-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
válasz zolikaDB #26948 üzenetére
Ha indultok mindenkeppen a Brexit elott tennem (tehat legyetek az orszagban a kivalas elott) mert kesobb lehet szopni fogtok mindenfele plusz burokraciaval munkavallaloi engedellyel akarmivel (hard Brexit eseten tuti)
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
zolikaDB
veterán
válasz BÁ Nutrition #26949 üzenetére
Értem, köszönöm!
Igazából az érdekelne, hogy odakint mi a kint élő külföldiek infója arról, hogy mi fog változni a Brexit után...?
PÜ-t megkaptam, köszönöm! -
BÁ Nutrition
addikt
válasz zolikaDB #26956 üzenetére
Jogszabaly keplekeny. Elvileg ha elotte josz semmi. Ha utanna akkor is talan fugg h az atmeneti idoszak alatt jossz vagy utana. 2 ev van ra h kerj letelepedesit vagy munkavallalasi engedelyt akarmilyen cimszo alatt. Atmeneti idoszak utan az varhato h ugyanugy biralnak el mint egy kinait. Cncs melora akkor is soman megkapod valszeg.
Valtozas meg h a font esni fog az adok emelkedni meg majd hallatszik par karogas h jobb volt elotte. Aztan ha kotnek szabadkereskedelmit ausztraliaval indiaval meg usa kanada akkor jobb lesz de az jopar ev.
Az utlevelet eddig is neztek a hataron mert schengenen kivul vagyunkyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Mercutio_
félisten
válasz BÁ Nutrition #26957 üzenetére
Aztan ha kotnek szabadkereskedelmit ausztraliaval indiaval meg usa kanada akkor jobb lesz de az jopar ev.
Ja, mert egyenrangú felek fognak egyezményt kötni...Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
zolikaDB
veterán
válasz BÁ Nutrition #26957 üzenetére
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Mercutio_ #26958 üzenetére
Amiket irtam szerintem nem uk van leghatrebb. Az euban a 2ik legerosebb gazdasag de 20millioval kevesebben vannak mint a nemetek. Ausztralia kanada hatrebb indiat nem tom. De valszeg jobb pozicioval mennek oda mint mas orszag.usa masik kerdes, de nekik is kell szovetseges es nem az euban keresik mint lathato
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Tufa_
aktív tag
válasz BÁ Nutrition #26960 üzenetére
-
Snoop-y
veterán
Hat india most mar nem egy szaros kis gyarmat hanem hatalmas gazdasagi erovel bir. Korabban ok azt nyilatkoztak ok hajlandoak egyezkedni de akkor szabad bejarast kernek az indiaiaknak UK-be. Hat khom hogy is mondjam nem kicsit rabaszna UK ha a sok putil patel beszabadulna. Es most nem azokra gondolok akik dolgozni jonnek (nemelyik azokbol is borzaszto) az EU minosegrol nincs semmi fogalmuk.
Ha most panaszkodnak ,hogy jujj a csunya lengyelek akkor majd vakarhatjak ahol nem is viszket...
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Mercutio_
félisten
Azt ne felejtsük el, hogy UK az EU-tagság miatt is volt olyan vonzó sok cégnek, részben ebből eredt a jó gazdasági eredmény.
Nem véletlen, hogy sok nagy cég, pénzügyi szolgáltató elkezdte (át/vissza) költöztetni a kontinensre a részlegeit és ezek, valamint az általuk fizetett adók is munkahelyek is kikerülnek a GDP-ből.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz radi8tor #26965 üzenetére
Tippre:
1. Rövidtávú politikai haszonszerzés
2. Azt hitték nem sz*pják be ennyien és maradnak az EU-ban, de az 1. pontot elérik(Az egyik fő érvről ugyebár már a szavazást követő héten kiderült, hogy kamu volt)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Tibi988
csendes tag
Sziasztok,
Ismeros koltozik haza hamarosan, viszont van egy jelentosebb osszeg a szamlajan, amit megtartana ill abbol elne. A Lloyds elhajtotta, be kell zarnia a szamlat es international-t nyitni, ami 7,5 font havonta. Illetve hamarosan nyugdijat fog kapni, amire illene egy UK szamlat meghagyni. Van valakinek otlete, ami teljesen legalis? Azt most hagyjuk egyelore, hogy ismeroshoz jelentkezzen at, es az uj kartyak, levelek majd oda mennek...
Koszonok minden otletet elore is -
Snoop-y
veterán
válasz Tibi988 #26972 üzenetére
Valtson ki egy Transferwise kartyat es oda utalja at az osszeget. Vagy valtson bankot pl HSBC (nekunk is van UK szamlank es svajcban lakunk)
Mod:
Transferwise kartyanal rendes UK accountja lesz[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz Tibi988 #26972 üzenetére
Vannak legális megoldások, de ha mindenáron fent akar tartani UK-ben egy számlát, akkor az "olcsó" nem lesz.
Például a HSBC-nek van egy ExPat számlája, ami ingyenes, viszont - ha jól emlékszem, akkor - egyrészt kell minimum 60k-t savings-ként náluk tartani, másrészt VISA kártyát adnak a számlához, ami rendszeres külföldi használatnál baromi drága tud lenni (ugyanez igaz a Lloyds International-ra is) - 2.99% valutaváltási díj, tranzakciós díj, stb. Persze a kártyahasználattal kapcsolatos költségeket lehet csökkenteni azzal ha MO-n is üzemeltet egy számlát és egyedi utalásokkal küld rá az angolról épp annyit amennyi kell, de ennek is van plusz költsége (számlavezetési, kártyakibocsájtási).
Kérdés, hogy mi motíválja az illetőt és megér-e neki ennyi pluszköltséget. Halkan hozzátenném, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az angol nyugdíjához kelleni fog kinti számla, a state pension minden gond nélkül, de a magánok nagy része is fizet nemzetközi célszámlára is, viszont ha az övé olyan amelyik nem, akkor az szolgálhat feljogosító kivételként az egyébként csak UK rezidensek számára fenntartott számlákhoz. Személy szerint azt gondolom, hogy hacsak nem valami irgalmatlan nagy megtakarításról van szó és a nyugdíjat külföldre is kifizetik, akkor semmi értelme számlát fenntartani egy olyan országban ahol nem tartózkodik életvitelszerűen.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Tibi988
csendes tag
válasz Viszlát #26975 üzenetére
A 60k nem gond, a tobbszorose sem. E mellett meghagyna a Metro kartyat, amivel nem gond az elet mo-n. Amit ha zarolnak, nem lenne rajt minden penz.
Az ok, nem szeretne atvaltani a penzet huf-ra, sem eurora jelenleg. Kvazi az uk megtakaritas nelkul is meg fog elni Magyarorszagon egy darabig. Van esetleg jobb otleted?
Akkor a nyugdijas utalas nem gond. -
Viszlát
addikt
válasz Tibi988 #26976 üzenetére
Nem kell átváltania HUF-ra, bármelyik magyar banknál tud devizaszámlát nyitni, nekem is volt GBP számlám a KH-nál párhuzamosan egy HUF számlával.
Ha nem használná aktívan a számlát, akkor szerintem az HSBC Expat jó választás, szépen átpakolja hozzájuk a megtakarítását és díjmentesen őrizgetik neki.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Viszlát #26975 üzenetére
" ha az övé olyan amelyik nem, akkor az szolgálhat feljogosító kivételként az egyébként csak UK rezidensek számára fenntartott számlákhoz."
ez nem igazan tiszta nekem h mit jelent magyarulamugy azt se ertem h a magannyugdijadat miert nem kerheted oda ahova akarod? meg az allami eseteben megertenem h az allam kvazi elvarna h ott elj, kulonben mondjuk csak csokkentettre vagy jogosult vagy ilyesmi, de a magannyugdijnal ezt hogy kepzelik? azt vagom h adokedvezmennyel pakolod bele a penzt osztonzoleg h takarits meg idosebb korodra, de ez a sajat penzed a biztosito mi alapjan tagadja meg a kifizetest?
olvastam mar errol a thisismoney egyik cikkeben a brexit egyik mellekzongeje h sokan(biztosito) kvazi megtagadjak majd a kifizeteseket miutan kilepnek az uniobol, akkor is csak neztem h what. mondjuk annyit mindenkepp lehet tenni h 55 evesen felveszed az egesz osszeget, akkor 25% utan nem nem fizetsz adot a tobbit meg meg berakod masik szamlara, ha nem raktal be tul sok penzt es abban az evben nem dolgozol akkor az ado se lesz tul veszes, a biztosito meg mar nem tudja megtagadni tobbe h penzedhez jussyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Snoop-y
veterán
-
Viszlát
addikt
válasz BÁ Nutrition #26982 üzenetére
Megtarthatod az egyébként rezidenséghez kötött számládat arra hivatkozva, hogy csak UK számlára folyósítják a nyugdíjadat.
Őkeg egyébként nem az zavarja, hogy nem ott élsz, hanem van egy jó nagy kavarc a külföldre juttatás körül (nem is igazán EU-sok miatt), idekeverik a pénzmosással kapcsolatos nemzetközi előírásokat is néha, na meg az adózás kérdése, illetve, hogy nem tudják ellenőrizni azt, hogy a megadott információk helytállóak-e. Pár éve beleástam magam ebbe, szerintem most is könnyen meg lehet találni az ezzel foglalkozó írásokat, én rákérdeztem, hogy az én nyugdíjammal mi a helyzet, kiderült, hogy működik a külföldre utalás, csak pízt kérnek érte. Van még majd 30 évem addig, szóval majd valamit kitalálok addig.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Viszlát #26986 üzenetére
Nekem amugy nem teljesen tiszta se az Isa se a magannyugdijas acc helyzete ha teszem azt 2 ev mulva hazakoltozok.
Az itteni adorezidens allapot megszunik, igy elvileg mar adokotelesse valik. Az isa szerintem mindenkepp a sipp-et nem tudomyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Ck.
addikt
Üdv Hölgyek, Urak,
Nem tudom, hogy van-e köztetek kutyával, kisállattal rendszeresen utazó, de hátha valaki már jobban körbejárta a témát.
Amennyiben lesz kilépés, de nem születik deal, akkor március 29-től szigorodnak a kisállat utaztatási szabályok.
UK-ból EU-ba utazáskor a legelső alkalommal a hagyományos oltások meglétén felül szükség lesz egy veszettség elleni vérvizsgálatra is, amit a kiutazást megelőzően 3 hónappal el kell végezni, továbbá az utazást megelőző 10 napon belül egy általános health certificate-re is.
A vérvizsgálat csak egyszeri alkalom, a további utazások során nincs rá szükség, amennyiben az oltások naprakészek.
EU-ból UK-ba utazáskor a jelenlegi szabályok maradnának érvényben.A kérdésem a következő:
Elég faramuci helyzet állt elő, az idei nyári szabadságom májusra van kiírva, viszont mire kiderülne a "no deal", addigra nem férnék bele a vérvételt követő 3 hónapos várakozási időbe, azaz nem engednének át a határon. Ti már most elmennétek egy angol vet-hez a vérvétel miatt?
Mivel ez a gov.uk szerint is csak egy lehetséges forgatókönyv és csak feltevéseken alapul, ezért nem tudom, hogy egyáltalán az állatorvosok ezekre a vérvételekre és annak megfelelő hivatalosan jóváhagyott dokumentációira fel vannak-e már készülve?Illetve még annyi, hogy a kutyus magyar, az útlevele és az összes papírja szintén az, nem-e esetleg ez jelentene valamiféle könnyítést, egyszerűbb utazást.
Jövő héten mindenképp felkeresek egy állatorvost, de azért gondoltam megkérdezem, hátha valaki már utánajárt alaposabban.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok. BUEK mindenkinek
Remelem nem unjatok meg, de megint a parom munkajaval kapcsolatban kerdeznek! Mar 2x felmondott, de mindketszer csak rabeszeltek, hogy maradjon. Igergetnek fut-fat, de persze fele sem igaz. Legutobb akart parom fizetes emelest is kerni, de azt mondtak, hogy nem lehetseges, mert aki itt van mar 10 eve is ennyit keres. Jo oke megertettuk. Igaz, hogy nevetseges, hogy mar tenyleg egy delivery driver alap fizetese is tobb, de esti potlekkal sem egy nagy szam sajnos, raadasul szakmunka Ami most kisse fura, hogy ugyanarra a korzetre es ugyanabba a munkakorbe keres ugyan ez a ceg embereket, de majd £5000-tal tobbet kinalnak. Azert erre mar en is azt mondom, hogy ez mar nagy pofatlansag! A kerdes az, hogy mondja meg finoman, hogy ha nem emelik meg a penzt akkor nem csinalja tovabb a munkat? Vagy csak egyszeruen, ha nincs emeles akkor goodbye? Gondolom a zsarolast ugy se fogjak szeretni, de, hogy ez minden csak nem korrekt a ceg reszerol az biztos!
-
törölt tag
válasz fojtviki #26989 üzenetére
En ezt ugy csinaltam decemberben, hogy pentek delutan felhivtam a fonokomet (otthonrol dolgoztam) hangouts-on hogy itt van elottem egy ajanlat egy masik cegtol, ugy ereztem hogy megtisztelem azzal hogy eloszor szolok neki szoban mielott elkuldom az emailt a felmondasrol.
Meglepodott, vegul azt mondta beszel a fonokevel. Visszahivtak 5p mulva, megbeszeltuk milyen ajanlatot kaptam, elmondtak hogy beszelnek a nagyfonokkel mit tudnak ok ajanlani. Hetfon mar szabin voltam, igy este beszeltem ujra a fonokommel, elmondta hogy tudnak dobni a fizumon X-et meg hozza tudo ferni azokhoz a technologiakhoz amik engem erdekelnek es kertem hogy azt is tanulhassam-csinalhassam, ugy mar targytalanna valt a masik ajanlat, oda utazni kellett volna, meg tobb ido...
Uh maradtam.
Amit szerintem erdemes megjatszani, hogy szetnezni a piacon, kapni egy jobb ajanlatot mastol amit el is fogadna, azzal a jelenlegi helyen leulni es atbeszelni hogy miket szeretne, ha nem adjak meg, akkor tovabbalni
-
Mercutio_
félisten
válasz fojtviki #26989 üzenetére
Kinyomtatni a +5000Ł-os álláshirdetést, leülni a főnökkel és közölni, hogy megadják azt a bért, vagy 3 napon belül beadja a felmondását, addig döntsék el és ha akarják, hogy maradjon adják írásba mikortól és mennyi lesz az új bére.
Ehhez persze az kell, hogy tartsa magát az adott szavához, mert az eddigiek alapján azt látja a vezetőség, hogy simán lehet időt húzni, igéretet csak részben betartani úgy is marad.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Balinov
titán
válasz Mercutio_ #26991 üzenetére
NAGY +1
Ill. en kernem, hogy a beigert fizetesemelest adjak irasba az osszes parameterrel ( penz, beosztas, start date, statobbi). Ha megadjak a papirt es a beigert hataridovel az adott felteteleket orom es bodotta, ha nem, van hivatalos dokumentum, amivel pofan lehet verni oket egy 10kilos tukorponttyal egyetemben ill elkepzelheto, hogy meg munkaugyi birosagon is lenne keresnivalo.
Viki, nem ugy volt hogy ilyenkorra mar reg otthonlesztek?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
őstag
válasz Balinov #26992 üzenetére
Koszonom mindenkinek a valaszokat. En jobban szeretnem, ha inkabb otthagyna ezt a munkat oszinten szolva. Delben kezd es este 11 elott nincs itthon £19767 basic+ 5200 out of hours allowance a fizetese, heti 42 hours szerzodessel, es locksmith+surveyor munka. Fenestration level 3-mal es glass operation level 3-mal. Tehat nem egy huu de jo fizetes ez igy! Jobb ajanlat is volt mar ettol sokkal, mutatta is az allas ajanlatot a managernek, meg a hangpostat is lejatszotta amiben egy ajanlat volt. Nem tudom miert fel valtani, de igy meg idegbeteg lesz. Ugye a kezdetekkor jo volt, de mostanra mar szinte mindig Central Londonba kuldik dolgozni, fokepp commercial munkakra, ami megintcsak nem fair, mivel a commercial technican dolgozoknak joval tobb a fizu, raadasul nem is az o korzete central London. Azt mondtak erre, hogy oda es azt kell csinalni amit ok adnak Most azert maradt, mert attettek masik korzetbe, de mondta, hogy mivel kozel vagyunk Londonhoz, ugy is be fogjak kuldeni ujra es ujra. Elvileg, ha ez megtortenik, akkor hazajon, kipakolja a szerszamait es tovabball. Ja igen sajat szerszammal dolgozik
Balinov: Nem volt pontos idopont mikor megyunk, a biztos az, hogy megyunk. Most is vettek meg a sogoraval szerszamokat, eleg sokat. Felkeszules a hazakoltozesre Nem akarjak, hogy azt kelljen mondani otthon, hogy sajnos ezt vagy azt a munkat nem tudjak megcsinalni. Kb meg 2 ev mire hazamegyunk, eleg osszetett. Sogornom elvegzett egy egyetemet, de van valami kiegeszito hozza ami 2 ev, otthon eleg jo fizetest ajanlottak neki, ha elmegy oktatni. Plusz Augusztusban kijott parom keresztapja a felesegevel, ok is 2 evet lesznek meg itt, mivel ok a hazhitelt akarjak letudni. Ugy terveztuk, hogy egyszerre megyunk haza, de biztos, hogy hazamegyunk
-
Snoop-y
veterán
válasz fojtviki #26993 üzenetére
Korabbi leirasok alapjan ez a ceg ebbol el. Lehuzza a "hulye" dolgozokat. Ertsd jol a parodat nezik hulyenek.
Volt nekem is ilyennel dolgom. Keressen allast ez jobb nem lesz meg akkor sem ha valami csoda tortenik es esetleg megkapja a +5K-t ami valljuk be nem nagy eresztes. (lehet ,hogy most nagyon orulnetek neki de gyakorlatilag azt a bert erne el a sok szivatas utan az ugyanugy genyo cegnel amit mashol rohogve megkapna alapberkent)
En azt mondom keressen allast. Egyre jobban fogjak becsulni a jo munkasokat Brexit miatt sok el fog tunni a regiobol
-
őstag
válasz Snoop-y #26994 üzenetére
Igen, tudja, hogy hulyenek nezik. A cegnel viszont tudjak, hogy nem hulye amugy, csak nem akarnak engedni. Igazabol nem az 5k emelesnek orulne, hanem inkabb cukkolja magat evvel, mert igy ez tenyleg szemet dolog. Van a lockrite nevu ceg akik self employed subcontractor-okat keres, mar haromszor hivtak, hogy menjen dolgozni mert kell az ember az RG12 area-ba. Minden munka az elso oraban £49 es az ora elteltevel minden megkezdett 10 perc plusz £7.50. Nappalra van ez, ha ejszaka hivjak akkor £62.50 es ugyancsak £7.50 mindent tovabbi 10 perc. Nagyon sokat gondolkodik rajta, a baj, hogy az elozo munkahelyen is self employed volt /Everest fit the best/ es ott elkezdtek nem fizetni. Igazabol nem is sokmindent tudott csinalni, egyedul small claim court, de masnap ki is rugtak miutan elinditotta. Tehat inkabb ezert fel ettol
-
FeRkE
őstag
válasz #45997568 #26990 üzenetére
Engem is kineveztek seniorra par honapja, de a fizut elfelejtettek Senior szintre emelni, csak az eves 1-2%ot kaptam. Mondtam nekik, hogy tisztaban vagyok a cegnel a senior fizetesek aljaval, meg linkedinrol is 2 naponta jonnek az allasajanlatok ugyhogy a piaci berekkel is tisztaban vagyok, nem szeretnek elmenni, de ha szukseges megteszem. Eloszor persze azzal jottek hogy hat sajnos fizut egy evben csak egyszer tudnak emelni es ez nekem most megtortent, de aztan ket het mulva megis sikerult egy uj papirral eloallnia a manageremnek +6k-val a papiron.
-
őstag
Nalunk nem alltak elo fizu emelessel, pedig kihuzta a notice idot, es 1 nappal elotte mondta, hogy jo akkor megprobalja a masik korzetet Pont ezert vart, hatha azt mondjak, hogy jo emelunk fizetest. Erthetetlen, mert nagyon nagyon nincs ember naluk. Volt egy nagy meeting is evvel kapcsolatban, hogy ha nem lesz emeles sokan elmennek. Ott volt az engineer-ek 70%-a. Parom epp nem birt elmenni, de a tobbiek azt a valaszt kaptak, hogy atneztek a fizeteseket es ez bizony jo igy ahogy van. Hirdetes meg rengeteg van toluk, gondolom, hogy a kutya nem jelentkezik. Nem tudom miert jo ez egy nagy cegnek, hosszutavon biztos, hogy nem lesz jo nekik szerintem. Mondjuk indeed-en a dolgozok hozzaszolasai is szepek [link]
-
-
-
Snoop-y
veterán
válasz fojtviki #26999 üzenetére
Ebben ne keress logikat mert leginkabb nincs
Most meseljem el ,hogy egy komplett tracking es report rendszert fejlesztettem le egy nagy cegnek sulyos ezresekert amihez kellett volna nekik egy admin/support ember de aztan ugy dontottek 3 ev hasznalat utan ,hogy ez megsem kell (47 orszag hasznalta tobbezer userrel mindenki megelegedesere) de sokalltak a beremet (kozben dolgoztam nekik hasonlo projecteken is tehat nem csak a semmiert fizettek es logattam a labam) inkabb bezuztak az egeszet gyakorlatilag ment a levesbe kb £200K
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest