Zalmant....[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
tibz03
őstag
válasz katt777 #12884 üzenetére
eBoltban nincs Chilla.
Amúgy mennyire könnyű felszerelni? Ha nem kell vele sokat szenvedni, akkor szerintem nem gondolkozok tovább. A RAM-okra kell süni? Mert azok állítólag szeretnek leesni.
TomBoy1986: Köszi, megnézem. Addig is valaki tud adni egy webshopot, ahol olcsó, és a házhoz szállítás is olcsó?
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Bluegene #12885 üzenetére
Ha kijön valahonnal 500 cm3 levegő ami 150W-ot szállít vagy elszálldos 2000 cm3 levegő ami ugyanezt szállítja a szobahőhöz képest, akkor az kissebb hőfokon megy végbe.
Nem értem miért képtelenek legtöbben belegondolni abba hogy itt W-okról van szó, nem csak hfokokról. (mármint nem kell mindenkinek tisztábanlenni ezzel még akkor se ha általános iskolában is tanítanak ilyesmit, de akkor ne okoskodjon itt hogy ha a kárty hűtője 10%-on pörög és így 90 fokos a GPU akkor sokkal forróbb lesz a CPU mintha 100%-on tekerne és 50 fokos lenne - a példában persze befelé fúj a hűtő)
-
L0CK3
csendes tag
Szevasztok.
olyan problémám van, hogy nem müködik a 4850 cf, legalábbis gpu-z aszondja.p5q pro lapom vala, fent van minden driver (cata 8.7 is), bridge-ek rajta ^^, ccc-ben kipipálva.xp az os.
utba tudna igazitani valaki ?..trying to make the best of, it's absurd..
-
katt777
félisten
válasz tibz03 #12891 üzenetére
Akkor rendelni kell. Talán most a BattleAxe-et nyomatják, de az meg nem olyan jó.
Ha a Ram sünken jó a ragasztó, akkor semmi gond. Páran kifogtunk "elkent" példányokat, de van egy csomó tartalék a csomagban. BP-n állítólag ilyen 3M ragasztót is lehet kapni.Red Tower
TTomax: Semmi baja a Vistának 2GB RAM-mal és lapozófájl nélkül sem. Én is használtam úgy, csak FEAR-höz kellett pagefile.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Még nincs olyan GPU-Z ami a béta 8.7 alatt ne írna marhaságokat... teszteld le valamivel és látni fogod megy-e a CF.
(#12896) katt777
Akkor nem is kell 4G RAM,teljesen felesleges... szerinted...szerintem meg kell... meret csak a VISTA kinyitva néhány aprósággal több mint 1G...tudom fejlett memóriakezelése van... nekem meg 4G RAM-om és tényleg nem gond ha kikapcsolom a lapozofájlt,te meg majd beleszaladsz valamibe,ment sűrűn.Csak a népet ne oltsd,hogy felesleges.[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- BMW topik
- FreeCAD
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest