- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N56U és RT-N65U Wireless-N Gigabit útválasztók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levi123
senior tag
válasz woodworm #4550 üzenetére
Sikerült, köszönöm mindenkinek a segítséget!
Valamiért a UPC TC7200-as modemnél a régebben beállított bridge mód átállt router módba, jól megszivatott..
+ a 2,4GHz-es wifit is engedélyezte, pedig ezek nálam mindig tiltva vannak, mert saját routert használok.A port jó lett, a transmission és ezen keresztül is jó.
Ami érdekes, hogy csak akkor működik ha a routernél a WAN beállítások Port Forwarding pontnál az Auto Port Forwarding (UPnP) és a Manual Port Forwarding is ki van kapcsolva. Amint bekapcsolom rögtön zárva lesz a port.@(#4543) sugarforce:
a Whatsmyip.com oldalon kiírt IP címem egyezik a routernél kiírttal.[ Szerkesztve ]
Levi
-
Bennó
újonc
Sziasztok! Lehet, hogy már felmerült a kérdés, de nem találtam. Egy RT-N65U típusú routerrel szeretnék mobilnetet megosztani, de nincsen usb modemem hozzá. A kérdés az lenne, hogy, ha a telefont csatlakoztatom a routerre és bekapcsolom a hotspotot a telefonon, akkor a router képes tovább osztani a netet?
Válaszokat előre is köszi!
-
sugarforce
addikt
A telefon hotspotjanak hasznalatahoz miert kene a routerre dugnod??
Az onmagaban mukodik, ha mindenkeppen ragaszkodsz ahhoz hogy a routeren keresztul oszd a netet:
A telefonok jo resze tudja h usb-n keresztul osztasz netet, dugd ra a routerre, kapcsold be az usb-s netosztast es imadkozz, hogy a routered felismerje mint modem. -
Bennó
újonc
Szia, köszi a választ. Lehet kicsit félreérhetően írtam. Szóval a telefont usb-n akarom csatlakoztatni a routerre és iPhone-on van olyan lehetőség (lehet, hogy androidon is ), hogy nem wifi hotspotot csinál, hanem csak a kábelen küldi a netet(szóval ha rádugom pl. laptopra, akkor kábelen keresztül használja a gép a mobilnetem).
-
jambiyya
őstag
válasz jambiyya #4498 üzenetére
Na most már padawan van, és javult is a helyzet, de maradtak furcsa dolgok. Pl. PC(LAN) és laptop(WLAN) között gyakran értelmezhetetlenül lassú a kapcsolat, stb.
Az mennyire lenne jó megoldás, ha vennék még egy routert, és az egyik csinálná a vezetékes és az 5G hálózatot, a másik pedig a 2.4G-set? Illetve ebben az esetben gondolom csak az ugyanarra a routerre csatlakozó eszközök látnák egymást.
Köszönöm.
-
titán
válasz jambiyya #4557 üzenetére
Az mennyire lenne jó megoldás, ha vennék még egy routert, és az egyik csinálná a vezetékes és az 5G hálózatot, a másik pedig a 2.4G-set?
Ha a másodlagos eszköz külső antennás, csak 2,4 GHz képes lenne akkor profitálhatnál ebből a megoldásból.Illetve ebben az esetben gondolom csak az ugyanarra a routerre csatlakozó eszközök látnák egymást.
Nem, ha a másodlagos eszköz AP módban lenne akkor mindenki látna mindenkit és menne a kommunikáció is közöttünk minden további nélkül.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
jambiyya
őstag
válasz Gubek-Einste #4558 üzenetére
Az ajánlott xiaomit néztem ki egyébként, de akkor az overkill lenne a feladatra (gondolom azon is külön engedélyezhetők az 5 és 2.4G sávok)?
sima 2.4-es routerből mi az alap, amivel el lehet indulni?[ Szerkesztve ]
-
titán
-
titán
-
Levi123
senior tag
válasz Gubek-Einste #4563 üzenetére
Gondolom nem sokára Magyarországon is elérhető lesz, mert már Xiaomi bolt van nálunk is.
Levi
-
sellerbuyer
őstag
Srácok, teljesen komoly, hogy a Padavan fejlesztésen kivül senki más nem fejleszt N56U B1-re firmware-t, padavanék meg még mindig a két évvel ez előtt firmnél tartanak? Meglehetősen bugos és meglehetősen sokat kellene rajta fejleszteni. Érthetetlen, hogyan lehet még mindig ez a kövület firm fent a letöltési oldalon. Visszaolvasva látom, hogy azért mások is meg vannak ezen rökönyödve, én sem értem. A nagyobb meglepetés akkor ért, amikor B tervként gondoltam megnézem, hogy hol tart a gyári firm... hát az még egy évvel a Padavan előtt jár... őskövület. Ez egyszerűen nevetséges.
-
havri1
félisten
válasz sellerbuyer #4567 üzenetére
Mik a nagyobb bugok? Nekem atom stabilan működik 1/1Gbites netet repít.
havri
-
sugarforce
addikt
Igaz nekem nem b1 van, hanem sima, de szerencsere semmilyen bugot nem talaltam, stabilan teszi a dolgat.
-
CirrMee
addikt
válasz sugarforce #4569 üzenetére
Nálam B1 üzemel, gyári szofttal - eddig mindenre elég volt, illetve teszi a dolgát, ahogy kell.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
woodworm
veterán
Korábban tényleg volt szó róla, de Intruder2k5 linkelte is az oldalt ahonnan letölthető akár a legfrissebb fw is. Ha nem bízol benne, akkor ott a forrás, a wiki leírja a fordítás folyamatát. Teljesen fogalmatlanul belevágva nekem megvolt egy délután alatt (3-4 óra).
Ha belevágsz, a prometheus projekt előtelepített virtuális gépet kínál, menüből kiválasztható minden egyszerűen. -
sellerbuyer
őstag
Ha semmi másra nem használod a routert, csak alapvető funkciókra, azok aránylag stabilan működnek, kivéve, amikor nem (valóban ritka, de előfordulnak hibák).
Ha usb-s hdd-vel akarod használni, na azok a funkciók egy kalap kakit nem érnek. Eleve primitivek, borzasztóan bugosak. FTP, Transmission kb. használhatatlan a routerben, legalább is a 2016-os padavan fw verzióban.
-
woodworm
veterán
válasz sellerbuyer #4573 üzenetére
Az a főverziószám, a lényeget az azt követő commit szám takarja, ami nincs feltüntetve a fájl nevében. Ahogy látom folyamatosan frissíti a buildeket, ha végigböngészed a commits listát, rengeteg hibajavítást tartalmaz. A legfrissebb build dátuma 2018.06.01, ez a főág legutolsó frissítését követő nap, nagy valószínűséggel tartalmazza azt.
-
havri1
félisten
válasz sellerbuyer #4572 üzenetére
Ja igen, ezeket elején akartam használni, de szar mind, ki is kapcsoltam
De alapvetően egy 3TB hdd-t oszt, és sok klienst, stabilan. Meg vagyok vele elégedve. Mindenre célhardvert üzemeltem be, így a biztos.[ Szerkesztve ]
havri
-
sugarforce
addikt
En hasznalom aktivan, napi szinten az usb-s hdd-t es a modemet is (secondary wanra) es semmi bajom nincs vele, szinten a legujabb padavannal. A hdd-re nfs-en keresztul masoltatok orankent backupot, tobb eszkozrol is, ezeket ftp-n tovabn kuldi masik helyre naponta. A.backup es a kuldes mindig megtortenik, nem hibazik.
-
Solymi81
aktív tag
Érdekes, én is HDD-vel használom, ráadásul úgy, hogy a HDD sima NTFS formátumban van és nonstop fut rajta a torrent.
Igaz, ha külső transmissiont használok az nem működik, csak a beépített belső, de az is bőven jó. -
sellerbuyer
őstag
Valaki el tudná nekem küldeni a legújabb padavan trx-et, ne kelljen forditgatnom?
-
woodworm
veterán
válasz sellerbuyer #4579 üzenetére
Jelenleg nem elérhető az oldal, de mint írtam, onnan letölthető, 2018.06.01. a legfrissebb dátum.
-
woodworm
veterán
válasz sellerbuyer #4582 üzenetére
A böngésző előzményeiből kiszedtem neked a linket, ebben a könyvtárban kell lennie, ha elérhető lesz újra.
-
sellerbuyer
őstag
Nekem ez idáig a 2016-os Padavan volt fent. Az USB szekciója atombugos volt... Tegnap feltettem az idén januárit, majd most a legfrisebbet (júniusi)... sajnos azt kell mondjam, hogy ezen a szekción semennyit nem fejlesztettek. Hajszál pontosan ugyan úgy nem működik rendesen, ahogy eddig sem.
A létrehozott user-nek hiába van R/W joga, még egy mappát sem tud létrehozni. Mélyebben persze nem lehet állitani a jogosultságokat, igy azt gondolná az ember, hogy ha létrehozott egy usert R/W joggal, akkor annak csak kéne tudnia ezt. Sem FTP-n keresztül, sem SAMBA-val, sem pedig a routerben nem tudok új mappát késziteni a meghajtón. Egyértelmű bug.
A Transmission először normálisan jelent meg, majd egyszer üres felülettel jött be, az óta ugyan az van, bármit is csinálok, a FW upgrade sem segitett, újrainditás sem...
A külső HDD-t látja a router elvileg rendesen.
Ezek a hibák pontosan igy voltak a 2016-os verzióban is, azért is hagytam fel a használatával... mert használhatatlan sajnos.[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz sellerbuyer #4585 üzenetére
Ezek mind jogosultsag hibabol erednek. A transmission is azert nem jon be. Engedelyezd az ssh belepest es puttyal nezz ra a jogosultsagokra a mappakra/meghajtora.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz sellerbuyer #4585 üzenetére
Nincs már n56u-m itthon, de a padavant napi szinten használom és még egyszer sem tapasztaltam hasonló hibát. Próbáltad több meghajtóval és fájlrendszerrel is?
-
fulton
addikt
Sziasztok
Az utóbbi pár napban fura dolgokat csinál a routerem, nem értem mi lehet az oka
Asus RT N56U.A folyamato a következő. Egyszer csak elmegy a net. Megnézem az admin felületen és a főoldalon azt látom:
Leválasztva. aztán átvált erre: "Az internet állapota: Az ISP DHCP funkciója nem működik megfelelően"
majd visszajön a net de ezt írja ki: "csatlakoztatva: WAN IP:0.0.0.0"
De aztán kis idő elteltével ismét eljátsza net elmegy...és isméétlődik.
Mi lehet ezzel? -
sellerbuyer
őstag
válasz woodworm #4587 üzenetére
Kitöröltem mindent, megváltoztattam a meghajtó nevét, elvégeztem három woodoo varázslatot és kakast áldoztam. Na igy helyrejött a Transmission és pár percen belül az ftp is magára talált. Úgyhogy most műxik... meglátjuk, meddig...
Egyébként több különböző meghajtó volt.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz sugarforce #4589 üzenetére
Megnéztem ha csak siman bedugom a laptopba a lant nincs net. Akkor nem router baja van ezek szerint
De közben megjavult Szóval valószínűleg szolgáltató részről van baj.[ Szerkesztve ]
-
titán
-
fulton
addikt
válasz Gubek-Einste #4592 üzenetére
Műholdas netem van.
-
fulton
addikt
Srácok, ezt nem értem. Van IP kamerám is, az elvileg ugye routerre kötve független az internettől hálózaton belül amit Nas-ról üzemeltetek. Meg akartam nyitni a nas Survillance Stationt és ezt kaptam.
És mégis most hogy az asztali PC ről meg akartam nyitni ezt kaptam rá (és persze megint leválasztódik a net is, amit korábban írtam).
A routeren a legfrissebb FW van[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
Hát srácok, a Padavan USB-s része továbbra is egy rakás hulladék, tökéletesen használhatatlan!
OpenWrt-t próbálta már valaki feltenni? [link]
-
sugarforce
addikt
válasz sellerbuyer #4595 üzenetére
mi a gond? ugyanaz ami eddig? mert az még mindig jogosultság probléma, nálam atom stabil továbbra is.
-
sellerbuyer
őstag
válasz sugarforce #4596 üzenetére
Hát hogy mi is a gond... Gyakorlatilag minden. Ezer dolog! Percenként elvesziti a HDD-ket, tökmindegy, melyikel próbálom. Egyszerűen nem látja az összes file-t, utána a mappákat sem, utána meg eltűnik az egész úgy ahogy van. Kihúzom-bedugom (mást nem tudok tenni), utána másik néven megjelenik, új user-t kell gyártanom hozzá persze, mert előzőnek a jogosultságai nincsenek meg, az új user már végre látja... de csak a mappákat. A Transmission egyszer-kétszer hajlandó rendesen indulni, utána teljesen szétakad, majd tök üresen jelenik meg (az is csak a cache-ből)... már az FTP is szétakadt egyszer, ami teljességgel érthetetlen... És ami legszebb, minden ilyen bug, szétakadás, bármi úgy történik, hogy újra kell raknom a user-eket, stb-stb... kezdhetem kb. előlről az egészet.
Figyelj, le sem tudom irni, hogy mit sz...k vele tegnap óta, totálisan elegem van ebből a bughalmazból. Egy az egyben megegyezik a 2016-ossal, semmit nem változtattak/javitottak rajta, pedig volna mit, mert csak össze van csapva... ez igy számomra tökéletesen hasznavehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz sellerbuyer #4597 üzenetére
Melyik usb-be dugod? Mert vt rola szo itt a topikban is, hogy tipushibaja az n56-nak hogy valamelyik(most nem tom melyik) usb szorakozik.
-
sellerbuyer
őstag
válasz sugarforce #4598 üzenetére
Mindkettőt kipróbáltam, már két évvel ez előtt is dugogattam mindegyikbe, de tök ugyan az a jelenség. A legváltozatosabb hibákat generálja teljesen random. Most épp létrehozott mappák nem jelennek meg a routeren kivül sehol. Van olyan hogy pl. ftp-n látom, routerben nincs... és még sorolhatnám tényleg, csak amiket tegnap óta dobott, megtöltenének egy hosszabb listát... félelmetes mennyire szörnyű...
-
havri1
félisten
válasz sellerbuyer #4599 üzenetére
Ott más lesz. Nekem egy éve stabilan megy egy 3TB külső tápos hdd-vel.
havri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest