- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #4801 üzenetére
Igen-lehet nem is lesz több hivatalos magyar kiadás.
-
vandor01
őstag
válasz Mikulásbá #4802 üzenetére
Az Acer oldalarol amit linkeltunk 1-2 oraja!
Le is szedtek a predatort!!
lehet rossz szorzot hasznaltak az arakhoz? most vmi jo kis osztot keresnek hozza!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Narris
csendes tag
Sziasztok,
Laptop vásárlást tervezek, asztali gépet szeretnék vele kiváltani (kb. 3 hónapja be sem kapcsoltam, és csak a helyet foglalja)
ASUS G751JL T7003-ot találtam eddig, ami minden szempontból bőven elég lenne, talán még sok is a következő okok miatt:
- legfeljebb WoW vagy Battlefield 4 futna rajta játékban
- nem kellene i7 proci a melegedés miatt, bár tudtommal a G551 és G751 között a hűtésben van különbség utóbbi javáraAkinek ilyen van az megírná a tapasztalatait, pl:
- fel lehet rá telepíteni a Windows 7-et legalább addig, hogy elinduljon a Win10 frissítés (eredeti Win7-em van, amit nem szeretnék hagyni "kárba veszni")
- mennyire melegszik ez az i7-es proci
- mennyire gyűjti az ujjlenyomatokat
- ebben jó-e a WiFi, ellenben a G551 és N551-es Asus-okkal szembenilletve mostani tesztek alapján nekem kezd az a benyomásom lenni, hogy minőségben egyre inkább a gamer laptopok azok, amik hosszú távra jók lehetnek, értsd nem esik szét használat közben, és kevesebb kompromisszumot kell kötni
jelenleg egy Dell Latitude E5500-am van, 6.5 éves, tehát kb. ugyanilyen időtávra keresnék.
köszi előre is a válaszokat
-
thomasa
senior tag
Szia, amit el tudok mondani G751-ről, i7-et vidáman elbírja, meg sem izzad azoknál a játékoknál, amit felsoroltál, azaz fel sem fog pörögni a venti.
- win7-et fel tudod tenni, de driverek nem lesznek, viszont a wifi drivert meg lehet találni a gyártó oldalán, amivel be tudod regisztrálni a 7-et. Media creatorral le tudod szedni az upgradet, felupgradeled 10-re, majd jöhet a clean win10 install. UEFI-vel természetesen.
Ujjlenyomat sosem izgatott, használati tárgy, nem egy kirakati dísz, de annyira nem gyűjti, mert matt Ha zavar, külső billentyűzetet javaslok. A wifivel nem volt gomdom
Ami viszont negativum, egyes modellekben az usb3-at külső hdd-vel nem tudsz majd használni, csak usb2-est, valamint a hang pattog kicsit, de megszokható. A Dell-edhez képest mindenképp nagy ugrás.
Én javaslom a vásárlást. -
Pocok256
veterán
Na jó most kiégtem Feltettem a bluetooth drivert szépen végig ment a telepítő majd kapcsolnám be windows 8.1 alatt és szürke nem lehet. 2015 ben egy 500k s gépnél sajnos a bluetooth feltelepítésére minimum fél napos utána járást igényel. Szerintem az lesz, hogy megfogom a gépet kidobom az ablakon összetaposom ezt felveszem és elküldöm az asusnak.... Hihetetlen komolyan ...
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
vandor01
őstag
ne kapkodd el mert vaki jo piiizt is fizetne erte!
a felenek a felenek a felet!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
gerner1
nagyúr
2,5" Bay 0 bővíthetőség....
Korábban írtam, hogy a Bay 0 2,5" fogadóhelyre, az m.2 PCIe SSD mellé van illeszthető SSD megoldás.
Nekem egy ideje már megvan a SATA-mSATA átalakítóm, de egyenlőre nem sikerült mSATA SSD -t szereznem a teszthez. Ellenben egy cimbora segítségével kipróbáltuk ( szétszedeve az Ő 2db, lejárt garis 2,5" -os SSD -jét ....) hogy működik-e ???? ......
Működik!
Az m.2 tartó, ebay-ről vásárolt...
[ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
válasz Darth_Revan #4818 üzenetére
Ami azt illeti maradok Buddha -nál. A 82°C a max érték oszlop adata, az aktuális 73°C volt, de ebben igazad van, ez sem jó. Ez volt akkor, ami a #4815 -ös hsz 3. fotóján látható SATA SSD-vel működött. Az első képen láthatóval, amely helyigényében megfelel a rendelkezésre álló maradék térnek, az már rendben volt.
-
WZP
aktív tag
Sziasztok!
Erősen gondolkozom egy G751-es beszerzésén a jövőben, vagy 970M-el újonnan, vagy 980M-el használtan, és azért egy ilyen komolyabb vásárlás előtt szeretném megnézni élőben is, hogy mégiscsak a méreteiről és a megjelenéséről valami benyomásokat gyűjtsek... szóval tudnátok mondani valami olyan noti boltot, ahol ki van állítva egy példány, és meg lehetne tekinteni közelebbről ? Előre is köszi.
Inter Arma Enim Silent Leges
-
Clodovicus
csendes tag
Sziasztok,
2 napja vásároltam egy G751JT laptopot amiben gyárilag egy 1TB HDD van (majd később bővítem SSD-vel), korábban csak asztali gépeim voltak.
Oprendszer nékül vettem, felraktam rá a saját regisztrált win7-et, de nagyon lassan tölt be és lassú a gép működése.
A win7 saját rendszerteljesítmény értékelése alapján (élményindex) a processzor, memória és videókártya értékei (7,7-7,9) jónak mondhatók, de a HDD-re egy nagyon alacsony 5,9-es értéket ír ki, ezért feltételezem hogy ezzel lehet összefüggésben a dolog.
A HDD meghajtója az eszközkezelő alapján rendben van.
Nem tudom mi lehet az oka, ilyet eddig még más gépen nem tapasztaltam, hátha van vkinek ötlete vagy találkozott már ilyennel?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
Légy jó Mindhalalig!
-
nagyúr
válasz Clodovicus #4822 üzenetére
Sürgőseg vegyél bele egy SSD-t!Már eleve arra kellett volna a rendszert tenni.
-
Clodovicus
csendes tag
válasz Mikulásbá #4823 üzenetére
Tervben van, de egyelőre még nincs rá keret
Mivel a munkahelyi gépemben hasonló HDD van és ott arra 7,8-as értéket ír a Windows, ezért gondolom hogy vmiért az enyém be van lassulva.
Elsősorban BIOS beállításra gyanakszom.
A másik lehetséges ok hogy eredetileg a FreeDOS alatt 3 partíció volt a vinyón, egy egészen kicsi is, és a win7 telepítése előtt ezt megszüntettem, de természetesen formáztam emiatt ezt nem tartom valószínűnek.[ Szerkesztve ]
Légy jó Mindhalalig!
-
nagyúr
válasz Clodovicus #4824 üzenetére
Sima HDD-re nem fogsz 6-nál nagyobb értéket kapni.Csináltál a rendszernek egy kisebb partíciót?
-
nagyúr
válasz Clodovicus #4826 üzenetére
Ha jól rémlik,ebben a gépben is az egyik SATA csak II-es,a másik III-as.
Tedd át a másik foglalatba a HDD-t,úgy is nézd meg. -
Clodovicus
csendes tag
válasz Mikulásbá #4827 üzenetére
Jó felvetés, erre nem gondoltam mert feltételeztem hogy a gyorsabb csatolóra kötik; bár lehet hogy tudatosan SATA II-re kötötték arra gondolva hogy úgyis bekerül mellé előbb vagy utóbb egy SSD meghajtó. Mindenesetre köszi a tippet, megnézem.
Ha nem sikerül az okát kiderítenem akkor először újra telepítem a win7-et megfelelő BIOS beállításokkal, és ha továbbra is fennáll ez a dolog akkor kipróbálom win10-zel.
[ Szerkesztve ]
Légy jó Mindhalalig!
-
Pocok256
veterán
válasz Clodovicus #4828 üzenetére
Alapból win 7 et erre a gépre rakni bűn
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Darth_Revan
veterán
Nalam JY-ban alapbol a sata3 csatolon volt...amugy 5400as HDDnel iras/olvasasi sebessegben szamit egyaltalan, hogy sata2 vagy 3 csatolon van?
-
Darth_Revan
veterán
Johetne mar Matteo, hogy adjon megint valami friss, ropogos infokat a G752VY-rol
-
Pocok256
veterán
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #4831 üzenetére
Szervezi a privát bemutatót.....
-
ForRedGlory
félisten
Na elköteleződtem, ma veszem meg ezt: ASUS G751JY T7182D
Ez ugye G-syns ready? Csak, hogy ne érjen meglepetés, bár max elállok a vásárlástól 14 napon belül.
-
nagyúr
válasz ForRedGlory #4834 üzenetére
Szerintem ne vedd,ha jól emlékszem a T73-asok a G-Sync verziók.
-
ForRedGlory
félisten
válasz ForRedGlory #4836 üzenetére
Ez alapján nem G-sync-es?
Józan paraszti ésszel azt látom, hogy a G751JY mind G-Sync-es, ha i7-4720HQ CPU van benne. Amúgy meg szakadjon meg az ASUS, hogy nem képes feltüntetni az elérhető összes modellnél, hofy támogatja-e vagy sem.
-
gcsaba966
csendes tag
válasz ForRedGlory #4836 üzenetére
Én a helyedben szétnéznék Iponon... Ugyanezt amit belinkeltél 34 ezerrel olcsóbban adják... Meg van pár T73-as is csak egyikben sincs 1tb hdd + 256gb ssd. 1tb+128gb van vagy csak 256gb ssd vagy csak 1tb hdd.
https://ipon.hu/webshop/product/asus_g751jy_t7373d/1238431[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ForRedGlory #4837 üzenetére
Jó kérdés,de passz,szerintem lesz aki segít konkrétan.
IPON-nál van pár gép,ott nézted? -
tag
válasz ForRedGlory #4837 üzenetére
a 7182 nem g-sync-es
-
gcsaba966
csendes tag
válasz ForRedGlory #4841 üzenetére
Okés, akkor nem szóltam.
-
Darth_Revan
veterán
válasz ForRedGlory #4834 üzenetére
Biztos akarsz meg G751JY-t venni? ~1 honap es itt a G752VY jobb hardverrel es jobb hutessel...de ha nem is akarsz jobb hutest es jobb hardvert, a megjelense utan szerintem esni fog a regi modell ara.
-
thomasa
senior tag
Alapból nem támogatott a win7, gyári driverek sincsenek hozzá. Én nem is erőltetném. Frissítsd fel 10-re.
-
ForRedGlory
félisten
válasz Darth_Revan #4843 üzenetére
Már vettem AQUA.hu-n, de megy is vissza 14 napon belül, mivel pixelhibás... Legalább lelkiismeret furdalás nélkül tudom visszaadni...
Amúgy az észrevételed jó.
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz ForRedGlory #4847 üzenetére
Ezzel igen jó vásárt csináltam. Nem elég hogy van pixelhiba, a jobboldali hangszóró torzít, mint állat és még csak 50%-on sincs a hangerő.
-
Jazz
Topikgazda
válasz ForRedGlory #4847 üzenetére
Vettél hozzá pixelhiba garit, vagy hogy-hogy visszaveszik?
free your mind
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dobozos új Lenovo Yoga Slim9 Laptop! / i7-1165G7 16 GB 1 TB SSD UHD IPS TOUCH Garancia/
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 /Ryzen 5 PRO 4650U/16GB/256 SSD/FHD/IPS
- Új - MacBook Pro Retin(2023) 14,2", Apple M3 8 Core, 8GB RAM, 512 SSD, Magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest