Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VivienR

    tag

    válasz kuyarashi #6950 üzenetére

    ASAir is Raspberry Pi 4 compute modul alapú, egyedi alaplappal, kissé specializált szoftverrel, de gyanítom, hogy az alapja kb ugyan azok, amiket használok astroberry-vel. Igazából jelenleg szimulátor módban kísérletezek vele. Mivel főleg mozaikok automatizált kivitelezéséhez vettem a goto fejet, így a mozaikok kivitelezése eléggé kritikus pont, és eddig nem szerepel jól az EKOS-Kstars kombó ezen a téren, de jövő héten már élesben is kiderül.

    A NINA tervezője kiváló, de csak Windowsos rendszeren megy. Hiába .net C# alapon van kódolva, de pl WCF kommunikációs mód miatt az ARM .net Core-ra nem fordítható direktbe, mivel a WCF-et kivagdalta az Microsoft csapata. Januárban már futottam vele egy kört, hogy az akkor még béta állapotban levő 2.0-ás verziót átcsapjam ARM-ra, de a WCF-et használó kommunikációs modulok kiiktatása mellett is volt probléma, egy 3rd party grafikai modul miatt, ráadásul pech, hogy az MS csapata szintén nem szállít direkt WPF vagy MAUI grafikai modult linux-ra, szóval a UI-t is lehet meg kell turkálni, szóval nem kis feladat...
    Amiben reménykedek, hogy ha nem simulator módban megy az EKOS, akkor az elvárásoknak megfelelően fog működni, legfeljebb konvertálgatok a NINA és az EKOS között, ami nem egy nagy erőfeszítés.
    Ha mindez nem megy, akkor egy windows-os géppel NINA általi vezérlés, aztán meglátom meddig bírja...

Új hozzászólás Aktív témák