- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz norbertoth #106847 üzenetére
Az auto kitöltést más böngészők is tudják, addon nélkül. Nem is értem ezt a problémát/indokot.
-
ZQuavo
csendes tag
Sziasztok
Érdeklődni szeretnék hogy véleményetek szerint 2016-17-18 körüli MacBook Prot érdemes vásárolni, meddig lesznek még használhatóak?
Abszolút átlag felhasználásra kellene. Netezés, tanulás, filmnézés, nagyon ritkán munka.
-
fido
csendes tag
Szisztok!
Segítsetek légy szíves! Milyen kiegészítővel lehet a Macbook-ot mobil internetre csatlakoztatni?
-
fido
csendes tag
válasz vadászcsiga #106856 üzenetére
Telefon nélkül szeretném, mint az ipad-et.
-
SharpSA
veterán
válasz villásdugó #106849 üzenetére
Remélem valóban megoldja a problémát.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
NemMo
őstag
Van arra mód, hogy külön szoftver nélkül megnézzem eddig hány GB-ot írtam az ssd-re? Mondjuk valami terminal parancs?
-
icoj69
tag
válasz norbertoth #106847 üzenetére
Szia!
Régóta használom e két programot, sajnos erre nincs mód.
Csak úgy tudod elmenteni XLS illetve DOC formátumba, ha exportálod.iPhone 11, 2020 MacBook Air M1
-
törölt tag
válasz NemMo #106869 üzenetére
Több helyen is ezt írják az írás mennyiség ellenőrzésére, de hogy nézem, ez eléggé érdekesen működik. Nekem reggel 150GB körüli értéket mutatott, most 220GB. Utánakerestem, és valahol azt írják, hogy ez olvasás-írás egyben. De akkor is érdekes, hogy nálam 1 év alatt 150GB, egy délelőtt előtt pedig +70GB.
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Próbáltam visszakeresni de semmi érdemlegeset nem találtam - refurbished Macbook Air-t (M1, 2020) vagy Macbook Pro 14'-et honnan érdemes rendelni? Van egyáltalán Magyarországon bármi cég, aki forgalmaz ilyet? (Apple oldalán volt erről szó, de már csak Google látja, 404es hibát dob.) -
hzoltan
tag
Szia!
Nem tudom, hogy találtál-e megfelelő billentyűzetet, ha nem, akkor a figyelmedbe ajánlom a KeyChron márkát. Én egy K2-est vettem, kapcsolóval lehet váltani Mac és Win között, beépített akkumulátora van, bluetooth-os, de vezetékkel is lehet használni vagy csak tölteni. Én angol kiosztással vettem meg és vettem hozzá magyar kupakokat cc. 7e Ft-ért.
-
apple87
senior tag
Sziasztok
a macbookot ki lehet vezetek nélkül valahogy vetíteni a tv-re
gondolok itt valamilyen lejátszó alkazassal filmet…v -
Stauffenberg
nagyúr
válasz apple87 #106877 üzenetére
Mac-en még nem próbáltam, de Windowson sokáig használtam a Serviio-t és mindig nagyon jól működött. A legtöbb okos TV (sőt akár sok buta TV is) tud valamilyen hálózati lejátszást, ez pedig egy hálózati médiaszerverként működik. Ha kell tud valós idejű átkódolást (ha a TV nem támogatja a natív formátumot), átviszi a feliratfájlokat is noszigatás nélkül, nem igényel saját appot a TV-n, hanem a TV saját hálózati lejátszós funkcióját használod.
Vagy ott van még klasszikusnak a Plex is, sokan szeretik, legtöbb okos TV-re van telepíthető applikációja is, szép, olyan mintha saját Netflixed lenne, de nálam voltak vele gondok évekkel ezelőtt például a feliratkezeléssel. Lehet ez ma már nem gond, de én megállapodtam a Serviio mellett, aztán nem foglalkoztam már a témával.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Stauffenberg #106881 üzenetére
+1 a plexre, 7-8 éve használom, feliratkezeléssel sincs gondom.
-
unrealnoise
senior tag
válasz r3dsnake #106882 üzenetére
Nekem a Plex a Samsung Q80T-n a 4K tartalmakkal nem nagyon tud mit kezdeni... Nem csak hogy lassan indítja el őket, hanem legtöbbször el sem indulnak. Csak várok.
Az Emby viszont remek. Gyorsabb az egész... 1080p-ben 4K is pöcsre indul... Én váltok is.steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
r3dsnake
nagyúr
válasz unrealnoise #106883 üzenetére
Ott szerver oldali gond lesz, vagy rosszak a beállításaid.
-
unrealnoise
senior tag
válasz r3dsnake #106884 üzenetére
Szerinted. Szerintem meg jobb az Emby. Gyorsabb. Nem csak a filmek lejátszása biztosabb hanem az egész. Ez nem tököl annyit, mint a Plex. És ezt azért nem csak én mondom, rákerestem összehasonlításokra, és más is erre a megállapításra jutott.
steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
r3dsnake
nagyúr
válasz unrealnoise #106886 üzenetére
Plex sem tököl. Nem váltanék róla.
-
Parson
addikt
válasz r3dsnake #106887 üzenetére
Nem kell paszirozni a témát. Amig elégedett a másik megoldással, tartsuk tiszteletben a szabad választás jogát. Majd ha gondja lesz vele, akkor majd úgyis elöjön az opció hogy váltson plexre. Spec én is a bevált megoldások hive vagyok, amig nincs miért váltani, így totál megértem. Persze nem kell velem egyetérteni, de fölösleges hajtogatni hogy melyik a jobb olyan esetben, mikor nincs gond a müködéssel.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Bazsi747
aktív tag
Sziasztok.Mivel úgy is laptop vásárlás előtt állok gondoltam mindenképp macbook ra szeretnék váltani Windows ról,mivel telefon és airpods pro is van családon belül szeretnék frissíteni.Teljesen hétköznapi használatra netezés és egy kis filmnézés semmi extra,5 évig minimum nem szeretnék új gépet venni.Nyilván az Air modellre gondoltam nagyon tetszik az új M2 es most.Ti mit javasoltok? illetve akcióra lehet számítani?mert tudom hogy az nem igen van.
-
Parson
addikt
válasz vadászcsiga #106890 üzenetére
5 év múlva is sok lesz?
Más: MacBook Air M1 (alap modell) - macOS Monterey 12.4 : komplett beállitások menthetők az iCloud-ba, ha bármi ok miatt költözés merülne fel másik MacBook-ra?
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
mazsiii92
aktív tag
Sziasztok!
A "A Mac tesztelése az Apple diagnosztika segítségével" [link] mennyire megbízható?
Tegnap egy barátom úgy járt, hogy be akarta kapcsolni a 12" Macbook-ját, - azt nem tudom, hogy pontosan melyik verzió a 2015-2017 közöttiekből - , de egy fekete képernyő fogadta, hogy nem kapcsol be a Mac, és valami hibaüzit dobott neki, hogy látogasson el a support.apple.com/mac/valahova. Mivel olyan platformon kaptam a képet, ahol 1x, max 2x lehet megnézni a képet, így már nem emlékszem pontosan. Mikor kértem, hogy küldje el újra, akkor meg bebootolt neki a Macbook, mintha semmi gond nem lenne.
Mondtam neki, hogy csináljon biztonsági mentést, és mentsen le minden adatot, mert azért nem túl bíztató ez, ha tippelnem kellene, akkor SSD, alaplap, esetleg RAM hiba állhat fent. Szóval a kérdésem, hogy mennyire megbízható az Apple saját diagnosztikája? Kiírná, ha tényleg van valami, vagy érdemesebb lenne valami 3rd party appot használni ezeknek a tesztelésére? Ha igen, tudnátok ajánlani?
Nagyon köszönöm!
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
blakey
titán
válasz unrealnoise #106886 üzenetére
Egyik kutya, másik eb, egyik sem jobb a másiknál. Nem mindegy, hogy az adott kliensre miként van megírva a program, 1,5 évig párhuzamosan használtam mindkettőt, a végén döntöttem az egyik mellett úgy, hogy felsoroltam a hibákat és az maradt amelyiknél kevesebb vagy jobban tolerálható a hiba.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Bazsi747 #106889 üzenetére
Media Markt és hasonló helyeken szoktak valamennyit csökkenteni az árakon és ugyanúgy hivatalos Apple garanciát kapsz rá.
Az M2 esetén arra azért érdemes figyelni, hogy az alap 256 GB-os SSD elég gyenge eresztés lett idén, ami intenzív swap esetén az M1-es gépek szintje alá dobja le a teljesítményt. Ha 8GB RAM-os példányt veszel, akkor swapolni fog, minél jobban közeledsz a kitűzött 5 éves élettartam felé.
Nem tudom az Apple, hogyan gondolta ezt. Ha rádobod a RAM és az SSD upgrade-et is, akkor már nagyon más árat kapsz és annyiért már nem biztos, hogy megéri M2 Air-t venni (M2 13" Pro-t meg aztán végképp nem, mert annyiért kapsz 14" Pro-t is, ami ezerszer jobb gép).
Én a helyedben számításba venném az M1 Air opciókat is.
-
Bazsi747
aktív tag
válasz Stauffenberg #106895 üzenetére
Oké,köszönöm
-
consono
nagyúr
De jó, hogy ezt nem nekem kellett begépelni Szerintem is az M1 Air a jobb választás, ha alap feladatokról és alap konfigról beszélünk. Csak abból ugye nincs fekete...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-mugen-
tag
Van bármi értelme(felhasználói oldalról) az M2 szériának?
"nankurunaisa"
-
vadászcsiga
félisten
Ha csak netezés meg filmnézés les rajta akkor talán nincs ok aggodalomra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" - 2019, 6 mag i7 16/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest