Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tomiivagyok

    aktív tag

    Sziasztok!

    A Milyen routert? topikban ajánlották az RT-AX55 routert az Asustól, és meg kell mondjam, ezzel szemeztem, viszont jobban szemügyre véve (és többször is elolvasva mindent is :D), rájöttem, hogy használható AiMeshben is.

    Utánanézegettem, hogy mizu, hogy is működik ez az AiMesh, mivel én, mint mezei felhasználó, aki nagyjából ért a dolgokhoz (a hálózatok kissé hidegen hagytak, eddig), úgy jött le, hogy tökmindegy, hogy milyen routert csatlakoztatok második routerként, akkor is működni fog az AiMesh.

    Rájöttem, hogy nem, szóval elkezdtem mélyebbre túrkálni és keresgélni, és rájöttem arra is, hogy az RT-AX55 a legolcsóbb ilyen router. Viszont nekem tulajdonképpen csak "továbbító" kéne, szóval nem adtam fel, kerestem AiMesh kompatibilis eszközöket, és sajnos azt láttam, hogy az Asus oldalán az AX55 nincs a kompatibilis termékek között.

    Szóval, lenne 4 kérdésem:
    1. az AX55 akkor használható AiMeshként, avagy sem?
    2. ha igen, akkor ez a legolcsóbb, és kettőt kell vegyek ahhoz, hogy az AiMesh normálisan működjön?
    3. szintén ha igen, és kettőt veszek: nem fog bezavarni, hogy mind a kettő ugyan olyan router? Az egyik fentre lenne (az lenne a main router), a másik pedig lentre, továbbítóként.
    4. és ez egy nagyon láma kérdés: ha jól értelmeztem, akkor a 2. routert lentre csak be kell dugnom a Záramba, és minden királyul működik csatlakozás stb után, vagy oda is kelleni fog mindenféleképpen egy kábeles megoldás?

    Köszönöm válaszotokat, és remélem, hogy nem volt túl láma a hsz. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák