-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
trobi28
addikt
válasz Papa-Het #81149 üzenetére
Én meg kihasználom az akkumulátor kapacitását, mert a szakértők azt mondják, hogy az a normális használat, így 20 % alatt teszem töltőre. Jelenleg a lassan két éves 8-am gyári akkumulátora 93%-os A leghúzósabb napon is kibírja hajnaltól késő estig, hétvégén két napot. De nem offolok tovább
Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
SharpSA
veterán
-
SharpSA
veterán
válasz SharpSA #81158 üzenetére
Kitöröltem a Könyvtár/Calendars mappát. Előtte kilőttem a Calendar összes dolgait. Ezután már lehet pipálni, de hiába állítok be időpont jelzést, azt nem tölti fel a google naptárba, így más eszközön sem jelenik meg csak a bejegyzés többi része. Ez így nem jó. Úgy látszik másik naptár program után kell néznem...
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem:
Van olyan pendrive aminek egyik oldala usb 3.0, 3.1, a másik pedig usb c?
Átalakítók.. honnan és milyet érdemes venni? Mik az ajánlottak?
Valamint milyen monitort érdemes egy 2018-as macbook prohoz használni?
Előre is köszönöm! -
SharpSA
veterán
Például: kingston duo pendrive usb c... Nekem ilyen van 16-os, 64-es és 128-as.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Ahoz kit kell megqurni Cupertinoban, hogy Mojave alatt egy nyomorult Finderrel vegzett fajlmuveletnel a felugro ablakban (pl. torles megerosites) egy jobbra/balra kurzorral ugyanmar lehessen a Cancel es Delete kozott ugrani es ne kelljen a cmd+c/cmd+v munkafolyamatot egy egermozdulattal megszakitani?
LRCCC-ben vettem eloszor eszre, hogy ha rafekszek a Del-re Library modban (is) akkor nem tudok kurzorral valasztani a felugro 3 opcio kozott.
Ez es a nyomoronc finder viselkedese miatt gondolom, valami OS bug/feature a ludas es jo lenne megoldani, mert ez igy rohadt nem produktiv.
koszi
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
SharpSA
veterán
válasz Balinov #81166 üzenetére
Szerintem kb az egész "csapatot"... Ezért is használom a Forkliftet...
Viszont egy ilyen Total Commanderes megoldás nagyon hiányzik: igaz kiegészítő segítségével, de beállítottam az újonnan létrehozott, módosított fájl nevének pirosra színezését, amely csak egy bizonyos ideig tart. Zöldre meg az üres könyvtárakat, stb. Na ilyet keresek macos-re. Létezik?[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz SharpSA #81167 üzenetére
FL sem az a svajcibicska, pl. Finderben felmappolt 2 db konyvtar a NAS-on (nsa325v2) siman latszik, addig FL-ben persze hogy nem lehet device-k koze hozzaadni valami rem egyszeru auto network discovery-s funkcioval.
Gondolkodtam, hogy megveszem BF-en a legfrisebb verziot, de ebbol lehet inkabb tegyuk fel a win10-et egyeduli OS-nek lesz, annyira nem all kezre.
Eskuszom, win3.1 gyari fajkezeloje is fenyevekre jobb a Findertol. cmd+down egy fajl megnyitasra? komolyan? siman budos enter miertnem?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
SharpSA
veterán
válasz Balinov #81168 üzenetére
ForkLiftben (3.3.7, elvileg a legújabb) nálam ott van a NAS a megosztottak között a bal oldali sávon. Nálam ott vannak az eszközök, megosztottak, kedvencek. Még STFP-n neten keresztül is tudom használni.
Igen a finderben olyan dolgok vannak, amik szerintem már csak azért se legyenek egyezőek mással... Ugyanez a billentyűzet is. Nehogymár ugyanott legyenek a spec karakterek, mint egyébként minden más rendszeren...
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz SharpSA #81169 üzenetére
hmm...2.6.6 FL van fenn, lehet azert erdekes nalam. Most talaltam a Commander One-t, eddig tetszetos.
Most mar csak az eredeti probelmamra kellene valami megoldast talalni†
felig megvan, preferences->keyboardnal all controls-t kell engedelyezni, ez egy fokkal jobb, de finderben meg mindig ugy tortenik egy fajl torlese,hogy cmd+del, tab,space..
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
válasz Balinov #81170 üzenetére
Nyomj opt+cmd+backspace-t
Egyébként az eredeti, 1984-es Macintosh billentyűzetén nem voltak kurzor gombok(!), merthogy Jobs szerint ott az egér. Na ennek a függvényében keress megszokott, pécés funkciókat Mac-en
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Balinov
titán
az miben kulonbozik a sima cmb+del-tol?
egyebkent meg mivel meg msdos 5.0 ill. NC/VC/DN-en kezdtem a szocializalodast nekem a legoptimalisabb az lenne, ha macos-en 1-1ben at lehetne minden keyboard funkciot remappelni egy szabvanyos win billfunkciora
szerk: lmno latja jol, igyexem azert megszokni, tenyleg mas,mint barmi amit eddig hasznaltam. Kis kompromisszumokat szivesen kotnek, de eddig nagyon meredek a learning curve, kb mint Google Picasa utan atallni a Lightroom es/vagy PS kombora
mas: nason zongezve talaltam egy 2 eves, akciokameras 1080p videot (elecam) es elszornyulkodtem, hogy a vlc nem kepes folyamatosan lejatszani, pedig az meg egy kobaltara felteve is jo fhd-ig, ha nem elvetemult a kodek.....
[ Szerkesztve ]
-
-
Balinov
titán
válasz CharlieDrop #81176 üzenetére
rMBP mid 2012, i7, 8gb, gyári 256os ssd, Nas gbiten log, noti 5ghz n wifi
-
moriak
tag
Sziasztok,
MacOs-es kérdésem lenne, a számítógépfiók létrehozásakor van lehetőség azt az opciót kérni, hogy "A jelszó visszaállításának engedélyezése az Apple ID számára".
Ezt későbbiekben hol lehet beállítani?
Köszönöm. -
Balinov
titán
válasz CharlieDrop #81178 üzenetére
Van benne egy 760gt vagy valami hasonló 1gb dedikált vrammal, nasrol meg 100mbit+ sebességgel írok/olvasok. Anomalia ez, kérem szépen
-
Balinov
titán
-
Csabee.
nagyúr
Sziasztok. A catalina óta drasztikusan merül a macbook air alvó állapotban. Korabban akár 3hétig nem nyúltam hozzá, kinyitottam s ment. Most 2-3 nap alatt nullán van. Pedig ha dolgozok vele akkor jó az akku.
Üdv: Csabee.
-
trobi28
addikt
Köszönöm mindenkinek
Ellenőriztem, rendben van
Reggel valóban kicsit lassabban ébredt, 3-4 másodperc volt kb., de ez teljesen vállalhatóBoldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
Csabee.
nagyúr
Én is megtaláltam külföldi fórumonok, ahol ezt a parancsot írták. Tegnap estétől 8óra alatt nem merült 1%-ot sem. Úgy tűnik ez megoldotta!!! . Igaz még kivettem a memóriakáryát is, nem tudom az számít-e de olvastam valahol erről is.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Keresnék usb-c -» hdmi átalakítót, lehetőleg olyat ami egy kis kábeles, nem szeretem ha egy darabban lóg ki a gépből. Ilyet tudtok ajánlani értelmes áron?
Köszönöm! -
vasi89
addikt
Magyarósi Csaba Macbook pro 16" tesztje. Azért így írom mert, ha valaki nem bírja elviselni ne nyissa meg.
Kicst most mondjuk én is úgy érzem, hogy ezt most nem feltétlenül elfogulatlanul csinálta mert azért számomra alapvető probléma, hogy csak 1 millió körül kapunk normális billentyűzetet. Ezért nem érzem úgy, hogy dicséretet érdemel az apple...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- ÚJ/Újszerű APPLE MACBOOK AIR 13 - M2 (MLY13MG/A) Csillagfény - 8GB/256GB SSD- 9 Ciklus - 2+ év gari
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar, garancia
- MacBook Pro Retina 13" M2 8C / 10C / 16GB RAM / 256 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- Macbook Pro 14" - 2023, M2 Pro, 16/512GB, 98% akku, garancia
- APPLE MacBook Air 2024 M3 13,6 asztroszürke 8GB/256GB
- MacBook Pro 2022 - M2, 256/8GB 13" touch bar
- Apple Macbook Pro M2 Touchbar 13'', Space Gray, 256/8, 100% akku, garanciális
- MacBook Pro 2020 i9 16 inch 32gb ram 3 ciklus 27% Áfás!!
- Apple MacBook Air 2015 i5 1,6GHz , 4Gb RAM , 128 GB SSD , 99% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest