Hirdetés
-
Megfontolja a chipgyártás leválasztását a Samsung?
ph A Foundry divízió nem teljesít jól a modern node-okon, és ebben a formában ez pénznyelő a cégnek.
-
Digitális Állampolgárság Program
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
-
Nem maradt sok titka a kétféle Galaxy A16-nak
ma A decemberi premiertipp közelgő startot és Android 14-es indítást vetít előre
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrojDtroll
addikt
Sziasztok!
Valaki használta már a fogaskerekek elkészítésére szolgáló makrót?
-
repvez
addikt
Látom nem sok az érdeklődő pedig jó lenne pár hasznos tippet megosztani egymással.
Én kezdeném azzal, hogy arra még nem jöttem rá, hogy miért nem találom vagy tudom aktiválni a különbözö modulokat.
Pár YT videoban látom ,hogy van assembly, meg méretezés, de nálam ezek hiányoznak.Pedig fontos lenne mindegyik számomra egyrészt azért, hogy lássam, hogy összeszerelve, hol hibázik a terv vagy pedig a 3 nézeti rajzokat be tudjam méretezni és igy legyártani.
jó lenne ha ezek müködnének. a 16 os verziót használom,de abban nem találtam .
-
repvez
addikt
válasz DrojDtroll #3 üzenetére
-
repvez
addikt
Valóban, bár eddig nem működött amit leírtak telepítésre, most benne vannak ezek a modulok is.
Már csak a használatukat kéne megtanulni, mert nem teljesen értem teljesen a szisztémát, hogy mikor mit enged a progi.
De az alap rajznál sem .
A 2d scetch az megy a probléma ott jön amikor a scetchből készített 3d objektumra akarok módosításokat véghez vinni.
furatot , módosítani a formán, amit 3dben adja ki magát a scetcnél nem -
repvez
addikt
valami még nem teljesen jó ezzel az assembly mutatvánnyal, mert megjelentek az ikonok a menübe viszont nem akar működni, úgy mint itt :
[link]Itt ha az egérrel a tárgyakon mozgatja akkor beszíneződik kijelőlhetőként, nálam meg semmi reakció.
Pedig nagyon jó lenen ha le tudnám próbálni, hogy mi hogyan működik mielött megcsinálnám. -
repvez
addikt
abban tud valaki segiteni,hogy hengeres forgástestre vagy felületre szerkesztési vázlatot rajzolni? Ha kijelölöm a palástot akkor kiirja nincs megfelelö sik felület kijelölve.de ha egyszer nem sik felületbe akarok furatot vagy mélyedést csinálni.
A másik gondom,ha letörést lekerekitést vagy furatot csinálok és utolag valamit változtatok az elözö scetcheken akkor ami utánna csináltam az eltünik és csak törlés és ujra rajzolás segit,pedig a parametrikus szerkwsztésnek pont ez lenne a lényege -
repvez
addikt
azt hittem, hogy nagyobb élet lesz itt a topicban.Esetleg más forumot ismer valaki ahol erről a progiról lehet infókat cserélni?
Mert elég egyszerűen használható ,de még vannak benne hiányosságok és nem lehet tudni, hogy ez bug vagy gyárilag nincs benne.
Egyébként ha valaki még idetévedne, ahhoz tud támpontot adni, hogy az assembly2 es modullal ha beállítok egy kényszert , hogy egy tengelyen csúszkálhat egy kúpos test, akkor azt hogy tudom, megadni neki, hogy ha egy másik testig elér akkor azon megakadjon?
Mert, ha ahhoz a testhez is beállítok egy kényszert akkor odatapad hozzá és nem mozog utána.
Az már egy másik, hogy, hogy csak sik felületeket és éleket tudok megadni vagy hengerpalást, de egy kup ferde palástját és egy henger belső élének a találkozását nem. -
repvez
addikt
válasz DrojDtroll #12 üzenetére
DE hogy h ozzak létre vázlatot ?Mert ahhoz azt irja,m hogy elöbb válasszam ki a megfelelő sikot.Ami most egy henger és igy nem fogaja el.
Ha meg külön álló testként hozom létre a kivágandó alakzatot akkor a furat modositó nem jó , hozzá.
A boolean kivágás vagy a logikai müveletes részben nem tünteti el a kivágandó testet.pár metodust kipóbáltam, de a megfelelő eredményre még nem jöttem rá..
Párszor ujra kellett csinálni az alapformát is a már emlitett modositás utánni furat és letörések eltünése miatt. -
tvamos
nagyúr
Segitsen mar valaki, hogyan tudok elkezdeni osszeallitasi rajzot csinalni! Az oke, hogy elkeszitem a kulonbozo alkatreszeket, de hogyan tudok ebbol felepiteni valamit, hogy osszerakva hogyan fog kinezni?
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
ALFA
senior tag
Ajánlom a Qcad 1.3-at, szép magyar doksival, jól használható, ráadásul telepíteni se kell.
Sajnos a 2-es változat már másfelé ment, így magyarítás sincs hozzá, de akinek megy az angol, és van ideje rájönni, mi merre miért, annak jól jöhet.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
repvez
addikt
freecad 0,16-os verzionál ha telepitettem az assembly 2es modult, akkor hogyan lehet a legegyszerübben összeszorni az alkatrészeket, hogy müködjön is a dolog?
Mert most STEP filokban megvannak az alkatrészek és be is importálódik szépen, de a kényszerek kiválasztásánál nem mindig azt csinálja amit kéne vagy nem lehet.Vagy tud valaki olyan ingyenes CAD progit amivel SREP fájlokban összeszerelést gyosan meg lehet csinálni, hogy meg lehesseny nézni, hogy legyártható e a dolog vagy, hogy hol kéne még változtatni.
Egyszerü kényszerekre kéne csak, csavarok beillesztése, forgások és mozgások szabadságfokának korlátozása -
DrojDtroll
addikt
Elég volt.
Megutáltam. Csak az időmet rabolta.
-
Vladi
nagyúr
válasz DrojDtroll #18 üzenetére
Én is így voltam vele egy ideig, de most egyre inkább megszeretem.
Kár hogy ilyen kihalt a topik. Viszotn a program durván tele van zsúfolva fullos cuccokkal. Még 1-2 év, és kiforrja magát.
Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
Vladi
nagyúr
válasz DrojDtroll #20 üzenetére
Nem nagyon használok, így van. Próbáltam winen, de workbanchet se sikerült telepíteni.
Bezzeg linuxon letöltöttem kész.Azért nagyon sok mindent tud, cam része is van mostmár.
Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
Vladi
nagyúr
válasz DrojDtroll #22 üzenetére
360 tényleg bombajó. Tanulóknak, meg hobbistáknak ingyenes. Majd nézz rá a kereskedelmi árára. Hanyattvágod magad.
Mondjuk az a cég, aki készíti 20 éve profi cad program fejlesztésből él. Ha ebből a szempontból nézed a freecadet, akkor már igen jó.
-
repvez
addikt
Azt tudja valaki, hogy a segéd sikot hogy lehet eltüntetni ?
azt amikor egy testen kijelölök egy felületet ,hogy arra rajzoljak egy sketch vázlatot.
18,4-es verzio
és még mindig aktuális , hogy tud valaki letölthető adatbázist hozzá szabványos alkatrészekkel, csavarok csapágyak stb, hogy ezeket ne kelljen megrajzolni, csak beilleszteni az adott rajzba, természetesen a paraméterek változtatásával . -
Vladi
nagyúr
Törölni passz, esetleg keresd ki bal oldalt és onnan. De van olyan ami hozzá kötődik? Mert akkor az vagy törlődik vagy elárvul.
Másik: addom managerben nézz körül, van pl: bolts meg fasteners. De van gears is pölö. fogaskereket asszem 3 féle képen is lehet rajzolni.
Én meg mondjuk zártszelvényt keresnék.
-
-
BigManus
addikt
Sziasztok!
Van még valaki?
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
Sziasztok, hátha olvassa valaki a topikot. Rajzoltam FreeCAD-ban egy hangfallábat, megrajzoltam az alakzatot, majd revolutionnal körbetekertem, kinézetre jó is. Mikor kiexportáltam STL-be, láttam, hogy a tetején van egy gödör, és feltűnt, hogy nem csak az STL ilyen, hanem maga a modell is. Tehát ott, ahol a 360 fokos forgatás körbeér, mintha az anyag nem válna eggyé. Mit lehet ezzel tenni?
Modell:
STL:
[ Szerkesztve ]
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Igen, ha ezt leveszem kicsire eltűnik a bemélyedés, de nekem koncepcionálisan van bajom, tehát, hogy maga a modell sem jó.
Melyik kettőre gondolsz? YT tutorial alapján csináltam, persze ez nem zárja ki, hogy valamit elcsesztem menet közben
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
lev258
veterán
Most hirtelen nem tudom, ez szokványos-e, de ha a Body-ban láthatóvá teszem a Revolution-t, akkor a Fillet-tel megegyező testet kapok. Nem tudom, STL-be exportálásnál ez okozhat-e gondot.
FreeCAD-ban az teljesen rendben van, hogy egy forgatással kapott testnek van eleje és vége (amik egy vonalban találkoznak).
A Sketch-edben mintha hiba lenne, pl. látok egy teljesen különálló pontot.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
-
-
Janos46
tag
Sziasztok.
Most tanulgatom a 0.19-es verziót, Van már pár eredményem, de a legutóbbi fájlokból szeretnék eltörülni párat, de nem tudom hogyan kell. Segítene valaki?Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - 2024. október 31-ig szükséges érvényesíteni
- Klasszikus PC Játékok + 2db PC Guru lemezmelléklet
- Warhammer 40,000 : Space Marine 2
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - beváltható : 2024. október 31-ig
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - beváltható : 2024. október 31-ig
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen