Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hucsa
újonc
válasz pacman_123 #57099 üzenetére
Szenzációsak vagytok, sokat tanulok tőletek. Meg is győztetek, veszek egy lombfűrészt, az még úgysincs. Mit vegyek? Elég egy OBI-s? Ez túlzás lenne?: https://www.milwaukeemarkabolt.hu/ryobi-125-w-405-mm-asztali-lombfuresz-rsw1240g-5133002860
-
kavalkád
aktív tag
válasz pacman_123 #57099 üzenetére
én másológyűrűvel gondoltam megoldani és nem vágnám előtte körbe, hanem egy "kocka" táblából vágnám ki egy vékony késsel, 2-3 lépésben állítva a mélységen. a sablon nem engedi hogy a kritikus helyeken elrontsd.
másrészt bevallom amikor lombfűrészt olvastam én nem a gépre gondoltam először, hanem a kézire. jóanyámnak volt a szokása, hogy mindent azzal vágott, ha kell ha nem, eszembe sem jutott, hogy a gépre gondolt, azért is írtam a merőlegességet is.
viszont ha jól gondolom (sosem dolgoztam még olyan géppel) ahhoz is kell némi rutin, hogy a vonal mentén pontosan tudj vágni.
-
B_I_G
tag
válasz kicsi kecske #57095 üzenetére
leírás szerint 75mm a vágásmagassága a fűrészednek,
tegyél a zártszelvény alá és mögé egy 20mmes anyagot akkor ugyanott fog vágni a fűrész mint a nagyobb lappal és át is tudod vágni egy lépésből.
ha lesz a lap tartósságágról tapasztalatod azt se tartsd magadban -
kavalkád
aktív tag
válasz kavalkád #57104 üzenetére
OK, most látom, hogy ezek a méretek mm-ben vannak, nem centiben, ez egy kis valami, ez esetben sztornó a marógépes ötletem valóban, ezt benéztem.
amúgy Aliexpress-en lehet kapni készen.
-
mdk01
addikt
válasz kicsi kecske #57095 üzenetére
Rakj valami távtartót az ütköző és a vágandó anyagod közé.
-
satibi
csendes tag
Köszönöm a segítséget szögbelövőhöz. Végül olyan mákom volt(remélem) hogy beküldött asszony valamiért aldiba, ránéztem a szerszámokra és volt egy szögbelövő. Ráadásul ez olyan aldi, ahol pár napja megnézte nekem valaki, hogy nincs ilyen.
Tudjátok hogy ehhez milyen típusú szöget lehet rendelni?
Használati útmutató szerint:Szeg hossz: 15–50 mm; Kapocshossz: 16–40 mm; Kapocsszélesség: 5,7 mm ;Huzalméret Ga18 (1,25 × 1,00 mm)
Akkor pl ez a szög jó lehet?:
https://www.szerszamoutlet.hu/index.php?_senco_ax_stiftszeg_1215mm_5000dbcsomag_ax10eaap_18ga&kat=802&id=88091
Vagy:
https://www.szerszamoutlet.hu/index.php?_bostitch_18ga_tuzogepszeg_15mm_galvanizalt_5000db_bt1315ga&kat=802&id=67580
Azt kell keresni, ami 18GA jelű, az a méretjelölése az ebbe jó szegeknek, kapcsoknak?
Előre is köszi a segítséget! -
kicsi kecske
tag
-
sörösló
aktív tag
válasz generatoros #57113 üzenetére
Há mer ti pestiek olyaaan gazdagok vattok... :-)))
Mondanám hogy küldjétek ide, de ugye a posta...
-
Entaro
tag
Sziasztok!
Tudjátok esetleg, hogy itthon hol lehet [link] ilyet venni ?
Köszönöm -
Zerdal
tag
Sziasztok.
Előre is bocs ha hülye a kérdés.
Meglévő ajtóra lehet dekoritlemezt ragasztani házilag? Amennyiben hogy? Kontaktragasztóra gondoltam. Vagy inkább fólia?
Előre is köszönöm.
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
Zerdal
tag
Nem is az anyagi része a lényeges. Nem akarjak kibontani. A meglévő ajtót kellene kicsit feltuningolni. Vagy amire meg gondoltam, hogy csinálok egy léckeretből egy új ajtót rétegeket lemez borítássál és arra menne a dekor. Amúgy mivel ragasztod? Kontakt? Pur?
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
-
nagyúr
Uraim, akinek akkus szettre van szüksége: 940+64euro (Itthon duplaennyibe kerül.)
Amazonos link saját kérésre törölve.
[ Módosította: radi8tor ]
-
CactuS
Arcképgyáros
Srácok, kültéren használt tárgyakhoz milyen fa ragasztót illik/ajánlott használni? D3? D4? Természetesen nem natúr állapotban lenne, a kész termék olajozva vagy festve lenne.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #57132 üzenetére
Király meg minden, de full aksis az egész.
Nem tudom miért jó ez hogy a vésőkalapács, körfűrész és a flex is aksis..Szerintem ennyit nagyon megér ez a csomag, engem kicsit zavar hogy ennyire mobilis a csomag. Szerintem vésőkalapácsnál egyáltalán nem hátrány hogyha madzagos, meg flexnél sem. Aztán több mint valószínű hogy sosem adódott még eddig olyan helyzet az életemben hogy zavart volna a kábel.
-
fogtunder
nagyúr
válasz tothjozsi96 #57133 üzenetére
nem mindegy, hogy akkus vagy sem, ha ott van mellette 4db 5Ah-s akku (aminek amúgy darabja 24K itthon)? már rég túlhaladtunk azon a ponton, hogy nem vállalható egy kefementes akkus gép, pláne, ha nem folyamatosan hajtod.
a vésőkalapács nem arra van, hogy fürdőszobát bonts vele, de egy btonkoszorút simán át lehet fúrni egy ilyennel, meg kisebb véséseket megcsinálni.
igazából most szigorúan véve csak körfűrész kellene, de a dekopírt is jó lenne cserélni, a flexem is egy szar, a kardfűrész is so-so, egyedül az ütvecsavarozó az, amire azt mondom, hogy egyáltalán nem kell, de azt is el lehet adni.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #57134 üzenetére
Látod, mindjárt ott van a Te mondandódban is hogy a vésőkalapács nem arra van hogy fürdőszobát bonts vele? Hát akkor mire van?
Én Makita HR2470-et használok, ezzel bátran lebontathatsz egy fürdőszobát.
Bontottam el vele tisztítóaknát is ami békebeli téglából volt kirakva és olyan cementes vakolat volt rajta hogy szikrázott sokszor a véső feje.De például nálam a Parkside fekete fúró-csavarozó is elég hamar lemerül, pedig 4Ah akkukat vettem hozzá. Az is igaz hogy betudsz vele tekerni egy töltéssel 500db 4x40-es csavart vagy többet, tapasztalatból mondom, de ha erőigényesebb dologra van szükség akkor hamar elfogy a kraft.
Rányomtál a Dewalt csomagra? Úgy látom elfogyott.
-
fogtunder
nagyúr
válasz tothjozsi96 #57135 üzenetére
nem, túl sokat tököltem sajnos
amúgy arra van, hogy mondjuk egy gégecső helyét kivésd vele, normálisan át tudj fúrni egy falat, vagy betont.
és mi van akkor, ha lemerül? addig feltölt a következő akku, 10 másodperc kicserélni.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz generatoros #57137 üzenetére
semmit, vagy elárazás volt és kapcsoltak, vagy elfogyott az akciós készlet.
-
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #57136 üzenetére
Ja, végül is igazad van hogy ott a másik 3 akku.
Nem tudom, lehet csak nekem van ilyen félelmem hogy egyszer tönkremennek az akkuk, nem lehet hozzá kapni majd már és kuka az egész gép?Biztos van aki megtudja javítani stb, nekem kicsit ez miatt ilyen fura és taszítóbb az aksis.
Parkside az ütvecsavarozód?
Ha igen, nálad nincs egy kis kotyogás benne? -
fogtunder
nagyúr
válasz tothjozsi96 #57139 üzenetére
az akkuk szabvány 18650-es cellákból vannak összerakva, fel lehet őket újítani. de amúgy mikor ment tönkre utoljára Li-ion akkud?
az ütvecsavarozóm Dewalt.
-
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #57140 üzenetére
Nem használom annyit hogy tönkre tudjon menni.
Gondolkodtam hogy veszek még a két 4Ah Parkside aksi mellé még kettő akkut, nem tudom meddig viszik tovább ezt az X20VTeam családot, aztán jobb ha van tartalékban.Viszont apának X16-os Parkside-ja van, néztem van olyan webshop akik még árulnak ilyent, szóval inkább nem veszek még +2 akkut csak hogy itt álljanak.
-
fogtunder
nagyúr
német amazonon találtam még, most nem tököltem rajta [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz fogtunder #57138 üzenetére
Óvatosan ezekkel: érdemes megnézni az eladó értékelését előbb, mert tegnap/ma több ilyet láttam én is, és mind scammerek: törlik a rendelést, majd írnak neked egy mailt, hogy "Amazon szar, vedd meg itt a saját boltomban, itt nem lesz törölve", és ha megteszed, akkor pápá lóvé.
Én is majdnem megvettem egy ilyet szettet, egy dewalt asztali körfűrészt meg is vettem - már törölve is a rendelés.
Amúgy az vicc, hogy egész Magyarországon nem lehet kapni DeWalt asztali körfűrészt, mindenhol áruhiány van. Akkorát csalódtam a múlt héten vett Metabo TS216-ban, hogy vissza is küldtem (a párhuzamvezető vicc, lötyög, 0 megbízhatóság), és inkább vennék egy "rack and pinion"-os DeWaltot (ahol a párhuzam párhuzam marad), csak sehol nincs..
Más ilyen rendszert nem ismerek, esetleg valaki ismer?
#57142fogtunder
Na, pont mielőtt írtam. Remélem tényleg kiküldik, az 1 értékeléses bolt nem biztató[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz fogtunder #57144 üzenetére
Visszakapod a lóvét, szóval nagyon küzdeni nem kell érte, 1 héten belül automatikusan visszautalják - szóval rizikó az igazából nincs benne HA nem hülye a user és dől be a "vegyél meg emitt" levélnek Ha kiküldik, akkor tényleg deal of the year.
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Eagl3
veterán
Ti hogy értelmezitek ezt a beépítési ábrát? [link]
Ha GOLA profilos a szekrény, akkor a GOLA profil alatt minimum 820mm-t meg kell hagyni.
Ebben az esetben mekkora lehet a minimum lábazatmagasság?
- Nem lehet nagyobb mint 140mm ?
- Lehet akár 0mm ?
- 40 és 140mm között kell lennie?
- Mi van abban az esetben ha nekem a gola profil alja és a padló között mondjuk 830mm van, akkor hogy alakulnak a lábazat méretek?Lehet én vagyok béna, de számomra nem egyértelmű ez a rajz.
Saját részre lesz egyébként és a végső cél az lenne, hogy maximum 100mm magas lábazat legyen. Az se baj ha mondjuk 80 lenne. Az biztos, hogy ezek a mosogatógépek csúszó zsanérral vannak szerelve, de ezek az ábrák kifognak rajtam és ha a végén nem nyílik le az ajtó, az öngól. -
ViktorSz
tag
A fogantyú "maga az ajtó is",tehát azt már nem kell visszaszámolnod.Egyébként sokszor én sem értem,hogy mi van,hiába számolom vissza pontosan a méreteket,50/50 megszo.at .
Amennyiben csúszós előlap van,akkor elvileg semmi gond, a 10cm-es lábazat felett el fog csúszni.Én már ott tartok,hogy megtervezem a bútort x-magas munkalappal(90cm a teteje)y-magas lábazattal és ahogy adja magát a mosogatógép előlapja,aszerint változtatok az előlapon,vagy a szoklin.
Ha van lehetőséged,akkor először vedd meg a mosgépet és próbáld ki mi történik,amikor lehajtod...Amikor először találkozol egy bizonyos típusú géppel,kibaszo.. lutri az egész,akárki,akármit mond,hiába az elvileg pontos rajz .(ezen mindig fel vagyok háborodva )[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz tothjozsi96 #57139 üzenetére
Azért nem érzed át az aksis gépek előnyét és azért van félelmed a tönkremenő aksikkal kapcolatban, mert gondolom hobbista vagy. Az ilyen szetteket azoknak találták ki akik pénzt termelnek vele napi szinten. Ők tudják értékelni, ha egy napi munka az aksis gépek miatt belefér 8-12 órába és nem kell visszamenni másnap 100km-t még 2 óra munkáért. Rengeteg idő, energia a kábeleket rángatni, főleg egy olyan építkezésen ahol még semmi nincs bekötve és vadászni kell a szabad konnektorokat.
Az aksik árát pedig manapság meg lehet termelni azzal, hogy nyersz napi 1-2 órát azzal, hogy nem a kábelt rángatod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- Xiaomi 4 Lite Electric Scooter (elektromos roller) // Újszerű // Hivatalos garancia 2025.06-ig
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Új ORAXEAT XL800 Gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest