- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
zone
őstag
válasz Mercutio_ #26149 üzenetére
dark humor
Csak óvatosan, mert lehet valaki a te kommented is sértőnek találja és hozzád is bekopog a gondolatrendőrség.YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
Coccolino_O
őstag
Ugyanezen gondolkodom én is. Nem nagyon jön be, ahol lakom, de fogalmam sincsen, hogy merre kellene elindulni.
Itt lehetsz raktáros, targoncás v. esetleg idősgondozó. Egyik sem vonz.
Azt nem tudja esetleg valaki, hogy melyik részen szárnyal most az építőipar?
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz Coccolino_O #26152 üzenetére
Surrey pl
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Mercutio_
félisten
A sötét humor alapvetően spontán, aki a kutyáját karlengetni tanítja 1 poénért az szimplán hülye.
A 23x elmondott fasság még nem lesz vicces, max szánalmas.szvsz.
Nyilván
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
engine88
aktív tag
Megvan a Life in the UK test es nyelvvizsga is
Aprilis 16-ra van council checking service foglalva, szoval mar csak a 2018 arvaltozast varom utana ugye 16an elkuldom a jelentkezesi lapot az osszes dokumentummal, aztan pedig par het es remelhetoleg jon az allampolgarsag. Mit kuldenek? Csak egy A4es lapot ami azt irja hogy angol allampolgar lettem?
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz engine88 #26156 üzenetére
Resident papirod mar meg is van?
Talaltal mar sponsor-t? Kell ket emberke aki ugymond igazolja hogy te jofiu vagy.
Ha beadtad az allampolgarsagi kerelmet akkor azutan kb 1-2 heten belul kuldik az invite-ot biometric azonositot csinaltatni (ezt postan lehet csinalni) innen meg up to 6 months es kapod a papirt hogy a counciltol kerjel idopontot az allampolgari ceremoniara( itt kapod majd a doksit)New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
-
-
engine88
aktív tag
-
Devid_81
félisten
válasz engine88 #26162 üzenetére
Felesegem nem ment checkingre.
Megvolt neki 5evre osszeszedve mindene, szepen folytatta tovabb a papirok rendezeset +1 evvel majd nekiszaladt a dolgoknak es ment is gond nelkul.
Jo ezt ajanlani en nem tudom, es nem is merem, de a p.residency osszeszedes sikere utan mar nincs hatalmas kulonbseg.
Ezzel szemben egyik jobaratom ment checkingre, es ki is jott neki olyan hiba ami miatt elutasitottak volna ha anelkul nekivag, es O full magabiztosan vagott neki pedig.
Lehet igy is ugy is......
-
engine88
aktív tag
válasz Devid_81 #26163 üzenetére
Az a baj ha online kuldod es visszautasitjak akkor az 1285bol 80at kuldenek vissza (a ceremony dija). Van dokumentum potlasi lehetoseg vagy adat potlas javitas stb de akkor £330 fontot kell fizetni reconsideration fee-re.
Szoval inkabb fizetem a 70 fontos checking service-t es ha 1 honapja megadtak a permanet residencyt akkor valoszinu az allampolgarsagot is meg fogjak adni.
[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
Hivatalos: £1282-rol £1330-ra emelkedik az allampolgarsag ara 2018.aprilis 6-tol. Szoval nem annyira veszes.
-
tildy
nagyúr
válasz engine88 #26165 üzenetére
Na igen , nekünk 2016-Ban meg csak 1005 volt.
Kicsit má, 2018. Március 26-an a londoni St. Thomas kórházban császármetszéssel megszületett Esmeinnel közös kislanyunk , becenevén Mana
4.15 kg, 57 centi . A kórház pedig mind nhs , mind a magan szülészeti osztály terén fenséges."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
zone
őstag
Hátha valakinek hasznos: a Lloyds banknál vannak időleges cashback ajánlatok, most pl. Morrisons vásárlás összegéből 10%-ot visszafizetnek a következő hónapban. A csavar ott van, hogy ha készpénz visszajárót is kérsz, azt is elköltött pénznek veszi, szóval egy 3 fontos meal deal mellé felvett 30 font után 3.3 font lesz jóváírva. Ingyen ebéd
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
őstag
Sziasztok.
Van aki ert a Lloyds bankos ISA lekoteshez? Veletlenul kotottuk le, egyaltalan nem is tudtuk, hogy ez lekotes igazabol. Most akartunk kivenni belole felujitas miatt, akkor szembesultunk evvel Szoval az ugyintezo valami buntetest emlegetett, nem azt, hogy elveszitjuk a kamatot. Amugy is nevetseges, hogy 11-12 ezer utan, kapunk £4.70-et kamatnak Szoval milyen buntetes lehet ez? Elvehetnek a penzunkbol nyugodt szivvel?
Koszonom.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz fojtviki #26171 üzenetére
gondolom cash isa. teljesen felesleges megnyitni is mert egy jopar bankszamla alapbol megveri teljesitmenyben lekotes nelkul is akar. ez a buntetes kb annyit takar mint mikor feltorod a lekotott penzed es vagy nem kapsz kamatot vagy fizetsz x osszeg koltseget a feltores miatt vagy x-%ot
nem szamit kulonleges dolognak otthon mondjuk otp is ugyanigy csinalja meg gondolom egy argentin bank isyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
FeRkE
őstag
válasz BÁ Nutrition #26172 üzenetére
Azt hozzatennem, hogy csak az elso par ezer £-ra veri meg teljesitmenyben
joparnehany bankszamla a jobb Cash ISA-kat. Egyebkent meg Nationwide-nal kell nyitni Flexclusive ISA-t, ott barmikor lehet ki-be pakolni a penzt ra az eves allowance mertekeig. -
őstag
válasz BÁ Nutrition #26172 üzenetére
Igen cash ISA ha jol tudom, bar nem vagyok benne biztos. Nem en intezem ezeket az ugyeket. Annyit tudok, hogy amikor parom beszelt veluk akkor felkapta a vizet a penalty hallatan Meg nem tudjuk mennyi az, szemelyesen akar bemenni megkerdezni
De eszunkbe se jutott volna lekotni igy volt valami hosszabbitas regebben es ott a rossz opciot valasztottuk -
aero.
veterán
Sziasztok
Első házamat bérlem, lenne pár kérdésem. A council taxet már be akartam fizetni, de neten kell ref. szám meg hasonlók, az nekem nincs és nem is írja, hogy hol keressem, úgyhogy majd holnap felhívom őket. Számlák? Tudnom kell ki a szolgáltató, hogy a nevemre írassam? Vagy keressek meg egy nekem szimpatikusat és kössem oda? Hogy működik ez pontosan?
-
-
aero.
veterán
válasz BÁ Nutrition #26178 üzenetére
Emailt küldött az agency, hogy alap szolgáltatásként felkeresték az összes suppliert és átíratták. Ezt nem mondták, de végül is nem is baj. A víz Welsh Water a gáz és áram British Gas, bármilyen kifogás ellenük?
Viszlát: Köszönöm szépen!
-
Devid_81
félisten
Mi Bulb-ot hasznalunk Gaz-Villanyra, ha ajanlassal jossz adnak £50-ot csatlakozas utan creditbe.
Akarhany embert meghivsz kapsz ujabb £50-ot meghivottankent.
Rugalmasak, jok, allitolag teljesen renewable es green a cucc, de sajnos epp most emelnek picit, de meg igy is jok.[ Szerkesztve ]
...
-
Constantin
tag
Sziasztok!
Angliában szeretném letenni a targoncás jogosítványt. Utána ezzel tudok dolgozni más országokban is vagy csak itt fogadják el? -
ronson
őstag
válasz Constantin #26182 üzenetére
Szerintem ez ország függő. Az biztos, hogy itt nem fogadják el a magyart és legjobb tudomásom szerint Magyarorszagon se az ittenit.
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #25147 üzenetére
Nagyon jó, hogy annó az előzményt ügyesen belinkeltem aztán kiment a fejemből, közben kiderült, hogy a régi 10£-ost március 1-el vonták ki nem május
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
-
Viszlát
addikt
Az eddigi bérleményekben (északabbra) mindig a British Gas volt a legdrágább. Én azt csináltam, hogy pár hónapot lehúztam a már meglévővel, aztán leültem számolgatni és az adott hely fogyasztási jellegzetességeit figyelembe véve választottam szolgáltatót.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
KMan
őstag
Mar Magyarorszagon vagyok ismet full time.
Bekuldtem a P85-ot, ma megjott a csekk.
Itthon be tudom valtani valahogy?
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
Devid_81
félisten
válasz engine88 #26164 üzenetére
En Penteken kaptam vissza minden elkuldott papiromat pozitiv eredmennyel.
Permanent residency letudva, de arra felhivom figyelmed, hogy nalam kerek-perec leirtak, hogy 1 evig kell birtokolnom a PR cardot ahhoz, hogy citizenship kerelmet indithassak.
Nem tudom az online PRC mivel masabb, de jarj utana rendesen mielott bebuksz £13xx-ot[ Szerkesztve ]
...
-
Snoop-y
veterán
válasz Devid_81 #26192 üzenetére
Mert valoszinuleg nem vagy meg angliaban elegendo ideje. A settled status 5+1 ev tehat ha 6 eve vagy angliaban akkor a PR card kezhezvetele utan mehetsz allampolgarsagert egybol.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Devid_81
félisten
válasz Snoop-y #26193 üzenetére
Tobb mint 6 evre adtam le a papirjaimat, es itt vagyok mar 6.5 eve.
Szerk: nem egyertelmu egyebkent, most olvasom el a levelet amit kuldtek sokadjara.
Ugyanis a kuldott levelen az van, hogy mar permanent residence statusom van 06-02-2017 ota
De residence documentumon meg 06-04-2018 van, mert ugye ekkor allitotak ki magat a documentumot.
Elvileg igen, lehetne tovabb menni innen, mert a datumok, az elso stimmel, viszont masik kerdes, hogy a residence kartyanak a datumat kell nezni, vagy sem?![ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Felesegem epp par napja volt a ceremonian, szoval akar O altala is mehetne reszemrol, ha epp nem lennenek meg az evek, de akkor ugy fest megvannak az evek amik kellenek
Most nekem varnom kell, mert lesz otthon egy laseres szemmutetem, meg van egy par extra kiadas, epp masik course-t is nezgetek magamnak, szoval most par honapig a citizenship app-et meg nem tudom beadni....
-
qqzs
őstag
Van valakinek vagy latott mar U1 nyomtatvanyt amit az HMRC kuld a insurance statuszrol es idotartamarol, foleg akkor mikor valaki elmegy UK-bol. Meg neten se talalok konkretan azt amit itt lehet igenyelni. Nem az igenylo form kell hanem amit kuldenek.
Eladó: GTS450
-
aero.
veterán
Sziasztok
C jogsit csinált valaki kint? Egyéniben vagy ilyen HGV licenses cegen keresztül éri meg jobban? Megmondom őszintén elég visszataszító marketinget folytatnak a felmérés során a telefonban, legalábbis az en ízlésemnek, dehat ez is egy munka az igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest