- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
daeyvd44
tag
Egy ilyen hibát találtam a logban és kb ebben az időben fagyott le a router és kellett újraindítani:
APPeerProbeReqAction():shiang! PeerProbeReqSanity failed!Ez jelenthet valamit?
Illetve ami még furcsa, hogy ezután a sor után egy csomó Május 5 dátummal ellátott logot dobott ki magából. Újraindítás után állt vissza Nov. 9-re.
-
Balinov
titán
Sziasztok Sracok,
ujdonsult AX56U tulajekent (egy Virgin HUB 3.0-t valtot ki) beuzemeltem, minden franko (500/50-es net) Minden (telo, tabletek, laptop, cegeslaptop vpn-el) franko. QoS-t beallitottam, erezhetoen segitett.
A kerdesem az lenne, van-e valami amit meg erdemes valtoztatni? KB QoS-en kivul minden gyari beallitas. FW-t bezuemeles utan frissitettem az utolso elerheto gyari FW-re.
Asuswrt-Merlin-el szemezek, de latom a temaosszefoglaloban van egyeb custom FW is . Elsore a Merlin szimpatikus, de nyujt-e barmelyik CFW casual juzernek extrat? VPN-t nem tervezem, viszont lenne egy Epson wifis 3in1 nyomtato, azt, ha be tudnam valahogy printszerverrel uzemelni wireless modban, az nagyon jo lenne.
Ugyanitt kerdezem, bar ez lehet kisse oftopik:
Van egy 2015-os LG okostv, azt hiszem WebOs3.0-val es 2.4-es wifi-vel. Gyonyoruen osszelottem, de 2 napja vettem eszre, hogy nem csatlakozik automatikusan? Be kell menni es kezzel csatlakozni. Ez normalis jelenseg? Lehet,hogy mivel regebbi a tv, nem 100% gordulekeny az internet, ha AX-es routerol kapja? (Pl. ceges Dell nem is latta a 8265-os intel vezerlovel egyik SSID-t se, mig nem frissitettem a wifi verzerlo driveret)
Udv & koszi
Bali6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz valakky #12706 üzenetére
huu, nagyon koszonom, egyenlore 1-2 dolognak olvastam utana a linken, de nagyon igeretes!
Ugy latom, a Merlin-t mindenfele kockazat nelkul (azert egy BUP nem art a jelenlegi FW-rol es beallitasokrol) ki lehet probalni, szoval holnap melo utan lehet teszek egy probat.
udv
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
blakey
titán
válasz Balinov #12705 üzenetére
QoS esetében bukod a HW NAT-ot, sok értelmét nem látom a QoS-nak. Merlin-gyári Fw oda-vissza telepíthető, nem kell különösebb "hekk" , telepítés után nem árt egy gyári visszaállítás és újbóli beállítás. Wifin fix csatornák legyenek, 2,4GHz-en 1-11, 5GHz 36-48, ezek a csatornák biztosan működnek minden eszközön, a többi csatornát ki lehet próbálni, hogy még melyik lehet jó. Nálam a 2015-ös LG-k pl. nem szeretik 5GHz-en a 48 feletti csatornákat, nem is látják, tehát nem tudnak csatlakozni, 2,4GHz-en 1-11 között biztosan működnek.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
valakky
aktív tag
válasz blakey #12708 üzenetére
megközelítés kérdése, de sok értelmét nem látom az 1,4 ghz-es 4 magnak, ha épp semmit se csinál. tegyünk oda valami tp linket 1 gigás procival, úgy is van hw nat, oszt jóvanazúgy.
megjegyzem pl. pár száz megabites net mellett, engedj rá korlát nélkül egy kis torrentet (vagy akár csak 90%-át), aztán nézd meg, hogy milyen pingek vannak, meg esetleg mennyire szaggat be mellé mondjuk 2 youtube meg esetleg egy kis netflix és milyen mellettük böngészni aktív qos nélkül.
és azért ne tegyünk már úgy, mintha ez valami egyedi előfordulás lenne egy tech fórumon.[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz valakky #12709 üzenetére
Igen, megközelítés kérdése. A QoS lassú net és sok eszköz esetében jó megoldás, gyors net esetében meg inkább hátrány. Gondolom előfizetsz az 1000/1000-es netre, bekapcsolod a QoS-t és örülsz, igaz kb. 300-as neted lesz, de valamit valamiért. Nem mindegy, hogy milyenek a körülmények, és azért, mert valami ott van a menüsorban még nem azt jelenti, hogy be is kell kapcsolni. 30+ eszköz van a hálózatomban, semmilyen QoS-t nem használok és minden eszközöm köszöni szépen jól van, gyereke napi szinten játszanak, én oda-vissza tologatom a gigabájtokat, stb., senkinek sincs panasza, QoS mellett pl. nekem lenne panaszom, hogy lassan tudom elküldeni az anyagaimat.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
valakky
aktív tag
válasz blakey #12712 üzenetére
tök jó, csak mutass már rá, hol írtam gigás netről, pár száz megát írtam. másrészt meg írtam egy eléggé sávszél zabáló alkalmazást.
mondjuk ez a router kb. 800 megánál térdel le bekapcsolt qos-al (nem az én tapasztalataim szerint) gyári fw-el. hamár.
minden más stimmel amire reagáltál (hint: kb semmi?)
plus megemlíthetem akár traffic shapinget a játékokra, amik szintén ebben a menüben kapcsolandóak be.[ Szerkesztve ]
-
Atom100
csendes újonc
Sziasztok! Nemrégiben már kérdeztelek benneteket,hogy két db AC68U mellé keresek még egy Node ot Meshben de végül úgy döntöttem,hogy inkább egy AX est veszek főrouternek így 2021 ben🙂 és a két ac68 lesz node.
AX58U t néztem ki a leìrások alapján!
Kérdéseim a következők:
-probléma e ,hogy ax es dolgozik ac s nodeokkal?
-kell e rá feltétlenül Merlin t rakni, illetve ha igen akkor az AC68U ra is?
-most 39k emagon,megvárjam a BF akciòkat vagy ez már eleve must buy?Köszönöm szépen előre is!
-
blakey
titán
válasz Atom100 #12715 üzenetére
AX kikapcsolható, ha netán gond lenne, nem lesz gond.
Merlin nem kell rá amennyiben nincs szükséged azokra a változtatásokra, plusz dolgokra, amit a Merlin FW nyújt. Nálam szempont a Merlin FW támogatottság.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
zotosz
tag
Sziasztok.
szeretnék segítséget kérni mesh kapcsán.
Van 1 ax56um és vettem 1 ax55-t. A wireless backhaul beállítása megvan, működik.
Viszont szeretnék ethernet backhaul kapcsolatot.
Aimesh menüpont --> rendszerbeállítások --> ethernet backhaul mód kapcsolót bekapcsolva ezt kapom:
ax55 nincs ethernet kábellel csatlakoztatva.
Viszont van (ax56 lan portból megy kábel ax55 wanba).
Az ax56ból kimenő ax55be bemenő kábelt bedugva pl laptopba van lan net.
Guide alapján az automatikus.
A prioritásnál 1g wan first van beállítva.Mi a titok?
-Isten hozta.... -Meg egy nagy fekete autó....
-
Bacusuz
addikt
válasz zotosz #12719 üzenetére
Szia
Ha az 56U a mesh(fő) router akkor a lanról megy a node router wanjába.
Először úgy szoktam itthon beállítani, hogy a 2 routert egymás mellé teszem és úgy kötöm össze egy patchkábellel, ilyenkor el szokta fogadni. majd ha minden ok akkor teszem őket a helyükre és úgy már jó szokott lenni az általad írt beállításokkal. Nálam sosem sikerült elsőre ha pl. switch volt közte.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
nagyúr
-
nagyúr
AX92U-ra jött ki új FW: 3.0.0.4.386_45934
Honlapon még nincs fent, de a router már jelzett.
-
tomiivagyok
aktív tag
Sziasztok!
A Milyen routert? topikban ajánlották az RT-AX55 routert az Asustól, és meg kell mondjam, ezzel szemeztem, viszont jobban szemügyre véve (és többször is elolvasva mindent is ), rájöttem, hogy használható AiMeshben is.
Utánanézegettem, hogy mizu, hogy is működik ez az AiMesh, mivel én, mint mezei felhasználó, aki nagyjából ért a dolgokhoz (a hálózatok kissé hidegen hagytak, eddig), úgy jött le, hogy tökmindegy, hogy milyen routert csatlakoztatok második routerként, akkor is működni fog az AiMesh.
Rájöttem, hogy nem, szóval elkezdtem mélyebbre túrkálni és keresgélni, és rájöttem arra is, hogy az RT-AX55 a legolcsóbb ilyen router. Viszont nekem tulajdonképpen csak "továbbító" kéne, szóval nem adtam fel, kerestem AiMesh kompatibilis eszközöket, és sajnos azt láttam, hogy az Asus oldalán az AX55 nincs a kompatibilis termékek között.
Szóval, lenne 4 kérdésem:
1. az AX55 akkor használható AiMeshként, avagy sem?
2. ha igen, akkor ez a legolcsóbb, és kettőt kell vegyek ahhoz, hogy az AiMesh normálisan működjön?
3. szintén ha igen, és kettőt veszek: nem fog bezavarni, hogy mind a kettő ugyan olyan router? Az egyik fentre lenne (az lenne a main router), a másik pedig lentre, továbbítóként.
4. és ez egy nagyon láma kérdés: ha jól értelmeztem, akkor a 2. routert lentre csak be kell dugnom a Záramba, és minden királyul működik csatlakozás stb után, vagy oda is kelleni fog mindenféleképpen egy kábeles megoldás?Köszönöm válaszotokat, és remélem, hogy nem volt túl láma a hsz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tomiivagyok #12725 üzenetére
1. Igen.
2. Ha AX-ben gondolkodsz, akkor igen.
3. Nem, sőt szerintem jobb, ha egyformák.
4. A router setupjában hozzá kell adni másik eszközt node-ként. Nem ördöngösség. Kb. next, next finish. Ha normális sebességű és stabil rendszert szeretnél, akkor célszerű kábellel összekötni a két eszközt. -
félisten
Én most szívtam egy kicsit a 92-as update-ével.
Történt ugyanis, hogy másfél év uptime után a minap eresztettem rá a friss FW-t.
Nem is volt semmi gond, látszólag működött szépen.
Tegnap aztán próbáltam elérne egy, a LAN-on belül működő VPN-szervert, de TLS failurrel mindig kidobott.
Nem kevés fejvakarás után jöttem rá arra, hogy a routerben kikapcsolt állapotra váltott át a port forwarding szekció, nyilván a frissítés során.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
tomiivagyok
aktív tag
Köszönöm a gyors választ! Minden vili, egy kivétellel: a negyedik választ.
Helyzet az, hogy a "fő" felhasználási hely igazából az emelet lenne, viszont vannak holtpontok lent is, ahol nem lehet rendesen fogni a wifit, ezért gondoltam arra, hogy lentre is kellene egy (ilyen pl. a wc illetve a konyha). Ezek a holtpontok pont a lakás másik oldalán vannak.
Csináltam egy gyors rajzot, hogy lehessen látni, hogy miről beszélek. Az X a router helye, a zöld kör az az, ahol maxos erősség van, és utána radikálisan romlik az erősség.
Tehát jól lehet látni azt, hogy a router alatti helyeken tökéletesen lehet fogni a jelet, amíg a másik oldalán a lakásnak már nem (az lenne a konyha a földszinten, az emeleten pedig az én szobám, ill. öcsém szobája).
A legnagyobb probléma az, hogy a kábelezés egyáltalán nem megoldható (a DIGI csak random bekötötte valahova a saját routerjüket, minket meg se kérdeztek lol), mint ahogy az sem, hogy lentre elvezessünk egy kábelt.Viszont, a számítógépembe kábelen keresztül jön a net, és nyilván simán megoldható az, hogy akkor a másik router az én szobámban legyen, így oda jöhetne éppen kábelen, és a második routerből pedig kábelen keresztül a gépembe - a kérdés az, hogy így vajon lentre meddig fog elérni, ill. mennyire nem.
Téglaház amúgy, nem tudom, hogy ez mennyire befolyásoló tényező.
(Bocsánat a hosszú kommentért. )
-
gabro0
őstag
válasz tomiivagyok #12728 üzenetére
Ki tudjátok hívni a digit, hogy helyezzék át a végpontot, bár ilyenkor a kiszállási költséget ki kell fizetni. Pontosan nem tudom mennyi, de kevesebb, mint 10k.
Gondolom optikátok van, ti is meg tudjátok csinálni, csak nagyon kell vigyázni az optikai csatoló végére ne porolódjon, karcolódjon.
-
tomiivagyok
aktív tag
válasz gabro0 #12729 üzenetére
Éltünk már ezzel kapcsolatban panasszal, viszont azt mondták, hogy nem releváns, ugyanis teljesen jól van úgy, ahogy van. Ha nem tetszik, akkor fizessük ki azt, hogy átrakják, ami kiszállási díj + anyagköltség + azt hiszem óradíj vagy mi. Néztük mi is, hogy hogy lehetne megcsinálni, de nem nagyon akarunk ezzel szórakozni, meg nem is értünk hozzá.
-
gabro0
őstag
válasz tomiivagyok #12730 üzenetére
Akkor szerintem felesleges két AX55. Elég egy fentre, mellé pedig apróról valami olcsó lentre, ami tud custom fw-t vagy gyárilag jelismétlőként üzemelni. Ha beválik ez az összeállítás, spóroltál 20k-t, ha nem, bármikor vehetsz egy másik AX55-t, amazt meg eladod amennyiért vetted.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz tomiivagyok #12728 üzenetére
Viszont, a számítógépembe kábelen keresztül jön a net, és nyilván simán megoldható az, hogy akkor a másik router az én szobámban legyen, így oda jöhetne éppen kábelen, és a második routerből pedig kábelen keresztül a gépembe - a kérdés az, hogy így vajon lentre meddig fog elérni, ill. mennyire nem.
Akkor egyszeru, a te szobadba kell tenni a masik routert kabelvegen...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
aktív tag
Most egy TP Link AX50-em van, minden OK, kivéve, hogy a routertől kb 10 m-re levő, egy fallal elválasztott szobákban nem elég a jel a videotelefonáláshoz, kicsit szaggat. Jobb lefedettséget ad-e az Asus RT-AX58U? (A szofteveres funkciók, amikre szükségem van, megvan az Asus-ban is.)
-
blakey
titán
válasz mastodon #12733 üzenetére
Ez csak a helyszínen fog kiderülni, sajnos másképp nem fogod megtudni, hogy milyen a lefedettsége a meglévőhöz képest. Esetleg AiMesh-ben is gondolkodhatsz és akkor biztos nem lesz lefedettségi gondod.
-
blakey
titán
válasz mastodon #12737 üzenetére
Igen.
-
trol75
tag
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek.
Két szintes 120 m2 tégla házba szeretnék egy kicsit felújítani az otthoni internetet.
A jelenlegi felállás:
Digi 1000 FTTH net, ONT bridge módban.
Lent a fő router egy Asus AC65P, emeleten egy RT-N18U AP módban Cat6A kábelen összekötve.
A házban 2 asztali gép, 2 laptop, xbox, NAS, médialejátszó, telefonok, tablet.
Jelenleg 1 db WIFI6-s eszköz van (IPhone 11), de sokszor jönnek vendég barátnők akiknek szintén Iphone van.
Mindenképpen Aimesh rendszert szeretnék építeni, ha lehet hosszú távra.
Az elképzelés az volt, hogy veszek 2 db Asus ax82u-t (2x49.990 Ft=100e).
Ezek után szembe jött velem a ASUS TUF-AX5400 Router, ami, mint itt olvastam egy az egyben egy AX82u.
Az ASUS TUF-AX5400 most meg tudnám venni 40.990 Ft ért (2x40.990 Ft=82e).
Megér a két ax82u 18e Ft különbséget?
Ebben szeretném a segítségeteket, hogy melyiket vegyem meg.
Lehet úgy is, hogy az ax82u a fő és a TUF-AX5400 a másik, de bármilyen más véleményt is meghallgatok.
Még egy kérdés az ax82u-ban és a TUF-AX5400-ban van e vendéghálózat.
Köszönöm. -
Topikgazda
válasz trol75 #12739 üzenetére
Megér a két ax82u 18e Ft különbséget?
NemLehet úgy is, hogy az ax82u a fő és a TUF-AX5400 a másik, de bármilyen más véleményt is meghallgatok.
Másodlagos eszköz választhatsz olcsóbbat is.Még egy kérdés az ax82u-ban és a TUF-AX5400-ban van e vendéghálózat.
VanEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
trol75
tag
Én is azt olvastam, hogy hardveresen ugyanaz a két router.
Annyi, hogy az AX82U tavalyi év végi, a TUF5400 meg idei év végi megjelenésű.
Az első koncepció az volt, hogy veszek 2 db AX82U.
Utána olvasva egy kicsit maradt maradt, hogy veszek fő routernek egy AX82U-t és veszek mellé egy olcsóbbat RT-AX55 (50e+25e=75e) vagy RT AX56u (50e+38e=85e).
De szerintem a 2 db TUF5400 82e ára most nagyon jó, igaz még nincs annyi vélemény róla.
Remélem nem bánom meg a vásárlást és a black friday alatt nem viszik le az árát még jobban. -
blakey
titán
válasz mastodon #12740 üzenetére
A wifi teljesítmény EU szinten szabalyozva van, tehát sokkal erősebb wifivel rendelkező routert nem fogsz találni erre a régióra, csak olyat ami stabilabb kapcsolatot biztosít, illetve akkor kapsz erősebb wifit ha pl. elérhető az OpenWrt ahol régiót lehet változtatni és ezzel együtt a teljesítmény is növelhető. Nálam az AX58U 100nm-en teljesít, nem gyengébb az AX92U, AX82U-nál, viszont stabilabb a kapcsolat, de ez nem garancia, hogy nálad is az lesz.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz coccolino #12747 üzenetére
Nézőpont kérdése. Hivatalosan az AX58U 5GHZ-en csak 2x2-es, de Merlinnel elvileg 4x4-es lesz, de ezt nem tudom megerősíteni, sem cáfolni.
CPU-ban, RAM-ban szerintem ugyanaz a kettő. Kinézetre nekem az AX58U szimpatikusabb.
Viszont nálam sajnos az AX58U restartolgatott. Nem találtam meg az okát, ezért ment vissza az üzletbe mindkét példány.
Másnál viszont több hónapos uptime van.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz coccolino #12747 üzenetére
Gyakorlatilag ua. a kettő, ha fontos a Merlin akkor egyértelműen megéri. A támogatottságot is érdemes figyelembe venni, AX58U népszerűbb termék, minden régióban elérhető, hosszabb ideig kaphat támogatást, olyasmi lehet, mint az AC68U, ami mai napig kap frissítéseket gyári és Merlin FW-r egyaránt. AX82U-m volt közvetlenül az AX58U előtt, mindkettőt ugyanolyan körülmények között teszteltem, 5GHz-en, AX58U-val jobb sebességet értem el, lefedettségben ua. tudják, 5GHz Wifin AX58U esetében is megvan az 1733 Mbps, feltöltésnél 866Mbps, ennyi a különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest