- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
markknight
veterán
válasz bollokcs80 #120701 üzenetére
Vagy lesikálod smirglivel az egészet és lefested diszperzittel.
-
peugeotmate
őstag
válasz markknight #120703 üzenetére
Vagy egy nejlonzacskóban tartod mindig. Amúgy szerintem funky az arany, én már az asztró szürke macbookot látva is mindig elálmosodom, már az ezüst is egy megváltás ahhoz képest...
meg
-
markknight
veterán
válasz peugeotmate #120704 üzenetére
Nyilván viccelek, erősen ízlés kérdése. Nekem a fekete macbook láttán is lenovo utánérzésem van, mások vagyunk ahogy aszpirin is írta
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Nekem kinyitva tetszik, arany (ami inkább pezsgő) és fekete bill.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
bollokcs80
Korrektor
-
Parson
addikt
válasz bollokcs80 #120701 üzenetére
Megvannak még a ~35 éve félretett - egyszer majd még jó lesz vmire - Lutra albumos matricáim vhol... ha kell vkinek a macbook-ot összematricázni...
Na jó, ez csak vicc, lehet már rég kidobásra kerültek...[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
senior tag
válasz SharpSA #120698 üzenetére
Valamit marhára félreértettél, mer azt írtam, hogy NEM a határidő napján kell használni a határidő-kritikus rendszereket. Ebben semmi utasítás nem volt. Az egyenetlen terheléseloszlás az oka (az emberek többsége az utolsó pillanatban adja be pl. a bevallást, és ez alól a főleg könyvelők nem kivételek /személyes tapasztalat/ - aminek okán meg tud feküdni bármilyen, adott terhelésre tervezett rendszer). Látom a személyeskedés az játszik, fontos érvek hangzottak el ám ennek jegyében. És mindez miért? Mert szerinted minden kormányzati rendszer/megoldás szar, és én mertem ezt a nagyon meredek általánosító kijelentést konkrétumokkal cáfolni, miközben azzal tökéletesen egyetértettem, hogy az Abevjava egy fos. De persze szerencsére te - saját bevallásod szerint - nem használod őket (ez aztán a téma alapos ismerete ám ja igen, jó emberismerő vagy néhány mondatom alapján is: tényleg nem semmi fazon vagyok, buta és magabiztos. A Dunning-Kruger-effektus tipikus esete LE VELEM!)
PS.: igen, az ügyfélkapus beléptetésnek valóban van az a hibája, amit említettél. Ha szépen kérsz, elmondom, hogy kell megoldani (na jó, nem kell kérned: inkognitó ablakból próbálkozz a belépéssel - de van ennél jobb megoldás is, csak az egy fikarcnyival bonyolultabb /tölöni kell a .gov.hu domainhez felvett kukikat a böngészőből, - ez a tuti)
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz bollokcs80 #120710 üzenetére
Igaz se volt -
-
veterán
válasz Stauffenberg #120702 üzenetére
ezt így már hajlandó vagyok elhinni plusz az is számít, hogy min swappel a rendszer, az xps-ben az nvme ssd-n a swap se akkora világvége 8 gb ram mellett se.
hanyas vagy, te disznó?
-
SharpSA
veterán
válasz Aszpirin #120709 üzenetére
A PS-ben írtak alapján talán nem olvastad el, amit korábban írtam, vagy már elfelejtetted. Azaz ismerem a süti törlés megoldást is és azt is írtam, hogy volt már többször, amikor az sem segített elsőre a helyzeten. Egyben van igazad, hogy általánosítottam, illetve nem pontosan fogalmaztam a kormányzati oldalakkal kapcsolatban, amire te azonnal ugrottál. Lépjünk tovább, mert ennek így semmi értelme.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
allein
addikt
Sziasztok, érdeklődni szeretnék mennyibe fáj egy aksi csere egy 2018 15" MBP gépezetbe. Melyik szervíz ajánlott?
MacBook Pro Retina 15″ Touch bar (2017-2019) akkumulátorcsere (gyári) – 89 900,- Ft
szép.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Sziasztok. Aksi vásárlás esetében ezt az infót hol találom meg ami a gépet illeti, SN megvan de a lenti modell számot hol találom meg?
Herstellernummer A1990-A1953
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz allein #120714 üzenetére
Szia! Ha itt jól látom, akkor:
MacBook Pro (15 hüvelykes, 2018): 114 000 FtMindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Sidorovich
senior tag
válasz Aszpirin #120696 üzenetére
Mit értesz támogatás alatt? Miért csak 3 évre? (Ez alapján az első ARM-es Air csak 7 évig lenne támogatott, ez kevés.)
Én támogatás alatt nem azt érteném, amíg megkapja a legújabb macOS-t, hanem amíg biztonsági frissítéseket kap az adott rendszer, ergo "biztonságos" internetre kötni, online használni.
A macOS 12 (Monterey) még kap biztonsági frissítéseket ma is, várhatóan idén őszig. A legidősebb Air amire hivatalosan felmegy az a 2015-ös MacBook Air. Ez alapján bő 9 éven keresztül volt támogatott az a vas a megjelenésétől fogva. (2015 márciusától 2024 őszig)
Ráadásul ez a példa alapján semmivel se tovább támogatott a MacBook Pro, mint az Air. A Monterey ugyanúgy 2015 early MacBook Pro a legrégebbi amit támogat, mint az Airnél.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Sidorovich #120720 üzenetére
'hanem amíg biztonsági frissítéseket kap az adott rendszer'
Mert ez így is van, te fogalmazol pontosabban. Azt hívják támogatásnak - amíg bármilyen frissítést kap adott rendszer.
Ezen a támogatási idön belül lehet külön értelmezni adott OS-re vett alapvetö rendszer frissitési / biztonsági frissitési támogatásokat, vagy HW-re vett alapvetöen újabb és újabb OS verziótámogatásokat. Plusz az egészhez még hozzájönnek a SW szintü támogatások, de azok elsörendben inkább csak OS függöek, és csak másodrendben HW függöek az alapvetö logikai sorrend mentén.És mint ahogy mindannyian tudjuk, egy támogatási idöszak letelte után sem hal meg az eszköz egyböl, hiszen csak a támogatási idöszak jár le...
Alapvetö felhasználói szabályokat betartva a továbbiakban is elkerülhetö mindenféle baj, viszont egy kiforrott (kiforrottnak nem 100%-ban nevezhetö, de utolsó legstabilabb) verziójú rendszer fut adott HW-en, amit mindenki szeret... aki a stabilitás oltárán feláldozza az újdonságokat. Persze egy idö után minden elavul és nincs mese, váltani kell... de csak ha vmi blokkolja a munkát.[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
senior tag
válasz Sidorovich #120720 üzenetére
Pontosan azt értettem támogatás alatt, amit Te. Hogy meddig kap biztonsági frissítéseket. Bonyolultabban fogalmazva: mikor következik be a legutolsó (hivatalosan) rátelepíthető oprendszer-főváltozat EOL-ja.
Az Apple eddigi gyakorlata alapján ez kb 7-8 év. Példát is adtam: a mid2017-es iMac utolsó telepíthető főverziója a Ventura, és én úgy tudtam, hogy annak lesz az EOL-ja idén novemberben (ha a Monterey-é van, akkor bocs, tévedtem, akkor egy évet még rá lehet pakolni, ami nekem is örömteli hír). -
Sidorovich
senior tag
válasz Aszpirin #120722 üzenetére
Igen, a Ventura jövő év végéig támogatott. Viszont akkor is csak 8 év támogatás ez a 2017-es iMac esetében. Ilyen értékű gépeknél azért illene a 10 év szerintem, processzor architektúra váltástól függetlenül.
Illetve elég változatos ez, mert van olyan Mac hardver ami viszont ténylegesen 10 évet kapott a megjelenésétől fogva, pl. 2014-es Mac Mini még most is kap frissítéseket idén év végéig a Monterey-el. Inkább 8-10 év körül változik ez szerintem.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Sidorovich #120723 üzenetére
Én inkább úgx látom, hogy csökkenő tendenciát mutat...
Akárhogyis, az M1 Air-nek még 3-4 év támogatást jósolok, emellett kitartok, és az sem kevés, a mai árán azért minimum elgondolkodtató, mert az M3 Air durván 200ezerrel drágább. Tényleg nem győzöm ismételni, hogy a "hosszú távra tervezés"-nél nézzen vissza mindenki a felhasználási szokásaira, ha tud, mert úgy látja meg, mennyire reális az, hogy 7-8 (10?) évig használja ugyanazt a laptopot. Én pl. a vlóságban soha nem használtam még 4 évnél hosszabb ideig laptopot (pedig mindig hosszabb időre terveztem velük - ezzel szemben desktop Mac-et 8 évig is, folyamatosan, a mostani is már 7 éves, és alighanem megéri a 8-9-et is, mielőtt eladom). Persze simán lehet, hogy az emberek jó része valóban ilyen hosszú ideig használja a laptopját, de én sem magamon, sem a környezetemben nem ezt tapasztalom. Ezért még mindig igen jó vételnek tartom az M1 Air-t.[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz Aszpirin #120724 üzenetére
En ilyen vagyok
a 2010-es gepemet 12 evig hasznaltam, aztan hasznaltan vettem egy 2012 gepet amit meg azota is hasznalok. 16GB/512GB az egesz volt vagy 60e 2 eve. Az egyik legjobb befektetesem volt. Meg 1 eve van, aztan johet valami Air 16GB/512GB-vel passzivan vegtelen aksival, csak a fizikai ethernet port fog nagyon hianyozni.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Lien
aktív tag
Sziasztok, 1 éve pont szemezgettem az M1-2 chipes macbook airekkel ami végül nem lett de említettétek, hogy felhasználásra, ár-értékben a 2020-as M1 nagyon király. Azóta 1 év eltelt, most nézem, hogy már M3 chippel adtak ki macbook airt kb. 100e forint differencia van a kettő között de úgy mégis, 4 év elteltével youtuben is azt írják továbbra is a 2020 M1 macbook air egy remekül összerakott darab. Netre, filmre, sorozatra, esetleg később böngésző alapú szoftverek futtatására hülyeség úgy, hogy a 7 éves laptopom megmarad játékra?
A forint gyengült, tehát ami tavaly 380e volt az ma már nem annyi. Mit láttok, még mindig több évig jön rá operációs rendszer frissítés?
Szerk: azt még elfelejtettem írni, hogy nem voltam hitelképes és 0% THM-re nem adták ki a lapost.[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
Hivatalos helyeken volt. Új, igen.
Azért nem találod, mert már elkapkodták őket. Jelenleg az alap macbook air m1 a legjobb ár/értékű noti (szerintem), így akcióknál gyorsnak kell lenni. Ilyenekre azonnal kell lecsapni, mert nem marad sokáig elérhető készlet, de a 350 is jó ár.A másik kérdésedre, pedig pont nemrég kérdezte valaki ugyan ezt. Nézd meg erre a hozzászólásra érkező válaszokat. Ugyan az érvényes a te esetedre is,
[ Szerkesztve ]
-
Lien
aktív tag
Az laptopnál mit szokott jelenteni? Cserében ez rossz lehet? Azt tudom, hogy az iPhonekat kb. 5-6 évre tervezik operációs rendszer frissítés terén viszont az M1 chipes Macbook 2020-ban jött ki meg maga a Mac OS X nem tudom hogyan szokott támogtva lenni. Kicsit feljebb olvasva a hozzászólásokat még 3-4 évet jósolnak.
Apropó, láttam egy 1 töltési ciklust használt macbook airt 300e-ért itt a hardveraprón, vajon mi történhetett, hogy valaki 1x használta aztán mégsem kell? -
Pano
addikt
Semmit nem jelent rád nézve, mert támogatás még évekig adnak hozzá. Brutál sok eladás volt belőle és van is mai napig, mert külföldön is szórják őket alacsony áron és még mindig jók. Amerikában -az ottani viszonyokhoz képest- meg kb fillérekért.
Szerintem M2 és M3-ból se adtak el eddig összesen annyit, mint ebből.
A 3-4 év az új op rendszer támogatás. Az utoljára erre kiadott oprendszer után is még tudod évekig használni.Milyen gazdasági alapon hoz döntést egy modell gyártás megszüntetéséről az Apple, azt meg sose fogjuk megtudni.
Valószínű az új m3 modell eladásait akarják ezzel is felpörgetni, mert amíg az m1 piacon van, sokaknak (annak a rétegnek akiknek az air széria ki lett találva) egyszerűen nem éri meg az új modellt megvenni.Apropó, láttam egy 1 töltési ciklust használt macbook airt 300e-ért itt a hardveraprón, vajon mi történhetett, hogy valaki 1x használta aztán mégsem kell?
Simán lehet. Sokan a mostani elérhetőbb ár miatt rápróbálkoznak a macre, hog mégis milyen és nem jön be nekik. Van ilyen.
Meg hát, azért akár több évtizedes windows beidegződéseket sokan nem tudják levetkőzni (vagy nem akarják ráfordítani az időt).
Csak arra kell figyelned, hogy hivatalos forgalmazóhoz szóló, magánszemély nevére szóló számla legyen hozzá.[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
Az M4 chip lehet nagyobb ugrás majd a lokális AI szolgáltatások futtatása okán, jó kérdés ezek hogy mennek majd sima M1-en. Bár pl. a Stable Diffusion (vagyis DiffusionBee, ami szintén lokálisan fut) is nagyságrendekkel gyorsabban számol az Airemen a PC-mhez képest.
meg
-
Lien
aktív tag
Értem és köszönöm. Én tavaly év végén majdnem megjelenéskor azért vettem i15-t, mert megszűnt 5 év használat után az i8 szoftveres támogatása, most a szekrényben megmaradt, mint porfogó ha egyszer tönkremenne az i15 legyen backup.
A leírtakból tényleg foxxák kifele ezeket a készülékeket, hogy boldog-boldogtalannak is legyen egy belépő szintje. Most már a 350e is jó árnak számít, a színe engem sem zavart volna ha 320e-ért van gold és gondolom lesz még ennyi. Viszont ha megszüntetik a gyártását lesz cserére bármilyen support akár alkatrész akár új gép ha tönkremegy benne valami?Mindig Windows felhasználó voltam, se a linuxot se a mac os x-t nem használtam. Amúgy tavaly vettem is csak elutasították a hitelbírálatomat most pedig meg tudnám venni egy összegben csak nagyon mérlegelni kell, hogy ennyit egyszerre kiad az ember.
-
-
Pano
addikt
Persze, hogy lesz hozzá alkatrész és support.,
Meg hát, ha megveszed most ugyan úgy jár rá a 3 év garancia.Apple termékek elvitathatatlan előnye, hogy nagyon sokáig supportálják a cuccaikat. Jóval tovább mint bárki + alacsonyabb a meghibásodási arány.
De arra készülj fel, hogy a macOS-t szokni kell. Bár én azt vettem észre, hogy -ellentmondásnak tűnik- az átlag felhasználók hamarabb hozzászoknak mint a hozzáértők. Persze, egyén válogatja. Ha nyitott vagy, az már fél siker.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz peugeotmate #120733 üzenetére
A PC-n ne a DiffusionBee-t hasznald hanem Fooocus, A1111/Forge es tarsai vagy ComfyUI-t. Lehetoleg NV kartyaval De mondjuk Mac-en is inkabb a Draw Things mert ott van a 8bit-es model tamogatas igy gyorsabb es kevesebb RAM kell neki es van CoreML tamogatas is.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Stauffenberg
nagyúr
“Apropó, láttam egy 1 töltési ciklust használt macbook airt 300e-ért itt a hardveraprón, vajon mi történhetett, hogy valaki 1x használta aztán mégsem kell?“
Egyszer bedugta és azóta sem vette le töltőről. Hacsak nem pár napos a készülék, akkor ez nem jelent jót, az akku hamar tönkremegy, ha folyamatosan 100%-on áll az időnkénti lemerítés helyett.
-
csabiks
senior tag
Valamelyikőtök szokott játszani valamilyen cloud gaming szolgáltatással?
A minap adtam esélyt az nvidia now-nak és az xbox xcloudnak:
Nvidia nekem safariban laggolt, + sokat kellett várni, h beengedjen (ingyenes fiók), számomra játszhatatlan volt.
Xbox xcloud: edge alatt zavaró volt a késleltetés, safari alatt pazar élmény. Vagy 2 órán keresztül fortnite-oztam, mindenféle probléma nélkül
(egyébként xbox konzolom szoktam játszani, sose volt téma nálam ez a cloud, de most kellemesen csalódtam benne)
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
peugeotmate
őstag
-
Raymond
félisten
válasz peugeotmate #120741 üzenetére
Probald ki a DT-t, szerintem benne van minden ami kell - SD es SDXL modellek (kulonosen jo hogy 8bit formatumban is), Turbo es Cascade modellek, LoRA, ControlNet, upscalerek, a Fooocus Inpainting model, CoreML tamogatas, LoRA training.
Hala a 8bit modell verzioknak szepen fut egy alap 8GB Mac-en is. Az SDXL Turbo 4 step kb. 10 masodperc alatt general egy 512x512 kepet amit aztan Ultrasharp4x feltolhatsz 2048x2048-ra.
A sima SDXL (8bit) 1024x1024 DPM++ Karras es 30 step azert eltart kb. 3:45 percig egy alap 8c/7c 8/256 M1 Air-en.
Nem hasznalom Mac-en ezeket csak kiprobaltam mert kivancsi voltam, erre ott a 4090
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
A 2024-es MacBook Air-t feketében vagy asztroszürkében érdemes megvenni? A fekete mennyire gyűjti az ujjlenyomatokat?
Szerintetek őszre várható árcsökkenés? -
SharpSA
veterán
válasz timelord1987 #120743 üzenetére
Ez teljesen egyéni döntés, én nem vennék feketét akár gyűjti, akár nem gyűjti az ujjlenyomatokat.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
lukcsimre
csendes tag
Sziasztok!
Barátom MacBook Air 13" A1466-ja került hozzám, hogy segítsek rajta. A tünet az volt, hogy egyik napról a másikra megszűnt működni, nem kapcsol be, MagSafe-et ha rádugod, az nem kezd el világítani se pirosan, se zölden. Hozott hozzá új akksit is, kicseréltem, semmi változás.
Amit én csináltam:
- akksi csere
- SMC reset
- kitakarítottam a belsejét
- a neten található, számomra tök nevetséges összes trükköt kipróbáltam, még a töltő adaptert is melegítettem
- másik adapterrel sem csinál semmit, olyannal, ami biztosan működik
Nem értek a Macekhez, mondtam is neki, hogy szervizbe vigye, de itt a környékünkön nincs, szóval futottunk egy kört így.
Esetleg valami szupertriviális dolog lenne, amit hozzá nem értőként nem veszek észre? Vagy tényleg szerviz? -
Pano
addikt
Amelyik tetszik.
De tény, hogy a feketét jóval többször kell takarítani.Nem lehet előre megmondani, hogy várható-e csökkenés. De szerintem az idei modellnél biztos nem. 1-1 akció talán lesz, de max szerintem ilyen 10.000 Ft-os árengedménnyel a mostani 499-hez képest.
-
moleculez
veterán
Reviewok alapján ez a fekete kevésbé ujjlenyomat mágnes mint az M2-es Midnight Black (ami sötétkék).
btw, korlátlan pénz áll rendelkezésre, de nem tudnak egy rendes egeret, és fekete laptopot gyártani
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
TigerCat
nagyúr
válasz moleculez #120749 üzenetére
Azzal érdemes számolni, hogy a fekete, a szürke és az összes nem tiszta alu szín idővel kopik a használattól és a tapipad környékén meglátszik a kezed helye. Emiatt vettem most sima ezüstöt. Illetve sem a porra, sem semmire nem olyan kényes.
Ne is mondd. Az egér téma tényleg röhej. És sosem ment nekik. Ami régen is volt azzal a kis golyóval a tetején, az is megért egy misét...
[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Bontatlan vadiúj! 15" MacBook Air M3 16GB 512GB CTO GAR
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest