Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    thyeby:
    Nem csak a recézés ami miatt nem használok saját készítésű kekszet, hanem a gyári keksz éle pont annyira éles, hogy ha luft nélküli lyukba tesszük, akkor ez a kis él bevágja magát a furat élébe. Lehet hülyén írtam le, de szerintem tudod mire gondolok.Valóban nagyondrága a gyári keksz, mint ahogy maga gép is pofátlanul sokba kerül.
    De hogy a te szavaiddal éljek, aki elhasznál pár ezer forintnyi gyári domino kekszet, annak pár tizes lötyögni fog a zsebében.:-)
    Na meg a másik, ki tudja, milyen a nedvességtartalma, az évek alatt összejött hulladékoknak, amiből készítjük a kekszet. A lamellonak, és a dominonak is az az egyik lényeges pontja, hogy túlszárított anyagból készítik, és amikor a ragasztóval érintkezésbe kerül, akkor nagyon kicsit megdagad, erősítve ezzel is a kötést. És persze nem csak a ragasztóból vesz fel nedvességet, hanem a vele érintkezésbe kerülő , nálánál nedvesebb fából, és levegőből. Ezt nem én találtam ki, egy nálam sokkal képzettebb , maga is műhelymunkát végző faipari mérnöktől tudom.
    Persze ezek nüansznyi dolgok, de az egész a részek összessége ugye, és ez is egy apró részlet.
    Saját kekszet olyan helyre tudnék elképzelni, ahol valami miatt a lamello nem jöhet szóba, pl kis méretek miatt, viszont nem szükséges erős kötés.

    mdk1:
    A lamelló keksz árához nem viszonyítanám a dominóét, mert ahová a dominó jó, oda a lamelló édes kevés. Pl a dominóval raktam össze fixen mindent összeragasztva egy 4 személyes fenyő emeleteságyat., és olyan lett mintha betonból készült volna, igaz a lábai 18x6 cm szelvényűek, és valami 300 kg körüli a súlya. Na ide a lamelló szóba sem jöhetett volna. Összehasonlítani szerintem a gyári és a saját készítésű domino kekszet érdemes.
    Amúgy a lamellót sem száműztem, a laminált lapokhoz továbbra is azt használom, nem látom értelmét a dominonak, mivel a leggyengébb láncszem nem a kötés, hanem maga a forgácslap.
    Nem mondom hogy nem fogok sosem saját készítésűt használni, de ahova brutál erős kötés kell, oda biztos hogy nem.

Új hozzászólás Aktív témák